NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vakbonden

2News.be / Trefwoorden / Vakbonden

Delhaize - Meer eigen winkels van Delhaize gesloten op zaterdag dan tijdens de week
Zaterdag zijn 73 eigen winkels van Delhaize gesloten vanwege een staking van het personeel. Dat zijn er meer dan tijdens de week, meldt woordvoerder Roel Dekelver zaterdag. 55 winkels in eigen beheer zijn wel open. Er worden zaterdag geen depots geblokkeerd.


Pensioenhervorming Frankrijk - Vakbonden vragen bemiddelaar in pensioenconflict
Woensdag, 00:18 Skynet Economie
Op de tiende nationale actiedag tegen de pensioenhervorming in Frankrijk, hebben de vakbonden aan de regering gevraagd om het optrekken van de pensioenleeftijd van 62 tot 64 jaar voorlopig te pauzeren. Ze vragen ook de aanstelling van een bemiddelaar. Enkel meerderheidspartij MoDem (Mouvement Democrate) reageerde positief op die vraag, de rest van de regering houdt de boot af.


Ook vandaag minder treinen en bussen, vakbonden overwegen stakingspauze
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Ook vandaag rijden er door een staking minder treinen, trams en bussen in het streekvervoer. Vooral in de Achterhoek, Twente het Vechtdal en Limburg is het openbaar vervoer beperkt door de staking. Ook rondom Utrecht, Den Haag en Arnhem en Nijmegen rijden minder bussen. De vakbonden zijn bereid om met de werkgevers over een mogelijke stakingspauze te praten.


Delhaize - 280 banen op tocht bij centrale diensten, vakbonden blijven acties personeel ondersteunen
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij supermarktketen Delhaize blijven de acties van het personeel ondersteunen. Dat hebben de bonden volgens vakbondsman Frank Convents (ACV Puls) dinsdagavond in gemeenschappelijk front beslist, nadat eerder op de dag overleg met de directie snel afgelopen was. Bij de centrale diensten staan volgens de bonden 280 banen op de tocht.


Helft streekvervoer rijdt niet door stakingen, werkgevers en vakbonden in gesprek
11 Maart, 01:13 NU.NL - Economie
Reizigers ondervinden ook vrijdag hinder van stakingen in het streekvervoer in Friesland, Groningen, de Achterhoek en Limburg. Er rijden vooral minder bussen. Werkgevers en vakbonden gaan weer in gesprek na een oproep van reizigersorganisatie Rover. Werkgevers riepen eerder op de dag al op tot een adempauze en een tijdelijke stop van de stakingen.


Vakbonden dreigen tankstations Total lam te leggen
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De vakbonden dreigen volgende week meerdere tankstations van TotalEnergies lam te leggen. Vandaag brak al een spontane staking uit in het tankstation van de Franse groep langs de E19 in Waarloos.


Vakbonden Aviapartner blijven praten met directie en plannen voorlopig geen acties
23 Februari, 00:05 Skynet
De vakbonden bij Aviapartner blijven "on speaking terms" met de directie, klinkt het vandaag na afloop van een ontmoeting met de directie. Er wordt voort onderhandeld, voorlopig komen er geen nieuwe acties of een stakingsaanzegging, bevestigen verschillende vakbondsbronnen.


Vakbonden blokkeren logistieke centrale van Mestdagh-winkels
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
De vakbonden in gemeenschappelijk front hebben een stakingspost opgezet voor de logistieke centrale van de Mestdagh-supermarkten in Villers-le-Bouillet (Luik). Dat maakte de vakbond CNE bekend. De site is geblokkeerd, klinkt het.


Gesprekken tussen directie en vakbonden Ryanair in alle discretie voortgezet
6 Februari, 00:54 Skynet Economie
De gesprekken tussen directie en vakbonden van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair worden in alle discretie voortgezet. Dat zegt de christelijke vakbond CNE vandaag. Verschillende dossiers zijn met elkaar verweven, wat zorgt voor lange en complexe besprekingen.


Franse vakbonden houden op 19 januari eerste actiedag in reactie op pensioenshervorming
14 Januari, 00:08 Skynet Economie
De acht belangrijkste vakbonden in Frankrijk organiseren op donderdag 19 januari een eerste nationale actiedag om te protesteren tegen de pensioenshervorming. Dat kondigen ze aan na overleg.


Verhoogt Frankrijk pensioenleeftijd naar 64 jaar? Vakbonden kondigen al manifestaties aan
9 Januari, 00:02 HLN.BE
De Franse regering maakt morgen haar pensioenplannen bekend. De verwachting is dat de regering de wettelijke pensioenleeftijd wil optrekken van 62 jaar naar 64 jaar. De vakbonden zijn niet te spreken over de plannen en kondigen acties aan.


Vakbonden trekken door Brussel voor meer koopkracht
17 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De drie vakbonden zijn vandaag in Brussel omstreeks 11 uur begonnen aan een nationale betoging die vooral in het teken van koopkracht staat. De Koning Albert II-laan aan het Noordstation is volgelopen met duizenden militanten, die naast meer koopkracht ook een echt plafond op de energieprijzen eisen.


Lachaert verwijt vakbonden "persoonlijke hetze" tegen Van Quickenborne
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
Egbert Lachaert, voorzitter van de Open VLD, heeft op Twitter gereageerd op de oproep van vakbonden bij de politie aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om ontslag te nemen. Hij sprak daarin van een "persoonlijke hetze" tegen Van Quickenborne en vroeg om het "beschaafd" te houden.


Loononderhandelingen - Vakbonden en werkgevers onderhandelen op 7 november voort
31 Oktober 2022, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden en de werkgevers onderhandelen op 7 november voort over de lonen. Donderdag bespraken ze een rapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat geen marge voor opslag laat.


Vakbonden Waals openbaar vervoer staken morgen tegen hoge energieprijzen
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
Bij de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC wordt morgen hinder verwacht door vakbondsacties. Dat meldt de TEC.


Vakbonden bereiken akkoord na twee dagen chaos op Charleroi: vliegveld blijft ook woensdag gesloten voor vertrekkende reizigers
19 Oktober 2022, 00:00 HLN.BE
De luchthaven van Charleroi blijft, ondanks een protocolakkoord, ook woensdag nog gesloten voor alle vertrekkende passagiers als gevolg van een stakingsactie. Dat bevestigde luchthavenbaas Philippe Verdonck dinsdag aan VTM NIEUWS. Het rondpunt richting het luchthavengebouw was gisteren hele dag afgesloten. Mensen die buiten stonden te wachten, mochten nog naar binnen, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Aan de luchthaven was het ? net als maandag ? pure chaos. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.


VBO: "Werkgevers willen wel degelijk akkoord over uitkeringen"
18 September 2022, 00:06 Skynet Economie
De werkgevers zijn wel degelijk bereid te onderhandelen over de uitkeringen. Maar er moet ook over de actieven worden gesproken. Dat zegt Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).


Vakbonden dreigen met staking bij Delhaize
13 September 2022, 00:00 HLN.BE
Bij de supermarktgroep Delhaize hebben de socialistische en de liberale vakbonden maandagavond een stakingsaanzegging ingediend na mislukt sociaal overleg. Dat meldt De Tijd.


Vakbonden en NS dit weekend opnieuw om de tafel
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De vakbonden en de NS gaan er dit weekend alles aan doen om alsnog tot een nieuwe cao te komen. De partijen zetten de onderhandelingen zaterdag voort. Als de gesprekken positief verlopen, volgt er zondag nog een ronde. Dat zegt een woordvoerder van de FNV vrijdag.


NS en vakbonden bereiken voorlopig cao-akkoord, stakingen van de baan
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Vakbonden FNV, CNV en VVMC en de NS hebben zondagochtend een voorlopig cao-akkoord bereikt. De bonden leggen het akkoord voor aan de leden en tot die tijd zijn de aangekondigde stakingen van de baan, meldt FNV Spoor. De NS bevestigt het nieuws.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn