NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Verdachte

2News.be / Trefwoorden / Verdachte

Verdachte in onlinemisbruikzaak betuigt slachtoffers spijt: 'Wil dit nooit meer'
26 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Op de vijfde zittingsdag in de grote onlinemisbruikzaak heeft verdachte Gianni de W. het laatste woord gekregen. Met een brok in zijn keel en tranen in zijn ogen richtte de 25-jarige man zich tot de slachtoffers en betuigde hij spijt.


Verdachte in grootste online misbruikzaak ooit richtte vizier ook op eigen vriendin
19 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Niet alleen wildvreemde meisjes en jonge vrouwen werden slachtoffer van Gianni de W., die terechtstaat voor online misbruik van dertig meisjes. Ook meisjes in zijn directe omgeving waren niet veilig. Dat werd duidelijk op de derde zittingsdag in de rechtszaak.


Na brutale homejacking bij Jean-Marie en Carmen Pfaff: tweede verdachte aangehouden
6 Maart, 00:04 HLN.BE
Een tweede verdachte is aangehouden in het onderzoek naar de homejacking bij de Pfaffs in Brasschaat. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. De verdachte is een 55-jarige man uit de regio Charleroi. De man werd gisteren gearresteerd. Vandaag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden.


Explosie op ?t Zuid in Antwerpen: verdachte kan ontkomen na achtervolging
28 Februari, 00:01 HLN.BE
In de Edward Pecherstraat in Antwerpen, in de buurt van de Waterpoort op ?t Zuid, is donderdagavond rond 22.30 uur uur een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning. Enkele agenten in de buurt konden een verdachte achtervolgen richting kaaien, maar de vermoedelijke gooier kon ontkomen.


Nog een verdachte (15) opgepakt voor fatale schietpartij Purmerend
23 Februari, 00:05 NOS nieuws

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij station Purmerend vorige week maandag. Het is de vierde verdachte die is aangehouden in de zaak.

De jongen werd gistermiddag opgepakt en mag op dit moment alleen contact met zijn advocaat hebben, laat de politie weten.

De mogelijke aanleiding van het schietincident op de avond van 12 februari was een conflict tussen jongeren. Een 19-jarige man uit Purmerend raakte zwaargewond en overleed 's nachts in het ziekenhuis. Een andere man van 19 jaar raakte ook zwaargewond, hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat.

De dag na de schietpartij werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. De dag daarna hield de politie nog eens twee verdachten aan, onder wie een 18-jarige man uit Amsterdam die ook nog vastzit. De andere arrestant, een 16-jarige jongen uit Purmerend, is inmiddels weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in het onderzoek, schrijft NH.
Verdachte explosie Rotterdam blijft langer vastzitten
16 Februari, 00:04 NOS nieuws

De man die werd opgepakt na de dodelijke explosie in Rotterdam blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest opnieuw verlengd. Dit keer met drie maanden, meldt het OM. De verdachte zit nog steeds in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De man, Jalal O., is huurder van een ruimte in het ontplofte pand en zit vast op verdenking van de productie van drugs. Hij werd begin deze maand aangehouden, nadat de politie op de plek van de explosie verschillende spullen had gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs.

Bij de explosie werd een wooncomplex in de Rotterdamse buurt Zuidwijk grotendeels verwoest. Drie mensen kwamen om het leven.

De 34-jarige O. uit Rotterdam verklaarde onder meer tegenover Rijnmond dat hij de ruimte gebruikte om te klussen en dat hij geen idee had wat de explosie had veroorzaakt. De verdachte was naar eigen zeggen zo'n veertig minuten voor de explosie weggegaan bij de loods en bleef dus ongedeerd.
Man (82) neergestoken op fietspad Rotterdam, verdachte aangehouden
19 Januari, 00:04 NOS nieuws

In Rotterdam is een 82-jarige man uit Maassluis zwaargewond geraakt na een steekincident. De politie heeft een 46-jarige man uit Polen aangehouden.

Het slachtoffer werd even na 10.00 uur neergestoken op een fietspad in het stadsdeel Overschie. Toen agenten hem vonden, lag hij met zware verwondingen op de weg. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie is de situatie van de man "onverminderd zorgelijk".

Direct na de steekpartij is in de buurt een verdachte aangehouden, meldt regionale omroep Rijnmond. Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend. De politie doet daar onderzoek naar. Op de plek van het steekincident is een mes in beslag genomen en zijn andere sporen veiliggesteld.
Verdachte van moord rapper Tupac mag rechtszaak in huisarrest afwachten
16 Januari, 00:08 NU.NL - Muziek
Duane Keith Davis, die wordt verdacht van de moord op rapper Tupac Shakur, hoeft voorlopig niet in de gevangenis te blijven. Hij mag zijn proces in huisarrest afwachten als hij een borg van 750.000 dollar betaalt.


Kogels, spijkermatten en een 40 kilometer lange achtervolging met 200 km/uur: verdachte buitenlander kan vluchten naar Frankrijk
4 Januari, 00:00 HLN.BE
?Verdacht voertuig met buitenlandse nummerplaat, man aan het stuur, op de parking van het woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem.? Die melding kwam woensdagmorgen binnen bij de politiezone Grensleie. Het was de start van een helse achtervolging met waanzinnige snelheden. Zelfs politiekogels konden de vluchtende man niet doen stoppen.


Derde verdachte aangehouden voor explosies Almere
25 December 2023, 00:04 NOS nieuws

De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met de explosies van vorig weekend in Almere. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie bij een woning in Almere Poort.

Na deze explosie aan het Freyjaplantsoen in de nacht van 15 op 16 december werden twintig woningen ontruimd, schrijft Omroep Flevoland. De bewoners werden opgevangen in een brandweerkazerne. Een van de woningen raakte beschadigd, maar de bewoners bleven ongedeerd.

Een dag na die explosie ging er ook een explosief af bij een woning aan de Valetaweg. De politie vermoedt een verband tussen de explosies en andere incidenten, waaronder een geweldsincident in een flat in Almere-Buiten.

Eerder werden al twee 16-jarigen aangehouden. Het gaat om jongens uit Amsterdam en Almere. Volgens de politie volgen er mogelijk nog meer aanhoudingen.

De gemeente heeft op zes plekken in Almere extra camera's opgehangen, meldt de regionale omroep.
Tweede verdachte diefstal Banksy-kunstwerk opgepakt
25 December 2023, 00:03 NOS nieuws

De politie in London heeft een tweede verdachte opgepakt voor het stelen van een kunstwerk van de Britse straatkunstenaar Banksy. Het kunstwerk werd vrijdag in het Londense stadsdeel Southwark onthuld, en na een uur al gestolen.

De BBC meldt dat het gaat om een man van in de veertig. Gisteren werd al een twintigjarige man opgepakt op verdenking van de diefstal. Hij is op borgtocht vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

Getuigen filmden hoe de dief op een fiets klom, terwijl een ander de fiets vasthield en het bord probeerde los te rukken. Toen dat niet lukte, ging hij weg en kwam twee minuten later terug met een boutenschaar. Dat lukte wel. Een van de mannen rende vervolgens weg met het kunstwerk.

Klaarlichte dag

De diefstal vond op klaarlichte dag plaats. Beide mannen zijn duidelijk herkenbaar en nu overal in de Britse pers terug te vinden.

Het kunstwerk bestaat uit drie drones, die op een stopbord zijn afgebeeld. Het werk hing boven het bord met de straatnaam Commercial Way, wat handelsweg betekent. Dat doet vermoeden dat we het werk als een aanklacht tegen wapenhandel moeten zien.

Banksy is een wereldberoemde kunstenaar van wie de identiteit niet bekend is. Zijn werk heeft vaak een politieke boodschap.

Banksy's werk wordt geregeld gestolen. Een galeriehouder zei tegen de BBC dat het bord op een veiling tussen de 290.000 en 575.000 euro zou opbrengen. De aandacht die het werk nu krijgt, drijft de prijs mogelijk verder op. Maar vermoedelijk is het moeilijk een koper te vinden, omdat het om een gestolen kunstwerk gaat.
Verdachte opgepakt voor moorden op daklozen in LA
4 December 2023, 00:04 NOS nieuws

De politie van Los Angeles heeft een verdachte opgepakt voor een reeks moorden op daklozen. De 33-jarige man was woensdag opgepakt voor een andere moord.

De moordtocht begon afgelopen zondag, toen een 37-jarige man 's nachts werd doodgeschoten in een steegje. Een dag later werd een 62-jarige dakloze vermoord terwijl hij een winkelwagentje met zijn bezittingen voortduwde in het centrum van de stad. Woensdag kwam daar nog een 52-jarig slachtoffer bij.

Alle drie de slachtoffers werden diep in de nacht of in de vroege ochtend in hun eentje overvallen terwijl ze bezig waren een slaapplek te zoeken. De politie riep daklozen daarom op voor hun eigen veiligheid niet alleen te slapen. Speciaal daarvoor ging er extra noodopvang open.

In Los Angeles wonen naar schatting 75.000 daklozen op een bevolking van 10 miljoen. De stad huisvest daarmee ongeveer een van elke vijf Amerikaanse daklozen.

Moordwapen gevonden

Een ander incident afgelopen dinsdag leidde de politie uiteindelijk naar de verdachte. De auto van de man werd gezien in de omgeving van de moord op een 42-jarige man in San Dimas, tientallen kilometers verderop in het noordwesten van de metropool. Hier zou het zijn gegaan om een roofmoord.

Nadat er videobeelden van de auto van de verdachte waren gevonden, kon de man in Beverly Hills worden aangehouden. Een vuurwapen dat bij hem in het voertuig werd gevonden bleek te zijn gebruikt bij de andere moorden.

Het is nog niet bekend wat het motief was voor de moorden. De slachtoffers en de verdachte kenden elkaar niet volgens de politie. Agenten onderzoeken nog of de dader meer slachtoffers heeft gemaakt en roept getuigen op zich te melden.
Verdachte in zaak overleden Amerikaanse ijshockeyer op borgtocht vrijgelaten
16 November 2023, 00:08 NU.NL - Sport
De verdachte in de zaak rond de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson is op borgtocht vrijgelaten. Het is nog steeds niet bekend wie deze persoon is.


Verdachte (42) van aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen weer vrijgelaten
3 November 2023, 00:02 HLN.BE
De 42-jarige man uit Koersel die zich gisteren bij de politie heeft aangeboden na een aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen, is vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer en vluchtmisdrijf. De onderzoeksrechter heeft hem na de voorleiding zonder verdere maatregelen vrijgelaten.


Politie deelt naam en foto 'gevaarlijke' verdachte schietpartij en steekincident
22 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam vorige week, wordt nu ook gezocht voor een steekincident in Zutphen afgelopen nacht, waarbij een 32-jarige man uit Zutphen gewond is geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar de verdachte, de 24-jarige Bretly Dorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet deze oproep, waarbij de volledige naam en foto van de verdachte worden vrijgegeven, omdat de man uiterst gevaarlijk wordt geacht.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich, daarom vraagt de politie mensen die weten waar hij is of die hem denken te zien om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden.

In Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde in een appartementengebouw. De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand en ontdekte de man toen de woning werd doorzocht. Hij had een schotwond en overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60.

Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Ook mensen die hierbij in de buurt waren wil de politie graag spreken.

Het steekincident in Zutphen afgelopen nacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

In de omgeving van Zutphen is een melding via Burgernet verstuurd aan bewoners:
Vrouw (42) sterft in verdachte omstandigheden: politie pakt ex-partner op
5 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
In de Nieuwstraat in Menen is woensdag een 42-jarige vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Dat meldt het Parket West-Vlaanderen. De politie pakte ondertussen haar ex-partner op voor verhoor.


'Bitterzoet' dat verdachte van moord Tupac na 27 jaar is opgepakt volgens broer
4 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Muziek
Mopreme Shakur, de broer van Tupac, noemt het "bitterzoet" dat er na 27 jaar een verdachte is opgepakt voor de moord op de rapper. De arrestatie haalt het trauma van de dood van zijn broer weer omhoog, vertelde hij zaterdag aan TMZ.


Politie Zuid-Afrika schiet achttien verdachte geldrovers dood
2 September 2023, 00:02 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse politie heeft achttien verdachten doodgeschoten die een overval op een geldtransport zouden hebben voorbereid. Dat gebeurde in de plaats Makhado, in de noordelijke provincie Limpopo.

Volgens het hoofd van de politie ging het om een bende waarnaar al sinds januari een onderzoek liep. De leden zouden verantwoordelijk zijn voor overvallen in meerdere provincies en ook vandaag een grote overval willen plegen.

Om dat te voorkomen, gingen agenten naar een gebouw in Makhado waar de bendeleden zich ophielden. Het idee was om hen nog voor de overval te arresteren, zegt de politiechef.

Vuurgevecht van 1,5 uur

Er ontstond een vuurgevecht van anderhalf uur waarbij zestien mannen en twee vrouwen om het leven kwamen. Voor zover bekend waren dat alle aanwezige verdachten. Een politieagent raakte zwaargewond bij de schotenwisseling.

In het gebouw zijn volgens de politiechef veel wapens in beslag genomen. Ook lagen er explosieven.
Valse bommelding in Mariakerke, verdachte opgepakt
31 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Een persoon is woensdagavond opgepakt in de nasleep van een valse bommelding in Mariakerke. De Brugsesteenweg was even afgezet door de melding, ondertussen is de baan opnieuw vrij.


Politie gaat ervan uit dat verdachte van aanslag Nottingham alleen handelde
14 Juni 2023, 00:01 NOS nieuws

De politie in Nottingham gaat ervan uit dat de verdachte die vanmorgen vroeg drie mensen zou hebben gedood en een vierde levensgevaarlijk verwondde in zijn eentje heeft gehandeld.

De 31-jarige man wordt verdacht van moord. Zijn motief is nog onbekend, een terroristisch motief wordt niet uitgesloten. "We werken samen met de terrorismebestrijding, zoals we altijd doen in dit soort omstandigheden", zei hoofdcommissaris Kate Meynell.

Steekpartij

De politie kreeg vannacht even na 04.00 uur plaatselijke tijd een melding dat in het centrum twee mensen waren neergestoken. Een getuige zei tegen de BBC dat hij vanuit zijn raam een man in het zwart met een vrouw en man zag worstelen. "Ik zag dat hij eerst de man stak en toen de vrouw. Hij stak vier of vijf keer."

De getuige alarmeerde de politie, die binnen vijf minuten ter plaatse was. Hulpverleners hebben vergeefs geprobeerd om de slachtoffers te reanimeren. Het waren studenten van de universiteit van Nottingham, allebei 19 jaar oud.

Getaserd en aangehouden

Later kwam bij de meldkamer het bericht binnen dat even verderop een busje op drie personen was ingereden. Twee kwamen er met lichte verwondingen af, maar de derde raakte levensgevaarlijk gewond. De politie wist het busje elders in de stad tot stoppen te brengen. De bestuurder werd getaserd en aangehouden.

Nog weer later werd even buiten het centrum een man van in de vijftig dood op straat aangetroffen. Ook hij bleek te zijn neergestoken. De politie vermoedt dat de verdachte het busje van deze man heeft gestolen.

De politie heeft een aantal panden in de stad doorzocht. Over wat daar is gevonden is niets bekendgemaakt.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn