NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Vakbonden

2News.be / Trefwoorden / Vakbonden

Vakbonden luchthaven Charleroi dreigen met staking
Donderdag, 00:04 HLN.BE
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft een stakings- en actieaanzegging ingediend voor een periode van vijftien dagen. Dat bevestigt secretaris van de christelijke bediendebond CNE Yves Lambot woensdag nadat de Franstalige nieuwswebsite ?L-Post? dinsdag het nieuws naar buiten had gebracht. Bonden en directie zijn in conflict over een ?koopkrachtpremie? van 750 euro. De bonden consulteren deze week hun achterban. De directie zegt akte te nemen van de stakingsaanzegging.


Sociale onrust Ryanair - Vakbonden vragen hulp De Croo en Di Rupo in conflict met Ryanair
15 Augustus, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij Ryanair vragen de federale en Waalse regering om snel in actie te schieten tegen de luchtvaartmaatschappij. Die "stelt zich boven de wet", zeggen ze in een open brief aan de regeringsleiders Alexander De Croo (Open Vld) en Elio Di Rupo (PS).


Pensioenhervorming - Vakbonden stellen premier ultimatum
De overheidsvakbonden willen een persoonlijk onderhoud met premier Alexander De Croo over de pensioenhervorming. Zonder antwoord binnen 24 uur, zullen ze zich beraden over een reactie, klinkt het in een brief aan de eerste minister.


Leraren willen meer loon, vakbonden maken zich op voor actie
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Werknemers in het onderwijs willen een hoger salaris. De onderwijsvakbonden hebben een ultimatum gesteld dat vrijdag afloopt. Wat is er aan de hand?


Vakbonden Vlaams overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel
17 Juni, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden van het Vlaamse overheidspersoneel trekken vrijdag naar Brussel. Ze verzamelen om 11.45 uur met militanten op het Martelaarsplein, zo melden ze donderdagavond in een persbericht.


Extra bescherming vakbonden in betogingsverbod
10 Juni, 00:04 Skynet Economie
Het federale kernkabinet heeft vrijdag overeenstemming bereikt over een aanpassing aan het gerechtelijk betogingsverbod, waarbij sprake is van een betere bescherming van vakbonden en werknemers. Dat werd uit eensluidende bronnen vernomen.


Mogelijke doorbraak VDL en vakbonden
10 Juni, 00:01 AutoBlog

VDL is met de vakbonden tot een mogelijke doorbaak gekomen over de toekomst van Nedcar. VDL Nedcar, oftewel de hele Nederlandse auto-industrie, zit in zwaar weer. Hun grootste – en tevens enige – klant gaat vertrekken en het personeel is ook niet bijster gemotiveerd. De sfeer is er de laatste tijd niet beter op geworden, […]

Dit artikel Mogelijke doorbraak VDL en vakbonden verscheen eerst op Autoblog.nl.
Vakbonden en werkgevers kritisch voor Vlaamse activeringsplannen leefloners
3 Juni, 00:06 Skynet Economie
Vakbonden en werkgevers, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), willen dat de Vlaamse regering haar plannen om leefloners sneller aan het werk te krijgen, herbekijkt. De Vlaamse regering doorkruist er haar eigen arbeidsmarktbeleid mee in plaats van het te versterken, luidt het in een advies.


Bedrijven en vakbonden adviseren om buiten Europa te gaan kijken voor knelpuntberoepen
20 Mei, 00:06 Skynet Economie
In een advies aan de Vlaamse regering zeggen werkgevers en vakbonden dat meer over de grenzen van de Europese Unie moet worden gekeken om knelpuntjobs - zoals stukadoors en chauffagisten - in te vullen.


Vakbonden blaffen wel, maar bijten niet voor hogere lonen
14 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Vakbonden zetten de onderhandelingen op scherp om meer aandacht te krijgen voor hun zaak: compensatie van het koopkrachtverlies van werknemers. Maar het blijft vaak bij dreigen, want er zijn de laatste tijd veel cao's afgesloten. Van een stakingsgolf is geen sprake.


Albert Heijn en vakbonden gaan weer om tafel: stakingen voorlopig opgeschort
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Albert Heijn en vakbonden CNV en FNV gaan binnenkort weer met elkaar om tafel over een nieuwe cao voor medewerkers van distributiecentra. De stakingen die vorige week begonnen en elf dagen duurden, veroorzaakten veel lege schappen in de supermarkt.


Productie bij autofabriek Nedcar na wilde staking hervat
De productie bij de Limburgse autofabriek Nedcar is hervat. Dat heeft eigenaar VDL vrijdag laten weten. Toch is volgens enkele werknemers niet iedereen aan het werk, twee productielijnen zouden nog stil liggen.


Vakbonden betogen op 22 mei
29 April, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden organiseren op 22 mei, de maandag na het hemelvaartsweekend, een nationale betoging in Brussel. Ze zijn misnoegd over "praktijken van sociale dumping en de zware aanvallen op het stakingsrecht", zeggen ze vrijdag in een gezamenlijke mededeling.


VRT-vakbonden plannen geen acties nadat CEO "spreekverbod" nuanceert
22 April, 00:04 Skynet Economie
De drie vakbonden bij de VRT (ACV, ACOD en VSOA) plannen voorlopig geen acties. VRT-CEO Frederik Delaplace ontkende vrijdag, na sociaal overleg een dag eerder, dat er een "spreekverbod" zou zijn ingevoerd voor het personeel.


Delhaize - Zaterdag nieuwe verzoeningspoging tussen directie en vakbonden Delhaize
22 April, 00:04 Skynet Economie
Zaterdag vindt een nieuwe verzoeningspoging plaats bij Delhaize. Dat berichtte RTBF en het wordt bevestigd in kringen van het bedrijf. De vergadering start in de namiddag.


Pensioenhervorming Frankrijk - Vakbonden roepen Macron op pensioenhervorming niet door te voeren
15 April, 00:02 Skynet Buitenland
De Franse vakbonden hebben de Franse president Emmanuel Macron vrijdag opgeroepen om de pensioenhervorming, die vrijdag door de Grondwettelijke Raad is bekrachtigd, niet door te voeren. Ze weigeren bovendien om voor 1 mei met de regering te vergaderen.


Delhaize - Vakbonden naar aandeelhoudersvergadering Ahold Delhaize
8 April, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij supermarktketen Delhaize trekken volgende week woensdag naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de groep in het Nederlandse Zaandam.


Delhaize - Meer eigen winkels van Delhaize gesloten op zaterdag dan tijdens de week
Zaterdag zijn 73 eigen winkels van Delhaize gesloten vanwege een staking van het personeel. Dat zijn er meer dan tijdens de week, meldt woordvoerder Roel Dekelver zaterdag. 55 winkels in eigen beheer zijn wel open. Er worden zaterdag geen depots geblokkeerd.


Pensioenhervorming Frankrijk - Vakbonden vragen bemiddelaar in pensioenconflict
29 Maart, 00:18 Skynet Economie
Op de tiende nationale actiedag tegen de pensioenhervorming in Frankrijk, hebben de vakbonden aan de regering gevraagd om het optrekken van de pensioenleeftijd van 62 tot 64 jaar voorlopig te pauzeren. Ze vragen ook de aanstelling van een bemiddelaar. Enkel meerderheidspartij MoDem (Mouvement Democrate) reageerde positief op die vraag, de rest van de regering houdt de boot af.


Ook vandaag minder treinen en bussen, vakbonden overwegen stakingspauze
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Ook vandaag rijden er door een staking minder treinen, trams en bussen in het streekvervoer. Vooral in de Achterhoek, Twente het Vechtdal en Limburg is het openbaar vervoer beperkt door de staking. Ook rondom Utrecht, Den Haag en Arnhem en Nijmegen rijden minder bussen. De vakbonden zijn bereid om met de werkgevers over een mogelijke stakingspauze te praten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn