NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Uitbraak

2News.be / Trefwoorden / Uitbraak

Nieuw geval van het ebolavirus opgedoken in Congo
7 Februari, 20:40 NOS nieuws

In Congo is een nieuw geval van het ebolavirus opgedoken. Gezondheidsautoriteiten spreken van een vierde uitbraak in minder dan drie jaar.

Een vrouw in het oosten van het Afrikaanse land werd vorige week met symptomen van het virus in het ziekenhuis van de plaats Butembo opgenomen en overleed woensdag. De contacten van de vrouw worden gecontroleerd op een besmetting met het virus.

Het slachtoffer was getrouwd met een man die tijdens een eerdere ebola-uitbraak ook besmet raakte, volgens de Congolese overheid. Volgens een studie in de New England Journal of Medicine kan het virus meer dan drie jaar in spermacellen blijven leven.

Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen over de nieuwe uitbraak, die bovenop de coronacrisis komt.

Twaalfde uitbraak

Het gaat om de twaalfde uitbraak in de Democratische Republiek Congo sinds 1976, toen het virus voor het eerst werd ontdekt. Een uitbraak die in het oosten van het land rondging, was de op een na dodelijkste ebola-uitbraak ter wereld. Zo'n 2299 mensen kwamen om het leven.

Bij de zwaarste epidemie, die heerste van 2013 tot 2016 in West-Afrika, stierven meer dan 11.000 mensen aan ebola.
Chinezen brengen eerbetoon aan eerste arts die waarschuwde voor corona
6 Februari, 16:11 Skynet
Duizenden Chinezen hebben op sociale media een eerbetoon gebracht aan Li Wenliang, een van de eerste artsen die publiekelijk alarm sloeg over de uitbraak van het coronavirus en een jaar geleden aan de gevolgen van het longvirus overleed. Li en een aantal van zijn collega's zetten in december 2019 berichten online over "een virus dat leek op SARS". De Chinese autoriteiten beschuldigden hen toen van het verspreiden van "geruchten".


Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Opnames ?Fantastic Beasts 3' stilgelegd na corona-uitbraak
3 Februari, 16:18 HLN.BE
Fans van de ?Fantastic Beasts?-filmreeks gaan nog wat langer moeten wachten op de derde film uit de reeks. Volgens de Daily Mail zijn de opnames stilgelegd omdat er een corona-uitbraak is. Wie juist besmet werd, is niet helemaal duidelijk.


Uitbraak gevaarlijk kattenvirus op Linkeroever: ?Hou katten binnen?
2 Februari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Dierenarts Pieter Clevers waarschuwt katteneigenaars voor een uitbraak van het gevaarlijk feline calicivirus (FCV) op Linkeroever. Katteneigenaars die er wonen, kunnen hun viervoeters beter tijdelijk binnen houden.
Eerste geval van Zuid-Afrikaanse variant in Vietnam
31 Januari, 10:21 Skynet
Vietnam heeft het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant vastgesteld. Dat melden de Vietnamese autoriteiten vandaag.


Doorgaan WK veldrijden onzeker door corona-uitbraak in Oostende
24 Januari, 12:49 NU.NL - Sport
Het doorgaan van de WK veldrijden in Oostende, waar Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado volgend weekend hun wereldtitels hopen te verdedigen, is uiterst onzeker. In de Belgische kustplaats is dit weekend een corona-uitbraak geconstateerd.


Bekkevoort sluit drie scholen na reeks coronabesmettingen
24 Januari, 11:20 Skynet
In Bekkevoort heeft het gemeentebestuur gisteren besloten de drie scholen in de gemeente en de buitenschoolse kinderopvang te sluiten, nadat er in twee scholen een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld. Dat meldt het gemeentebestuur. Twee scholen en de kinderopvang gaan alvast dicht tot en met woensdag, de derde tot en met vrijdag. Alle ouders en overige gezinsleden van de leerlingen en het personeel van de betrokken scholen moeten in quarantaine.


Twee uitbraken Britse variant in Antwerpse scholen, waaronder Joodse school

De Britse variant is nu echt in de stad Antwerpen aangekomen, zei burgemeester Bart De Wever (N-VA) in ?Wakker Op Zondag? op ATV. Na tests in twee scholen blijkt dat de variant van het coronavirus er ?exponentieel aanwezig? is.
Na de uitbraak in Oostende: wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus waart rond in een ziekenhuis, woonzorgcentrum en revalidatiecentrum in Oostende. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook elders in ons land gevallen gesignaleerd worden. Maar hoeveel zorgen moeten we ons daarom maken? En is die variant echt besmettelijker dan het ?normale? coronavirus?
Besmetting met Britse variant bij kleuter in Schoten, ook uitbraak in Wommelgems rusthuis
22 Januari, 08:12 Gazet v. Antwerpen

Bij een kleuter in de Schotense school Sint-Filippus is besmetting met de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. De hele klas gaat in quarantaine. Ondertussen is er ook een corona-uitbraak in een Wommelgems rusthuis, met negen gevallen.
Kerstreizigers legden kiem voor uitbraak Britse variant in ons land

Uit de genoomanalyses van besmettingen met de Britse variant (B.1.1.7) blijkt dat reizigers in de kerstvakantie in het buitenland besmet zijn geraakt. Zij hebben het virus na hun thuiskomst verder verspreid in ons land. Hetzelfde scenario dus als na de krokusvakantie van vorig jaar, maar allicht in mindere mate. Dat schrijft De Standaard zaterdag.
Grootschalige testing op Joodse school in Antwerpen uit vrees voor corona-uitbraak

Donderdag wordt in de Jesode-Hatora Beth-Jacob, de grootste erkende Joodse school in ons land, een grootschalige coronatesting uitgevoerd door een interventieploeg van het UZA. Die testing komt er mede uit vrees voor een corona-uitbraak op de school.
Knack Roeselare probeert corona-uitbraak in te dijken, duel tegen Menen nog onder voorbehoud
20 Januari, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Bij de laatste testronde op het coronavirus van gisteren/dinsdag werden bij volleyclub Roeselare geen bijkomende besmettingen vastgesteld. Dat hebben de West-Vlamingen woensdag gemeld. De thuismatch tegen Menen van zaterdag staat wel nog steeds onder voorbehoud.
Iedere gemeente zijn eigen aanpak bij een uitbraak
20 Januari, 05:12 Gazet v. Antwerpen

Edegem, Houthulst, Aalst, Sint-Truiden: allemaal krijgen ze te maken met een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Allemaal pakken ze de situatie anders aan. ?Dat soort willekeur werkt niet, en je krijgt het aan de mensen niet uitgelegd?, zeggen de huisartsen. Ook het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat er meer stroomlijning moet komen.
Uitbraak coronavirus in woonzorgcentrum Kuurne
19 Januari, 12:43 Skynet
In het woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne is een uitbraak van het coronavirus aan de gang. In totaal zijn intussen 42 van de 174 bewoners en 6 personeelsleden positief getest. Dat meldt de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (CD&V), vandaag. Ondertussen blijkt uit stalen dat het niet gaat om de Britse variant, maar dat er wel enkele superverspreiders zijn.


Hele wijk lijdt onder gevolgen corona-uitbraak in basisschool OLFA
18 Januari, 18:12 Gazet v. Antwerpen

De coronabesmettingen met de Britse variant in basisschool OLFA Elsdonk in Edegem hebben niet alleen een impact op de school, maar ook op de omliggende woonwijk.
Buurgemeenten houden situatie nauwlettend in de gaten na uitbraak in Houthulst
17 Januari, 13:18 HLN.BE
De buurgemeenten van Houthulst zijn extra alert nadat eerder op zondag bleek dat er meer dan 120 inwoners van de gemeente besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. In Diksmuide is er een lichte stijging in het aantal besmettingen. "Veel jongeren uit Merken gaan hier naar het middelbaar", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). "We bekijken of we een centrum voor sneltests kunnen opstarten."


Corona-uitbraak in zesde leerjaar: school week dicht
16 Januari, 13:00 Gazet v. Antwerpen

De leerlingen van de Vrije Gemengde Basisschool uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) kunnen volgende week niet naar school . Na een uitbraak met minstens elf besmettingen werd beslist om de school uit voorzorg te sluiten.
China bouwt in allerijl quarantainecentrum met duizenden bedden na nieuwe uitbraak
15 Januari, 13:00 HLN.BE
China heeft ruim 20.000 plattelandsbewoners overgebracht naar quarantainecentra. Het gaat om inwoners van dorpen rond Shijiazhuang in de provincie Hebei. Dat gebied wordt gezien als het epicentrum van een nieuwe uitbraak. Nabij de miljoenenstad wordt een enorm quarantaine- en observatiecentrum neergezet met met duizenden bedden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn