NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Twitter

2News.be / Trefwoorden / Twitter

Twitter neemt Nederlandse dienst Revue voor betaalde nieuwsbrieven over
Vandaag, 12:42 Tweakers
Twitter heeft Revue overgenomen. Dat is een Nederlandse dienst die gebruikers in staat stelt om nieuwsbrieven te maken en daar geld mee te verdienen. Revue blijft na de overname zelfstandig bestaan en de Pro-versie is voortaan gratis.


Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue
Vandaag, 12:36 NOS nieuws

Twitter heeft de Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue gekocht. Een bijzondere stap voor het socialemediabedrijf, waar juist korte berichten van maximaal 280 tekens centraal staan. In een blogpost zegt Twitter dat "lange, geschreven content zoals artikelen, discussies en nieuwsbrieven een goede vorm kunnen zijn om betekenisvolle kennis te delen".

Ook stelt het bedrijf dat het "van cruciaal belang" is om gebruikers nieuwe manieren te bieden om verhalen te maken. De sleutel daarbij is dus Revue. Het Nederlandse bedrijf is in 2015 opgericht en biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis een nieuwsbrief te verspreiden. In Nederland maakt bijvoorbeeld de NOS er gebruik van en in de VS onder meer de Chicago Sun Times en The Verge.

Twitter wil niet ingaan op de overname. Vragen, zoals welke prijs is betaald en of Twitter van plan is de inhoud van nieuwsbrieven te modereren blijven vooralsnog ook onbeantwoord.

Miljoenenpubliek

Nieuwsbrieven zijn geen nieuw fenomeen en al een aantal jaar aan een opmars bezig. Twitter erkent dit, maar zegt dat het "format van nieuwsbrieven steeds beter uit de verf komt als een directe manier om contact te leggen met lezers". Twitter zegt alle voorheen betaalde functies van Revue gratis te maken. Gebruikers die abonnees laten betalen voor een nieuwsbrief, mogen voortaan 95 procent van de omzet houden.

Het platform verklaart daarnaast dat het "uniek gepositioneerd" is om gebruikers te helpen veel sneller lezers te bereiken en te groeien. Volgens de meest recente kwartaalcijfers heeft het bedrijf 187 miljoen dagelijkse actieve gebruikers waar het geld aan verdient. Daarmee hebben mensen die nieuwsbrieven maken dus een potentieel miljoenenpubliek te pakken.

Het socialemediabedrijf zegt te zullen blijven investeren in Revue. Er komen vacatures voor diverse functies. Of het hier gaat om Nederlandse arbeidsplaatsen, is niet bekend.
Twitter introduceert Birdwatch-platform voor crowdsourcing van factchecks
Gisteren, 19:42 Tweakers
Twitter komt met Birdwatch, een communityplatform waarop gebruikers tweets kunnen identificeren waarvan zij denken dat ze misleidend of onjuist zijn en deze van aanvullende informatie voorzien. Het betreft vooralsnog een pilotversie.


Twitter verwijdert nepaccount van Khamenei na tweet waarin met aanval op golfende Trump werd gedreigd
Vrijdag, 17:06 HLN.BE
Twitter heeft een account dat claimde van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei te zijn, offline gehaald. Het account retweette een oproep om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan te vallen.


Twitter haalt account van Iraanse ayatollah offline vanwege bedreigen Trump
Twitter heeft vrijdagmiddag een account dat in handen is van ayatollah Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran, offline gehaald. Het account had een oproep geplaatst tot een aanval op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.


Joe Biden volgt enkel medewerkers op Twitter ... en Chrissy Teigen
Donderdag, 09:42 HLN.BE
Sinds gisteren mag Joe Biden (74) zich de nieuwe president van de Verenigde Staten noemen en daar hoort uiteraard ook een eigen Twitter-account bij. Opvallend: de president volgt slechts 12 mensen, en een van hen is model Chrissy Teigen (35).


Twitter blokkeert account Chinese ambassade na tweet over Oeigoerse vrouwen
Donderdag, 06:07 NU.NL - Tech
Twitter heeft het account van de Chinese ambassade in de Verenigde Staten geblokkeerd. Dat bevestigt het sociale netwerk tegen persbureau Reuters.


KV Oostende-speler krijgt Twitter over zich heen na kritiek op Greta Thunberg: ?Ga naar school, klein meisje?
Woensdag, 19:42 HLN.BE
KV Oostende-speler Indy Boonen (22) is in een Twitter-storm terechtgekomen. Boonen uitte kritiek op klimaatactiviste Greta Thunberg (18) nadat die een foto van uittredend Amerikaans president Donald Trump postte: ?Ga naar school, klein meisje?, luidde het antwoord van de voetballer. Het leverde Boonen bakken negatieve reacties op.


Joe Biden: nieuw tijdperk voor tech?
Donderdag, 05:18 Emerce
De nieuwe president Joe Biden zal zijn aandacht voorlopig niet richten op techzaken, zoals netneutraliteit, breedband in het landelijk gebied en online privacy. Bidens aanwezigheid in de Oval Office in de komende vier jaar zal naar verwachting niettemin een grote invloed hebben op de sector.


Turks advertentieverbod voor Twitter, Periscope en Pinterest
Woensdag, 09:42 Emerce
Twitter, Periscope en Pinterest mogen geen advertenties in Turkije meer verkopen omdat ze er niet in slaagden om lokale vertegenwoordigers in Turkije aan te stellen onder een nieuwe wet op sociale media.


Alec Baldwin stopt met Twitter na 'rel' rond vrouw Hilaria
19 Januari, 09:24 HLN.BE
Alec Baldwin (62) heeft zijn volgers laten weten dat hij voorlopig stopt met Twitter. Volgens de acteur is het sociale medium 'een plek geworden waar iedereen alleen maar schreeuwt'. En daar heeft Baldwin weinig behoefte meer aan.


Turkije verbiedt advertenties op Twitter en Pinterest via omstreden internetwet
19 Januari, 06:32 NU.NL - Tech
Turkije heeft dinsdag een verbod op het plaatsen van advertenties op Twitter en Pinterest ingesteld, waardoor de twee bedrijven inkomsten mislopen. De maatregel is een instrument uit een nieuwe omstreden internetwet die sinds vorig jaar van kracht is.


Twitter schort account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
18 Januari, 01:43 Skynet
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.


Trump overwoog inmiddels verdwenen 'Parler' als alternatief voor Twitter
14 Januari, 21:25 Skynet
De Amerikaanse president Donald Trump heeft overwogen zich aan te melden bij het Twitter-alternatief Parler, onder het pseudoniem Persoon X. Dat was kort voordat het sociale medium werd afgesloten. Dat zei topman John Matze van het conservatieve en bij Trump-aanhangers populaire platform.


Twitter-baas Jack Dorsey over Trump-blokkade: 'Niet trots of blij'
14 Januari, 11:43 NU.NL - Tech
Jack Dorsey, de CEO van Twitter, is niet trots dat zijn platform de Amerikaanse president Donald Trump permanent heeft geblokkeerd. Toch blijft hij achter die beslissing staan. Dat liet hij in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) weten via zijn eigen sociale medium.


Twitter schrapt 70.000 QAnon-accounts
12 Januari, 06:00 De Tijd
06:35 Het socialemediabedrijf Twitter heeft sinds vrijdag niet alleen de account van de Amerikaanse president Donald Trump geschrapt, maar ook 70.000 account van de omstreden pro-Trump-beweging QAnon.


Twitter grote verliezer op Amerikaanse beurs na verbannen Trump
11 Januari, 23:01 Skynet
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen gesloten. Onder meer het aandeel Twitter zakte flink in waarde, omdat het socialemediabedrijf heeft besloten het account van de Amerikaanse president Donald Trump definitief te sluiten. Beleggers waren met hun aandacht verder vooral bij de ontwikkelingen rond het coronavirus en de politieke discussie over een mogelijke afzettingsprocedure tegen Trump.


Trumploos Twitter? Dat moet via de rechter, vindt Merkel
12 Januari, 08:25 Volkskrant
De Duitse bondskanselier vindt dat de rechter moet beslissen of Trump definitief van Twitter wordt verbannen, niet het bedrijf zelf. De EU-commissarissen die strijden tegen de macht van onlineplatformen, juichen de ban juist toe.


Big Tech haalt Twitter-variant Parler offline
11 Januari, 11:18 De Tijd
11:41 Zowel de app als de website van Parler is uit de ether gehaald. Volgens Amazon bedreigt het geliefkoosde sociale netwerk van extreemrechts Amerika de openbare veiligheid.


Vandaag mogelijk groot pro-Trump protest tegen Twitter
11 Januari, 07:00 Emerce
San Francisco bereidt zich vandaag voor op een groot pro-Trump protest voor het hoofdkwartier van Twitter, dat afgelopen vrijdag besloot tot een permanente ban voor president Trump.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn