NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Turkije

2News.be / Trefwoorden / Turkije

Nieuwe president centrale bank Turkije wil streng rentebeleid voortzetten
De nieuwe president van de centrale bank in Turkije, Fatih Karahan, wil het strenge rentebeleid van de bank voortzetten. Daarmee wil hij de torenhoge inflatie in het land terugdringen.


Minimumloon in Turkije volgend jaar met bijna de helft omhoog vanwege inflatie
28 December 2023, 00:31 NU.NL - Economie
Het minimumloon in Turkije wordt volgend jaar met 49 procent verhoogd. Met de forse verhoging wil de Turkse overheid de druk op de bevolking, die nog steeds te maken heeft met sterk stijgende kosten voor levensonderhoud, verlichten.


Turkije trekt minimumloon opnieuw met helft op
28 December 2023, 00:17 Skynet Buitenland
Het minimumloon in Turkije wordt in 2024 met nog eens 49 procent opgetrokken, tegen de achtergrond van de aanhoudend hoge inflatie in het land. Op een jaar tijd is het minimumloon zo meer dan verdubbeld.


Vlaamse Kim (28) die stenen uit Turkije meenam verschijnt voor rechter: ?Ik word afgeschilderd als dom wicht, maar dat ben ik niet?
27 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Vrijdag komt in Antalya de zaak voor van Kim (28), de Antwerpse die anderhalve maand geleden op de luchthaven van Antalya betrapt werd met drie ?gestolen stenen? in haar reiskoffer. Al die tijd mocht onze landgenote Turkije niet verlaten en probeerde ze zo goed en zo kwaad mogelijk de tijd te doden. ?Als er een tweede zitting komt en ik hier nog langer moet blijven, ga ik crashen.?


Lutsenko worstelt zich in Turkije naar zege op 'misschien wel zwaarste klim ooit'
11 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Alexey Lutsenko heeft dinsdag de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Kazach was de beste op de Babadag, een klim die debuteerde in het parcours en nog zwaarder bleek dan zijn reputatie deed vermoeden.


Prijzen in Turkije blijven ondanks hogere rente zeer hard oplopen
6 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De prijzen in Turkije waren vorige maand gemiddeld 59 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is een groter verschil dan de 48 procent in juli.


Twaalf doden bij ongeval met reisbus in Turkije
22 Augustus 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Bij een zwaar ongeval met een reisbus zijn in Turkije twaalf mensen om het leven gekomen en negentien anderen gewond geraakt. Dat meldt staatspersagentschap Anadolu maandag. De bus raakte om iets na middernacht van de baan.


Rechterhand van drugsbaron ?Bolle Jos? opgepakt in Turkije
26 Juni 2023, 00:07 HLN.BE
Isaac B., de vermeende rechterhand van de Nederlandse drugsbaron ?Bolle? Jos Leijdekkers is zondag opgepakt in Turkije. Volgens bronnen is hij aangehouden in Istanboel. De Nederlander, in het criminele milieu bekend als ?Bom?, moet in ons land zes jaar celstraf uitzitten.


Belgian Cats - Belgian Cats kloppen Turkije in Cordoba
4 Juni 2023, 00:00 Skynet Sport
De Belgische nationale vrouwenbasketploeg heeft zaterdagavond in het Spaanse Cordoba een oefeninterland in de voorbereiding op het EK vrouwenbasketbal (15 tot 25 juni) met 84-66 (rust: 39-33) gewonnen van Turkije.


17 Mei 2023, 00:07 Volkskrant
19 April 2023, 00:06 Volkskrant
Zangeres Karsu verliest met oma zeventiende familielid door aardbeving Turkije
9 April 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
De oma van Karsu is ruim een maand na de aardbevingen in Turkije overleden, vertelde de zangeres maandagavond in talkshow BEAU. Eerder verloor de 32-jarige artieste al zestien familieleden door de ramp.


Ontwikkelingsbank stelt 1,5 miljard euro beschikbaar voor wederopbouw Turkije
11 Maart 2023, 01:18 NU.NL - Economie
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) investeert de komende twee jaar zo'n 1,5 miljard euro in de wederopbouw en het herstel in de Turkse regio's die vorige maand werden getroffen door zware aardbevingen.


Eerste groep hulpverleners van B-FAST is terug uit Turkije, tweede groep neemt over
27 Februari 2023, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Op het Militaire Kwartier Majoor Housiau in Peutie zijn zondagavond ongeveer tachtig hulpverleners van het B-FAST-team aangekomen vanuit Turkije. Ze werden opgewacht door familie en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In een veldhospitaal in Kirikhan zijn hun taken ondertussen overgenomen door een team van verse krachten.
Kempense reddingshonden Scooter en Ami en hun baasjes over succesvolle missie in Turkije: ?Tien overlevenden uit puin gehaald?
27 Februari 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Twee Kempense leden van de Vlaamse Reddingshonden (VRH) keerden vorige zaterdag terug uit Turkije nadat ze een week lang met hun dieren mee naar slachtoffers van de aardbevingen hadden gezocht. Met succes. ?Dit is een bewijs dat private reddingsteams echt hun rol kunnen spelen.?
NAVO stuurt containers naar Turkije voor tijdelijke huisvesting
20 Februari 2023, 03:52 HLN.BE
De NAVO heeft een begin gemaakt met het verschepen van zeecontainers naar Turkije, om daarmee tijdelijke huisvesting te bieden aan 4.000 slachtoffers van de aardbevingen in het Turks-Syrische grensgebied. Zondagavond vertrok een schip met 600 containers uit de Italiaanse haven Taranto, laat het bondgenootschap weten in een verklaring. In totaal gaan er zo'n 1.000 containers naar Turkije, dat lid is van de NAVO.


Bijna twee weken na verwoestende aardbeving wordt Turkije opnieuw opgeschrikt door beving met kracht van 5,3
19 Februari 2023, 01:28 HLN.BE
Het zuidoosten van Turkije is deze avond opnieuw opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,3. Dat laat het seismologische instituut Kandili weten op Twitter. Het is niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en ook over eventuele schade is nog niets bekend.


Opnieuw zware naschokken verwacht in Turkije, al 84.000 gebouwen verwoest
18 Februari 2023, 00:07 Skynet Buitenland
In de zwaar getroffen Turkse gebieden worden de komende dagen opnieuw naschokken met een kracht van meer dan vijf verwacht. Dat meldt de Turkse civiele bescherming aan staatsbureau Anadolu. Ongeveer elke vier minuten is er een naschok te voelen in de meest getroffen gebieden.


Von der Leyen belooft Turkije bijkomende Europese hulp
13 Februari 2023, 00:03 HLN.BE
In een telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen bijkomende hulp van de EU aan Turkije beloofd. Het gaat vooral om tenten, dekens en verwarmingstoestellen. Dat meldt de Commissie zondag in een persbericht.


Murda stelt aftrap van zijn Europese tournee uit wegens aardbevingen in Turkije
12 Februari 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
De Nederlands-Turkse rapper Murda heeft de eerste show van zijn Europese tournee afgezegd vanwege de zware aardbevingen in Turkije. Het uitverkochte concert, dat hij zaterdag in het Amsterdamse Paradiso zou geven, wordt verplaatst.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn