NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Uber


Uber laat minderjarigen eigen profiel gebruiken en zelfstandig ritten aanvragen
18 Mei, 00:00 Tweakers
Uber voegt tienerprofielen toe aan Uber. Hiermee kunnen 13- tot 17-jarigen een eigen profiel gebruiken en zo zelfstandig ritten aanvragen. Wel moet het profiel gekoppeld zitten aan het account van een volwassene.


Wall Street sluit 1 procent in de min | Uber vlamt
3 Mei, 00:00 De Tijd
22:23 In de VS kregen de regionale banken opnieuw klappen. In Brussel voltooide Ontex de verkoop van zijn Mexicaanse activiteiten.


Boodschappen Flink in 4 steden te bestellen bij Uber Eats
30 Januari, 00:10 Emerce
Inwoners van Alkmaar, Haarlem, Leiden en Rotterdam kunnen sinds kort boodschappen bij flitsbezorger Flink bestellen bij Uber Eats. Binnenkort wordt dit in meer steden mogelijk.


Uber app toont ov informatie
7 Oktober 2022, 00:04 Emerce
Uber introduceert de mogelijkheid om een OV-reis te plannen in de Uber app. De reisinformatie is zichtbaar onder de functie Public transport in de Uber app. Zo kunnen gebruikers - naast de taxi-diensten die al zichtbaar zijn in de app - hun reis plannen met de bus, trein, tram, metro of te voet.


Uber onderzoekt bericht van hacker die zegt systemen te zijn binnengedrongen
19 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Uber doet onderzoek naar een mogelijk cybersecurityincident. De taxiapp heeft daarvoor de politie ingeschakeld, meldt het bedrijf donderdag op Twitter.


Maaltijdbezorgers bij Uber en Deliveroo werken illegaal onder andere naam
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Fietskoeriers van Uber Eats en Deliveroo werken soms illegaal onder andermans naam, blijkt uit onderzoek van NRC. Het zou gaan om ongedocumenteerden, die legale, geregistreerde bezorgers betalen om onder hun naam te mogen werken.


?Veel bezorgers van Uber Eats en Deliveroo zijn illegaal in Nederland
18 September 2022, 00:02 Emerce
Veel maaltijdbezorgers die werken voor Uber Eats en Deliveroo zijn illegaal in Nederland. Ze gebruiken een valse identiteit van tussenpersonen die wel een verblijfsvergunning hebben, meldt NRC na onderzoek naar de arbeidsomstandigheden van maaltijdbezorgers in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.


550 vrouwen klagen Uber aan om aanranding door chauffeurs
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Taxiapp Uber is in de Verenigde Staten aangeklaagd door 550 vrouwen die zeggen te zijn aangerand door Uber-chauffeurs. De vrouwen schrijven in de aanklacht ook over andere vormen van geweld, schrijft de BBC donderdag. Zo zouden sommigen van hen zijn gekidnapt en gestalkt.


Lobbyist Mark MacGann uit zich als klokkenkluider achter onthullingen Uber
12 Juli 2022, 00:00 HLN.BE
Lobbyist Mark MacGann heeft zich in de Britse krant The Guardian geuit als de klokkenluider die achter de onthullingen over taxi-app Uber zit. Hij zou de duizenden compromitterende documenten over het Amerikaanse bedrijf aan de krant hebben bezorgd.


Neelie Kroes lobbyde al voor Uber vlak na haar vertrek als Eurocommissaris
11 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Oud-politicus Neelie Kroes (VVD) lobbyde in 2015 al voor Uber, terwijl ze nog maar enkele maanden was gestopt als Eurocommissaris van digitale zaken. Dat is tegen de afspraken in die bij de EU zijn gemaakt.


Uber schikt met Google wegens oud-werknemer die bedrijfsgeheimen stal
17 Februari 2022, 01:47 NU.NL - Tech
Uber heeft een schikking getroffen met Waymo, een dochterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's maakt. De zaak draait om oud-werknemer Anthony Levandowski, die in 2016 bij zijn overstap van Waymo naar Uber bedrijfsgeheimen van zijn vorige werkgever stal.


Vervoort voert druk op Uber opnieuw op na incident met Vlaamse bestuurder
23 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
Na een incident met een Vlaamse Uber-chauffeur donderdagavond voert Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) de druk op de Amerikaanse taxidienst opnieuw op. Brussel dreigt ermee de erkenning van Uber in te trekken als Vlaams en Waalse bestuurders moedwillig in Brussel rondrijden.


Taxiplan Brussel - Voorstel van noodordonnantie voor Uber-chauffeurs in commissie goedgekeurd
15 December 2021, 00:06 Skynet Economie
De commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement heeft donderdagavond het geamendeerde voorstel van noodordonnantie goedgekeurd waardoor Uber-chauffeurs opnieuw aan de slag kunnen. De meerderheid stemde voor, MR, N-VA en cdH tegen, terwijl PVDA zich onthield.


Uber-app verboden voor Brusselse chauffeurs: oppositie verwijt Brusselse regering
25 November 2021, 00:00 Skynet Belgie
De Brusselse regering is er "duidelijk verantwoordelijk" voor dat Brusselse chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat stellen woensdag de MR en het cdH, die beide in de oppositie zitten in de hoofdstad. Ze hekelen het uitblijven van een hervorming van de sector en de "lafheid" van de meerderheid.


Uber-chauffeurs blijven uit onvrede halt houden voor kabinet-Vervoort
5 Oktober 2021, 00:05 Skynet Economie
De vertegenwoordigers van de sectorfederaties van limousinechauffeurs zijn ontevreden na het overleg met het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. De Uber-chauffeurs blijven halt houden voor het kabinet en willen zich niet verplaatsen naar het Poelaertplein, zoals oorspronkelijk het plan was. "We zijn hier en we blijven", scanderen ze.


Uber moet van rechter chauffeurs in dienst nemen
15 September 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Uber is verplicht om zijn chauffeurs in dienst te nemen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag geoordeeld in een rechtszaak tussen het vervoersbedrijf en vakbond FNV. Ook moet het bedrijf mogelijk achterstallige salarissen aan chauffeurs overmaken. Uber zegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.


?Uitspraak in Uber-zaak grote overwinning voor chauffeurs?
14 September 2021, 00:01 Emerce
Uber-chauffeurs sinds vandaag automatisch bij Uber in dienst en het taxibedrijf moet de chauffeurs betalen en behandelen volgens de cao Taxivervoer. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die FNV had aangespannen.


Taxiapp Uber volgende slachtoffer van personeelstekorten in Verenigd Koninkrijk
1 September 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Taxiapp Uber heeft in het Verenigd Koninkrijk te weinig chauffeurs. Die zijn tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie, toen er nauwelijks gebruik kon worden gemaakt van taxi's, overgestapt naar bijvoorbeeld een baan als maaltijd- of pakketbezorger. Ook verliest Uber chauffeurs aan concurrerende taxidiensten zoals Bolt, die minder hoge kosten bij zijn chauffeurs in rekening brengt.


Uber heeft flink betaald om chauffeurs na coronastilte terug te halen
10 Augustus 2021, 00:04 Skynet Economie
Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber doordat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Uber tastte dan ook diep in de buidel om te chauffeurs in kwestie te overhalen om weer terug te keren.


In Beijing is de ?Uber?-chauffeur sinds de regulering altijd op zijn hoede voor de politie
7 Augustus 2021, 00:06 Volkskrant
Ook China legt de platformeconomie aan banden. In Beijing gebeurt dat op een manier die chauffeurs van de lokale?Uber-varianten in het nauw brengt. Ze gaan drukke plekken met veel klanten mijden.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn