NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Treinverkeer

2News.be / Trefwoorden / Treinverkeer

Spontane actie van seingevers in Luik leidt tot verstoord treinverkeer
Vandaag, 00:04 Skynet Economie
Agenten van het Luikse seinhuis hebben vrijdagochtend om 10.45 uur spontaan het werk onderbroken, meldt Infrabel. De beheerder van het Belgische spoorwegnet geeft aan dat het verkeer dertig minuten volledig onderbroken was, om daarna slechts gedeeltelijk hervat te worden. Klokslag 12 uur hervatten de agenten hun werk, maar de gevolgvertragingen zijn groot.


Duitser klust eigen overweg, treinverkeer stilgelegd
31 Mei, 00:04 NOS nieuws

In het noordoosten van Duitsland heeft een man op eigen initiatief een spoorwegovergang aangelegd. Hij deed dat bij een goederenspoorlijn achter zijn huis in Blankenberg, in de buurt van Rostock. De politie spreekt van een gevaarlijke situatie en heeft het treinverkeer stilgelegd.

De man zou een paar weekenden aan de overweg hebben gewerkt. Hij legde betonplaten en grind tussen de rails en haalde een hekje en verbodsborden weg. Daar kwam een waarschuwingsbord voor terug, met de tekst: 'Oppassen bij het oversteken'.

Waarom de man de overweg heeft aangelegd, is niet duidelijk. Het pad leidt naar een perron dat al lang niet meer wordt gebruikt.

Tegenover de politie verklaarde de man dat hij de overweg als vrijwilliger had vernieuwd. Spoorbedrijf Deutsche Bahn, dat het traject beheert, zegt juist dat op die plek nooit een overweg is geweest en dat er ook geen vergunning voor is afgegeven.
Treinverkeer hervat na dodelijk incident in station Zaventem
6 Mei, 00:02 Skynet
De treinen tussen Brussel-Noord en Leuven kunnen vrijdagavond sinds 22.35 uur opnieuw op alle vier de sporen rijden. Dat heeft spoornetbeheerder Infrabel gemeld.


6 Mei, 00:01 Skynet
Treinverkeer tussen Mechelen en Dendermonde onderbroken na aanrijding met auto
29 April, 00:02 Skynet
Het spoorverkeer tussen Mechelen en Dendermonde is vrijdagavond sinds iets voor 22 uur in beide richtingen onderbroken, als gevolg van een aanrijding tussen een trein en een auto. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.


Opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Geraardsbergen en Denderleeuw
15 April, 00:01 Skynet
Sinds 22.15 uur verloopt het treinverkeer tussen Denderleeuw en Geraardsbergen volledig normaal en zijn beide sporen opnieuw in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.


Treinongeval Griekenland - Treinverkeer vanaf 22 maart geleidelijk hervat
15 Maart, 00:06 Skynet Buitenland
Drie weken na een ernstig treinongeluk waarbij op 28 februari 57 mensen om het leven zijn gekomen, zal het treinverkeer in Griekenland vanaf 22 maart geleidelijk worden hervat. Dat heeft minister van Vervoer George Gerapetritis dinsdag gezegd


Treinverkeer in regio Luik verstoord na geval van agressie tegen treinbegeleider
6 Februari, 00:54 Skynet Economie
In de regio Luik is het treinverkeer zondag verstoord door een reactie van het treinpersoneel op een geval van agressie tegen een treinbegeleider eerder op de dag.


Geen treinverkeer tussen Hasselt en Genk door bovenleidingsbreuk
24 December 2022, 00:04 Skynet
Er rijden vrijdagavond geen treinen meer tussen Hasselt en Genk door een bovenleidingsbreuk iets voor 19.00 uur. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.


Na drie maanden weer treinverkeer tussen Lelystad en Dronten
8 December 2022, 00:36 NOS nieuws

De NS laat vanaf zondag 11 december weer treinen rijden tussen Lelystad Centrum en Dronten. Door werkzaamheden na een grote stroomstoring was er drie maanden lang geen treinverkeer mogelijk op dat deel van de Hanzelijn.

Op 2 september kwam door een stroomstoring een hoogspanningskabel van netbeheerder Tennet op een bovenleiding van ProRail terecht, in de buurt van Swifterbant. Ook seinen, kabels in de grond en IT-beveiligingssystemen liepen daarbij fikse schade op.

De schade aan de bovenleiding:

De herstelwerkzaamheden duurden maanden. Over een lengte van zeven kilometer moest alles worden vervangen. Dat was volgens ProRail-woordvoerder Jeroen Wienen een enorme operatie.

"Normaal gesproken is alleen de voorbereidingstijd voor een project van deze omvang al een jaar. Er is bijvoorbeeld bij andere projecten gekeken of we daar misschien iets konden lenen zodat wij het nu al konden gebruiken", zegt hij tegen Omroep Flevoland.

Bussen

De afgelopen tijd zijn er bussen ingezet tussen Lelystad Centrum en Dronten. Dat verliep niet altijd vlekkeloos. Door een tekort aan chauffeurs moesten reizigers enkele keren uren wachten.
Overleg tussen bonden en NS levert niets op: treinverkeer ligt vrijdag definitief plat
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Het NS-treinverkeer in ons land ligt vrijdag definitief plat door een staking. De vakbonden en NS hebben donderdag opnieuw aan tafel gezeten om tot een cao-akkoord te komen, maar dat overleg heeft niets opgeleverd.


Staking legt NS-treinverkeer vrijdag volledig lam in Nederland
11 September 2022, 00:06 Skynet Economie
Door een regionale staking bij personeel van de Nederlandse spoorwegmaatschappij NS rijden vrijdag helemaal geen treinen van de maatschappij in Nederland. Dat heeft de NS bekendgemaakt.


Geen treinverkeer tussen Froyennes en Moeskroen na dodelijk ongeval
4 April 2022, 00:05 Skynet
Het treinverkeer tussen Froyennes en Moeskroen is zondagavond onderbroken als gevolg van een aanrijding rond 19 uur ter hoogte van Estaimbourg. Dat is vernomen van een woordvoerster van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Een trein kwam in aanrijding met een auto. De bestuurder van de auto was op slag dood, meldde de brandweer.


Treinverkeer tussen Herentals en Mol opnieuw mogelijk na persoonsongeval
14 Maart 2022, 00:05 Skynet
Er kunnen opnieuw treinen rijden tussen Herentals en Mol. Het treinverkeer was er sinds 18.30 uur verstoord door een persoonsongeval ter hoogte van de spooroverweg aan Rauwelkoven in Geel. Volgens Infrabel is de situatie er rond 23.30 uur weer normaal.


Vrachtwagen trekt bovenleiding kapot, treinverkeer Den Bosch ligt plat
18 Februari 2022, 00:07 NOS nieuws

Door een kapotte bovenleiding bij Vught is er geen treinverkeer meer mogelijk van en naar Den Bosch. Volgens spoorbeheerder ProRail duren de herstelwerkzaamheden tot zeker 23.00 uur vanavond.

De beschadiging komt door een vrachtwagen met een kraan, die vanmiddag bij de spoorwegovergang aan de Loonsebaan in Vught bleef steken achter een bovenleiding. Drie bovenleidingen zijn kapotgetrokken, waardoor drie sporen onbruikbaar zijn.

De vrachtwagen heeft de leidingen bij het oversteken losgetrokken:

De spoorverbindingen Den Bosch-Tilburg en Den Bosch-Eindhoven liggen nu plat. Van en naar Den Bosch rijden er geen treinen meer.

Chauffeur kon cabine niet uit

Op het traject stonden enige tijd drie treinen met reizigers stil. De 675 passagiers die aan boord waren, worden nu met bussen naar hun eindbestemming gebracht, meldt Omroep Brabant.

De regionale omroep meldt verder dat de vrachtwagenchauffeur zijn cabine niet kon verlaten na het ongeluk, omdat de leidingen nog niet geaard waren. Inmiddels heeft hij zijn wagen veilig verlaten.
Treinverkeer hervat tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg
17 Februari 2022, 00:26 Skynet
Het treinverkeer tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg is woensdagavond rond 21.20 uur hervat, nadat het enkele uren onderbroken was geweest door een persoonsaanrijding. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.


Tractor rijdt bovenleiding spoorweg kapot: treinverkeer onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas
16 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Door schade aan een overweg is het treinverkeer vrijdag sinds iets voor 19 uur onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas in beide richtingen. De NMBS heeft vervangbussen ingezet. Ten vroegste zaterdagochtend kunnen er weer treinen rijden.
Geen treinverkeer van en naar Amsterdam door ICT-storing
2 Februari 2021, 10:37 NOS nieuws

Door een storing in de bediening van de wissels is er tijdelijk geen treinverkeer van en naar Amsterdam mogelijk.

Volgens de NS duurt de storing zeker tot 12.30 uur. Van en naar Schiphol Airport rijden er geen treinen en tussen Weesp en Amsterdam rijden geen treinen. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijden tot 120 minuten.

De NS adviseert reizigers om de reis van en naar Amsterdam uit te stellen. "De actuele reisinformatie is op veel stations in en rond Amsterdam niet betrouwbaar."

Ook het treinverkeer van en naar Rotterdam lag vanmorgen tijdelijk stil. Dat kwam door een grote stroomstoring. Inmiddels is die verholpen.

Volgens netbeheerder Stedin hadden 930 huishoudens in het centrum van Rotterdam last van de storing. Ook het Erasmus MC werd geraakt. Volgens Rijnmond waren er geen gevolgen voor de zorg in het ziekenhuis.

Door de stroomstoring lag ook tijdelijk het verkeer over de Erasmusbrug stil.
Treinverkeer onderbroken na personenongeval
19 Januari 2021, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Lokeren is dinsdagochtend een tijdlang onderbroken geweest na het aantreffen van een lichaam tussen de sporen ter hoogte van het station in Sinaai. De persoon werd opgemerkt door een reiziger. Vermoedelijk ging het om een wanhoopsdaad.
Winters tenue voor Sint-Niklaas
16 Januari 2021, 16:30 Gazet v. Antwerpen

De aangekondigde sneeuw is gevallen in Sint-Niklaas. De stad kreeg een winters tenue aangemeten. De sneeuw zorgde voor pittoreske landschapjes in en om de stadskern. (Sylvain Luyckx)Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn