NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Turkse

2News.be / Trefwoorden / Turkse

Nieuwe president centrale bank Turkije wil streng rentebeleid voortzetten
De nieuwe president van de centrale bank in Turkije, Fatih Karahan, wil het strenge rentebeleid van de bank voortzetten. Daarmee wil hij de torenhoge inflatie in het land terugdringen.


Belgische gewasbeschermer Biobest slorpt Turkse hommeldochter op
26 Januari, 00:01 De Tijd
21:06 De Belgische gewasbeschermer Biobest, die de holdings Sofina en Floridienne tot zijn investeerders mag rekenen, koopt zijn jarenlange partner uit bij zijn Turkse hommelkweker.


Securitybedrijf ontdekt spionagecampagne van Turkse staatshackers in Nederland
7 Januari, 00:02 Tweakers
Turkse staatshackers zouden in het afgelopen jaar meerdere cyberaanvallen hebben uitgevoerd op Nederlandse telecom- en mediabedrijven, stelt securitybedrijf Hunt & Hackett. De hackers zouden het voorzien hebben op persoonsgegevens van Koerdische dissidenten en minderheden.


Turkse politie pronkt met nieuwe Golf R
28 December 2023, 00:06 AutoBlog

oh ja en een Ferrari en een Porsche en een Bentley, maar die Golf! We hebben het wel vaker gezien, een mooi PR momentje van een politiekorps waarin ze aankondigen dat ze nu echt snel achter de boeven aan kunnen. In 2012 schreven we al over de politie van Qatar en hun Panamera’s en Cayennes. […]

Dit artikel Turkse politie pronkt met nieuwe Golf R verscheen eerst op Autoblog.nl.
Turkse bank verhoogt rente weer, maar belooft daar snel mee op te houden
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank gaat weer een stap verder in het verhogen van de rente. Het rentetarief stijgt deze maand van 40 procent naar 42,5 procent. Volgens de bank komt er zo snel mogelijk een einde aan haar eigen "agressieve" beleid.


Turkse rechter spreekt rapper Murda vrij in zaak rond songteksten
24 November 2023, 00:11 NU.NL - Muziek
De Nederlands-Turkse rapper Murda is in Turkije in hoger beroep vrijgesproken in de zaak over zijn songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen. Dat laten de advocaat en de manager van de rapper weten.


Turkse rente opnieuw omhoog in strijd tegen inflatie
24 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De centrale bank in Turkije schroeft de rente in het land opnieuw op om de torenhoge inflatie aan te pakken. De rente werd met 5 procentpunt opgeschroefd tot 40 procent. Het was de zesde verhoging op rij.


Minder dan helft koppels met Marokkaanse of Turkse afkomst bestaat uit tweeverdieners
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
Minder dan de helft van de Vlaamse koppels van Marokkaanse of Turkse afkomst bestaat uit tweeverdieners. Dat blijkt uit een vijfjaarlijkse bevraging bij verschillende herkomstgroepen in Vlaanderen in opdracht van Vlaams minister van Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering Gwendolyn Rutten (Open VLD). Een representatieve groep inwoners van Belgische, Marokkaanse, Turkse, Poolse, Roemeense en Congolese herkomst werd in het onderzoek bevraagd over hun deelname aan de samenleving.


Turkse inflatie loopt op tot meer dan 61 procent
4 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee is de inflatie in Turkije verder opgelopen.


Zieke Amerikaanse speleoloog na negen dagen bevrijd uit Turkse grot
12 September 2023, 00:02 Skynet
De Amerikaanse speleoloog die op 2 september een maag-darmbloeding kreeg terwijl hij zich op meer dan 1.000 meter diepte bevond in de Morca-grot in het zuiden van Turkije, is na een reddingsoperatie van negen dagen bevrijd. Dat maakten de Turkse autoriteiten maandag kort na middernacht lokale tijd bekend.


Koersval Turkse munt zet door, euro breekt door grens van 30 lira
19 Juli 2023, 00:08 NU.NL - Economie
De Turkse lira heeft dinsdag een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro en de dollar. Daarmee zet de vrije val van de Turkse munt sinds de verkiezingen van 28 mei onverminderd door.


Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden
25 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.


Irak lanceert miljardenproject voor verbinding van zuidkust met Turkse grens
28 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd dat de belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen verbindt met de grens met Turkije. Het 17 miljard dollar kostende project moet de Iraakse economie helpen transformeren na decennia van oorlogen en conflicten in het land.


24 Mei 2023, 00:06 Volkskrant
10 Mei 2023, 00:04 Volkskrant
DNB waarschuwt voor Turkse lira's die op euro's lijken
7 Mei 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Turkse munten die op euro's lijken, zijn momenteel in omloop in Nederland. Wie met contant geld betaalt, moet daarom goed naar het wisselgeld kijken, waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB). De Turkse muntstukken zijn lang niet zoveel waard als euro's.


3 Mei 2023, 00:04 Volkskrant
10 Maart 2023, 00:36 Volkskrant
Turkse Rode Halve Maan onder vuur voor verkoop van tenten
27 Februari 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In Turkije hebben de oppositie en de media zondag zware kritiek geuit op de Rode Halve Maan omdat de humanitaire hulporganisatie tenten heeft verkocht in plaats van gedoneerd voor de overlevenden van de aardbeving.
Eerste bewijzen van Turkse visafraude: al 38 verdachte dossiers ingetrokken
27 Februari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Al 38 van de 700 verdachte werk- en verblijfsvisa die Vlaanderen toekende aan Turken zijn intussen ingetrokken. Dat cijfer bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zondagavond aan De Morgen. Een deel van de schrappingen kwam er na een controle van de Vlaamse sociale inspectie.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn