NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Trump


Opnieuw pleit advocaat Trump schuldig in rechtszaak Georgia
25 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Een conservatieve advocaat die de Amerikaanse ex-president Donald Trump steunde in zijn poging om de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020 te manipuleren heeft dinsdag schuldig gepleit als onderdeel van een akkoord met justitie. Jenna Ellis is daarmee de vierde medeverdachte van Trump die schuld bekend in de rechtszaak in de staat Georgia.


Northern Ireland Open snooker - Judd Trump blaast Julien Leclercq weg
25 Oktober, 00:03 Skynet
Julien Leclercq (WS-70) heeft zich dinsdag niet voor de zestiende finales van het Northern Ireland open kunnen plaatsen. De twintigjarige Luikenaar kreeg van Judd Trump (WS-3) een 4-0 om de oren.


Donald Trump vervolgt auteur van rapport over vermeende banden met Rusland
17 Oktober, 00:06 Skynet Buitenland
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die hengelt naar de Republikeinse nominatie voor de volgende presidentsverkiezingen, klaagt Christopher Steele en diens particuliere inlichtingenbedrijf Orbis aan op grond van de wet op de bescherming van persoonsgegevens. De 59-jarige voormalige Britse inlichtingenagent staat maandag terecht in Londen.


Trump wil beschuldigingen over Russische inmenging weerleggen met rechtszaak in Londen
17 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Donald Trump wil de beschuldigingen dat Rusland zijn succesvolle presidentscampagne in 2016 ondersteunde, weerleggen met een rechtszaak in Londen. De voormalige Amerikaanse president zal daarvoor bewijs presenteren, zo heeft zijn advocaat maandag gezegd.


Rechter verbiedt Donald Trump zich publiek te uiten over betrokkenen strafzaak
17 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
Een federale rechter heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump verboden om zich publiekelijk uit te laten over aanklagers, rechtbankmedewerkers en mogelijke getuigen in een zaak tegen hem. Tegen de oud-president wordt een strafzaak voorbereidt omdat hij zou hebben geprobeerd zijn verkiezingsnederlaag van 2020 ongedaan te maken.


Trump noemt burgerlijke fraudezaak tegen hem "schijnvertoning"
3 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
Donald Trump heeft maandag zijn fraudezaak in New York een "schijnvertoning" genoemd. Hij beledigde opnieuw de procureur-generaal van de staat New York, Letitia James, door haar een "racistische" vrouw te noemen.


Trump na 2,5 jaar terug op X (Twitter) met poging om politiefoto uit te melken
30 Augustus, 00:10 NU.NL - Tech
Donald Trump heeft vrijdag na 2,5 jaar weer een bericht geplaatst op Twitter, dat tegenwoordig X heet. De oud-president plaatste een afbeelding van de politiefoto die hij eerder op de dag moest laten maken in de Amerikaanse staat Georgia.


Republikeinse presidentskandidaten zonder Trump in eerste debat
24 Augustus, 00:03 HLN.BE
Acht presidentskandidaten van de Amerikaanse Republikeinse partij gaan vanaf 03.00 uur (Belgische tijd) voor het eerst met elkaar in debat. Oud-president Donald Trump, volgens peilingen de grootste kanshebber, is de grote afwezige.


Politie in Georgia onderzoekt bedreigen van juryleden in zaak-Trump
19 Augustus, 00:05 NOS nieuws

De politie in de Amerikaanse staat Georgia doet onderzoek naar bedreigingen tegen personen die een rol spelen in het proces tegen voormalig president Trump in die staat.

Op rechts-extremistische websites zijn foto's en persoonsgegevens van deze mensen gepubliceerd, waaronder woonadressen van juryleden die begin deze week besloten dat Trump en 18 medewerkers in Georgia voor de rechter moeten verschijnen.

De namen van de juryleden staan in de aanklacht, die openbaar is. Aanhangers van Trump zochten op internet naar aanvullende informatie en publiceerden die in chatgroepen en op sociale media. "Zij hebben hun doodvonnis getekend door Trump vals te beschuldigen", staat in een van die bedreigingen.

Daarnaast zijn de adressen van twee journalisten van de zender NBC online gezet en ook openbaar aanklager Fani Willis wordt met geweld bedreigd.

Serieus nemen

"Het is van het grootste belang dat de politie deze zaak serieus neemt", zegt Dan Jones van het onderzoeksbureau Advanced Democracy Inc. dat de bedreigingen in kaart bracht. "Net zo belangrijk is dat rechtse politieke leiders dit soort uitlatingen en bedreigingen afkeuren."

De politie zegt de bedreigingen hoog op te nemen en te overleggen met opsporingsdiensten over hoe er snel kan worden opgetreden. "Zodat de veiligheid van mensen die hun burgerplicht doen gegarandeerd is", zegt het politiekorps in Fulton County, waar de zaak dient.
Proces tegen Trump start op 4 maart, als het aan openbaar aanklager ligt
17 Augustus, 00:00 HLN.BE
Het proces tegen de voormalige Amerikaans president Donald Trump in de Amerikaanse staat Georgia zou op 4 maart 2024 moeten beginnen. Dat schrijft de openbaar aanklager van Georgia, Fani Willis, in een verzoek dat woensdag lokale tijd gepubliceerd is. Voor het voorlezen van de aanklachten tegen Trump en de achttien andere beklaagden stelt Willis de week van 5 september 2023 voor.


X (Twitter) werkt niet mee met onderzoek naar Trump en moet dwangsom betalen
16 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter (inmiddels bekend als X) moet een dwangsom van 350.000 dollar (ruim 317.000 euro) betalen. Het bedrijf van Elon Musk werkte niet op tijd mee aan een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump.


5 Augustus, 00:05 Volkskrant
5 Augustus, 00:05 Volkskrant
5 Augustus, 00:05 Volkskrant
Rechter wijst verzoek van Trump af voor diskwalificatie aanklager in Georgia
1 Augustus, 00:03 Skynet
In het onderzoek naar Donald Trump in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de rechter het verzoek van de voormalige president afgewezen om de aanklager te diskwalificeren en zo de mogelijke aanklachten te verwerpen. Dat is maandag bekendgemaakt. Naar verwachting zal begin augustus een beslissing vallen in de zaak.


14 Juni, 00:04 Volkskrant
Trump pleit onschuldig in nieuwe strafzaak die hem electorale rugwind geeft
14 Juni, 00:00 De Tijd
21:33 Donald Trump is de eerste voormalige Amerikaanse president die beschuldigd wordt van federale misdrijven. Dat hindert zijn populariteit niet. Uit angst de Trump-achterban te schofferen, gaan ook veel ...


Trump op 37 punten aangeklaagd in zaak van geheime documenten uit Witte Huis
De aanklacht tegen Donald Trump in de zaak van de archieven die hij uit Witte Huis meenam, telt 37 punten, waaronder "het achterhouden van informatie over de nationale veiligheid" en "belemmering van de rechtsgang", zo blijkt uit de akte van beschuldiging die vrijdag bekendgemaakt is.


Trump beschuldigd van in gevaar brengen VS door nucleaire geheimen achter te houden
10 Juni, 00:03 Skynet
Donald Trump heeft de "nationale veiligheid" van de Verenigde Staten in gevaar gebracht door nucleaire geheimen mee te nemen bij zijn vertrek uit het Witte Huis, zo blijkt uit een akte van beschuldiging die vrijdag bekendgemaakt is.


Village People willen dat Trump stopt met inhuren van imitators discogroep
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Discogroep Village People wil dat oud-president Donald Trump stopt met het inhuren van imitators om muziek van de band te spelen. De manager van de groep heeft daarom een brief gestuurd naar Trumps advocaat.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn