NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Veelpleger

2News.be / Trefwoorden / Veelpleger

Campagne voor Groningse cold case uit 1997 succesvol: verdachte gearresteerd
5 Februari, 21:56 NOS nieuws

De politie in Groningen heeft succes geboekt in een oude moordzaak uit 1997. Vandaag is een man van 44 uit Geldrop aangehouden in verband met betrokkenheid bij de dood van Els Slurink.

Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart in 1997 in haar woning in Groningen doodgestoken. Al die tijd is onduidelijk gebleven wat er in het huis is gebeurd en wat de aanleiding is geweest.

De man die nu is aangehouden zit in alle beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden deelt de politie verder geen informatie over het onderzoek en deze verdachte.

Campagne

Het onderzoek naar de dood van Slurink zat jarenlang vast. Twee weken geleden startte de politie met een nieuwe campagne om meer informatie te vergaren, onder het motto 'Het is nooit te laat om te praten'.

Bijna honderd locaties in de stad Groningen waren gedurende twee weken voorzien van abriposters met daarop de vraag 'Wie bracht Els Slurink om het leven?' Op 26 januari stond de uitzending van Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Slurink.

Dat leverde ruim 140 tips op, waaronder volgens de politie ook een aantal bruikbare. Ook gaven meerdere tipgevers namen door.
20-jarige veelpleger valt van gestolen bromfiets tijdens achtervolging door politie
12 April 2018, 23:36 Gazet v. Antwerpen

De politie van Brasschaat merkte afgelopen dinsdag, tijdens het verkeerstoezicht ter hoogte van de wegenwerken aan de Sint-Jobsesteenweg, een bromfiets zonder nummerplaat op. Toen de politie de bestuurder wilde tegenhouden sloeg die op de vlucht, waarop de ordediensten de achtervolging inzetten. Wat verderop kwam de bromfietser ten val en kon hij worden gevat. Al snel bleek dat hij op een bromfiets zat die twee dagen eerder gestolen was. De 20-jarige bestuurder was bij de politie bekend voor meerdere diefstallen. De bromfiets werd ondertussen terugbezorgd aan de eigenaar.
Chinese hoornsmokkelaar veroordeeld tot 12 maanden cel
6 April 2018, 15:06 NOS nieuws

Een Amsterdamse rechter heeft een 30-jarige Chinees veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden voor de smokkel van neushoornhoorns en vervalste visa. De waarde van een hoorn is ongeveer 500.000 euro.

In december was de man onderweg van Zuid-Afrika naar Shanghai. Bij het scannen van zijn bagage ontdekte de douane op Schiphol vijf neushoornhoorns en vier kunstobjecten.

Inspecteurs van het team Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hielden de Chinees aan. Sindsdien zit de man vast, zijn straf is met aftrek van voorarrest.

Voor het verhandelen van beschermde diersoorten gelden strenge regels. Die zijn vastgelegd in het CITES-verdrag ter bescherming van plant- en dierleven. Volgens het Openbaar Ministerie is illegale handel in bedreigde diersoorten slecht voor de populatie, leefomgeving, natuur en internationale rechtsorde.
Kielse veelpleger ook gezocht voor moord en brandstichting
4 April 2018, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Kielenaar Mohamed C. (24) wordt door de Duitse justitie gezocht voor moord en brandstichting. De man zou betrokken zijn bij een ripdeal waarbij een 57-jarige man werd vermoord. In België werd hij al veroordeeld voor een poging tot doodslag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn