NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Twitter

2News.be / Trefwoorden / Twitter

Militair regime Myanmar blokkeert ook toegang tot Twitter en Instagram
6 Februari, 08:46 NU.NL - Tech
De militaire junta in Myanmar heeft Twitter en Instagram geblokkeerd, schrijft CNN. Eerder deze week werd ook de toegang tot Facebook voor inwoners van het land al afgesloten.


Ook Twitter en Instagram op zwart in Myanmar
6 Februari, 05:20 NOS nieuws

Inwoners van Myanmar hebben geen toegang meer tot Twitter en Instagram. De platforms zijn geblokkeerd in opdracht van het militaire regime, dat bij de staatsgreep van begin deze week de macht naar zich toe trok.

Eerder werd Facebook al ontoegankelijk gemaakt. Inwoners plaatsten daar berichten om hun onvrede te uiten over de staatsgreep en de arrestatie van onder meer regeringsleider Aung San Suu Kyi.

Na de blokkade van Facebook gingen inwoners verder op Twitter en Instagram. Die sites worden nu ook "tot nader order" op zwart gezet, heeft een internetprovider te horen gekregen van de autoriteiten.

Potten en pannen

In Yangon, de grootste stad van het land, gingen vandaag honderden mensen de straat op voor een protest tegen de militaire machthebbers. Ze eisten de vrijlating van Aung San Suu Kyi en andere gevangenen.

Suu Kyi is sinds de coup niet meer in het openbaar gezien. Voor zover bekend heeft ze huisarrest. Volgens politiedocumenten wordt ze beschuldigd van het illegaal importeren en gebruiken van portofoons.

Afgelopen dagen waren in het land lawaaiprotesten, waarbij inwoners claxonneerden en op potten en pannen sloegen. Ook legden medewerkers van tientallen ziekenhuizen het werk neer.

Dit zijn beelden van de lawaaiprotesten van afgelopen week:
Twitter tikt Turkse minister op de vingers om lhbt-uitlating
3 Februari, 00:54 HLN.BE
Twitter heeft een Turkse minister op de vingers getikt die protesterende studenten in een bericht ?lhbt-abnormalen? heeft genoemd. De Turkse minister schreef die tweet na weken oplopende spanning rond de Bogazici Universiteit in Istanbul, waar het Erdogan-regime de benoeming van een stroman als rector er onlangs doorheen drukte, tot ongenoegen van veel studenten.


Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue
29 Januari, 15:32 Techzine
Twitter heeft een investering gedaan in een Nederlands bedrijf. Het neemt Revue zelfs over, al blijft het bedrijf wel zelfstandig bestaan. De Pro-variant wordt met de overname gratis. Revue maakt het mogelijk om nieuwsbrieven te maken waarmee gebruikers geld kunnen verdienen. De Pro-mogelijkheden van Revue waren eigenlijk 5 dollar per maand, maar zijn nu al […]


Martial en Tuanzebe krijgen racistische verwensingen op Twitter, Man Utd spreekt schande
28 Januari, 12:57 HLN.BE
Spelers van Manchester United zijn na de verloren thuiswedstrijd van gisteravond tegen Sheffield United (1-2) op sociale media racistisch bejegend. Het gaat om verdediger Axel Tuanzebe en aanvaller Anthony Martial. De Engelse topclub keurt de uitlatingen in een verklaring ten zeerste af en spreekt van ?anonieme hersenloze idioten?.


Wall Street: General Electric en Twitter in de spots
26 Januari, 16:30 De Tijd
17:06 De Amerikaanse beurzen gaan licht hoger ondanks zorgen over corona en Biden stimulusplan. Goede vooruitzichten vuren General Electric aan. Twitter neemt een Nederlandse startup over.


Twitter neemt Nederlandse dienst Revue voor betaalde nieuwsbrieven over
26 Januari, 12:42 Tweakers
Twitter heeft Revue overgenomen. Dat is een Nederlandse dienst die gebruikers in staat stelt om nieuwsbrieven te maken en daar geld mee te verdienen. Revue blijft na de overname zelfstandig bestaan en de Pro-versie is voortaan gratis.


Twitter koopt Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue
26 Januari, 12:36 NOS nieuws

Twitter heeft de Nederlandse nieuwsbriefdienst Revue gekocht. Een bijzondere stap voor het socialemediabedrijf, waar juist korte berichten van maximaal 280 tekens centraal staan. In een blogpost zegt Twitter dat "lange, geschreven content zoals artikelen, discussies en nieuwsbrieven een goede vorm kunnen zijn om betekenisvolle kennis te delen".

Ook stelt het bedrijf dat het "van cruciaal belang" is om gebruikers nieuwe manieren te bieden om verhalen te maken. De sleutel daarbij is dus Revue. Het Nederlandse bedrijf is in 2015 opgericht en biedt gebruikers de mogelijkheid om gratis een nieuwsbrief te verspreiden. In Nederland maakt bijvoorbeeld de NOS er gebruik van en in de VS onder meer de Chicago Sun Times en The Verge.

Twitter wil niet ingaan op de overname. Vragen, zoals welke prijs is betaald en of Twitter van plan is de inhoud van nieuwsbrieven te modereren blijven vooralsnog ook onbeantwoord.

Miljoenenpubliek

Nieuwsbrieven zijn geen nieuw fenomeen en al een aantal jaar aan een opmars bezig. Twitter erkent dit, maar zegt dat het "format van nieuwsbrieven steeds beter uit de verf komt als een directe manier om contact te leggen met lezers". Twitter zegt alle voorheen betaalde functies van Revue gratis te maken. Gebruikers die abonnees laten betalen voor een nieuwsbrief, mogen voortaan 95 procent van de omzet houden.

Het platform verklaart daarnaast dat het "uniek gepositioneerd" is om gebruikers te helpen veel sneller lezers te bereiken en te groeien. Volgens de meest recente kwartaalcijfers heeft het bedrijf 187 miljoen dagelijkse actieve gebruikers waar het geld aan verdient. Daarmee hebben mensen die nieuwsbrieven maken dus een potentieel miljoenenpubliek te pakken.

Het socialemediabedrijf zegt te zullen blijven investeren in Revue. Er komen vacatures voor diverse functies. Of het hier gaat om Nederlandse arbeidsplaatsen, is niet bekend.
Twitter introduceert Birdwatch-platform voor crowdsourcing van factchecks
25 Januari, 19:42 Tweakers
Twitter komt met Birdwatch, een communityplatform waarop gebruikers tweets kunnen identificeren waarvan zij denken dat ze misleidend of onjuist zijn en deze van aanvullende informatie voorzien. Het betreft vooralsnog een pilotversie.


Twitter verwijdert nepaccount van Khamenei na tweet waarin met aanval op golfende Trump werd gedreigd
22 Januari, 17:06 HLN.BE
Twitter heeft een account dat claimde van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei te zijn, offline gehaald. Het account retweette een oproep om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan te vallen.


Twitter haalt account van Iraanse ayatollah offline vanwege bedreigen Trump
22 Januari, 15:38 NU.NL - Tech
Twitter heeft vrijdagmiddag een account dat in handen is van ayatollah Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran, offline gehaald. Het account had een oproep geplaatst tot een aanval op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.


Joe Biden volgt enkel medewerkers op Twitter ... en Chrissy Teigen
21 Januari, 09:42 HLN.BE
Sinds gisteren mag Joe Biden (74) zich de nieuwe president van de Verenigde Staten noemen en daar hoort uiteraard ook een eigen Twitter-account bij. Opvallend: de president volgt slechts 12 mensen, en een van hen is model Chrissy Teigen (35).


Twitter blokkeert account Chinese ambassade na tweet over Oeigoerse vrouwen
21 Januari, 06:07 NU.NL - Tech
Twitter heeft het account van de Chinese ambassade in de Verenigde Staten geblokkeerd. Dat bevestigt het sociale netwerk tegen persbureau Reuters.


KV Oostende-speler krijgt Twitter over zich heen na kritiek op Greta Thunberg: ?Ga naar school, klein meisje?
20 Januari, 19:42 HLN.BE
KV Oostende-speler Indy Boonen (22) is in een Twitter-storm terechtgekomen. Boonen uitte kritiek op klimaatactiviste Greta Thunberg (18) nadat die een foto van uittredend Amerikaans president Donald Trump postte: ?Ga naar school, klein meisje?, luidde het antwoord van de voetballer. Het leverde Boonen bakken negatieve reacties op.


Joe Biden: nieuw tijdperk voor tech?
21 Januari, 05:18 Emerce
De nieuwe president Joe Biden zal zijn aandacht voorlopig niet richten op techzaken, zoals netneutraliteit, breedband in het landelijk gebied en online privacy. Bidens aanwezigheid in de Oval Office in de komende vier jaar zal naar verwachting niettemin een grote invloed hebben op de sector.


Turks advertentieverbod voor Twitter, Periscope en Pinterest
20 Januari, 09:42 Emerce
Twitter, Periscope en Pinterest mogen geen advertenties in Turkije meer verkopen omdat ze er niet in slaagden om lokale vertegenwoordigers in Turkije aan te stellen onder een nieuwe wet op sociale media.


Alec Baldwin stopt met Twitter na 'rel' rond vrouw Hilaria
19 Januari, 09:24 HLN.BE
Alec Baldwin (62) heeft zijn volgers laten weten dat hij voorlopig stopt met Twitter. Volgens de acteur is het sociale medium 'een plek geworden waar iedereen alleen maar schreeuwt'. En daar heeft Baldwin weinig behoefte meer aan.


Turkije verbiedt advertenties op Twitter en Pinterest via omstreden internetwet
19 Januari, 06:32 NU.NL - Tech
Turkije heeft dinsdag een verbod op het plaatsen van advertenties op Twitter en Pinterest ingesteld, waardoor de twee bedrijven inkomsten mislopen. De maatregel is een instrument uit een nieuwe omstreden internetwet die sinds vorig jaar van kracht is.


Twitter schort account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
18 Januari, 01:43 Skynet
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.


Trump overwoog inmiddels verdwenen 'Parler' als alternatief voor Twitter
14 Januari, 21:25 Skynet
De Amerikaanse president Donald Trump heeft overwogen zich aan te melden bij het Twitter-alternatief Parler, onder het pseudoniem Persoon X. Dat was kort voordat het sociale medium werd afgesloten. Dat zei topman John Matze van het conservatieve en bij Trump-aanhangers populaire platform.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn