NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Trump


NU+ | Waarom Trump (in ieder geval voorlopig) niet terugkeert op Twitter
Maandag, 00:08 NU.NL - Tech
Twitter-eigenaar Elon Musk kondigde onlangs aan dat Donald Trump weer welkom is op het sociale medium. Toch laat de oud-president van de Verenigde Staten zich daar, in ieder geval voorlopig, nog niet zien. Dit is waarom.


24 November, 00:09 Volkskrant
Elon Musk kondigt aan dat Trump mag terugkeren op Twitter
21 November, 00:07 NU.NL - Tech
Oud-president Donald Trump van de Verenigde Staten mag terugkomen op Twitter. Dat zegt Elon Musk, de nieuwe eigenaar van het platform. Trump werd verbannen van Twitter nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden.


Van ?de reus? tot de eerste trans man en de oud-Trump-woordvoerster: zij schreven geschiedenis bij de midterms
10 November, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De eerste transgender man ooit verkozen, de eerste lesbische gouverneur en een reus vol tattoos. De midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten leverden enkele opvallende verkozenen op. Een overzichtje:
Trump mag nog niet terug op Twitter: Musk wil schorsingen eerst laten beoordelen
7 November, 00:07 NU.NL - Tech
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump en andere van Twitter verbannen mensen mogen voorlopig niet terugkeren op het sociale netwerk. De nieuwe eigenaar Elon Musk wil eerst een onafhankelijke raad van toezicht opzetten die de terugkeer van geblokkeerde personen moet beoordelen.


Opsteller omstreden dossier over Trump vrijgesproken van liegen tegen FBI
19 Oktober, 00:00 HLN.BE
Een jury in de Amerikaanse staat Virginia heeft de Russische analist Igor Dantsjenko vrijgesproken van het liegen tegen de nationale recherche FBI, melden Amerikaanse media. Dantsjenko, die in de Verenigde Staten woont, speelde in 2016 een hoofdrol bij de totstandkoming van het spraakmakende Steele-dossier over toenmalig Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.


Onderzoekscommissie Capitoolbestorming dagvaardt oud-president Trump
14 Oktober, 00:03 NOS nieuws

De parlementaire commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool gaat Donald Trump dagvaarden. Alle negen leden van de commissie stemden vandaag voor dagvaarding van de Amerikaanse oud-president. Dat zal waarschijnlijk binnen enkele dagen gebeuren.

"Hij is de persoon die centraal staat in het verhaal over wat er op 6 januari is gebeurd", zei de Democratische voorzitter van de commissie in een toelichting op het besluit. "Dus we willen hem horen. Hij moet verantwoording afleggen."

De onderzoekscommissie bestaat uit zeven Democraten en twee Republikeinen. In de hoorzitting van vandaag, naar verwachting de laatste voor de tussentijdse verkiezingen van volgende maand, werden nieuwe beelden getoond van de dag van de Capitoolbestorming.

Daarop is onder meer te zien hoe de leiders van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, Nancy Pelosi en Chuck Schumer, telefonisch probeerden om meer beveiliging te regelen. Schumer zei daarbij tegen de toenmalige minister van Justitie: "Waarom laat u de president niet gewoon zeggen dat ze het Capitool moeten verlaten?"

Juridische strijd

Overigens is het de vraag hoe kansrijk de dagvaarding tegen Trump is. Zo schrijft CNN dat het "in dit late stadium" onwaarschijnlijk is dat de oud-president er gehoor aan geeft. De verwachting is dat de dagvaarding zal leiden tot een langdurige juridische strijd.

Volgens de Amerikaanse nieuwsorganisatie kan een eventuele weigering van Trump er uiteindelijk toe leiden dat hij wordt vervolgd wegens minachting van het Congres, zoals ook bij zijn voormalig adviseur Steve Bannon is gebeurd. Daarop staat een celstraf van maximaal twaalf maanden.

Trump noemt de dagvaarding op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social "een lachertje". "Waarom hebben ze tot het laatste moment gewacht?" schrijft hij. Volgens hem is de commissie er slechts in geslaagd om de Verenigde Staten nog verder te verdelen.

Getuigen

De parlementaire commissie onderzoekt onder meer in hoeverre Trump verantwoordelijk kan worden gehouden voor de bestorming van het Capitool. De oud-president is nog niet voor de commissie verschenen en heeft meermaals geprobeerd te voorkomen dat voormalige medewerkers zouden getuigen.

De oud-president beriep zich hierbij onder meer op het zogeheten executive privilege, de vrijheid die presidenten krijgen om te overleggen met adviseurs zonder bang te zijn dat ze ooit moeten getuigen over die vertrouwelijke besluitvorming.

Bestorming

Bij de Capitoolbestorming in januari vorig jaar vielen vijf doden en raakten tientallen mensen gewond. Veel Democraten en ook de twee Republikeinen in de onderzoekscommissie houden Trump verantwoordelijk voor de aanval. Hij zou zijn aanhangers hebben opgehitst om het Amerikaanse parlementsgebouw te bestormen.

Correspondenten Marieke de Vries en Lucas Waagmeester maakten begin dit jaar deze terugblik op de Capitoolbestorming:
Onderzoekscommissie naar bestorming Capitool stemt unaniem om Donald Trump te dagvaarden: ?Hij leidde poging om Amerikaanse democratie omver te werpen?
14 Oktober, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De onderzoekscommissie naar de aanval op het Capitool heeft donderdagavond beslist om Donald Trump te dagvaarden. Dat gebeurde na een unanieme stemming. ?We hebben er geen twijfel over laten bestaan dat Trump een poging leidde om de Amerikaanse democratie omver te werpen?, aldus commissievoorzitter Bennie Thompson.
Trump ziet niets in door Justitie voorgestelde arbiters
13 September, 00:00 HLN.BE
Donald Trump heeft maandag bezwaar gemaakt tegen de twee kandidaten die het Amerikaans ministerie van Justitie heeft voorgesteld als arbiter in de zaak rond door de oud-president uit het Witte Huis meegenomen documenten. Deze zogenoemde 'special master' moet de inhoud beoordelen van het vertrouwelijke en mogelijk zeer geheime materiaal dat de FBI vorige maand op Trumps landgoed in Florida in beslag nam.


Rechter vraagt onafhankelijke arbiter om inbeslaggenomen documenten van Trump in te kijken
6 September, 00:02 HLN.BE
In de Verenigde Staten heeft rechter Aileen Cannon maandag een verzoek van het juridisch team van Donald Trump ingewilligd om een onafhankelijke arbiter aan te stellen die de documenten zal inkijken die de FBI p 8 augustus in beslag heeft genomen tijdens de inval in Trumps resort Mar-a-Lago in Florida.


Google en Truth Social van Trump bakkeleien over toegang tot Play Store
5 September, 00:08 NU.NL - Tech
Google wil Truth Social, het sociale netwerk van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, voorlopig niet toelaten tot de Play Store. Het platform houdt onvoldoende toezicht op de inhoud van berichten, zegt een woordvoerder van de techgigant dinsdag tegen Axios.


Huiszoeking Trump - Trump hekelt heksenjacht
28 Augustus, 00:05 Skynet Buitenland
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is verontwaardigd dat het ministerie van Justitie een document publiek heeft gemaakt, dat de huiszoeking bij gewezen president Donald Trump in Florida motiveert. Trump hekelt een "heksenjacht" tegen zijn persoon op het platform Truth Social, dat hij mee heeft opgericht.


Trump probeert FBI-onderzoek naar in beslag genomen materiaal te dwarsbomen
23 Augustus, 00:00 HLN.BE
Advocaten van de Amerikaanse ex-president Donald Trump hebben maandag een federale rechter gevraagd de FBI tijdelijk te verbieden het materiaal te bestuderen dat zij twee weken geleden in Trumps huis in Florida in beslag heeft genomen. De advocaten willen dat de FBI met de analyse wacht tot een neutrale controleur kan worden aangesteld die toezicht kan houden op het onderzoek.


18 Augustus, 00:06 Volkskrant
18 Augustus, 00:06 Volkskrant
Amerikaans pro-Trump-kledingbedrijf beboet voor valse labels
15 Augustus, 00:06 NU.NL - Economie
Het Amerikaanse kledingbedrijf Lions Not Sheep heeft een forse boete gekregen vanwege het gebruik van neplabels in kleding, heeft de Amerikaanse consumentenwaakhond Federal Trade Commission (FTC) bekendgemaakt. Het bedrijf is bekend van zijn openlijke steun aan de Amerikaanse oud-president Donald Trump en is populair onder Amerikaanse conservatieven.


11 Augustus, 00:07 Volkskrant
11 Augustus, 00:07 Volkskrant
Trump beroept zich op zwijgrecht in fraudezaak Trump Organization
11 Augustus, 00:05 NOS nieuws

Oud-president Trump weigert vragen te beantwoorden in het civiele onderzoek naar mogelijk frauduleuze en misleidende praktijken in zijn familiebedrijf, de Trump Organization. De voormalige president moest vandaag onder ede getuigen in New York, maar beriep zich op het vijfde amendement, het recht om geen verklaring te hoeven afleggen.

Het onderzoek draait om de vraag of Trump en zijn familie de waarde van hun onroerend goed hebben overdreven. Op die manier zouden ze hogere leningen hebben kunnen afsluiten en belastingvoordelen hebben gekregen. Trump ontkent de beschuldigingen.

In een verklaring legt de oud-president uit waarom hij geen antwoord wilde geven op de vragen van de procureur-generaal. "Ik vroeg me ooit af waarom onschuldige mensen zich op het vijfde amendement beroepen, maar nu weet ik het antwoord", schrijft hij. Naar eigen zeggen had hij geen andere keus, omdat hij het gevoel heeft dat zijn familie en bedrijf het doelwit zijn geworden van een "ongegronde, politiek gemotiveerde heksenjacht".

Trumps dochter Ivanka en zoon Donald junior hebben de afgelopen weken al getuigd in de civiele zaak, die is aangespannen door de New Yorkse procureur-generaal Letitia James. Omdat de getuigenissen achter gesloten deuren zijn, is niet openbaar gemaakt wat zij hebben gezegd.

Tegelijk met de civiele procedure loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de Trump Organization. Amerikaanse media schrijven dat alles wat Trump in de civiele zaak zou hebben gezegd, mogelijk tegen hem had kunnen worden gebruikt in de strafrechtelijke zaak.

Voordat de oud-president vandaag moest getuigen, sprak hij al van "de grootste heksenjacht" in de geschiedenis van de Verenigde Staten. "Mijn geweldige bedrijf en ikzelf worden van alle kanten aangevallen", meldde hij op zijn eigen sociale medium Truth Social.

Inval in villa

Maandag viel de FBI Trumps villa in Mar-a-Lago in Florida binnen voor een huiszoeking. Volgens het Nationaal Archief heeft de oud-president na zijn vertrek uit het Witte Huis onrechtmatig vertrouwelijke regeringsdocumenten meegenomen. De inval staat dus los van de civiele procedure tegen de Trump Organization.

Bekijk de beelden van de inval:

Er lopen nog meer onderzoeken en zaken tegen Trump. Volgens de nieuwssite Business Insider zijn het er minstens twaalf. Behalve de fraudezaak en het onderzoek naar de regeringsdocumenten gaat het onder meer om een onderzoek naar Trumps rol bij de bestorming van het Capitool.
Trump zes uur ondervraagd, en antwoordde op elke vraag: ?zelfde antwoord?
11 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Donald Trump is woensdagavond laat Belgische tijd vertrokken uit het kantoor van de Amerikaanse procureur-generaal, die Trump maar liefst zes uur ondervroeg over mogelijke belastingontduiking. De ex-president had het over een ?heksenjacht?, beriep zich op zijn zwijgrecht, en antwoordde op elke vraag: ?zelfde antwoord?. Van half negen ?s ochtends tot drie uur in de namiddag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn