NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Uur


Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto?s te sturen
Donderdag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto?s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
Kwart van 0- tot 1-jarigen kijkt minstens twee uur per dag naar beeldscherm
Maandag, 00:02 Tweakers
Een kwart van de 0- tot 1-jarigen in Nederland besteedt minstens twee uur per dag achter een beeldscherm. Gemiddeld genomen besteden kinderen tot zes jaar oud honderd minuten per dag achter een beeldscherm. Dat laatste is een toename van zeven minuten ten opzichte van vorig jaar.


De zomertijd gaat in, klok vannacht een uur vooruit
Zondag, 00:04 NOS nieuws

Vannacht gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit. Daardoor is het 's ochtends langer donker en 's avonds langer licht.

Op de laatste zondag van oktober gaat de klok terug naar de standaardtijd die ook wintertijd wordt genoemd. Die laatste zondag valt dit jaar op 29 oktober.

Sinds 1977 is in alle EU-landen op hetzelfde moment de zomertijd van kracht, maar er is al een tijd discussie of dat zo moet blijven. De vraag is steeds of het voordeel van langer profiteren van het daglicht en in heel Europa gelijklopende klokken opweegt tegen nadelen als de verstoring van het bioritme.

De Europese Commissie en het Europees Parlement waren nog niet zo lang geleden voor afschaffing, maar sindsdien zit er weinig schot in de zaak. Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken liet de Tweede Kamer in 2020 weten dat het voorstel de ijskast in ging. Achtereenvolgende voorzittende landen hebben sindsdien geweigerd het onderwerp op de agenda te zetten.
IKEA introduceert waterbestendige bluetoothspeaker met accuduur tot 80 uur
20 Maart, 00:00 Tweakers
IKEA komt met een waterbestendige bluetoothspeaker. De speaker komt beschikbaar in de Vappeby-serie en krijgt volgens de fabrikant een IP67-certificering. De Vappeby-speaker komt in april uit in 'alle markten' en gaat in de VS 15 dollar kosten.


Bij grote stroomstoringen zijn we nog maximaal drie uur mobiel bereikbaar
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Bij een stroomstoring valt bijna alles om ons heen uit, maar het mobiele netwerk kunnen we blijven gebruiken. Dat komt doordat de meeste zendmasten in mobiele netwerken met accu's zijn uitgerust. Je kan daardoor nog twee tot drie uur blijven bellen.


Twitter-storing verholpen: tijdlijn is na een uur weer zichtbaar
3 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De storing bij Twitter van woensdagmiddag is opgelost. Door de storing kregen gebruikers een uur lang geen tijdlijn met berichten te zien. De website van het sociale netwerk was wel bereikbaar.


LIVE (16 uur). Kan Mechelen op het veld van Seraing met de drie punten gaan lopen?
25 Februari, 00:01 HLN.BE
? 27ste speeldag Jupiler Pro League ? Stade du Pairay ? Scheidsrechter: Lotar D?Hondt ? Seraing heeft de punten dringend nodig


10 uur op de trein en gsm?s verboden: zo streng waren veiligheidsmaatregelen voor bezoek van Joe Biden aan Kyiv
21 Februari, 00:17 Gazet v. Antwerpen

Exact 10 uur heeft de Amerikaanse president Biden op de trein gezeten om Volodymyr Zelensky te ontmoeten in Kyiv. Dat gebeurde onder de zwaarste veiligheidsmaatregelen.
Laura Pausini geeft binnen 24 uur drie shows in Europa en de VS voor jubileum
19 Februari, 00:42 NU.NL - Muziek
Laura Pausini heeft besloten haar dertigjarig jubileum als zangeres op opvallende wijze te vieren. De 48-jarige Italiaanse doet namelijk binnen 24 uur een tour langs drie steden: New York, Madrid en Milaan.


Baby na 18 uur gered uit metersdiepe put in Thailand
8 Februari, 00:09 NOS nieuws

Reddingswerkers in Thailand hebben na een urenlange reddingsoperatie een 1-jarig meisje uit een put van 15 meter diep gered. Het meisje bleek niet ernstig gewond.

Het kind viel maandagavond (plaatselijke tijd) in de put op een cassaveboerderij in het noorden van Thailand, waar haar ouders werken. Achttien uur later wisten de reddingswerkers haar te bevrijden.

De reddingswerkers hoorden het kind roepen, vlak nadat ze was gevallen. Met een camera werd de situatie in de put bekeken. Vervolgens werd met een slang zuurstof in de put gepompt.

Instortingsgevaar

Het meisje is uiteindelijk bevrijd via een gat dat 30 centimeter naast de put werd gegraven. "Het leek in het begin een makkelijke operatie te worden, maar toen we startten met graven stuitten we al snel op harde stenen waar de graafmachines moeilijk doorheen konden komen", vertelt een lokale politicus die bij de reddingsoperatie aanwezig was.

Daarnaast was er het risico dat de put waarin het meisje zich bevond, kon instorten bij de graafwerkzaamheden. Nadat ze uit de put was bevrijd, werd het meisje op een stretcher naar een ambulance gedragen en naar het ziekenhuis gereden. "Ze is nu veilig. Een beetje moe, maar niet ernstig gewond", zegt de politicus.

De ouders waren de reddingswerkers erg dankbaar:
Belgische pakjesbezorgers krijgen eerlijk betaald en moeten rusten na negen uur achter het stuur
30 Januari, 00:10 Emerce
Er ligt een voorontwerp van een wet klaar dat sociale wantoestanden bij Belgische pakjesbedrijven moet tegengaan. In de eerste plaats […]


Grensblokkades worden binnen de 48 uur weggehaald, zegt Servische president
30 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
De versperringen die Servische militanten in het noorden van Kosovo hebben opgeworpen zullen binnen '24 tot 48 uur" worden weggehaald. Dat heeft de Servische president Aleksandar Vucic donderdagochtend meegedeeld aan de nationale omroep RTS.


"Machoterreur" in Spanje veroordeeld na moord op vier vrouwen in 24 uur tijd
30 December 2022, 00:03 Skynet
In Spanje zijn in 24 uur tijd vier vrouwen vermoord door mannen. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, heeft mannelijk geweld tegen vrouwen veroordeeld als "machoterreur".


Extreem zware Marsbeving in mei liet de rode planeet tien uur trillen
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De Marslander InSight van ruimtevaartorganisatie NASA heeft op 4 mei een Marsbeving vastgesteld met een magnitude van 4.7. De beving was minstens vijf keer zo krachtig als de zwaarste beving die eerder op de rode planeet was geregistreerd.


?Dahmer ? Monster: The Jeffrey Dahmer Story? blijft records breken: meer dan een miljard uur bekeken op 60 dagen
6 December 2022, 00:00 HLN.BE
?Dahmer ? Monster: The Jeffrey Dahmer Story? blijft records breken. De Netflixhit werd op 60 dagen meer dan een miljard uur bekeken. Daarmee sluit de reeks zich aan in het rijtje van ?Squid Game? en het vierde seizoen van ?Stranger Things?.


MMD brengt draadloze Philips-gamingheadset uit met accuduur van 45 uur
2 December 2022, 00:01 Tweakers
Fabrikant MMD brengt de Philips TAG5106 uit. Dit is een draadloze gamingheadset met een opgegeven accuduur van 45 uur. De headset kan op verschillende manieren draadloos worden verbonden, maar bedraad gebruik behoort ook tot de mogelijkheden.


LIVE. Na twaalf uur beraadslagen is jury samengesteld: 7 vrouwen en 5 mannen zullen tot negen maanden terreurproces volgen
1 December 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de assisenzaal in Haren, deelgemeente van Brussel, is woensdag de jury samengesteld voor het terreurproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel. Daar zullen de komende maanden de negen verdachten terecht staan. Volg hier alles LIVE.
Noodnummer 1722 voor storm- en waterschade geactiveerd: rukwinden tot 70 km per uur
17 November 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat er kans is op storm of wateroverlast. Dat heeft de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken woensdagavond aangekondigd.
?Anderhalf uur aanschuiven voor ritje van anderhalve minuut?: ook in Bobbejaanland erg druk
3 November 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op de laatste dag voor de herfstkilte toeslaat, is het bijzonder druk in familiepark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee). Taferelen met eindeloze wachtrijen zoals in Walibi zijn er niet, maar bij de populairste attracties ben je toch snel anderhalf uur kwijt.
Storing bij internetbankieren en app van ING na een paar uur verholpen
1 November 2022, 00:26 NU.NL - Tech
De storing bij het internetbankieren en de app van ING is verholpen. Particuliere en zakelijke klanten van ING hadden maandag in de middag en aan het begin van de avond een paar uur problemen. Na 19.30 uur werkte alles volgens de bank weer.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn