NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Turks


Twee mensen onwel op Turks festival in Rijswijk, hal ontruimd
12 November, 00:01 NOS nieuws

Een Turks festival in Rijswijk is stilgelegd nadat twee mensen onwel zijn geworden. Bij het feest in evenementenhal De Broodfabriek waren honderden mensen aanwezig. Medewerkers van het festival hebben de hal ontruimd.

"Er ontstond paniek onder de aanwezigen wat leidde tot meerdere incidenten, wat begrijpelijk is in dergelijke situaties", schrijft de organisatie in een bericht op Facebook. "Op dat moment was het nog niet duidelijk wat de oorzaak was en werd gespeculeerd over verschillende mogelijkheden, zoals gaslekken, voedselvergiftiging of andere factoren."

Een van de slachtoffers is volgens de politie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk waardoor de mensen onwel zijn geworden. De brandweer heeft metingen verricht, maar daarbij is volgens een woordvoerder van de brandweer niets vreemds gemeten.

Op het driedaagse evenement 'Kazel Expo 2023' zou vanavond de Turkse artiest Sefo een concert geven. Ook staan er kraampjes met kleding, eten en handgemaakte artikelen. Het is niet bekend of het festival morgen doorgaat.
Turks filmfestival afgelast wegens ruzie over censuur
4 Oktober, 00:06 NU.NL - Film
Het bestuur van de Turkse stad Antalya heeft vrijdag een prestigieus filmfestival afgelast na een rel over een politieke documentaire. Het filmfestival wordt sinds 1963 jaarlijks in de badplaats gehouden en stond dit jaar gepland voor de tweede week van oktober.


"Piraten" op Turks vrachtschip op Middellandse Zee, interventie van Italiaans commando
10 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
"Piraten", mogelijk migranten, hebben vrijdag voor de kust van Napels geprobeerd een Turks schip te kapen dat op weg was naar Frankrijk, waardoor een interventie van speciale Italiaanse troepen nodig was, zo heeft het Italiaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.


"Piraten" op Turks vrachtschip op Middellandse Zee, interventie van Italiaans commando
10 Juni, 00:02 Skynet
"Piraten", mogelijk migranten, hebben vrijdag voor de kust van Napels geprobeerd een Turks schip te kapen dat op weg was naar Frankrijk, waardoor een interventie van speciale Italiaanse troepen nodig was, zo heeft het Italiaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De kapers zijn gevangengenomen.


Nieuwe aardbeving in Turks-Syrisch rampgebied
21 Februari, 00:29 De Tijd
19:47 In het Turks-Syrische grensgebied heeft maandagavond opnieuw een stevige aardbeving plaatsgevonden. Voorlopig is niets bekend over mogelijke slachtoffers.


Turks-Nederlandse rapper Murda mag Turkije na nacht in de cel niet verlaten
20 Oktober 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
De in Turkije opgepakte Turks-Nederlandse rapper Murda is inmiddels vrijgelaten. Hij mag het land echter nog niet verlaten, zegt zijn management dinsdag tegen de NOS.


Heracles vindt met Turks international Kutucu van Schalke 04 nieuwe spits
21 Januari 2021, 18:01 NU.NL - Sport
Heracles Almelo heeft zich donderdag versterkt met Ahmed Kutucu. De Turks international moet de ploeg aan de broodnodige doelpunten gaan helpen.


Turks advertentieverbod voor Twitter, Periscope en Pinterest
20 Januari 2021, 09:42 Emerce
Twitter, Periscope en Pinterest mogen geen advertenties in Turkije meer verkopen omdat ze er niet in slaagden om lokale vertegenwoordigers in Turkije aan te stellen onder een nieuwe wet op sociale media.


Pro-Koerdische kandidaat doet vanuit gevangenis gooi naar Turks presidentschap
2 Mei 2018, 15:36 Skynet
De pro-Koerdische HDP heeft vandaag gewezen partijleider Selahattin Demirtas naar voren geschoven als kandidaat voor de vervroegde presidentsverkiezingen in Turkije. Demirtas zal zijn campagne wel moeten voeren vanuit de gevangenis, waar hij momenteel opgesloten zit op verdenking van terrorisme.


VN-chef Guterres wil onderzoek naar geweld Gaza
31 Maart 2018, 03:00 NOS nieuws

Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties wil een "onafhankelijk en transparant" onderzoek naar het geweld op de Gazastrook, gisteren. Guterres riep "de betrokkenen" op niets te doen dat zou kunnen leiden tot meer slachtoffers, met name onder burgers.

Gisteren begon in de Gazastrook de 'Mars van de Terugkeer', een protestactie die weken moet gaan duren. Duizenden Palestijnen trokken richting de grens. Tientallen rolden brandende autobanden naar de aanwezige Israëlische militairen. Ook werd met stenen gegooid.

De Israëlische krijgsmacht vuurde terug. Zeker vijftien mensen zijn om het leven gekomen, de meesten door Israëlisch geweervuur. Volgens de Palestijnse autoriteiten zijn nog eens honderden anderen gewond geraakt.

"Deze tragedie onderstreept de noodzaak voor een hernieuwing van het vredesproces", liet Guterres via zijn woordvoerder weten. Dat proces moet ertoe leiden dat de Israëliërs en Palestijnen weer kunnen onderhandelen over een manier waarop zij "vreedzaam en veilig naast elkaar kunnen leven".
Turks privévliegtuig met elf inzittenden neergestort in Iran
11 Maart 2018, 17:42 NOS nieuws

In het zuidwesten van Iran is een Turks privévliegtuig neergestort. Volgens de Iraanse staatsomroep waren er zeker elf mensen aan boord. Over hun lot is niets bekend. Reddingswerkers zijn op weg naar de plek van het ongeluk.

Het vliegtuig was opgestegen in de Verenigde Arabische Emiraten en was op weg naar Istanbul. Het toestel zou tijdens een zware regenbui een berg hebben geraakt en daarna in brand zijn gevlogen.

Het vliegtuig stortte neer in het Zagrosgebergte in de buurt van de stad Shahrekord, zo'n 370 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

In februari stortte in hetzelfde gebergte een vliegtuig neer, waarbij alle 65 inzittenden om het leven kwamen. Ook dat toestel was tegen een berg aan gevlogen. Vanwege het slechte weer en de ruige omgeving werd het toestel pas twee dagen na de crash gevonden.
Geweld Syrië - Turks offensief verruimt naar andere steden
10 Maart 2018, 15:00 Skynet
De Turkse operatie tegen de Koerdische militie YPG in het Syrische Afrin zal uitbreiden in de richting van de Iraakse grens, in het bijzonder naar de symbolische Koerdische stad Kobani. Dit heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd.


Strijd tegen IS - Operatie tegen IS in Syrië gepauzeerd door Turks offensief
5 Maart 2018, 23:48 Skynet
De VS hebben een "operationele pauze" ingelast in de strijd tegen de terroristische organisatie IS (Islamitische Staat) in Syrië. Dat heeft het Pentagon maandag toegegeven. De reden voor het onderbreken van de grondoperatie is het vertrek van heel wat geallieerde Koerdische strijders naar Afrin, als gevolg van een Turkse offensief in dat gebied.


Turks leger: acht soldaten omgekomen bij offensief in Afrin
1 Maart 2018, 23:12 Skynet
Acht soldaten zijn omgekomen en dertien andere zijn gewond geraakt bij operaties in de Syrische regio Afrin. Dat zegt het Turkse leger in twee verschillende verklaringen die donderdag kort na elkaar zijn gepubliceerd. Media berichtten al van hevige gevechten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn