NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Troepen

2News.be / Trefwoorden / Troepen

Duitsland tevreden dat Amerikaanse troepen dan toch niet verhuizen
5 Februari, 13:31 Skynet
De Duitse regering heeft vandaag de beslissing verwelkomd van de nieuwe Amerikaanse regering om de troepen die in Duitsland gestationeerd zijn dan toch niet over te plaatsen. "We zijn altijd van mening geweest dat de stationering van Amerikaanse troepen hier in Duitsland de Europese en trans-Atlantische veiligheid dient, en daarmee in onze beide belangen is", zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert vandaag. De al decennia durende samenwerking met de Amerikaanse strijdkrachten "is een deel van de trans-Atlantische vriendschap".


Joe Biden en Kamala Harris komen aan bij Capitool
20 Januari, 16:43 Skynet
De verkozen president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris zijn aangekomen aan het Capitool voor hun eedaflegging, in het gezelschap van hun partners. Dat was live te zien op beelden van Amerikaanse media.


Geweld in Gaza - Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad
14 Mei 2018, 22:54 Skynet
De Palestijnse Autoriteit eist na de protesten met tientallen doden op de Gazastrook een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. We moeten er de recentste ontwikkelingen bespreken, zei Saeb Ereket, diplomaat en algemeen secretaris van de PLO, maandag.


Iraanse troepen bestoken Israëlisch gebied met raketten: zal dit de strijd tussen de twee aartsvijanden opnieuw doen oplaaien?
10 Mei 2018, 22:30 Volkskrant
Iran heeft twintig raketten afgevuurd op Israëlische legerdoelen in de door Israël bezette Golanhoogte. Is dit een voorbode van een oplaaiende strijd tussen de twee aartsvijanden?


België stuurt meer troepen naar Irak
4 Mei 2018, 10:30 De Tijd
12:28 De regering beslist om vanaf midden mei de militaire aanwezigheid in Irak stevig uit te breiden.


Rudy De Leeuw, de rode leider die achter de troepen liep
30 April 2018, 05:42 De Tijd
14:22 Rudy De Leeuw viert voor het laatst 1 mei als voorzitter van het ABVV. ?Anders dan zijn imago is hij een aimabele man. Maar hij liep te veel achter zijn troepen aan.?


VS zoeken steun van Arabische troepen in Syrië
17 April 2018, 09:00 Skynet
De regering van de Verenigde Staten hengelt naar militaire steun van de Arabische landen, om na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen stabiliteit in Syrië te brengen. Dat schrijft de kant Wall Street Journal op zijn website.


Geweld Syrië - "VS-missie niet veranderd in Syrië, troepen komen zo snel mogelijk terug"
16 April 2018, 04:42 Skynet
De missie van de troepen van de Verenigde Staten die in Syrië ontplooid zijn "is niet veranderd". President Donald Trump wil nog steeds dat ze "zo snel mogelijk" terugkeren naar de VS. Dat zegt het Witte Huis zondag.


Syrische en Russische troepen controleren heel Oost-Ghouta
14 April 2018, 11:18 Skynet
Het Syrische leger heeft samen met bondgenoot Rusland opnieuw de volledige controle overgenomen in Douma, de laatste rebellenenclave in Oost-Ghouta. Dat meldt het in Groot-Brittanië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.


'Syrische troepen nu helemaal de baas in Oost-Ghouta'
12 April 2018, 06:12 NOS nieuws

De Syrische strijdkrachten zijn nu helemaal de baas in Oost-Ghouta, de regio bij Damascus die lang in handen was van de tegenstanders van president Assad. Russische media melden dat op basis van een hoge Russische militair, onafhankelijke bevestiging is er nog niet.

De hoge militair heeft gezegd dat het Syrische leger de vlag heeft gehesen op een gebouw in Douma, om te markeren dat de rebellen in de stad verslagen zijn. Heel Oost-Ghouta zou nu in handen zijn van de troepen van president Assad, die daarbij konden rekenen op actieve militaire steun uit Rusland.

Militaire politie

Het Russische persbureau RIA meldt verder dat in Douma de Russische militaire politie wordt ingezet. Verdere informatie daarover ontbreekt nog. Het is dus niet duidelijk om hoeveel manschappen het gaat en wat hun opdracht is.

Westerse landen en Rusland staan lijnrecht tegenover elkaar in Syrië en de spanningen zijn de afgelopen dagen hoog opgelopen. Het Westen is ervan overtuigd dat de burgerbevolking van Douma vorige week door het Syrische leger is aangevallen met chemische wapens. Rusland spreekt dat tegen en zegt dat de Verenigde Staten een voorwendsel zoeken voor een militaire interventie in Syrië. Rusland blijft erbij dat er in Douma geen sporen van chemische wapens zijn gevonden.

De OPCW, de organisatie voor een verbod op chemische wapens, wil zelf deskundigen naar Douma sturen om vast te stellen wat er is gebeurd.
Texas en Arizona gaan troepen naar Mexicaanse grens sturen
7 April 2018, 08:12 Skynet
De Amerikaanse staten Texas en Arizona gaan leden van de National Guard naar de grens met Mexico sturen, zo hebben ze vrijdag (lokale tijd) aangekondigd. De Texaanse militairen zullen zelfs al binnen 72 uur ter plaatse zijn. De Amerikaanse president Donald Trump had eerder deze week al aangekondigd dat de National Guard, een onderdeel van de Amerikaanse reservestrijdkrachten, de illegale immigratie aan de Mexicaanse grens zouden tegenhouden.


Trump neemt 'heel snel' een besluit over terugtrekking Amerikaanse troepen uit Syrië
4 April 2018, 10:48 Volkskrant
President Trump neemt 'heel snel' een besluit over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië. De president verklaarde dinsdag opnieuw dat hij de militaire operaties in Syrië wil beëindigen nu Islamitische Staat (IS) veel terrein heeft verloren. Zijn adviseurs en militaire leiders vinden het echter veel te vroeg om de eenheden uit Syrië te halen. Het is de tweede keer in bijna een week


Brussel komt met actieplan voor snellere aanvoer troepen en tanks
28 Maart 2018, 22:12 Volkskrant
Bij een conflict aan de grenzen van Europa moeten troepen en tanks sneller kunnen worden verplaatst naar het crisisgebied. De Europese Commissie heeft daartoe woensdag een actieplan gelanceerd. Bruggen, tunnels, snelwegen en spoorverbindingen zullen geschikt worden gemaakt voor het vervoer van zwaar materieel. Aan de grenzen moeten formaliteiten tot een minimum worden teruggebracht. In de Koude Oo


Koerdische troepen trekken zich terug uit Sinjar
23 Maart 2018, 18:18 Skynet
Na de dreiging van een Turks offensief willen de Koerdische milities zich terugtrekken uit de Noord-Iraakse stad Sinjar. Dit kondigde de Unie van Koerdische Gemeenschappen (KCK) vandaag aan.


Geweld Syrië - Syrische troepen winnen terrein in Oost-Goutha
17 Maart 2018, 19:18 Skynet
Syrische troepen hebben twee gemeenten veroverd in de belegerde rebellenenclave Oost-Goutha, zo heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zaterdag gemeld. De ngo SOHR (Syrian Observatory for Human Rights) meldde dat regeringstroepen en paramilitaire bondgenoten Kafr Batna en Saqba in het zuidwesten van de enclave hadden veroverd op de rebellengroep Faylaq al-Rahman.


Turkse troepen opgerukt tot enkele honderden meters van stad Afrin
11 Maart 2018, 05:24 Skynet
Turkse troepen zijn volgens activisten zaterdag opgerukt tot enkele honderden meters van de stad Afrin in het noorden van Syrië. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdagnacht. De troepen naderden de stad via het noordoosten, maar zullen ze nu mogelijk volledig omsingelen en beginnen belegeren, klinkt het.


Pro-Turkse troepen veroveren in Afrin strategische stad op Koerden
8 Maart 2018, 23:18 Skynet Buitenland
Het Turkse leger heeft samen met de Syrische rebellen vandaag "de totale controle" verworven over de strategische stad Jandairis in de regio Afrin, in het noordwesten van Syrië. Dat meldt de vanuit Coventry in Groot-Brittannië opererende site Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) donderdag.


Pro-Turkse troepen veroveren in Afrin strategische stad op Koerden
8 Maart 2018, 15:48 Gazet v. Antwerpen

Het Turkse leger heeft samen met de Syrische rebellen donderdag ?de totale controle? verworven over de strategische stad Jandairis in de regio Afrin, in het noordwesten van Syrië. Dat meldt de vanuit Coventry in Groot-Brittannië opererende site Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) donderdag.
Syrische milities verplaatsen troepen naar Afrin
6 Maart 2018, 14:36 NOS nieuws

Het Vrije Syrische Leger brengt 1700 strijders over naar Afrin, om de Koerden daar te helpen met het afslaan van het Turkse offensief. Een woordvoerder verklaarde tegenover het persbureau Reuters dat de strijders voorheen aan de frontlijn meevochten tegen IS.

Het Vrije Syrische Leger wordt gesteund door de VS, net als de Koerden. Nu moet Afrin verdedigd worden tegen het terrorisme, zei de woordvoerder. 700 strijders zouden al zijn gearriveerd in Afrin. Turkije ziet de Koerden in Afrin, dicht bij de grens met Turkije, als een terroristische dreiging.

Vluchtelingenkampen

Turkije is elders in het noordoosten van Syrië bezig met het opzetten van vluchtelingenkampen. Die komen op negen locaties in de omgeving van Idlib en moeten plaats bieden aan 170.000 ontheemden. Die zijn gevlucht voor de troepen van president Assad.

De provincie Idlib is een van de laatste gebieden die in handen zijn van rebellen die tegen het regime-Assad strijden.

Het initiatief voor de opzet van de kampen staat los van het offensief in Afrin. In Idlib heeft Turkije ook zes observatieposten geplaatst, in overleg met Rusland en Iran, om de toestand te de-escaleren. De bedoeling was dat er twaalf posten kwamen, maar dat plan werd doorkruist toen Iraanse milities met Russische luchtsteun een offensief tegen de rebellen in Idlib begonnen.
Rebellen Oost-Ghouta verliezen snel terrein
4 Maart 2018, 22:00 Volkskrant
Strijders in Oost-Ghouta hebben zich noodgedwongen teruggetrokken om te hergroeperen. Dat zei een woordvoerder van de jihadistische Jaish al-Islam (Leger van de Islam) , één van de belangrijkste strijdgroepen in de belegerde enclave bij de hoofdstad Damascus. Regeringsgezinde troepen veroverden de afgelopen dagen ongeveer een kwart van het rebellenbolwerk, schat het Syrisch Observatorium voor de M

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn