NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Trump


Aanklacht tegen Trump aan Senaat bezorgd: impeachment-proces kan beginnen
Vandaag, 01:00 HLN.BE
Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement gaat het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start.


Afzettingsproces Trump in Senaat start op 9 februari
Gisteren, 18:42 HLN.BE
De formele aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump verhuist vandaag van het Huis van Afgevaardigden naar de Senaat. Die zal een afzettinsproces voeren, nadat Trump op 13 januari door het Huis in staat van beschuldiging werd gesteld voor het "aanzetten tot opstand". Dinsdag worden de senatoren ingezworen om als jurylid te kunnen fungeren. Het proces zelf start op 9 februari.


Golf, woedeaanvallen voor tv en afrekenen met wie hem dwarsboomde: zo spendeert Trump zijn tijd sinds zijn vertrek uit het Witte Huis
Gisteren, 17:18 HLN.BE
Het is intussen vijf dagen geleden dat Donald Trump vertrok uit het Witte Huis. Sindsdien verblijft hij in zijn club Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida. Daar brengt hij zijn dagen door met golfen en het bedenken van plannen om af te rekenen met wie hem ooit afviel.


Sarah Sanders, voormalig woordvoerder van Trump, wil gouverneur van Arkansas worden
Gisteren, 14:20 Skynet
Sarah Huckabee Sanders, de voormalige woordvoerder van Donald Trump, gooit zich in de race voor het gouverneurschap van Arkansas. Dat meldt Sanders maandag in een video die ze op Twitter heeft gepost.


Xi Jinping slaat Trump-bladzijde om
Gisteren, 14:00 De Tijd
14:55 Een week nadat Donald Trump het Witte Huis verlaten heeft, roept China op de virtuele editie van het Wereld Economisch Forum (WEF) op de internationale instellingen te respecteren en handels- en techn...


Kim Kardashian bedankt iedereen behalve Donald Trump na vrijlating gevangene
Gisteren, 11:42 HLN.BE
Kim Kardashian (40) zet zich de laatste tijd wel vaker in voor gevangenen en eentje van hen is Chris Young. Hij werd door Donald Trump vrijgelaten op zijn laatste dag als president en bedankt als gevolg nu een aantal mensen op zijn sociale media. Kim, die zich jarenlang ingezet heeft voor zijn zaak, deelde het filmpje op haar Instagramaccount en bedankte op haar beurt iedereen behalve ex-president Trump.


Voormalig hoofd coronataskforce: ?Trump kreeg onjuiste gegevens over pandemie te zien?
Gisteren, 07:30 HLN.BE
Voormalig hoofd van de coronataskforce, Deborah Birx, zegt dat president Trump grafieken te zien kreeg die niet door haar gemaakt werden. Dat vertelt ze in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS. ?Elke dag dacht ik aan stoppen?, zegt Birx over haar samenwerking met de Trump-administratie.


Kritiek team Biden op 'chaotische' distributie vaccins onder Trump
Zondag, 22:13 NOS nieuws

Medewerkers van president Biden hebben kritiek op de manier waarop de distributie van coronavaccins onder Trump is aangepakt. Volgens een naaste medewerker van Biden, Ron Klain, had de vorige regering geen plan voor de distributie.

"Een plan om het vaccin te distribueren, vooral buiten verpleeghuizen en ziekenhuizen, voor de rest van de bevolking, bestond eigenlijk niet toen wij het Witte Huis binnenkwamen", zegt Klain in een gesprek met NBC News.

Hij kondigde aan dat de nieuwe regering federale vaccinatiecentra gaat opzetten om staten te helpen bij het inenten.

Klachten over bevoorrading

Er zijn onder Trump wel vaccins verstuurd naar de verschillende staten, maar er zijn klachten over de bevoorrading. Volgens de centers for Disease and Control (CDC) zijn er 41 miljoen doses verspreid over het land, maar er zijn er nog maar 20,5 miljoen gebruikt.

De nieuwe directeur van het CDC, Rochelle Walensky, waarschuwde vandaag dat niet duidelijk is hoeveel vaccins er beschikbaar zijn en ze waarschuwde ervoor dat staten als New York niet in staat zijn de voorraden snel aan te vullen.

President Biden kondigde meteen na zijn aantreden nieuwe maatregelen aan om het vaccineren en testen vlot te trekken. Hij waarschuwde dat "het eerst erger zal worden voordat het beter wordt".
Beslissende momenten voor Melania Trump: hoe moet het nu verder met de gewezen First Lady?
Zondag, 17:48 HLN.BE
Terwijl een woedende menigte Trump-aanhangers het Capitool bestormde, superviseerde zijn vrouw Melania op het Witte Huis een fotosessie voor haar koffietafelboek. Pas vijf dagen later veroordeelde ze op Twitter het geweld en betreurde ze de vijf doden. Toch is ze volgens ingewijden nog altijd woest op haar man. Of het de eerste stap is naar een scheiding, is maar de vraag. Tijd voor een unieke, maar vooral onverbloemde blik op het spraakmakende leven van Melania Trump.


Als icoon blijft Donald ?Mao Tse? Trump nog wel even in functie
Zondag, 15:56 Volkskrant
Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: bepaalde overeenkomsten tussen Trump en Mao zijn zo verbluffend dat de geschiedenis zich herhaalt.


Duitsland zet experimentele behandeling in zoals bij Trump: kostprijs van 2.000 euro per dosis
Zondag, 12:12 HLN.BE
Duitsland wordt het eerste land van de Europese Unie dat dezelfde experimentele behandeling met antilichamen gaat gebruiken die de gewezen Amerikaanse president Donald Trump hielp te herstellen van Covid-19. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jens Spahn gezegd.


Grote bedrijven trekken campagnedonaties in voor Republikeinen die Trump steunden in betwisting verkiezingsuitslag
Zondag, 02:30 HLN.BE
Sinds aanhangers van de Amerikaanse voormalige president Donald Trump op 6 januari het Capitool bestormden uit protest tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden, hebben al tientallen bedrijven hun banden verbroken met Trump en de Congresleden die zich aansloten bij zijn leugenachtige beweringen over verkiezingsfraude. En dat zou wel eens van belang kunnen zijn wanneer de Amerikaanse senatoren moeten stemmen over de tweede impeachment van Trump. Dat bericht Insider.


?Trump wilde met nieuwe minister verkiezingen ongeldig verklaren?
Zaterdag, 09:42 HLN.BE
Oud-president Donald Trump heeft in de eindfase van zijn ambtstermijn met de gedachten gespeeld om toenmalig Amerikaans minister van Justitie Jeffrey Rosen te ontslaan en hem te vervangen met een jurist die voor hem de verkiezingsuitslag in de staat Georgia ongeldig zou verklaren.


Na Trump wil Europa meer zijn dan cheerleader van VS
Zaterdag, 01:01 De Tijd
01:45 Na vier chaotische jaren is een normalisering van de handel met de Verenigde Staten in zicht. Maar de Trump-factor blijft spelen, zowel intern in Europa als in de zoektocht naar een geopolitiek plekje...


Twitter verwijdert nepaccount van Khamenei na tweet waarin met aanval op golfende Trump werd gedreigd
Vrijdag, 17:06 HLN.BE
Twitter heeft een account dat claimde van de Iraanse geestelijk leider Ali Khamenei te zijn, offline gehaald. Het account retweette een oproep om de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aan te vallen.


Twitter haalt account van Iraanse ayatollah offline vanwege bedreigen Trump
Twitter heeft vrijdagmiddag een account dat in handen is van ayatollah Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran, offline gehaald. Het account had een oproep geplaatst tot een aanval op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.


Tijd voor familie, decoreren en een boek: dit staat er op de agenda van Melania Trump nu ze niet langer first lady is
Vrijdag, 15:00 HLN.BE
?Het was mijn grootste eer uw first lady te zijn.? Met die woorden nam Melania Trump afscheid van het volk voor ze met manlief naar hun buitenverblijf in Florida vertrok. De inauguratie van Joe Biden bijwonen deed ze niet, haar aanhangers een laatste keer toespreken dus wel. Maar wat staat er op de agenda van mevrouw Trump nu ze haar rol in het Witte Huis niet meer hoeft op te nemen?


Joe Exotic deelt sneer uit naar Donald Trump: ?Was ik te homo om gratie te krijgen??
Vrijdag, 14:18 HLN.BE
Joe Exotic (57), die wereldberoemd werd door de Netflix-serie ?Tiger King?, kan er niet mee lachen dat hij geen presidentieel pardon kreeg van Donald Trump (74), tijdens diens laatste dag als Amerikaans president. ?Was ik misschien te homo??, sneert hij.


Proud Boys keren Trump de rug toe
Vrijdag, 12:44 Skynet
De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken.


Dr. Fauci: ?Ingaan tegen Trump bleef niet zonder gevolgen?
Vrijdag, 10:48 HLN.BE
Donald Trump mag dan wel het Witte Huis verlaten hebben, infectioloog Anthony Fauci blijft trouw op post. Tijdens een vragenronde met de pers blikte Dr. Fauci terug op zijn dienst onder Trump en hoe dat verschilt met de manier waarop kersvers president Biden de zaken wil aanpakken. ?Een van de nieuwe dingen in deze administratie is dat als je het antwoord niet weet, je niet moet raden.?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn