NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Turkse

2News.be / Trefwoorden / Turkse

Zieke Amerikaanse speleoloog na negen dagen bevrijd uit Turkse grot
12 September, 00:02 Skynet
De Amerikaanse speleoloog die op 2 september een maag-darmbloeding kreeg terwijl hij zich op meer dan 1.000 meter diepte bevond in de Morca-grot in het zuiden van Turkije, is na een reddingsoperatie van negen dagen bevrijd. Dat maakten de Turkse autoriteiten maandag kort na middernacht lokale tijd bekend.


Koersval Turkse munt zet door, euro breekt door grens van 30 lira
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
De Turkse lira heeft dinsdag een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de euro en de dollar. Daarmee zet de vrije val van de Turkse munt sinds de verkiezingen van 28 mei onverminderd door.


Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.


Irak lanceert miljardenproject voor verbinding van zuidkust met Turkse grens
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd dat de belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen verbindt met de grens met Turkije. Het 17 miljard dollar kostende project moet de Iraakse economie helpen transformeren na decennia van oorlogen en conflicten in het land.


24 Mei, 00:06 Volkskrant
10 Mei, 00:04 Volkskrant
DNB waarschuwt voor Turkse lira's die op euro's lijken
7 Mei, 00:01 NU.NL - Economie
Turkse munten die op euro's lijken, zijn momenteel in omloop in Nederland. Wie met contant geld betaalt, moet daarom goed naar het wisselgeld kijken, waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB). De Turkse muntstukken zijn lang niet zoveel waard als euro's.


3 Mei, 00:04 Volkskrant
10 Maart, 00:36 Volkskrant
Turkse Rode Halve Maan onder vuur voor verkoop van tenten
27 Februari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In Turkije hebben de oppositie en de media zondag zware kritiek geuit op de Rode Halve Maan omdat de humanitaire hulporganisatie tenten heeft verkocht in plaats van gedoneerd voor de overlevenden van de aardbeving.
Eerste bewijzen van Turkse visafraude: al 38 verdachte dossiers ingetrokken
27 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Al 38 van de 700 verdachte werk- en verblijfsvisa die Vlaanderen toekende aan Turken zijn intussen ingetrokken. Dat cijfer bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zondagavond aan De Morgen. Een deel van de schrappingen kwam er na een controle van de Vlaamse sociale inspectie.
Turkse centrale bank verlaagt rente na aardbevingen
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft haar belangrijkste rentestand verlaagd om de economische gevolgen van de aardbevingen te verminderen. De rentestand gaat omlaag van 9 procent naar 8,5 procent. Een lagere rente maakt lenen goedkoper en stimuleert zo de economie.


20 Februari, 00:40 Volkskrant
Hoge dodentol na aardbeving deels gevolg van Turkse bouwwoede
8 Februari, 00:03 De Tijd
19:17 Turkije racet tegen de klok om overlevenden van de aardbevingen van maandag zo snel mogelijk van onder het puin te halen. Experts sluiten niet uit dat het natuurgeweld aan ruim 10.000 mensen het leven...


Turkse inflatie blijft zakken, maar slechts naar 58 procent
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
De Turkse inflatie zakt langzaam maar zeker, net als in veel West-Europese landen. Maar waar de prijsstijgingen in Nederland onder de 10 procent zijn beland, is de inflatie in Turkije ook in januari nog 57,7 procent op jaarbasis.


Turkse gasvoorraden in Zwarte Zee derde hoger
27 December 2022, 00:03 De Tijd
20:35 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat de gasvoorraden van recente vondsten een derde hoger liggen dan eerder gezegd. Volgend jaar wil Turkije het eerste gas uit deze nieuwe bronnen aan lan...


Turkse centrale bank houdt rentetarief op 9 procent
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank houdt het belangrijkste rentetarief op 9 procent. Daarmee geeft de centrale bank gehoor aan de wens van de Turkse president om de rente voor het einde van het jaar tot onder de 10 procent te brengen.


1 December 2022, 00:07 Volkskrant
Turkse centrale bank verlaagt rente opnieuw ondanks torenhoge inflatie
28 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft de rente donderdag opnieuw met 1,5 procentpunt verlaagd. Dat terwijl het land kampt met een torenhoge inflatie van ruim 85 procent in oktober. Het rentetarief staat nu op 9 procent.


Twee Turkse banken stoppen met Russisch betaalsysteem Mir
20 September 2022, 00:02 HLN.BE
Twee van de grootste banken van Turkije zijn gestopt met het gebruik van het Russische betalingssysteem Mir, dat populair is bij toeristen. Dat gebeurde onder druk van de Verenigde Staten die banken waarschuwden om geen nieuwe overeenkomsten aan te gaan of nieuwe contracten te sluiten met Mir.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn