NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Trump


Trump speecht uitgebreid in Arizona, maar zegt niets over eventuele kandidatuur in 2024
Maandag, 00:08 Volkskrant
In een toespraak van twee uur in Arizona heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over de pandemie, inflatie en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool. Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de verkiezingen van 2024.


Voor de Deplorables is Donald Trump nog altijd president van de Verenigde Staten
10 Januari, 00:06 Volkskrant
Een groep met de geuzennaam DFW Deplorables brengt Texanen samen die zich nog steeds niet neerleggen bij de verkiezingsnederlaag van Donald Trump. Of hun missie om het land te redden nu is gebaseerd op fabels of niet, Republikeinse politici kunnen niet om de beweging heen.


Ex-kabinetschef van Trump weigert zijn medewerking in onderzoek naar bestorming Capitool
8 December 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Mark Meadows, de oude kabinetschef van ex-president Donald Trump, zal uiteindelijk niet meewerken met de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Dat blijkt uit een brief van zijn advocaat waarover verschillende Amerikaanse media dinsdag berichten. Meadows had nochtans eerder al aangegeven wel te zullen meewerken.


Trump-fanaat die agent taserde bij aanval op Capitool snikt: ?Ik ben een stuk stront? en ?Trump riep ons op?
3 December 2021, 00:02 HLN.BE
Het Amerikaanse gerecht geeft beelden vrij van een ondervraging waarin een relschopper bekent dat hij een agent aanviel met een stroomstootwapen tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar. Daniel Rodriguez (38) geloofde dat hij werd opgeroepen door aftredend president Donald Trump.


Oud-stafchef Trump werkt mee aan onderzoek bestorming Capitool
1 December 2021, 00:05 Skynet
Mark Meadows, voormalig stafchef van oud-president Donald Trump, werkt alsnog mee met de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt.


Vrouw die Trump aanklaagde wegens laster, trekt zaak na bijna vijf jaar in
14 November 2021, 00:06 Volkskrant
Een vrouw die oud-president Donald Trump voor de rechter daagde om laster, heeft haar rechtszaak na bijna vijf jaar procederen gestaakt. Summer Zervos spande de zaak begin 2017 aan omdat Trump volgens haar valse en beledigende uitspraken had gedaan toen hij beschuldigingen van seksuele intimidatie weersprak.


Trump hoeft interne communicatie over bestorming Capitool toch nog niet vrij te geven
12 November 2021, 00:00 HLN.BE
Een federaal hof heeft donderdag besloten dat voormalig president Donald Trump voorlopig geen documenten hoeft vrij te geven over zijn volledige communicatie in de aanloop naar de bestorming van het Capitool op 6 januari. Dinsdag besloot een federale rechter in Washington juist nog dat Trump de documenten wel vrij moest geven.


23 Oktober 2021, 00:03 De Tijd
Capitool bestormd - Trump naar rechter tegen overdracht van documenten aan parlementaire commissie
19 Oktober 2021, 00:02 Skynet
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is naar de rechter gestapt om de overdracht van documenten tegen te houden aan de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt. Dat melden Amerikaanse media.


Trump wilde het leger inzetten tegen betogers: ?Sla hun schedels in, schiet ze neer?
26 Juni 2021, 00:05 Volkskrant
Voormalig president Donald Trump wilde vorig jaar bij demonstraties het leger inzetten, dat genadeloos moest optreden tegen betogers. ?Sla hun schedels in? en ?schiet ze gewoon neer? waren volgens een nieuw boek enkele suggesties van Trump aan zijn adviseurs en de militaire top.


Parler bood aandeel in bedrijf aan als Trump posts als eerste daar zou plaatsen
8 Februari 2021, 06:36 Tweakers
Sociaal medium Parler en toenmalig Amerikaans president Donald Trump zijn in gesprek geweest over een deal, waarbij een bedrijf van Trump 40 procent van de aandelen van Parler zou krijgen en Trump als eerste op het sociale medium zijn posts zou zetten.


Parler bood aandeel in bedrijf aan als Trump posts als eerste daar zou plaatsen
8 Februari 2021, 06:36 Tweakers
Sociaal medium Parler en toenmalig Amerikaans president Donald Trump zijn in gesprek geweest over een deal, waarbij een bedrijf van Trump 40 procent van de aandelen van Parler zou krijgen en Trump als eerste op het sociale medium zijn posts zou zetten.


Greet De Keyser in de VS: ?Het proces tegen Trump zou als een boemerang kunnen terugkeren voor de Democraten?
8 Februari 2021, 06:25 HLN.BE
Het is zondag en Donald Trump staat ontspannen op zijn eigen golfterrein. Niet slecht voor een man die de volgende dagen opnieuw door de mangel moet van politiek vertoon en oprechte pogingen om hem te veroordelen voor de leugens en uiteindelijk de aanval op het Capitool. Opvallend, de zenuwen zijn veel meer gespannen bij de Democraten dan bij Republikeinen. Waarom? Omdat het tweede impeachmentproces weleens als een boemerang zou kunnen terugkeren.


Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari 2021, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


6 Februari 2021, 16:59 De Tijd
Fervente Trump-aanhanger Lou Dobbs verliest populair programma op Fox News
6 Februari 2021, 09:08 Skynet Buitenland
De Amerikaanse conservatieve nieuwsgroep Fox News heeft het programma van Lou Dobbs geannuleerd op Fox Business. Dobbs was een van de grootste aanhangers van ex-president Donald Trump op de zenders van Fox.


Fervente Trump-aanhanger Lou Dobbs verliest populair programma op Fox News
6 Februari 2021, 08:49 HLN.BE
De Amerikaanse conservatieve nieuwsgroep Fox News heeft het programma van Lou Dobbs geannuleerd op Fox Business. Dobbs was een van de grootste aanhangers van ex-president Donald Trump op de zenders van Fox.


Biden: Geen ?top secret? informatie meer voor Trump
6 Februari 2021, 03:14 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat zijn voorganger Donald Trump geen geheime inlichtingenberichten meer moet ontvangen. Het is traditie dat oud-presidenten van de Verenigde Staten regelmatig geheime informatie krijgen.


Biden wil toegang 'grillige' Trump tot geheime inlichtingen ontnemen
6 Februari 2021, 02:49 NOS nieuws

Als het aan de Amerikaanse president Biden ligt, krijgt zijn voorganger Donald Trump geen toegang meer tot geheime inlichtingenrapporten. Het is gebruikelijk dat oud-presidenten die bevoegdheid wel hebben.

In zijn eerste tv-interview sinds zijn inauguratie maakte Biden duidelijk dat dat privilege wat hem betreft wordt afgenomen van Trump. "Ik denk dat het voor hem niet noodzakelijk is om die briefings te kunnen inzien", zei Biden tegen CBS News. "Wat is het nut daarvan, behalve dat hij mogelijk per ongeluk iets lekt?"

De Amerikaanse president wijst in het interview, dat zondagnacht traditioneel vlak voor de Super Bowl wordt uitgezonden, op het "grillige gedrag" van zijn voorganger:

De woordvoerder van het Witte Huis zei eerder deze week dat de regering kijkt naar de kwestie. De voorzitter van de inlichtingencommissie in het Huis van Afgevaardigden, de Democraat Adam Schiff, is een van de mensen in Washington die oproept om Trumps toegang tot de briefings af te nemen. "Ik denk niet dat hij ermee te vertrouwen is, nu niet en in de toekomst niet."

Volgende week begint in de Senaat de behandeling van de tweede afzettingszaak tegen Trump. Hij zal daar zelf niet bij getuigen, werd gisteren bekend.
64 procent van Republikeinse kiezers bereid om Trump te volgen naar nieuwe partij
5 Februari 2021, 22:26 HLN.BE
Mocht voormalig Amerikaans president Donald Trump een nieuwe partij oprichten, dan is een meerderheid van de Republikeinse kiezers bereid zich daarbij aan te sluiten. Dat blijkt uit een peiling van nieuwswebsite The Hill en opinieonderzoeksbureau HarrisX.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn