NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Uber


550 vrouwen klagen Uber aan om aanranding door chauffeurs
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
Taxiapp Uber is in de Verenigde Staten aangeklaagd door 550 vrouwen die zeggen te zijn aangerand door Uber-chauffeurs. De vrouwen schrijven in de aanklacht ook over andere vormen van geweld, schrijft de BBC donderdag. Zo zouden sommigen van hen zijn gekidnapt en gestalkt.


Lobbyist Mark MacGann uit zich als klokkenkluider achter onthullingen Uber
12 Juli, 00:00 HLN.BE
Lobbyist Mark MacGann heeft zich in de Britse krant The Guardian geuit als de klokkenluider die achter de onthullingen over taxi-app Uber zit. Hij zou de duizenden compromitterende documenten over het Amerikaanse bedrijf aan de krant hebben bezorgd.


Neelie Kroes lobbyde al voor Uber vlak na haar vertrek als Eurocommissaris
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Oud-politicus Neelie Kroes (VVD) lobbyde in 2015 al voor Uber, terwijl ze nog maar enkele maanden was gestopt als Eurocommissaris van digitale zaken. Dat is tegen de afspraken in die bij de EU zijn gemaakt.


Uber schikt met Google wegens oud-werknemer die bedrijfsgeheimen stal
17 Februari, 01:47 NU.NL - Tech
Uber heeft een schikking getroffen met Waymo, een dochterbedrijf van Google dat zelfrijdende auto's maakt. De zaak draait om oud-werknemer Anthony Levandowski, die in 2016 bij zijn overstap van Waymo naar Uber bedrijfsgeheimen van zijn vorige werkgever stal.


Vervoort voert druk op Uber opnieuw op na incident met Vlaamse bestuurder
23 Januari, 00:02 HLN.BE
Na een incident met een Vlaamse Uber-chauffeur donderdagavond voert Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) de druk op de Amerikaanse taxidienst opnieuw op. Brussel dreigt ermee de erkenning van Uber in te trekken als Vlaams en Waalse bestuurders moedwillig in Brussel rondrijden.


Taxiplan Brussel - Voorstel van noodordonnantie voor Uber-chauffeurs in commissie goedgekeurd
15 December 2021, 00:06 Skynet Economie
De commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement heeft donderdagavond het geamendeerde voorstel van noodordonnantie goedgekeurd waardoor Uber-chauffeurs opnieuw aan de slag kunnen. De meerderheid stemde voor, MR, N-VA en cdH tegen, terwijl PVDA zich onthield.


Uber-app verboden voor Brusselse chauffeurs: oppositie verwijt Brusselse regering
25 November 2021, 00:00 Skynet Belgie
De Brusselse regering is er "duidelijk verantwoordelijk" voor dat Brusselse chauffeurs niet langer kunnen werken met de Uber-app. Dat stellen woensdag de MR en het cdH, die beide in de oppositie zitten in de hoofdstad. Ze hekelen het uitblijven van een hervorming van de sector en de "lafheid" van de meerderheid.


Uber-chauffeurs blijven uit onvrede halt houden voor kabinet-Vervoort
5 Oktober 2021, 00:05 Skynet Economie
De vertegenwoordigers van de sectorfederaties van limousinechauffeurs zijn ontevreden na het overleg met het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. De Uber-chauffeurs blijven halt houden voor het kabinet en willen zich niet verplaatsen naar het Poelaertplein, zoals oorspronkelijk het plan was. "We zijn hier en we blijven", scanderen ze.


Uber moet van rechter chauffeurs in dienst nemen
15 September 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Uber is verplicht om zijn chauffeurs in dienst te nemen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag geoordeeld in een rechtszaak tussen het vervoersbedrijf en vakbond FNV. Ook moet het bedrijf mogelijk achterstallige salarissen aan chauffeurs overmaken. Uber zegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.


?Uitspraak in Uber-zaak grote overwinning voor chauffeurs?
14 September 2021, 00:01 Emerce
Uber-chauffeurs sinds vandaag automatisch bij Uber in dienst en het taxibedrijf moet de chauffeurs betalen en behandelen volgens de cao Taxivervoer. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die FNV had aangespannen.


Taxiapp Uber volgende slachtoffer van personeelstekorten in Verenigd Koninkrijk
1 September 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Taxiapp Uber heeft in het Verenigd Koninkrijk te weinig chauffeurs. Die zijn tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie, toen er nauwelijks gebruik kon worden gemaakt van taxi's, overgestapt naar bijvoorbeeld een baan als maaltijd- of pakketbezorger. Ook verliest Uber chauffeurs aan concurrerende taxidiensten zoals Bolt, die minder hoge kosten bij zijn chauffeurs in rekening brengt.


Uber heeft flink betaald om chauffeurs na coronastilte terug te halen
10 Augustus 2021, 00:04 Skynet Economie
Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber heeft in het tweede kwartaal flinke kosten gemaakt om chauffeurs die het bedrijf eerder verlieten weer terug te krijgen. Veel chauffeurs stopten met rijden voor Uber doordat de vraag naar ritjes sterk was teruggelopen als gevolg van de coronapandemie. Uber tastte dan ook diep in de buidel om te chauffeurs in kwestie te overhalen om weer terug te keren.


In Beijing is de ?Uber?-chauffeur sinds de regulering altijd op zijn hoede voor de politie
7 Augustus 2021, 00:06 Volkskrant
Ook China legt de platformeconomie aan banden. In Beijing gebeurt dat op een manier die chauffeurs van de lokale?Uber-varianten in het nauw brengt. Ze gaan drukke plekken met veel klanten mijden.


Kia werkt samen met Uber
24 Juni 2021, 10:39 Autozine
Kia Europe en Uber hebben een partnership gesloten. Het gemeenschappelijke doel van beide partijen is om via versnelde elektrificatie van de Uber-vloot stedelijke gebieden in heel Europa schoner en stiller te maken. Het nieuwe partnership biedt Uber-chauffeurs een voordeel: ze kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden een volledig elektrische Kia, zoals de e-Niro en e-Soul aanschaffen of leasen waarmee ze emissievrij hun passagiers kunnen vervoeren.


Kemar Lawrence, nu een Uber, spartelde door moeilijke periode: ?Maar ik heb nooit aan opgeven gedacht?
6 Februari 2021, 16:19 HLN.BE
?Taxi is een Uber geworden?, grijnst Anderlecht-linksback Kemar Lawrence (28). De glimlach ebt weg als het over zijn rode kaart op Eupen of het ongeval van zijn broer gaat. Het leven heeft Lawrence allerminst gespaard. Een kennismaking.


'Uber ontwijkt nog steeds belasting in Nederland'
6 Februari 2021, 10:12 NOS nieuws

Techbedrijf Uber ontwijkt in Nederland nog steeds belasting, ondanks de invoering van nieuwe Nederlandse wetgeving in 2019 die juist bedoeld is om belastingontwijking door multinationals te voorkomen. Dat stelt journalistiek platform Follow the Money op basis van eigen onderzoek. De NOS heeft Uber nog niet kunnen bereiken voor een reactie.

Volgens het platform blijkt dat de aanbieder van taxiritten en maaltijdbezorging na 2019 is overgegaan op een nieuwe fiscale structuur waarbij nog altijd via Nederland belasting wordt ontweken. Daarvoor is in Amsterdam een nieuwe holding opgericht.

In 2019 stroomde er zo'n 5,8 miljard dollar bij deze holding binnen, zegt Stefan Vermeulen van Follow the Money in het NOS Radio 1 Journaal. "Op die holding in Amsterdam passen ze dan fiscale trucs toe waardoor ze in Nederland zo min mogelijk winstbelasting hoeven te betalen."

Lening in Singapore

Een van de constructies is een lening van 16 miljard dollar die Uber zichzelf heeft gegeven uit een ander bedrijf van Uber in Singapore. Daarover betaalt het zo'n 8 procent rente, wat neerkomt op 1,3 miljard dollar per jaar. Dat bedrag drukte de winst van Uber in Nederland, waardoor het bedrijf hier minder belasting verschuldigd is.

"Zonder die lening zou de winst in Nederland 1,3 miljard dollar hoger uitkomen", zegt Vermeulen. "En dat zou 270 miljoen euro extra belasting opleveren. Dat loopt de Nederlandse schatkist nu mis."

Het is niet verboden voor bedrijven om zichzelf geld te lenen, maar zulke constructies moeten wel volgens bepaalde regels zijn opgesteld. Zo moeten er voor een lening tussen twee bedrijven die tot dezelfde multinational behoren vergelijkbare voorwaarden gelden als voor een lening die met een een bank wordt afgesloten. Met andere woorden: de lening moet 'eerlijk', zakelijk zijn.

Aflossingsvrij

Het is volgens Follow the Money de vraag of dat in dit geval zo is. De lening van Uber is namelijk aflossingsvrij, en hoeft pas in 2039 terugbetaald te worden. Volgens deskundigen die het platform sprak, zouden andere marktpartijen onder die voorwaarde Uber geen lening hebben verstrekt. In dat geval zou het bedrijf de rente niet mogen aftrekken van de winst.

Uber staat al langer bekend als een bedrijf dat gebruikmaakt van constructies om geen of minder belasting te betalen. Zo regelde het volgens persbureau Bloomberg in 2019 met de Nederlandse fiscus een belastingvoordeel van omgerekend 5,5 miljard euro door intellectuele eigendomsrechten naar een dochteronderneming in Nederland te verhuizen.

Vermeulen: "Het komt erop neer dat hoeveel winst ze ook maken, Uber de komende jaren geen of nauwelijks belasting hoeft te betalen."
Twijfels over belastingconstructie van Uber in Nederland
6 Februari 2021, 09:20 NU.NL - Economie
Uber, het techbedrijf bekend van taxidiensten en maaltijdbezorging, ontwijkt met een interne miljardenlening uit Singapore belasting in Nederland. Dat stelt Follow the Money zaterdag op basis van eigen onderzoek. De lening aan het internationale hoofdkantoor in Amsterdam zou niet aan de volwaarden van een zakelijke lening voldoen, zo laten experts weten aan het onderzoekscollectief.


Uber gaat na boodschappen en maaltijden ook alcohol bezorgen
2 Februari 2021, 19:26 NU.NL - Economie
Uber trekt 1,1 miljard dollar (zo'n 915 miljoen euro) uit voor Drizly, een platform voor de handel in alcohol. Drizly wordt onderdeel van het snel groeiende bedrijf Uber Eats.


Uber neemt alcoholbezorgdienst Drizly over
2 Februari 2021, 16:42 HLN.BE
Taxi-app en bezorgdienst Uber neemt de Amerikaanse alcoholbezorger Drizly over. Daarmee krijgt Uber, dat al maaltijden bezorgt met dienst Uber Eats, er een nieuwe lucratieve bezorgdienst bij.


Uber koopt alcoholbezorger voor 1 miljard
2 Februari 2021, 16:13 De Tijd
16:53 Uber lijft Drizly in, een Amerikaanse bezorger van alcohol aan huis. Zo versterkt het bedrijf alweer zijn Uber Eats-tak, in de hoop het verlies van zijn originele activiteiten - taxi's aanbieden - te ...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn