NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Trump


Trump wilde het leger inzetten tegen betogers: ?Sla hun schedels in, schiet ze neer?
26 Juni, 00:05 Volkskrant
Voormalig president Donald Trump wilde vorig jaar bij demonstraties het leger inzetten, dat genadeloos moest optreden tegen betogers. ?Sla hun schedels in? en ?schiet ze gewoon neer? waren volgens een nieuw boek enkele suggesties van Trump aan zijn adviseurs en de militaire top.


Parler bood aandeel in bedrijf aan als Trump posts als eerste daar zou plaatsen
8 Februari, 06:36 Tweakers
Sociaal medium Parler en toenmalig Amerikaans president Donald Trump zijn in gesprek geweest over een deal, waarbij een bedrijf van Trump 40 procent van de aandelen van Parler zou krijgen en Trump als eerste op het sociale medium zijn posts zou zetten.


Parler bood aandeel in bedrijf aan als Trump posts als eerste daar zou plaatsen
8 Februari, 06:36 Tweakers
Sociaal medium Parler en toenmalig Amerikaans president Donald Trump zijn in gesprek geweest over een deal, waarbij een bedrijf van Trump 40 procent van de aandelen van Parler zou krijgen en Trump als eerste op het sociale medium zijn posts zou zetten.


Greet De Keyser in de VS: ?Het proces tegen Trump zou als een boemerang kunnen terugkeren voor de Democraten?
8 Februari, 06:25 HLN.BE
Het is zondag en Donald Trump staat ontspannen op zijn eigen golfterrein. Niet slecht voor een man die de volgende dagen opnieuw door de mangel moet van politiek vertoon en oprechte pogingen om hem te veroordelen voor de leugens en uiteindelijk de aanval op het Capitool. Opvallend, de zenuwen zijn veel meer gespannen bij de Democraten dan bij Republikeinen. Waarom? Omdat het tweede impeachmentproces weleens als een boemerang zou kunnen terugkeren.


Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


6 Februari, 16:59 De Tijd
Fervente Trump-aanhanger Lou Dobbs verliest populair programma op Fox News
6 Februari, 09:08 Skynet Buitenland
De Amerikaanse conservatieve nieuwsgroep Fox News heeft het programma van Lou Dobbs geannuleerd op Fox Business. Dobbs was een van de grootste aanhangers van ex-president Donald Trump op de zenders van Fox.


Fervente Trump-aanhanger Lou Dobbs verliest populair programma op Fox News
6 Februari, 08:49 HLN.BE
De Amerikaanse conservatieve nieuwsgroep Fox News heeft het programma van Lou Dobbs geannuleerd op Fox Business. Dobbs was een van de grootste aanhangers van ex-president Donald Trump op de zenders van Fox.


Biden: Geen ?top secret? informatie meer voor Trump
6 Februari, 03:14 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat zijn voorganger Donald Trump geen geheime inlichtingenberichten meer moet ontvangen. Het is traditie dat oud-presidenten van de Verenigde Staten regelmatig geheime informatie krijgen.


Biden wil toegang 'grillige' Trump tot geheime inlichtingen ontnemen
6 Februari, 02:49 NOS nieuws

Als het aan de Amerikaanse president Biden ligt, krijgt zijn voorganger Donald Trump geen toegang meer tot geheime inlichtingenrapporten. Het is gebruikelijk dat oud-presidenten die bevoegdheid wel hebben.

In zijn eerste tv-interview sinds zijn inauguratie maakte Biden duidelijk dat dat privilege wat hem betreft wordt afgenomen van Trump. "Ik denk dat het voor hem niet noodzakelijk is om die briefings te kunnen inzien", zei Biden tegen CBS News. "Wat is het nut daarvan, behalve dat hij mogelijk per ongeluk iets lekt?"

De Amerikaanse president wijst in het interview, dat zondagnacht traditioneel vlak voor de Super Bowl wordt uitgezonden, op het "grillige gedrag" van zijn voorganger:

De woordvoerder van het Witte Huis zei eerder deze week dat de regering kijkt naar de kwestie. De voorzitter van de inlichtingencommissie in het Huis van Afgevaardigden, de Democraat Adam Schiff, is een van de mensen in Washington die oproept om Trumps toegang tot de briefings af te nemen. "Ik denk niet dat hij ermee te vertrouwen is, nu niet en in de toekomst niet."

Volgende week begint in de Senaat de behandeling van de tweede afzettingszaak tegen Trump. Hij zal daar zelf niet bij getuigen, werd gisteren bekend.
64 procent van Republikeinse kiezers bereid om Trump te volgen naar nieuwe partij
5 Februari, 22:26 HLN.BE
Mocht voormalig Amerikaans president Donald Trump een nieuwe partij oprichten, dan is een meerderheid van de Republikeinse kiezers bereid zich daarbij aan te sluiten. Dat blijkt uit een peiling van nieuwswebsite The Hill en opinieonderzoeksbureau HarrisX.


BINNENKIJKEN. Ivanka Trump smeedt politieke plannen vanuit haar nieuwe thuisbasis
5 Februari, 17:12 HLN.BE
Niet alleen Donald Trump zit zonder ? presidentieel ? werk. Ook zijn oudste dochter Ivanka (39), die tot voor kort adviseur van haar vader was, moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe job. Vanuit haar woonst in Miami broedt ze op nieuwe toekomstplannen, samen met haar gezin.


Trump verlaat acteursvakbond, 29 jaar na rol in Home Alone 2: ?Jullie hebben niets voor mij gedaan?
5 Februari, 11:30 HLN.BE
Donald Trump heeft de uitslag van een onderzoek naar zijn mogelijke uitzetting bij entertainmentvakbond Sag-Aftra niet afgewacht. De oud-president zegde zijn lidmaatschap donderdag op.


VS gaan per jaar acht keer meer vluchtelingen toelaten dan onder Trump
4 Februari, 23:06 Skynet
De Verenigde Staten gaan per jaar 125.000 vluchtelingen toelaten in het land. Dat heeft president Joe Biden donderdag aangekondigd. Onder voormalig president Donald Trump was dat maximum teruggebracht naar 15.000.


Afzetting Trump - Trump weigert onder ede te getuigen over opstand
4 Februari, 22:04 Skynet
De Amerikaanse oud-president Donald Trump weigert onder ede te getuigen in het proces waarin de Amerikaanse Senaat gaat oordelen over de vraag of de voormalige president schuldig is aan het aanzetten tot een opstand. Zijn advocaten David Schoen en Bruce Castor schrijven dat in reactie op een officieel verzoek van de Democratische aanklagers in het Huis van Afgevaardigden.


Schots parlement stemt over onderzoek ?schimmige handel? en cash financiering Trump
3 Februari, 16:33 Volkskrant
Na China, de Deutsche Bank en een hele trits Amerikaanse bedrijven, lijkt ook Schotland nu de handen af te willen trekken van Trumps zakenimperium. Trumps zoon Eric vindt het schandalig, na alles wat de Trump Organization volgens hem voor de Schotten heeft gedaan.


Biden begint met ongedaan maken immigratiebeleid Trump
3 Februari, 08:39 Volkskrant
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag drie decreten ondertekend die het immigratiebeleid hervormen en het beleid van zijn voorganger Donald Trump terugdraaien. Dat maakte het Witte Huis bekend.


Trump verloor volgens eigen opiniepeiler onder andere door aanpak pandemie
2 Februari, 19:45 Volkskrant
Donald Trump werd weggestemd vanwege zijn slechte aanpak van de pandemie, omdat de kiezers Joe Biden eerlijker en betrouwbaarder vonden en omdat veel witte kiezers de president in de steek lieten. Dit blijkt uit een vernietigende analyse van Trumps nederlaag door zijn jarenlange opiniepeiler Tony Fabrizio.


Aanklagers Amerikaanse Democratische partij: "Trump kan wel degelijk vervolgd worden"
2 Februari, 18:37 Skynet
Voormalig Amerikaans president Donald Trump kan wel degelijk afgezet worden, ook al heeft hij zijn ambt al op 20 januari neergelegd. Dat is de boodschap van de Democratische aanklagers wier tachtig pagina's tellende argumentatie openbaar werd gemaakt. "De grondwet is van toepassing van de eerste tot de laatste dag van het presidentschap en alle dagen daartussenin", klinkt het. De aanklagers willen dat Trump veroordeeld wordt wegens het aanzetten tot geweld en tot opstand en zo ook in de toekomst geen publiek ambt meer mag uitoefenen.


?Het lijkt erop dat Biden de impeachment van Trump tandenknarsend aanziet?
2 Februari, 16:56 Volkskrant
Volgende week begint het impeachment-proces (afzettingsprocedure) tegen Donald Trump. Maandag vertrok het volledige advocatenteam van de oud-president van de Verenigde Staten, uit onvrede over de te voeren strategie. Waar haalt Trump nu zo snel nieuwe juristen vandaan, en wat is volgens Amerika-correspondent Michael Persson de ware inzet van het proces?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn