NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Verdachte

2News.be / Trefwoorden / Verdachte

Verdachte opgepakt voor moorden op daklozen in LA
Maandag, 00:04 NOS nieuws

De politie van Los Angeles heeft een verdachte opgepakt voor een reeks moorden op daklozen. De 33-jarige man was woensdag opgepakt voor een andere moord.

De moordtocht begon afgelopen zondag, toen een 37-jarige man 's nachts werd doodgeschoten in een steegje. Een dag later werd een 62-jarige dakloze vermoord terwijl hij een winkelwagentje met zijn bezittingen voortduwde in het centrum van de stad. Woensdag kwam daar nog een 52-jarig slachtoffer bij.

Alle drie de slachtoffers werden diep in de nacht of in de vroege ochtend in hun eentje overvallen terwijl ze bezig waren een slaapplek te zoeken. De politie riep daklozen daarom op voor hun eigen veiligheid niet alleen te slapen. Speciaal daarvoor ging er extra noodopvang open.

In Los Angeles wonen naar schatting 75.000 daklozen op een bevolking van 10 miljoen. De stad huisvest daarmee ongeveer een van elke vijf Amerikaanse daklozen.

Moordwapen gevonden

Een ander incident afgelopen dinsdag leidde de politie uiteindelijk naar de verdachte. De auto van de man werd gezien in de omgeving van de moord op een 42-jarige man in San Dimas, tientallen kilometers verderop in het noordwesten van de metropool. Hier zou het zijn gegaan om een roofmoord.

Nadat er videobeelden van de auto van de verdachte waren gevonden, kon de man in Beverly Hills worden aangehouden. Een vuurwapen dat bij hem in het voertuig werd gevonden bleek te zijn gebruikt bij de andere moorden.

Het is nog niet bekend wat het motief was voor de moorden. De slachtoffers en de verdachte kenden elkaar niet volgens de politie. Agenten onderzoeken nog of de dader meer slachtoffers heeft gemaakt en roept getuigen op zich te melden.
Verdachte in zaak overleden Amerikaanse ijshockeyer op borgtocht vrijgelaten
16 November, 00:08 NU.NL - Sport
De verdachte in de zaak rond de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson is op borgtocht vrijgelaten. Het is nog steeds niet bekend wie deze persoon is.


Verdachte (42) van aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen weer vrijgelaten
3 November, 00:02 HLN.BE
De 42-jarige man uit Koersel die zich gisteren bij de politie heeft aangeboden na een aanrijding met vluchtmisdrijf in Beringen, is vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer en vluchtmisdrijf. De onderzoeksrechter heeft hem na de voorleiding zonder verdere maatregelen vrijgelaten.


Politie deelt naam en foto 'gevaarlijke' verdachte schietpartij en steekincident
22 Oktober, 00:03 NOS nieuws

De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam vorige week, wordt nu ook gezocht voor een steekincident in Zutphen afgelopen nacht, waarbij een 32-jarige man uit Zutphen gewond is geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar de verdachte, de 24-jarige Bretly Dorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet deze oproep, waarbij de volledige naam en foto van de verdachte worden vrijgegeven, omdat de man uiterst gevaarlijk wordt geacht.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich, daarom vraagt de politie mensen die weten waar hij is of die hem denken te zien om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden.

In Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde in een appartementengebouw. De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand en ontdekte de man toen de woning werd doorzocht. Hij had een schotwond en overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60.

Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Ook mensen die hierbij in de buurt waren wil de politie graag spreken.

Het steekincident in Zutphen afgelopen nacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

In de omgeving van Zutphen is een melding via Burgernet verstuurd aan bewoners:
Vrouw (42) sterft in verdachte omstandigheden: politie pakt ex-partner op
5 Oktober, 00:03 HLN.BE
In de Nieuwstraat in Menen is woensdag een 42-jarige vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Dat meldt het Parket West-Vlaanderen. De politie pakte ondertussen haar ex-partner op voor verhoor.


'Bitterzoet' dat verdachte van moord Tupac na 27 jaar is opgepakt volgens broer
4 Oktober, 00:04 NU.NL - Muziek
Mopreme Shakur, de broer van Tupac, noemt het "bitterzoet" dat er na 27 jaar een verdachte is opgepakt voor de moord op de rapper. De arrestatie haalt het trauma van de dood van zijn broer weer omhoog, vertelde hij zaterdag aan TMZ.


Politie Zuid-Afrika schiet achttien verdachte geldrovers dood
2 September, 00:02 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse politie heeft achttien verdachten doodgeschoten die een overval op een geldtransport zouden hebben voorbereid. Dat gebeurde in de plaats Makhado, in de noordelijke provincie Limpopo.

Volgens het hoofd van de politie ging het om een bende waarnaar al sinds januari een onderzoek liep. De leden zouden verantwoordelijk zijn voor overvallen in meerdere provincies en ook vandaag een grote overval willen plegen.

Om dat te voorkomen, gingen agenten naar een gebouw in Makhado waar de bendeleden zich ophielden. Het idee was om hen nog voor de overval te arresteren, zegt de politiechef.

Vuurgevecht van 1,5 uur

Er ontstond een vuurgevecht van anderhalf uur waarbij zestien mannen en twee vrouwen om het leven kwamen. Voor zover bekend waren dat alle aanwezige verdachten. Een politieagent raakte zwaargewond bij de schotenwisseling.

In het gebouw zijn volgens de politiechef veel wapens in beslag genomen. Ook lagen er explosieven.
Valse bommelding in Mariakerke, verdachte opgepakt
31 Augustus, 00:02 HLN.BE
Een persoon is woensdagavond opgepakt in de nasleep van een valse bommelding in Mariakerke. De Brugsesteenweg was even afgezet door de melding, ondertussen is de baan opnieuw vrij.


Politie gaat ervan uit dat verdachte van aanslag Nottingham alleen handelde
14 Juni, 00:01 NOS nieuws

De politie in Nottingham gaat ervan uit dat de verdachte die vanmorgen vroeg drie mensen zou hebben gedood en een vierde levensgevaarlijk verwondde in zijn eentje heeft gehandeld.

De 31-jarige man wordt verdacht van moord. Zijn motief is nog onbekend, een terroristisch motief wordt niet uitgesloten. "We werken samen met de terrorismebestrijding, zoals we altijd doen in dit soort omstandigheden", zei hoofdcommissaris Kate Meynell.

Steekpartij

De politie kreeg vannacht even na 04.00 uur plaatselijke tijd een melding dat in het centrum twee mensen waren neergestoken. Een getuige zei tegen de BBC dat hij vanuit zijn raam een man in het zwart met een vrouw en man zag worstelen. "Ik zag dat hij eerst de man stak en toen de vrouw. Hij stak vier of vijf keer."

De getuige alarmeerde de politie, die binnen vijf minuten ter plaatse was. Hulpverleners hebben vergeefs geprobeerd om de slachtoffers te reanimeren. Het waren studenten van de universiteit van Nottingham, allebei 19 jaar oud.

Getaserd en aangehouden

Later kwam bij de meldkamer het bericht binnen dat even verderop een busje op drie personen was ingereden. Twee kwamen er met lichte verwondingen af, maar de derde raakte levensgevaarlijk gewond. De politie wist het busje elders in de stad tot stoppen te brengen. De bestuurder werd getaserd en aangehouden.

Nog weer later werd even buiten het centrum een man van in de vijftig dood op straat aangetroffen. Ook hij bleek te zijn neergestoken. De politie vermoedt dat de verdachte het busje van deze man heeft gestolen.

De politie heeft een aantal panden in de stad doorzocht. Over wat daar is gevonden is niets bekendgemaakt.
Verdachte schietpartij Rotterdam aangehouden in trein bij Abcoude
24 Mei, 00:02 NOS nieuws

In een stilgezette trein bij station Abcoude heeft de politie een verdachte van een schietpartij opgepakt. De man is rond 22.30 uur door zwaargewapende agenten uit de trein gehaald en afgevoerd. Hij had een wapen bij zich.

De man zou dinsdagavond betrokken zijn geweest bij een schietpartij bij station Rotterdam Centraal. Die was even voor 21.00 uur. Een man van 20 is daarbij gewond geraakt. Voorafgaand aan de schoten zou er een ruzie zijn geweest.

Kort na de schietpartij werd al een verdachte opgepakt in een tunnel bij metrostation Blijdorp in Rotterdam. De tweede verdachte was met de trein ontkomen. Na stops in onder meer Gouda en Woerden is de trein in Abcoude aan de kant gezet en heeft de politie hem opgepakt.

Vanwege de politieactie lag het treinverkeer bij Abcoude enige tijd stil. Aan het begin van de nacht waren alle beperkingen voorbij.
Klopjacht op verdachte van vijfvoudige burenmoord in Texas nog altijd gaande
1 Mei, 00:00 HLN.BE
In Cleveland (Texas) zijn meer dan tweehonderd agenten op zoek naar een man die ervan verdacht wordt vijf buren doodgeschoten te hebben. Onder de slachtoffers zit een 8-jarige jongen. De politie gaat van deur tot deur. Er werd een beloning van 80.000 dollar (72.500 euro) uitgeloofd voor tips die tot de aanhouding van Francisco Oropesa (38) leiden.


Man (42) overlijdt na vechtpartij Maassluis, verdachte spoorloos
19 Maart, 00:07 NOS nieuws

Een 42-jarige man uit Maassluis is vannacht om het leven gekomen na een mogelijke vechtpartij in het centrum van de stad. Een verdachte vluchtte na het incident en is nog spoorloos.

Het incident had plaats rond 02.30 uur, meldt Rijnmond. De politie kreeg aanvankelijk de melding van een steekpartij, maar toen het slachtoffer op straat werd aangetroffen bleek er geen steekwapen te zijn gebruikt. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij later in de nacht.

De politie tast nog in het duister over wat er precies is gebeurd. Agenten zijn een buurtonderzoek gestart. Ook wordt er sporenonderzoek gedaan.
Amsterdamse politie schiet bij aanhouding van verdachte na steekpartij
10 Maart, 00:21 NOS nieuws

De Amsterdamse politie heeft schoten gelost bij de arrestatie van een verdachte van een steekpartij. Hij had bij een hotel tegenover het Centraal Station iemand neergestoken. Dat gebeurde rond 23.15 uur, meldt de lokale zender AT5.

De verdachte liep daarna richting het station. Om hem tegen te houden gebruikten agenten hun dienstwapen. Het is volgens AT5 onduidelijk of het ging om waarschuwingsschoten of gerichte schoten.

Uiteindelijk werd de verdachte geraakt met een stroomstootwapen, waarna hij kon worden aangehouden. Hij raakte niet gewond.

Het slachtoffer van de steekpartij is naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met ernstige verwondingen. Het is nog niet duidelijk of de slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.
Eerste bewijzen van Turkse visafraude: al 38 verdachte dossiers ingetrokken
27 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Al 38 van de 700 verdachte werk- en verblijfsvisa die Vlaanderen toekende aan Turken zijn intussen ingetrokken. Dat cijfer bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zondagavond aan De Morgen. Een deel van de schrappingen kwam er na een controle van de Vlaamse sociale inspectie.
Spaans gerecht onderzoekt verdachte bekermatch uit 2021
24 Februari, 00:01 Skynet Buitenland
Het Spaanse gerecht heeft een onderzoek geopend naar een bekerwedstrijd uit december 2021 die mogelijk werd vervalst, zo laat La Liga weten.


Rechtbank: Spanje mag verdachte van bitcoinscams op Twitter aan VS uitleveren
21 Februari, 00:53 Tweakers
Een Spaanse rechtbank gaat akkoord met de uitlevering van een 23-jarige Brit aan de VS vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de grote Twitter-hack van 2020. Bij die aanval werden meer dan honderd prominente Twitter-accounts overgenomen voor een bitcoinscam.


Man doodt vrouw en twee kinderen in Pelt - Verdachte dood aangetroffen
6 Februari, 00:44 Skynet
In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man zondagavond zijn vrouw en haar twee kinderen gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De lokale politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Intussen is de verdachte van het familiedrama dood aangetroffen. Dat heeft het parket van Limburg zondagavond gemeld.


Man doodt vrouw en twee kinderen in Pelt - Verdachte dood aangetroffen
6 Februari, 00:44 Skynet
In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man zondagavond zijn vrouw en haar twee kinderen gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De lokale politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Intussen is de verdachte van het familiedrama dood aangetroffen. Dat heeft het parket van Limburg zondagavond gemeld.


Verdachte oplichting met zonnepanelen vermoedelijk gevlucht naar Turkije: ?Parket spreekt beroepsverbod uit en stelt bewindvoerder aan?
1 Februari, 00:02 HLN.BE
Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een voorlopige bewindvoerder aan voor Deltasun, een bedrijf dat zonnepanelen verkocht, maar nooit leverde en installeerde. De zaakvoerder van het bedrijf wordt beticht van oplichting en fraude en zou er met meer dan 2,4 miljoen euro vandoor zijn. Zo?n 400 gedupeerden meldden zich bij advocaat Eric Van Hauwermeiren. ?De zaakvoerder, Omer K., is al weken spoorloos?, zegt de advocaat uit Wichelen.


Huis doorzocht in jacht op verdachte schietpartij Zwijndrecht in Nederland
1 Februari, 00:01 HLN.BE
In de zoektocht naar de verdachte van de fatale schietpartij in het Nederlandse Zwijndrecht heeft de politie maandagavond opnieuw een huis doorzocht. Het gaat om een woning in Rotterdam waar een contact zou wonen van verdachte Ming Nghia Vuong (49), meldde de politie in het programma 'Opsporing Verzocht'. Of de zoektocht iets heeft opgeleverd, kon een woordvoerder niet zeggen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn