NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Utrecht

2News.be / Trefwoorden / Utrecht

Ruim 900 bezoekers van Verknipt-festival in Utrecht besmet met coronavirus
14 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
Zeker negenhonderd bezoekers van het tweedaagse festival Verknipt in Utrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat laat de GGD regio Utrecht desgevraagd weten.


Middelbare scholen Utrecht luiden noodklok bij minister
5 Februari, 13:56 NOS nieuws

De schoolleiders in het voortgezet onderwijs in de regio Utrecht maken zich grote zorgen over het welzijn van hun leerlingen. In een gezamenlijke brandbrief roepen ze minister Slob van Onderwijs op om alle leerlingen zo snel mogelijk weer naar school te laten gaan. De middelbare scholen zijn sinds 19 december dicht en gaan zoals het er nu uitziet niet eerder dan op 2 maart weer open. Dat heeft grote gevolgen voor de leerlingen, zeggen de Utrechts schoolleiders. "In de ergste gevallen gaat het om zelfmoordpogingen, zware depressies en zeer ernstige somberheid, zegt Bram Donkers, woordvoerder van NUOVO Scholen bij RTV Utrecht. Samen met PCOU Willibrord, dat de brief ook ondertekende, vertegenwoordigt hij 25 middelbare scholen.

Doodstil over voortgezet onderwijs

Het gebrek aan perspectief was de aanleiding om de brief te schrijven, zegt Donkers. "Op de laatste persconferentie ging het alleen over de basisscholen en over de kinderopvang. Maar over het voortgezet onderwijs was het doodstil. We hebben niets gehoord over mogelijke oplossingen." En dat steekt. De scholen zien dat leerlingen steeds meer moeite hebben om zichzelf te activeren, ondanks alle inspanningen en het afstandsonderwijs van docenten. "School is een anker. Daar zijn de sociale contacten die jonge mensen nodig hebben om zich te ontwikkelen", schrijven de scholen dan ook aan minister Slob.

Creatieve oplossingen zoals de Jaarbeurs

Als Slob zich niet inspant voor heropening, zal de schade die nu bij de leerlingen is ontstaan alleen nog maar verder oplopen. "Wij vrezen voor grote schade op sociaal-emotioneel gebied als de huidige situatie voortduurt. We verzoeken u daarom zeer dringend om alle leerlingen toe te staan naar school te komen", staat in de brandbrief. Donkers vindt dat er genoeg creatieve oplossingen mogelijk zijn om dit veilig mogelijk te maken. Zo denkt hij bijvoorbeeld aan lessen in de Jaarbeurs of in sporthallen. Een kopie van de brandbrief is dan ook naar de onderwijswethouders in de regio gestuurd.
Op Utrecht CS kan reiziger dankzij megascherm met vertrektijden zijn trein amper meer missen
1 Februari, 08:15 Volkskrant
Acht jaar nadat de treinreiziger zijn snelgids bij haastige spoed kwijtraakte is het informatiescherm met vertrektijden terug op Utrecht Centraal Station, en in een groter formaat dan ooit en dan waar dan ook in Nederland.


Vorsselmans NV wordt gevelbouwer voor spraakmakend project in Utrecht
28 Januari, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Firma Vorsselmans uit Loenhout start het nieuwe jaar met mooie en uitdagende vooruitzichten door mee te werken aan het innovatieve project Wonderwoods in Utrecht. Het bedrijf mag er twee woontorens bouwen.
FC Utrecht maakt einde aan opmars AZ door schitterende goal Van de Streek
27 Januari, 20:07 NU.NL - Sport
AZ heeft de sterke vorm in de Eredivisie geen goed vervolg kunnen geven. De Alkmaarders speelden woensdag onder hun niveau tegen FC Utrecht en leden de tweede competitienederlaag van het seizoen: 0-1.


27 Januari, 18:01 NU.NL - Sport
Utrecht klopt Sparta dankzij prachtgoal in slotfase, VVV verrast Twente
24 Januari, 15:37 NU.NL - Sport
FC Utrecht heeft zondag in de Eredivisie dankzij een schitterende treffer in de slotfase met 1-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. In Enschede zette VVV-Venlo de goede reeks van de laatste weken voort met een zege bij FC Twente: 0-1.


Steekpartij bij tankstation in Utrecht, twee gewonden
21 Januari, 20:24 NOS nieuws

Bij een steekpartij bij een tankstation in Utrecht zijn twee gewonden gevallen. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Het incident gebeurde aan de Cartesiusweg. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is er slecht aan toe, voor die persoon was een traumahelikopter opgeroepen.

Het andere slachtoffer werd behandeld op de Cremerstraat, enkele honderden meters verderop, meldt RTV Utrecht. De politie weet nog niet waarom het slachtoffer zich daar bevond en niet meer bij het tankstation.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie roept getuigen op zich te melden.
Talent Balk weigert bij te tekenen bij FC Groningen en verkast naar FC Utrecht
20 Januari, 16:06 NU.NL - Sport
FC Utrecht heeft zich versterkt met Remco Balk. De negentienjarige spits komt per direct over van FC Groningen, waar hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.


Eindelijk weer thuiszege Utrecht, prachtgoal Flemming leidt winst Fortuna in
16 Januari, 21:06 NU.NL - Sport
FC Utrecht en Fortuna Sittard hebben zaterdag in de Eredivisie drie punten gepakt. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 2-0 van Heracles Almelo, terwijl de formatie uit Limburg met 0-2 te sterk was voor PEC Zwolle.


Grote brand in monumentaal CAB-gebouw in Utrecht
11 Januari, 21:30 NOS nieuws

In Utrecht woedt een grote brand in het monumentale CAB-gebouw. Dat gebouw staat op het industrieterrein aan de Cartesiusweg.

Er zijn geen vlammen te zien, wel komt er rook uit het pand. De brand is mogelijk begonnen bij een bedrijf in parketvloeren, meldt RTV Utrecht.

De brandweer is met veel eenheden uitgerukt. Het vuur wordt van buiten bestreden, omdat het volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht niet veilig is om naar binnen te gaan.

Muzikale broedplaats

Het complex telt volgens hem tientallen gebruikers. Er zitten onder meer een bedrijf dat opslagruimtes verhuurt, een parketleverancier en de muzikale broedplaats dB's Utrecht. Die heeft oefenstudio's voor muzikanten en een concertzaal.

De brand is volgens de woordvoerder in het midden van het pand ontstaan. Welke gebruikers zijn getroffen, kan hij nog niet zeggen.
Wapens onder de grond gevonden in park in Utrecht
8 Januari, 14:42 NOS nieuws

De politie heeft in park Transwijk in Utrecht meerdere wapens gevonden die daar onder de grond verstopt waren. Het gaat mogelijk om vuurwapens.

De wapens werden gisteravond laat gevonden na een urenlange zoekactie, waarbij een deel van het park werd afgezet. De zoekactie was volgens de politie onderdeel van een lopend onderzoek.

Wie de wapens in het park in de wijk Kanaleneiland verstopt heeft, is nog onduidelijk. Dat wordt nu onderzocht.

Als in een film

De zoektocht trok veel bekijks. Omwonenden van het park volgden de actie vanuit hun appartementen. "Heel vreemd. Dit is iets wat je in een film ziet", zegt omwonende Nel van Leur tegen RTV Utrecht.

Ze volgde de werkzaamheden tot laat. "Als het werkelijk zo dichtbij gebeurt, dan is dat toch iets om 's nachts aan te denken, zo van: wat gebeurt hier vlakbij mijn huis?!"
'Utrecht vraagt miljarden voor tweede intercitystation'
28 Mei 2018, 03:36 NOS nieuws

Utrecht wil een nieuw intercitystation en een nieuwe tramlijn of snelbusbaan, schrijft de Volkskrant. De stad en provincie zouden de Rijksoverheid daarvoor om miljarden euro's hebben gevraagd.

De investering is nodig omdat Utrecht de snelst groeiende regio is van Nederland. De krant schrijft dat er in de provincie de komende twaalf jaar zo'n 140.000 woningen bij komen. "Dat komt neer op ruim een kwart miljoen nieuwe bewoners", zegt gedeputeerde Straat (VVD) tegen de krant. "Zulke heftige aantallen extra inwoners kun je niet vervoeren met het huidige systeem."

De stad en provincie zetten daarom in op een tweede intercitystation. Als mogelijke locatie wordt de zuidoostelijke hoek van de stad genoemd. Station Lunetten zou bijvoorbeeld kunnen worden geüpgraded. Ook wil Utrecht een nieuwe tramlijn of snelbusbaan om de stadsregio heen, waardoor niet alle reizigers meer via Utrecht Centraal hoeven te reizen.

U Ned

De provincie en stad hebben elk 100 miljoen euro gereserveerd voor de ov-plannen, maar dat zou lang niet genoeg zijn. Op 4 juni zouden de ministers van Infrastructuur en Binnenlandse Zaken met de gemeente en provincie in gesprek gaan over het verzoek.

De plannen staan in het zogeheten actieprogramma 'U Ned voor bereikbare gezonde groei in de metropoolregio Utrecht', dat vandaag zou worden gepubliceerd.
Utrecht wil nieuw intercitystation en extra bus- of tramlijn om verwachte bevolkingsgroei aan te kunnen
27 Mei 2018, 18:36 Volkskrant
De snelgroeiende stad Utrecht heeft een tweede intercitystation nodig en een nieuwe hoogwaardige openbaarvervoerring ? tramlijn of snelbusbaan ? om de stadsregio heen. Provincie en gemeente Utrecht vragen aan het Rijk een investering te doen van miljarden euro?s om de bereikbaarheid van de regio te garanderen nu het aantal inwoners er razendsnel toeneemt.


BNNVARA sleept UMC Utrecht voor de rechter om toegangsverbod journalist
22 Mei 2018, 23:48 NOS nieuws

Omroep BNNVARA spant een kort geding aan tegen het UMC Utrecht (UMCU), omdat het ziekenhuis het toegangsverbod voor Zembla-journalist Ton van der Ham niet intrekt.

De omroep heeft vrijdag de raad van bestuur van het UMCU gesommeerd om het verbod dinsdag in te trekken. Omdat dat niet is gebeurd, stapt BNNVARA naar de rechter. "We zijn van mening dat de ontzegging ten onrechte de persvrijheid beperkt", zegt mediadirecteur Robert Kievit.

Van der Ham mag een jaar lang niet op het ziekenhuisterrein komen. Doet hij dit toch, dan wordt hij aangehouden en overgedragen aan de politie, schrijft de omroep. Alleen als hij acute lichamelijke of psychische hulp nodig heeft, is hij welkom op het terrein, maar dus niet om zijn werk te doen.

Totale openheid

Van der Ham werd op 13 april aangehouden wegens huisvredebreuk bij de zogenaamde Adrienne Cullen-lezing. Bij die lezing vertelde de terminaal zieke Cullen hoe het UMCU haar het zwijgen probeerde op te leggen na een ernstige medische fout. Het ziekenhuis wilde met de lezing totale openheid over de zaak geven.

Kort voor het interview hebben beveiligers de journalist in een afgezonderde ruimte gezet en is hij beschuldigd van huisvredebreuk, waarvan ook aangifte is gedaan. Het OM onderzoekt die aangifte nog.
UMC Utrecht ontzegt verslaggever Zembla toegang tot ziekenhuis
17 Mei 2018, 15:24 NOS nieuws

Verslaggever Ton van der Ham van het televisieprogramma Zembla mag een jaar niet op het terrein komen van het UMC Utrecht. Dat staat in een officiële ontzegging van het ziekenhuis die de NOS heeft ingezien. Alleen wanneer Van der Ham acute lichamelijke of psychische hulp nodig heeft, mag hij nog op het ziekenhuisterrein komen, staat in het document.

De ontzegging is gedateerd op 13 april 2018, de dag waarop Van der Ham werd aangehouden wegens huisvredebreuk bij de zogenaamde Adrienne Cullen-lezing. Bij die lezing vertelde de terminaal zieke Cullen hoe het UMC haar het zwijgen probeerde op te leggen na een ernstige medische fout. Het ziekenhuis wilde met de lezing totale openheid over de zaak geven.

Beide partijen zeggen dat er een afspraak was om Cullen na de lezing te interviewen, nadat Van der Ham die dag de toegang tot de zaal was ontzegd. Volgens het UMC heeft de journalist tegen de afspraken in alsnog gefilmd bij de zaal, iets wat Van der Ham ontkent.

Kort voor het interview hebben beveiligers de journalist in een afgezonderde ruimte gezet en is hij beschuldigd van huisvredebreuk, waarvoor ook aangifte is gedaan. Het OM onderzoekt die aangifte nog. Van der Ham verwacht dat wordt besloten de zaak te seponeren. Daarna beslissen de verslaggever en het tv-programma Zembla welke stappen ze eventueel nemen tegen het UMC.

Ziekenhuis verzweeg calamiteiten

Een woordvoerder van het UMC Utrecht bevestigt dat Van der Ham tot 13 april volgend jaar niet meer in het ziekenhuis mag komen. Hij zegt dat het landelijk ziekenhuisbeleid is om mensen die de huisregels ernstig schenden de toegang voor een jaar te ontzeggen. Dat gebeurt volgens het ziekenhuis een paar keer per jaar. Het UMC claimt dat de ontzegging niets te maken heeft met het werk van Zembla.

De relatie tussen het onderzoeksprogramma en het UMC Utrecht is al langer problematisch. Zembla heeft in het verleden meermaals onthullingen gedaan over de patiëntveiligheid en het leiderschap van het ziekenhuis. Daarbij kwam aan het licht dat het ziekenhuis medische calamiteiten achterhield voor de Inspectie.

Van der Ham zegt dat de officiële ontzegging hem heeft verrast. "Ik dacht eerst dat het misschien een grap was. De aangifte was al een vreselijke manier om een journalist het werk onmogelijk te maken." Hij vindt het stuitend dat er nu ook een officiële ontzegging bij is gekomen. "In tijden van post-truth is dit een sterk staaltje onderbuik."

Politie als postbode

Het UMC verwijt Van der Ham naast de schending van de huisregels dat hij zich "agressief" opstelde tegenover de woordvoerder. "Hij begon het gesprek al door direct de camera op mij te richten en me te filmen. Daarbij stelde hij zich zeer onprettig en agressief op." De journalist zegt zelf dat er geen sprake was van agressie, maar dat beide partijen wel een "scherpe discussie" hadden.

Waar Van der Ham zich ook over heeft verbaasd, is dat de ontzegging van het UMC in een envelop van de politie bij hem is bezorgd. Daarnaar gevraagd erkent de politie in Utrecht dat. "Blijkbaar heeft een agent het in een envelop gedaan, maar dat betekent niet dat de politie er iets mee te maken heeft. Neemt niet weg dat het niet had moeten gebeuren."
Durven de bewoners van het oude Utrecht straks 'de brug over' naar het tweede centrum?
13 Mei 2018, 16:36 Volkskrant
Gaan de bewoners van het oude Utrecht straks de brug over om te genieten van het tweede centrum van de stad? Woensdag opent Leidsche Rijn Centrum. Gaat het om meer dan 'louter consumeren'?


Joods monument Utrecht met bloed besmeurd
9 Mei 2018, 12:18 NOS nieuws

Het Joods monument in Utrecht is twee weken voor Dodenherdenking besmeurd met bloed. Dat bevestigt de politie na een bericht van RTV Utrecht.

De politie gaat ervan uit dat het monument bij het Spoorwegmuseum met opzet is besmeurd. Het monument is een paar uur na de bekladding schoongemaakt.

Het Joods monument in Utrecht is in 2015 officieel onthuld. Op de zeven meter lange gedenkmuur staan 1239 namen en overlijdensdata van Utrechtse Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

Extra beveiliging

Op 4 mei was er bij alle herdenkingen in Utrecht extra politie aanwezig, maar dat had niets te maken met het bloed op het monument. Aanleiding was de oproep van activisten om Dodenherdenking te verstoren.
A12 tussen Den Haag en Utrecht dicht na ongeluk met vrachtwagen
3 Mei 2018, 12:18 NOS nieuws

De snelweg A12 bij Zevenhuizen is in beide richtingen dicht vanwege een ernstig ongeluk. Volgens de ANWB is een vrachtwagen door de middenberm gereden en op meerdere auto's gebotst. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn.

Door de afsluiting van de A12 staat er zowel in de richting van Utrecht als Den Haag files. De ANWB adviseert daarom om te rijden via Rotterdam. De verwachting is dat de weg nog enkele uren dicht is.
Fortuna Sittard weer dichter bij promotie na winst op Jong FC Utrecht
20 April 2018, 21:18 Volkskrant
De Limburgse club wint bij Jong FC Utrecht en keert volgende week na de thuiswedstrijd tegen Jong PSV in een uitverkocht stadion mogelijk terug naar de eredivisie. Bevrijdend werkte de treffer van Lars Hutten voor Fortuna Sittard, vrijdag tegen Jong FC Utrecht, na ruim een uur voetballen. Hij scoorde met een diagonaal schot, schuin voor het vak met 1.200 supporters uit Limburg, en laafde zich aan

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn