NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Uber


Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij duurzame taxirit
18 Maart, 00:00 Emerce
Sinds deze week maakt Uber voor passagiers en bedrijven direct inzichtelijk hoeveel CO2 uitstoot ze kunnen besparen met een duurzame taxirit. Daarmee wil het bedrijf het bewustzijn over het belang van duurzaam rijden verder vergroten.


Zelfrijdende robots gaan maaltijden bezorgen voor Uber Eats in Tokio
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Uber Eats gaat in een deel van Tokio maaltijden bezorgen met zelfrijdende robots. De robotauto's rijden vanaf eind maart naar klanten toe in de Japanse hoofdstad.


1,75 miljoen euro boete voor kredietverstrekker Tinka (Wehkamp)
5 Februari, 00:01 Emerce
Toezichthouder AFM heeft Tinka, een dochter van Wehkamp, een forse boete opgelegd. Tinka is een kredietaanbieder die klanten de mogelijkheid geeft om aankopen bij (web)winkels achteraf te betalen. Uit AFM-onderzoek blijkt dat Tinka op meerdere punten in strijd heeft gehandeld met de wettelijke norm voor verantwoorde kredietverstrekking.


Uber sluit alcoholbezorgdienst Drizly
22 Januari, 00:00 Emerce
Drie jaar na de aankoop van Drizly voor 1,1 miljard dollar, sluit Uber zijn in de VS gevestigde alcoholbezorgdienst.


Uber breidt uit naar Leeuwarden
30 November 2023, 00:00 Emerce
Taxichauffeurs uit Leeuwarden kunnen vanaf vandaag de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar Leeuwarden wil Uber het voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun werk.


Uber: 2,4 miljard ritjes per kwartaal
8 November 2023, 00:00 Emerce
Uber bemiddelt per kwartaal bij 2,4 miljard ritjes met taxipassagiers of bezorgmaaltijden. Dat leverde in de drie maanden tot september een nettowinst op van 221 miljoen dollar.


Onverwachte winst bij Uber door recordaantal taxiritten
2 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Ondanks de hoge inflatie zijn er bij Uber van april tot en met juni wereldwijd een recordaantal ritten geboekt. Dat zei het taxibedrijf dinsdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.


Amerikaanse schiet Uber-chauffeur door het hoofd uit angst naar Mexico ontvoerd te worden
26 Juni 2023, 00:06 HLN.BE
Een vrouw uit de Amerikaanse staat Kentucky wordt vervolgd wegens moord, omdat ze haar Uber-chauffeur in Texas tijdens de rit door het hoofd schoot. De vrouw dacht ten onrechte dat de chauffeur haar probeerde te ontvoeren naar Mexico, aldus de politie.


Uber laat minderjarigen eigen profiel gebruiken en zelfstandig ritten aanvragen
18 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Uber voegt tienerprofielen toe aan Uber. Hiermee kunnen 13- tot 17-jarigen een eigen profiel gebruiken en zo zelfstandig ritten aanvragen. Wel moet het profiel gekoppeld zitten aan het account van een volwassene.


Wall Street sluit 1 procent in de min | Uber vlamt
3 Mei 2023, 00:00 De Tijd
22:23 In de VS kregen de regionale banken opnieuw klappen. In Brussel voltooide Ontex de verkoop van zijn Mexicaanse activiteiten.


Boodschappen Flink in 4 steden te bestellen bij Uber Eats
30 Januari 2023, 00:10 Emerce
Inwoners van Alkmaar, Haarlem, Leiden en Rotterdam kunnen sinds kort boodschappen bij flitsbezorger Flink bestellen bij Uber Eats. Binnenkort wordt dit in meer steden mogelijk.


Uber app toont ov informatie
7 Oktober 2022, 00:04 Emerce
Uber introduceert de mogelijkheid om een OV-reis te plannen in de Uber app. De reisinformatie is zichtbaar onder de functie Public transport in de Uber app. Zo kunnen gebruikers - naast de taxi-diensten die al zichtbaar zijn in de app - hun reis plannen met de bus, trein, tram, metro of te voet.


Uber onderzoekt bericht van hacker die zegt systemen te zijn binnengedrongen
19 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Uber doet onderzoek naar een mogelijk cybersecurityincident. De taxiapp heeft daarvoor de politie ingeschakeld, meldt het bedrijf donderdag op Twitter.


Maaltijdbezorgers bij Uber en Deliveroo werken illegaal onder andere naam
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Fietskoeriers van Uber Eats en Deliveroo werken soms illegaal onder andermans naam, blijkt uit onderzoek van NRC. Het zou gaan om ongedocumenteerden, die legale, geregistreerde bezorgers betalen om onder hun naam te mogen werken.


?Veel bezorgers van Uber Eats en Deliveroo zijn illegaal in Nederland
18 September 2022, 00:02 Emerce
Veel maaltijdbezorgers die werken voor Uber Eats en Deliveroo zijn illegaal in Nederland. Ze gebruiken een valse identiteit van tussenpersonen die wel een verblijfsvergunning hebben, meldt NRC na onderzoek naar de arbeidsomstandigheden van maaltijdbezorgers in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.


550 vrouwen klagen Uber aan om aanranding door chauffeurs
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Taxiapp Uber is in de Verenigde Staten aangeklaagd door 550 vrouwen die zeggen te zijn aangerand door Uber-chauffeurs. De vrouwen schrijven in de aanklacht ook over andere vormen van geweld, schrijft de BBC donderdag. Zo zouden sommigen van hen zijn gekidnapt en gestalkt.


Lobbyist Mark MacGann uit zich als klokkenkluider achter onthullingen Uber
12 Juli 2022, 00:00 HLN.BE
Lobbyist Mark MacGann heeft zich in de Britse krant The Guardian geuit als de klokkenluider die achter de onthullingen over taxi-app Uber zit. Hij zou de duizenden compromitterende documenten over het Amerikaanse bedrijf aan de krant hebben bezorgd.


Neelie Kroes lobbyde al voor Uber vlak na haar vertrek als Eurocommissaris
11 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Oud-politicus Neelie Kroes (VVD) lobbyde in 2015 al voor Uber, terwijl ze nog maar enkele maanden was gestopt als Eurocommissaris van digitale zaken. Dat is tegen de afspraken in die bij de EU zijn gemaakt.


Uber schikt met Google wegens oud-werknemer die bedrijfsgeheimen stal
17 Februari 2022, 01:47 NU.NL - Tech
Uber heeft een schikking getroffen met Waymo, een dochterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's maakt. De zaak draait om oud-werknemer Anthony Levandowski, die in 2016 bij zijn overstap van Waymo naar Uber bedrijfsgeheimen van zijn vorige werkgever stal.


Vervoort voert druk op Uber opnieuw op na incident met Vlaamse bestuurder
23 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
Na een incident met een Vlaamse Uber-chauffeur donderdagavond voert Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) de druk op de Amerikaanse taxidienst opnieuw op. Brussel dreigt ermee de erkenning van Uber in te trekken als Vlaams en Waalse bestuurders moedwillig in Brussel rondrijden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn