NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Toekomst

2News.be / Trefwoorden / Toekomst

De Afghaanse Sara demonstreert voor haar vijf dochters: ?Wat hebben zij voor toekomst??
11 September, 00:06 Volkskrant
De Volkskrant belt regelmatig met Afghaanse burgers over de veranderingen in hun leven nu de Taliban weer aan de macht zijn. ?Zodra ik ga praten, moet ik huilen.?


De toekomst van Tata: duurzaam, deels dicht, helemaal dicht of in de Noordzee?
4 September, 00:05 Volkskrant
Na het zoveelste onderzoek naar gezondheidsschade door Tata Steel in IJmuiden (afgelopen week van het RIVM)?klinkt steeds luider de vraag: hoe verder met de voormalige Hoogovens? De Tweede Kamer praat er komende week over. Vier scenario?s.


Van Weyenberg: geen toekomst voor Tata Steel als het zo vuil blijft als nu
4 September, 00:05 NOS nieuws

Staatssecretaris Van Weyenberg vindt dat er geen toekomst voor Tata Steel in IJmuiden is als het bedrijf zo vuil blijft als nu. "Zoals het nu gaat, kan het niet langer", zei hij vanochtend naar aanleiding van een gisteren gepubliceerd RIVM-onderzoek.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen die in de buurt van het bedrijf wonen, worden blootgesteld aan veel meer schadelijke stoffen dan mensen die ergens anders wonen.

De Noord-Hollandse gedeputeerde Jeroen Olthof zei gisteren al dat de staalindustrie in de IJmond alleen kan voortbestaan als de nadelige effecten op de gezondheid en de leefomgeving zo snel mogelijk verminderen. De demissionaire staatssecretaris van Infrastructuur gebruikte soortgelijke woorden. Hij zei dat er gisteren "wel iets is gebeurd".

Vergunningen strenger

Van Weyenberg gaat met de provincie praten. Hij wil die graag helpen de vergunningsvoorwaarden strenger te maken en die beter te handhaven. De staatssecretaris zei ook dat hij in de EU zijn best wil doen om de regels voor de staalindustrie aan te scherpen. "Maar dat laatste gaat lang duren en daar kunnen de omwonenden echt niet op wachten."

Van Weyenberg wees erop dat het bij gesprekken over Tata vaak over banen ging, en tegenwoordig ook over het klimaat. "Maar het moet ook echt gaan over de gezondheid van mensen. Dat verdient een volledig volwaardige plaats in de keuzes van de komende maanden."

De directeur van Tata erkende gisteren dat het bedrijf eerder had kunnen beginnen met maatregelen om de fabriek schoner te maken. Van Weyenberg zei daarover: "Doe het sneller en ambitieuzer." Hij voegde eraan toe dat er verschillende manieren zijn waarop Tata minder CO2 kan uitstoten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van waterstof of door CO2 op te slaan.
De toekomst van fysieke boetieks: van offline focus naar online strategie
31 Augustus, 00:01 Emerce
Als lokale boetieks willen overleven anno 2021 zullen zij de focus moeten verplaatsen van offline naar online. Hoe bepaal je je strategie?


Belgian Cats-coach Philip Mestdagh over zijn toekomst en ?moeilijke? loting voor EK 2023: ?Onduidelijk wie er zal spelen?
21 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Philip Mestdagh gaat zondag in gesprek met de Belgische basketbalfederatie over het al dan niet aanblijven als coach van de Belgian Cats. Maar de Vlaamse coach heeft zijn zinnen al gezet op de kwalificatiewedstrijden van de Belgen voor het EK van 2023. De loting daarvan vond vrijdag plaats.
Nieuws: Skysphere: Audi giet de toekomst in sexy outfit
17 Augustus, 00:00 Auto55
Audi stelt het komende jaar drie verschillende concept cars voor. Nog voor het einde van het jaar krijgen we de Grandsphere - een limousine. Ergens in 2022 zal de Urbansphere debuteren. Dat wordt een wat kleinere hatchback. Deze Skysphere bijt de spits af. Het is misschien ook wel de spectaculairste.Art Deco-inspiratie voor Audi conceptDe vormgeving van de open tweezitter werd vastg...

Lees meer


Smart Shopping-campagnes: De toekomst van campagnebeheer?
27 Juli, 00:02 Emerce
Mooie beloftes over Smart Shopping-campagnes: zelfde ROI maar veel hogere volumes. Is het waar? In onze testen zijn de resultaten inderdaad veelbelovend.


Mark Cavendish sprint naar de zege in Roeselare
21 Juli, 00:00 Skynet Sport
Mark Cavendish heeft dinsdagavond het 11e na-Tourcriterium in het Oost-Vlaamse Roeselare gewonnen. De 36-jarige Brit in de groene trui haalde het na een 'koninklijke sprint' van Tim Merlier en Jasper Philipsen. Dylan Teuns eigende zich de vierde plaats toe, voor Brent Van Moer en Jelle Wallays.


De toekomst
20 Juli, 00:02 Emerce
Op deze plek heb ik jarenlang mijn meningen gedeeld over innovatie, media, e-commerce en heel veel andere zaken, maar onlangs betrapte ik mezelf erop dat ik in herhaling dreigde te vallen en dus is het tijd om afscheid te nemen.


Zonder Windows 10X geen momentum - De onzekere toekomst van dualscreens
4 Juli, 00:00 Tweakers
In 2019 werden dualscreens aangekondigd als het nieuwe apparaattype. Twee jaar later is het de vraag of de toekomst van de dualscreenlaptop zo rooskleurig is.


Duitse gigant gelooft in de toekomst van waterstof
7 Februari, 16:48 AutoBlog

Elektrificatie is wat momenteel de klok slaat in autoland. Maar, gelooft er iemand eigenlijk nog in waterstof? De consensus in autoland lijkt momenteel toch wel te zijn dat Elon Musk gewonnen heeft. De Muskias pionierde een dikke tien jaar geleden met moderne elektrische auto’s en met dank aan wat politieke steun is hij nu de […]

The post Duitse gigant gelooft in de toekomst van waterstof appeared first on Autoblog.nl.
Hertha Berlijn zoekt versterking om haar toekomst in de Bundesliga veilig te stellen
4 Februari, 16:14 Skynet

Een van de bedrijvige teams aan het einde van de wintertransferperiode was ongetijfeld Hertha Berlijn. Na een slechte seizoensstart in de Bundesliga legde de club van de hoofdstad transfers vast van Sami Khedira en Nemanja Radonjic, evenals Pal Dardai.
Na staatsgreep vrezen jongeren in Myanmar voor hun toekomst
5 Februari, 18:56 NOS nieuws

"Het voelt ontzettend deprimerend. Ik ben bang dat de toekomst voor jongeren zoals ik verloren gaat", vertelt de 21-jarige Moe aan de NOS als haar gevraagd wordt naar de militaire coup in haar land Myanmar. Begin deze week arresteerde het leger regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere partijprominenten.

De student aan de Universiteit van Yangon is niet de enige die angstig naar de toekomst kijkt. Veel jongeren maken zich zorgen. "Iedereen hier is bang dat we weer teruggaan naar een leven onder de militaire dictatuur, waar vrijheid niet bestond", vertelt de 25-jarige Sai.

De coupplegers zeggen de macht te hebben overgenomen vanwege verkiezingsfraude afgelopen november. Maar volgens waarnemers zijn de verkiezingen eerlijk verlopen. Het leger zegt de macht in ieder geval voor een jaar over te nemen en daarna 'vrije en eerlijke' verkiezingen te zullen organiseren.

"Maar dat vertrouwen we niet", zegt Sai. "Het is onacceptabel wat ze gedaan hebben."

Prille democratie

Onder leiding van regeringsleider Suu Kyi zette Myanmar de eerste voorzichtige stappen richting een democratie. "De regering heeft de arbeidsmarkt verbeterd en de baankansen voor jongeren vergroot", vertelt Moe. "Ook is het openbaar vervoer verbeterd en zijn afgelegen gebieden nu beter bereikbaar, wat goed is voor de ontwikkeling ervan."

"Bovendien kunnen we ons veel vrijer uitspreken dan voorheen en is informatie vanuit het buitenland nu beter toegankelijk", voegt de 21-jarige student Bedrijfsmanagement La Min daaraan toe.

De jongeren maken zich vooral zorgen over het onderwijs. "Onder de militaire dictatuur was het onderwijs erg slecht en vooral gericht op het stampen van feiten", vertelt Sai. Hij heeft net zijn master als docent Engels afgerond en geeft inmiddels les.

"De laatste jaren is het onderwijs veel verbeterd en veel meer gericht op de studenten in plaats van op de docenten. Goed onderwijs is ontzettend belangrijk voor de toekomst van ons land en daarom mogen deze ontwikkelingen niet teruggedraaid worden."

"Ook biedt de regering gratis onderwijs aan op staatsscholen en is het mogelijk voor studenten om studiebeurzen te krijgen", vertelt Mang. "Zo kunnen we nu ook makkelijker in het buitenland studeren", voegt Moe daaraan toe. De jongeren zijn bang dat de militairen de klok tien jaar terugdraaien en een einde maken aan deze ontwikkelingen.

Bloedende wond

De staatsgreep roept bij veel Myanmarezen pijnlijke herinneringen op aan 1988. Toen kwam de bevolking in opstand tegen het regime van dictator Ne Win, die het land sinds 1962 in zijn greep had. Het waren studenten die de protesten toen leidden.

Het leger sloeg de opstand met harde hand neer. Duizenden mensen kwamen om het leven en een periode onder strikte militaire heerschappij volgde.

"De bloedige opstand van 1988 kwam gelijk in me op", vertelt La Min. "Het is een wond die nog steeds bloedt in de harten van de Myanmarese bevolking." Ook al hebben de jongeren de protesten van toen zelf niet meegemaakt, ze hebben de verhalen gehoord en de beelden gezien. Sterker nog, ze delen die beelden nu op social media.

"We willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt", zegt Mang.

De jongeren laten hun stem vooral horen via Facebook en Twitter. "We uiten onze onvrede op een vreedzame manier online", vertelt Sai. "De regeringsleiders hebben opgeroepen thuis te blijven en geen geweld te gebruiken. Bovendien lopen we het risico gearresteerd te worden als we de straat op gaan."

Onder andere met de hashtags #SaveMyanmar en #HearTheVoiceOfMyanmar laten de jongeren van zich horen. Ook steunen ze op deze manier de Burgerlijke Ongehoorzaamheidsbeweging, waarbij onder andere overheidsfunctionarissen hun werkzaamheden neerleggen.

Daarnaast doen ze mee aan de lawaaiprotesten, waarbij inwoners op potten en pannen slaan en toeteren met hun auto's. "Dit is een traditie in Myanmar om de kwade geesten te verjagen", legt Mang uit, verwijzend naar de militairen.

Bekijk hier de beelden van de lawaaiprotesten afgelopen week:

Het nieuwe militaire regime heeft Facebook inmiddels geblokkeerd in het hele land. Toch lukt het veel Myanmarezen nog steeds om online te komen via een beveiligde VPN-verbinding en deinzen ze niet terug.

"Onze toekomst hangt van deze situatie af en dus zullen we onze onvrede blijven uiten", vertelt La Min. "Het voelt als een plicht aan mijn land", voegt Mang toe. "Ik hoop dat we snel weer kunnen doorgaan met het opbouwen van de democratie in Myanmar."
Concertzalen organiseren reeks gesprekken over toekomst van muzieksector
3 Februari, 13:01 Skynet Belgie
Concertzalen Het Depot en Trix, Openluchttheater Rivierenhof en het platform voor muzikaal talent VI.be organiseren van 8 tot 12 februari vijf gesprekken over de toekomst van de muzieksector in deze woelige (corona)tijden. "(Don't) Mind The Future", naar een nummer van The Van Jets, zal thema's als digitalisering, economische relance, de maatschappelijke impact van muziek en inclusiviteit aansnijden.


NMBS zit dicht bij akkoord voor nieuwe toekomst station Nekkerspoel
2 Februari, 15:30 Gazet v. Antwerpen

Er is een nieuwe toekomst in zicht voor station Nekkerspoel in Mechelen. De NMBS geeft aan dicht bij een akkoord te zitten om een groot deel van het recent opgeknapte gebouw in concessie te geven. ?Daarbij krijgt de monumentale wachtzaal geregeld een culturele invulling?, klinkt het bij het stadsbestuur.
Uitbaters Scaldiana kopen pand over om toekomst te garanderen, maar invulling blijft onzeker
2 Februari, 05:36 Gazet v. Antwerpen

Restaurant Scaldiana in Rupelmonde is al decennialang een baken langs de Scheldedijk. Het etablissement kende al hoge pieken en diepe dalen. De zaak wordt nu overgekocht door de huidige uitbaters en krijgt de zaak een nieuwe toekomst. Wat er precies mee zal gebeuren is nog niet helemaal duidelijk.
Jongeren eerst vaccineren blijkt gevaarlijk spel met virus
2 Februari, 01:12 De Tijd
01:55 Om jongeren perspectief te geven wordt opgeroepen hen sneller te vaccineren of voor hen sneller te versoepelen. Maar dat staat haaks op de vaccinatiestrategie van de overheid. ?Het vergroot het risico...


ANALYSE. De toekomst van de luchtvaart: ?Tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug?
29 Januari, 05:31 HLN.BE
Gaat de vlieger weer op voor de luchtvaartindustrie? De turbulentie was nooit groter: het virus blijft woekeren, commercieel interessante zakenreizigers vergaderen vandaag vrolijk thuis en overheden willen van faillissement geredde maatschappijen ecologischer doen vliegen. Maar in duurzaam zit ook 'duur'. "Het herstel zal nog jaren vergen en de tijd van spotgoedkope vliegtickets keert niet meer terug."


Coronapandemie kan Europese clubs 8,5 miljard euro kosten: ?Serieus afvragen hoe we de toekomst zien?

Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus en de European Club Association (ECA), heeft woensdag tijdens een online seminarie meegedeeld dat de coronapandemie het hele Europese voetbal tussen de 6,5 en de 8,5 miljard euro zal kosten.
Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor, Knokke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: ?We moeten aan de toekomst beginnen denken?
25 Januari, 14:30 HLN.BE
Uniek voor Vlaanderen: de gemeente Knokke-Heist investeert maar liefst 7 miljoen euro in de aanleg van een volledig nieuw bos. Op de terreinen van 27 hectare worden het komende jaar zo?n 50.000 bomen aangeplant. ?In de eerste plaats is het bos bedoeld voor eigen inwoners en tweedeverblijvers. Ook de jeugd vergeten we niet", zegt schepen Kris Demeyere.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn