NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Trump


Rechter legt Trump beperkt spreekverbod op in ?zwijggeldzaak? rond Stormy Daniels
27 Maart, 00:04 HLN.BE
In de strafzaak tegen Donald Trump over het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels, heeft de rechter de voormalige president dinsdag een beperkt spreekverbod opgelegd.


Beursgang mediabedrijf gaat Donald Trump op korte termijn niet redden
25 Maart, 00:00 Emerce
Trump Media & Technology Group, eigenaar van Donald Trumps sociale mediaplatform Truth Social, staat op het punt om volgende week naar de beurs te gaan na jaren van juridische en regelgevende obstakels.


Oud-adviseur van Trump heeft zich aangeboden aan gevangenis om celstraf uit te zitten
20 Maart, 00:02 HLN.BE
Peter Navarro, een vroegere economisch adviseur van Donald Trump, heeft zich aangeboden aan de gevangenis in het Amerikaanse Miami om er zijn celstraf van vier maanden effectief uit te zitten.


Biden wijst kritiek op leeftijd opnieuw van de hand: ?Je zou beter eens naar Trump kijken?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft andermaal onderlijnd dat hij zich niet te oud voelt voor een tweede termijn. In een interview met talkshowpresentator Seth Meyers wuifde Biden de kritiek op zijn leeftijd weg. ?Je zou beter eens naar Trump kijken?, grapte hij.


Republikeinse Nikki Haley noemt rivaal Donald Trump ?instabiel en gestoord?: ?Hij wordt met de dag gemener?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
De Republikeinse presidentskandidate Nikki Haley (52) heeft haar tegenstander Donald Trump (77) ?instabiel en gestoord? genoemd. ?Hij wordt met de dag gemener en grover?, zei Haley tijdens een campagnebijeenkomst in haar thuisstaat South Carolina.


?Het ergste is dat hij het meent": Biden noemt NAVO-uitspraken Trump ?beschamend en dom?
14 Februari, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn voorganger Donald Trump ?gevaarlijke en beschamende? uitspraken gedaan heeft over de NAVO. ?Zo lang ik president ben, zal het bondgenootschap iedere centimeter van het grondgebied verdedigen als Poetin een bondgenoot aanvalt.? Hij noemde de afspraken binnen de NAVO een ?heilige verbintenis? en verweet Trump dom te zijn.


Trump voor de rechter in verkrachtingszaak, ontkent beschuldigingen opnieuw
26 Januari, 00:02 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Trump heeft voor de rechter opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik ontkend. Hij verweerde zich in New York tegen de aantijgingen van smaad en misbruik van columniste E. Jean Carroll.

Carroll beschuldigt Trump ervan haar halverwege de jaren negentig in een pashokje van een luxe warenhuis te hebben verkracht. In oktober 2022 ontkende hij in een verklaring daaraan schuldig te zijn. Vandaag beantwoordde hij in het getuigenbankje de vraag of hij nog achter die verklaring staat met "100 procent ja".

Op de vraag van een van Trumps eigen advocaten of hij vond dat Carrolls aantijgingen vals zijn, antwoordde de oud-president bevestigend. "Ja, dat vond ik. Ze zei iets dat ik als een valse beschuldiging zag, totaal onwaar."

De advocaten van Trump lieten het daarbij. De oud-president zat ongeveer vier minuten in het getuigenbankje. Morgen volgen de slotargumenten van beide partijen in de civiele zaak.

10 miljoen dollar

E. Jean Carroll is een voormalige columniste voor het tijdschrift Elle. Ze eist 10 miljoen dollar van Trump. Tijdens de behandeling van de zaak kwamen ook vrienden en oud-collega's van Carroll aan het woord.

In een eerdere rechtszaak bepaalde een jury vorig jaar al dat Trump haar 5 miljoen dollar moest betalen voor misbruik en smaad. Trump is tegen die uitspraak in beroep gegaan. De huidige zaak gaat over andere verklaringen van Trump over Carroll, die hij eerder deed als president in 2019.

Hij heeft de columniste onder meer voor "gek" versleten en haar beschuldigingen herhaaldelijk "nep" en "verzonnen" genoemd.

Carroll is niet de eerste vrouw die Trump beschuldigt van handtastelijkheden. Zeker vijftien andere vrouwen betichten de oud-president van seksueel misbruik en intimidatie.
Amerikaanse presidentsverkiezingen - Ron DeSantis trekt zich terug uit de Republikeinse voorverkiezing, zal Trump steunen
22 Januari, 00:02 Skynet
Gouverneur van Florida Ron DeSantis trekt zich terug uit de Republikeinse voorverkiezing in de VS. Dat heeft hij zondag aangekondigd op X, het vroegere Twitter. DeSantis zal voormalig president Donald Trump steunen met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november.


Amerikaanse presidentsverkiezingen - Klimaatmilitanten onderbreken meeting van Trump
15 Januari, 00:01 Skynet
Jonge klimaatactivisten hebben zondag kortstondig een meeting verstoord van de Amerikaanse ex-president Donald Trump, die op campagne was voor de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Iowa. Dit hebben journalisten van AFP ter plaatse vastgesteld.


Trump: ?Het zal een gekkenhuis zijn als ik word vervolgd, het is de opening van een doos van Pandora?
10 Januari, 00:27 HLN.BE
Donald Trump waarschuwt dat er chaos uitbreekt als hij wordt vervolgd voor pogingen om de verkiezingsuitslag van 2020 ongedaan te maken. Hij deed dit na een zitting van een federaal hof van beroep in Washington, waar zijn advocaten de rechters proberen te overtuigen dat Trump immuniteit geniet voor vervolging, omdat hij toen president van de Verenigde Staten was.


Masters snooker - Titelverdediger Judd Trump redt nipt zijn vel tegen Kyren Wilson
10 Januari, 00:01 Skynet Sport
Titelverdediger Judd Trump (WS-2) heeft zich dinsdag in het Alexandra Palace van Londen voor de kwartfinales van het Masters geplaatst. Dat gebeurde wel met de hakken over de sloot. De 34-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Kyren Wlson (WS-9) met het kleinste verschil: 6-5.


Trump ook in beroep tegen uitsluiting voorverkiezingen in Colorado
4 Januari, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse oud-president Donald Trump gaat in beroep tegen het besluit dat hij niet mag deelnemen aan de Republikeinse voorverkiezingen in Colorado. Het beroep dient bij het Amerikaanse Hooggerechtshof nadat het hooggerechtshof in Colorado hem uitsloot vanwege zijn rol bij de bestorming van het Congres in 2021.


Amerikaanse presidentsverkiezingen - Hoogste rechtbank verbiedt Trump niet om op stembiljet te staan in Michigan
28 December 2023, 00:18 Skynet Buitenland
De Amerikaanse voormalige president Donald Trump moet niet geweerd worden van de stembiljetten van de Republikeinse voorverkiezingen in Michigan. Dat heeft het hoogste gerecht van de staat beslist. Tegenstanders hadden een rechtszaak ingediend vanwege Trumps rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.


Trump vindt dat hij ?absolute immuniteit? moet hebben
25 December 2023, 00:01 De Tijd
08:46 Voormalig Amerikaans president Donald Trump vertelde zaterdag aan een federale rechter dat hem immuniteit tegen vervolging zou moeten worden verleend in verband met zijn pogingen om de verkiezingen va...


.Adv - Hoe Victor Gevers het Twitter-account van Trump wist te hacken: Takedown afl.3
19 December 2023, 00:00 Tweakers
Takedown is een podcast van Team High Tech Crime van de Nederlandse politie. THTC houdt zich bezig met complexe (inter)nationale cybercrimezaken en nieuwe vormen van hightech criminaliteit. De doelstelling van dit team? Het bestrijden van cybercrime om Nederland minder aantrekkelijk voor cybercriminelen en dus veiliger te maken.


Opnieuw pleit advocaat Trump schuldig in rechtszaak Georgia
25 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Een conservatieve advocaat die de Amerikaanse ex-president Donald Trump steunde in zijn poging om de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020 te manipuleren heeft dinsdag schuldig gepleit als onderdeel van een akkoord met justitie. Jenna Ellis is daarmee de vierde medeverdachte van Trump die schuld bekend in de rechtszaak in de staat Georgia.


Northern Ireland Open snooker - Judd Trump blaast Julien Leclercq weg
25 Oktober 2023, 00:03 Skynet
Julien Leclercq (WS-70) heeft zich dinsdag niet voor de zestiende finales van het Northern Ireland open kunnen plaatsen. De twintigjarige Luikenaar kreeg van Judd Trump (WS-3) een 4-0 om de oren.


Donald Trump vervolgt auteur van rapport over vermeende banden met Rusland
17 Oktober 2023, 00:06 Skynet Buitenland
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die hengelt naar de Republikeinse nominatie voor de volgende presidentsverkiezingen, klaagt Christopher Steele en diens particuliere inlichtingenbedrijf Orbis aan op grond van de wet op de bescherming van persoonsgegevens. De 59-jarige voormalige Britse inlichtingenagent staat maandag terecht in Londen.


Trump wil beschuldigingen over Russische inmenging weerleggen met rechtszaak in Londen
17 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Donald Trump wil de beschuldigingen dat Rusland zijn succesvolle presidentscampagne in 2016 ondersteunde, weerleggen met een rechtszaak in Londen. De voormalige Amerikaanse president zal daarvoor bewijs presenteren, zo heeft zijn advocaat maandag gezegd.


Rechter verbiedt Donald Trump zich publiek te uiten over betrokkenen strafzaak
17 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Een federale rechter heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump verboden om zich publiekelijk uit te laten over aanklagers, rechtbankmedewerkers en mogelijke getuigen in een zaak tegen hem. Tegen de oud-president wordt een strafzaak voorbereidt omdat hij zou hebben geprobeerd zijn verkiezingsnederlaag van 2020 ongedaan te maken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn