NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Treinongeval

2News.be / Trefwoorden / Treinongeval

Treinongeval Ardooie - Opruimwerken aan sporen zijn gestart, meldt Infrabel
15 November 2023, 00:03 Skynet
Infrabel is dinsdagavond kunnen beginnen met het opruimen van de brokstukken na de zware aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen in de West-Vlaamse gemeente Ardooie. Dat heeft de spoorwegnetbeheerder meegedeeld.


Treinongeval India - Zeker 50 doden en 500 gewonden
3 Juni 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Er is sprake van zeker 50 doden en ruim 500 gewonden. Twee passagierstreinen en een goederentrein waren bij het incident betrokken.


Treinongeval India - Dodentol blijft stijgen: meer dan 200 doden en 900 gewonden
3 Juni 2023, 00:02 Skynet
De dodentol van het treinongeval in het oosten van India blijft stijgen. Minstens 207 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 900 mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft Pradeep Kumar Jeena, de zogenaamde chief secretary of hoogste ambtenaar van de deelstaat Odisha, zaterdag gemeld aan de Indiase persbureaus ANI en PTI.


Na het treinongeval in Bilzen: auto's worden steeds meer hoogtechnologische computers, hoe gevaarlijk is dat?
15 Mei 2023, 00:04 HLN.BE
Panikeren in een auto: het kan gevaarlijk zijn, blijkt bij het treinongeval in Bilzen. Veel wagens zijn tegenwoordig uitgerust met slimme snufjes, zoals een elektronische handrem, die een mens wel eens in verwarring brengen. ?Er bestaat geen uniformiteit meer. Bij het ene merk staat de rem hier, bij het andere merk daar. Mensen verliezen reflexen die in nood belangrijk zijn.?


Treinongeval Nederland - Kraan die betrokken was bij treinongeval in Nederland kwam te snel op of bij het spoor
8 April 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De spoorkraan die betrokken was bij het ongeluk met twee treinen in het Nederlandse station Voorschoten dinsdagochtend zou, ondanks een eerdere afspraak, te vroeg op of bij het spoor zijn gekomen waar het treinverkeer nog reed. Daardoor werd het voertuig even later aangereden door een vrachttrein. Dat staat in het eerste feitenrelaas van het incident dat de Nederlandse spoornetbeheerder ProRail heeft gedeeld met "relevante" betrokkenen.


Treinongeval Griekenland - Griekse premier kondigt verkiezingen aan in mei
22 Maart 2023, 00:02 Skynet
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag aangekondigd dat de Grieken in mei naar de stembus zullen trekken. Over een exacte datum wou de premier zich nog niet uitspreken.


Treinongeval Griekenland - Donderdag geen vluchten van en naar Griekenland door staking luchtverkeersleiders
15 Maart 2023, 00:06 Skynet Economie
Alle vluchten van en naar Griekenland zullen donderdag niet uitgevoerd kunnen worden wegens een 24 urenstaking door verschillende Griekse vakbonden. Ook de luchtverkeersleiders nemen immers deel aan die staking, zo meldt hun vakbond dinsdag.


Treinongeval Griekenland - Treinverkeer vanaf 22 maart geleidelijk hervat
15 Maart 2023, 00:06 Skynet Buitenland
Drie weken na een ernstig treinongeluk waarbij op 28 februari 57 mensen om het leven zijn gekomen, zal het treinverkeer in Griekenland vanaf 22 maart geleidelijk worden hervat. Dat heeft minister van Vervoer George Gerapetritis dinsdag gezegd


Amerikaanse staat Ohio daagt spoorbedrijf voor rechter na treinongeval
15 Maart 2023, 00:03 Skynet
De Amerikaanse staat Ohio heeft spoorbedrijf Norfolk Southern voor de burgerlijke rechtbank gedaagd, na de ontsporing begin februari van een trein met chemische producten.


Treinongeval Griekenland - Ruim 50.000 betogers in Griekenland volgens Griekse politie
9 Maart 2023, 00:21 Skynet Buitenland
Meer dan 50.000 mensen hebben woensdag in Griekenland hun woede gemanifesteerd een week na de treinramp waarbij 57 doden vielen. Het ongeval bracht een golf van verontwaardiging teweeg in het land, dat door een massale staking verlamd was.


Treinongeval Griekenland - Griekse minister van Verkeer treedt af
2 Maart 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Na het zware treinongeval in Griekenland waarbij zeker 36 doden gevallen zijn, heeft de Griekse minister van Verkeer Kostas Karamanlis zijn ontslag aangekondigd. De regering heeft de Griekse spoorwegen 3,5 jaar geleden aangetroffen in een staat die ongehoord is in de 21e eeuw, aldus Kamanlis.


Treinongeval Griekenland - "Tragische menselijke fout" lag aan de basis van dodelijk ongeval, zegt premier
2 Maart 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Het treinongeluk in Griekenland dat dinsdagavond 38 mensenlevens eiste, is te wijten aan een "tragische menselijke fout". Dat zegt de Griekse eerste minister, Kyriakos Mitsotakis, woensdagavond in een televisietoespraak.


3 doden bij treinongeval in Herne
18 Januari 2021, 22:24 Gazet v. Antwerpen

Op de N255 in Herne is rond 22 uur een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van de overweg op de grens met Edingen (Enghien). Een wagen is er gegrepen door een aanstormende trein. Voor de drie inzittenden kon geen hulp meer baten.
Twee doden bij botsing tussen vrachtwagen en trein Italië
24 Mei 2018, 02:12 NOS nieuws

Bij een botsing tussen een trein en een vrachtwagen in de buurt van de Italiaanse stad Turijn zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om de machinist en een passagier van de trein. Zeker achttien anderen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde toen een regionale trein bij een spoorwegovergang botste op een vrachtwagen, die door nog onbekende oorzaak op het spoor was beland. Het gaat volgens het Italiaanse persbureau ANSA om een vrachtwagen met kentekenplaten uit Litouwen, die onderweg was naar een distributiecentrum in de buurt. Door de botsing ontspoorden drie wagons van de trein.

De vrachtwagen uit Litouwen reed volgens de regionale spoorwegmaatschappij door de spoorbomen heen, die prima werkten. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Reddingswerkers zoeken nog naar meer slachtoffers.
Twee doden en veertien gewonden bij treinongeval in Beieren
7 Mei 2018, 23:24 Skynet
Bij een botsing tussen een goederentrein en een passagierstrein in de Duitse deelstaat Beieren, zijn maandagavond twee doden en veertien gewonden gevallen. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Bij de dodelijke slachtoffers gaat het om de treinbestuurder en een vrouwelijke passagier. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, moet nog worden onderzocht.


Treinongeval Salzburg: 54 mensen lichtgewond
20 April 2018, 08:24 Skynet
Bij het treinongeval in het station van de Oostenrijkse stad Salzburg zijn deze ochtend 54 mensen gewond geraakt. Niemand raakte ernstig gewond, zo heeft de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij (OeBB) meegedeeld.


Treinongeval Ruisbroek - Treinverkeer hervat, nog wel gevolgvertragingen
15 April 2018, 14:18 Skynet
In Ruisbroek (Puurs) is omstreeks 15.15 uur de overweg vrijgegeven waar enkele uren voordien een trein in aanrijding was gekomen met een wagen. Het treinverkeer tussen Boom en Puurs en tussen Antwerpen en Sint-Niklaas wordt hervat, maar zal volgens Infrabel nog een tijdje last ondervinden van gevolgvertragingen.


Virtueel treinongeval waarschuwt jongeren voor spoorlopen
6 Maart 2018, 13:06 Skynet
Infrabel gaat jongeren met virtuele realiteit waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen. Op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid in Gent stelde de spoorwegnetbeheerder vandaag het vibrerend podium "The Floor" voor. Daarop wordt de kijker met een speciale bril langs - en uiteindelijk op - de sporen geleid. Een geluidsfragment met zware bastonen zorgt voor een schokeffect.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn