NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Verdacht

2News.be / Trefwoorden / Verdacht

Alweer controle bij de zelfscankassa? Mogelijk vindt AI je gedrag verdacht
20 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Jumbo wil kunstmatige intelligentie gaan inzetten in zijn strijd tegen winkeldiefstal. Voor de supermarktketen is dit mogelijk een fantastische oplossing, maar critici vrezen weer een volgende stap op het gebied van massasurveillance.


Verdacht overlijden in Waarschoot
15 Januari, 00:01 Skynet
In Lievegem is zondagavond een lichaam gevonden dat in verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. De wetsarts kan pas maandag het lichaam onderzoeken. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.


Invallen bij maaltijdbezorgers die worden verdacht van kartelvorming
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Europese autoriteiten zijn binnengevallen bij enkele maaltijd- en boodschappenbezorgers. Het gaat om invallen in twee EU-landen. Om welke landen het gaat, is niet duidelijk.


Politieke kopstukken loodsten miljarden aan verdacht geld van en naar Nederland
9 November 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Mensen met invloedrijke politieke functies zijn betrokken bij 14 miljard euro aan verdachte geldtransacties van en naar Nederland. Het gaat om crimineel geld dat voortkomt uit onder meer omkoping, afpersing en verduistering van geld uit de schatkist.


Brits parlementsmedewerker verdacht van spionage voor China ontkent alles
12 September 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Een man die in het Britse parlement werkt en ervan verdacht wordt gespioneerd te hebben voor China, pleit onschuldig.


Twintiger verdacht van doodslag op moeder en broer in Marchienne-au-Pont
12 September 2023, 00:02 Skynet
De onderzoeksrechter van Charleroi heeft maandag een jongeman van 22 jaar aangehouden, op verdenking van doodslag op zijn moeder en broer zondag in Marchienne-au-Pont, zo bevestigt het parket van Charleroi. De verdachte werd opgepakt in Brussel, waar hij de trein wilde nemen naar Frankrijk.


50% van Drentse autobedrijven waanzinnig verdacht
12 September 2023, 00:02 AutoBlog

Drentse Autobedrijven zijn keiharde sjoemelaars. Dat autobedrijven louche kunnen zijn, weet iedereen. Beun de Haas is immers niet bedacht met een bakkerszaak in het achterhoofd. Bij gebruikte auto’s kun je wat knoeien met de technische staat en of de kilometerstand. Oh, en er gaat lekker veel cash in om. Perfect dus voor handige Harrie’s om […]

Dit artikel 50% van Drentse autobedrijven waanzinnig verdacht verscheen eerst op Autoblog.nl.
Britse leverancier verdacht van levering valse vliegtuigonderdelen
5 September 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De fabrikant van vliegtuigmotoren CFM heeft zijn klanten, waaronder Boeing en Airbus, gewaarschuwd over onderdelen waarvoor een obscure leverancier mogelijk valse certificatiedocumenten afleverde. Dat heeft het Frans-Amerikaanse bedrijf bevestigd.


'Man in 2022 opgepakt om bedreiging Amalia, niet meer verdacht'
19 Augustus 2023, 00:04 NOS nieuws

De autoriteiten hebben in 2022 een 40-jarige man gearresteerd die ervan werd verdacht kroonprinses Amalia te hebben willen ontvoeren of vermoorden. Dat schrijft het Parool. Volgens de krant gaat het om de 40-jarige Mohamad E., die in november 2022 werd aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels is hij geen verdachte meer in de zaak, maar hij zit nog vast in verband met verdenkingen van drugshandel.

De krant schrijft dat de opsporingsdiensten E. in verband brachten met een account bij een berichtendienst waarmee versleutelde berichten verstuurd konden worden, Sky ECC. Die berichtendienst werd door criminelen geregeld gebruikt om boodschappen uit te wisselen. In 2021 zouden vanaf het account berichten zijn gestuurd die te maken hadden met de kroonprinses en drie bekende misdaadjournalisten, onder wie de vermoorde Peter R. de Vries. In de berichten werd geprobeerd informatie over hen te verkrijgen.

Volgens het Parool vermoedde de recherche dat de informatie over Amalia werd ingewonnen met het doel "een ernstig geweldsmisdrijf" te plegen. Bovendien zou de recherche hebben vermoed dat E. was gelinkt aan de organisatie van Ridouan Taghi.

E. werd vanwege de verdenkingen een tijd lang afgeluisterd en geobserveerd. In november van 2022 werd hij gearresteerd. Maar al in de eerste dagen na zijn arrestatie kwamen de aanklachten van ontvoering en moord te vervallen, meldt de krant. Er zou niet genoeg bewijs zijn dat E. dergelijke plannen had. Wel bleven er verdenkingen tegen E. staan die te maken hebben met de handel in vuurwapens, explosieven en drugs. Hij bleef dan ook vastzitten.

Verhoren

In latere verhoren bleef E. desondanks ondervraagd worden over de verdenkingen, schrijft het Parool. Zijn raadsman, Yehudi Moszkowicz, is kritisch over de verhoren. Hij roept het OM "met klem op kenbaar te maken of er meer is dat de dreiging jegens de kroonprinses onderbouwt", schrijft de krant. De link die justitie legt tussen E. en de veronderstelde organisatie van Taghi noemt de advocaat daarnaast "gezocht".

Naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van de kroonprinses wordt Amalia sinds het najaar van 2022 zwaar beveiligd. De bedreigingen leidden er onder meer toe dat de kroonprinses geen intrek kon nemen in haar Amsterdamse studentenhuis. Tegen het Parool zegt E. het "heel heftig" te vinden dat de kroonprinses zwaar beveiligd wordt.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) reageert tegenover de NOS niet op de aanhouding en kan ook niet zeggen of die gevolgen heeft voor de beveiliging van Amalia. Het Openbaar Ministerie laat daarnaast weten niet te kunnen zeggen of de aanhouding aanleiding was voor de zware beveiliging van de kroonprinses.
Facebook moet data delen van anoniem profiel dat Nederlander verdacht maakt
2 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Facebook-eigenaar Meta moet gegevens van een anonieme Facebook-gebruiker overhandigen aan een man die door deze persoon beschuldigd is van grensoverschrijdend gedrag. Dat oordeelde de rechtbank Den Haag in een kort geding dat de man tegen Meta aanspande.


Topchef Willem Hiele verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen
1 Augustus 2023, 00:03 Skynet
De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen wil Willem Hiele voor de correctionele rechtbank brengen voor opzettelijke slagen en verwondingen. De raadkamer zal moeten beslissen over de eventuele verwijzing van de sterrenchef. Volgens De Morgen speelden de feiten zich af in het restaurant van Hiele.


Ophef rond Zambia kort voor WK: bondscoach verdacht van seksueel wangedrag
12 Juli 2023, 00:07 NU.NL - Sport
In aanloop naar het WK is opnieuw ophef ontstaan rond de voetbalsters van Zambia. Bondscoach Bruce Mwape wordt verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij zijn eigen speelsters.


Gedetineerde (33) sterft in gevangenis van Wortel: parket beschouwt overlijden als verdacht
5 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Een 33-jarige gedetineerde afkomstig uit Nederland is vrijdagavond overleden in de gevangenis van Wortel. Het parket beschouwt het als een verdacht overlijden.


Amerikaanse militair die verdacht wordt van lekken geheime documenten blijft in de cel
20 Mei 2023, 00:03 Skynet
De jonge Amerikaanse militair die in verdenking werd gesteld voor het lekken van geheime geclassificeerde militaire documenten moet tot zijn proces vrijdag in de cel blijven. Hij is volgens de procureurs mogelijk gevaarlijk.


Verdacht overlijden na brand in appartement in Antwerpen
11 Februari 2023, 00:06 Skynet
In Antwerpen is vrijdagavond na een korte brand een lichaam aangetroffen in een appartement in de Moonsstraat op het Zuid. Dat zegt Gazet van Antwerpen. Het parket laat weten dat het incident voorlopig als een verdacht overlijden wordt beschouwd, al betekent dat nog niet dat er aanwijzingen zijn van kwaad opzet.


Drie tieners verdacht van doodslag op Haagse snackbareigenaar
8 Februari 2023, 00:08 NOS nieuws

De drie minderjarigen die werden opgepakt na een dodelijke steekpartij in Den Haag worden verdacht van doodslag en openlijke geweldpleging, meldt het Openbaar Ministerie. Twee meisjes van 15 en 17 en een jongen van 17 zijn verdachten in de zaak.

Het drietal is vandaag voor de raadkamer verschenen en blijft zeker dertig dagen langer vast. Het OM denkt dat de tieners als groep hebben gehandeld, zegt Omroep West.

Het steekincident gebeurde in Houtwijk in het Haagse stadsdeel Loosduinen, waar het slachtoffer en zijn familie een cafetaria hebben. Bij het incident kwam eind januari de 39-jarige Wei Chen om het leven in de buurt van de snackbar waarvan hij eigenaar was.

Buurt verbijsterd

De drie worden verdacht van het op straat slaan en schoppen van Wei en zijn 41-jarige vrouw. Daarna zouden ze de man met een mes hebben gestoken. Agenten troffen Wei Chen zwaargewond aan, maar konden niets meer doen. De drie werden in de ochtend na de steekpartij aangehouden. Het motief is onbekend.

Buurtbewoners zijn verbijsterd, zeiden ze vorige week tegen de NOS. "Het was een heel lieve man, en zijn gezin ook. Het was altijd druk in de zaak."

Afgelopen vrijdag liepen honderden mensen een stille tocht voor het slachtoffer. Bij zijn snackbar werden bloemen neergelegd.

Beelden van de herdenking:
Man uit Almere verdacht van handel in miljoenen persoonlijke gegevens
26 Januari 2023, 00:08 NOS nieuws

Een 25-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht dat hij heeft gehandeld in persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen mensen over de hele wereld.

Het zou gaan om gestolen gegevens van Oostenrijkers, maar ook van mensen uit onder meer Nederland, Thailand, Colombia, China en het Verenigd Koninkrijk. De gegevens werden verkocht op ondergrondse online marktplaatsen, meldt Omroep Flevoland.

Onderzoek Oostenrijk

Ook zou de man via cryptovaluta voor 450.000 euro aan opbrengsten hebben witgewassen. Hij kwam in beeld bij de politie in Oostenrijk tijdens een onderzoek naar een cybercrimeforum. Hierop werd onder meer gehandeld in gestolen databases, creditcardgegevens, inloggegevens en andere data.

Toen de Oostenrijkse politie via een undercoveractie data kocht, leidde dit naar een adres in Amsterdam. Bij doorzoekingen in Almere en Amsterdam werden vervolgens grote hoeveelheden gegevensdragers gevonden.

De man werd in november opgepakt.
Rechter bepaalt of Ron Jeremy berecht kan worden: waar wordt hij van verdacht?
25 Januari 2023, 00:41 NU.NL - Film
Tegen voormalig pornoster Ron Jeremy lopen maar liefst 33 aanklachten van verkrachting en aanranding. Maar het lijkt er steeds meer op dat de rechtszaak nooit zal worden afgerond. Vorige week lekte namelijk een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat Jeremy aan dementie lijdt. Voor de 21 vrouwen die de acteur hebben aangeklaagd wordt het een spannende week: gaat de rechtszaak door?


Man (33) overleden in Huizingen: zaak wordt voorlopig als verdacht beschouwd
26 December 2022, 00:13 HLN.BE
In de Goudkasteellaan in Huizingen onderzoeken politie en parket zondagavond een verdacht overlijden.


Nederlandse jongeren worden vaker verdacht van cybercrime
15 December 2022, 00:01 Tweakers
Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft cijfers verzameld waaruit blijkt dat jongeren in Nederland steeds vaker verdachte zijn van cybercrime. Vorig jaar was in bijna de helft van de cybercrimezaken een persoon van 21 jaar of jonger betrokken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn