NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Toegang

2News.be / Trefwoorden / Toegang

Brussels Gewest vereenvoudigt toegang tot werk
Donderdag, 00:01 Skynet Belgie
De Brusselse regering heeft een ontwerp van ordonnantie goedgekeurd dat de toegang tot werk moet vereenvoudigen. Dat heeft staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) woensdag bekendgemaakt.


Home Assistant patcht Supervisor-bug die toegang tot installaties mogelijk maakt
10 Maart, 01:03 Tweakers
Home Assistant heeft een update uitgebracht voor de Supervisor, het onderliggende systeem van het smarthomeplatform. In die update wordt een ernstige kwetsbaarheid gerepareerd waarmee aanvallers op afstand en zonder authenticatie een systeem konden overnemen.


ACM: Ziggo hoeft concurrent geen kabeltoegang te geven via straatkasten
10 Maart, 00:55 Tweakers
Ziggo hoeft concurrerende aanbieders geen toegang te geven tot zijn kabelnet via de straatkasten. Dat zegt de ACM na onderzoek. De toezichthouder gaat wel onderzoeken of Ziggo op een andere manier toegang moet bieden aan concurrenten.


Wit-Rusland beperkt toegang Poolse vrachtwagens na sluiting grensovergang
18 Februari, 00:05 Skynet Buitenland
Wit-Rusland heeft de toegang voor Poolse vrachtwagenchauffeurs beperkt en gaat de Poolse verbindingsofficier het land uitzetten. Het heeft ook de Poolse zaakgelastigde op het matje geroepen. De maatregelen komen er als protest tegen de Poolse sluiting van een belangrijke grensovergang.


Ongevaccineerde Djokovic vraagt VS toch om toegang voor Masters-toernooien
12 Februari, 00:09 NU.NL - Sport
Novak Djokovic heeft een verzoek ingediend om volgende maand de Verenigde Staten in te mogen, zodat hij de Masters-toernooien van Indian Wells en Miami kan spelen. De winnaar van de laatste editie van de Australian Open is niet gevaccineerd en mag daarom in principe het land niet in.


Fedora 38 gaat standaard toegang geven tot ongefilterd Flathub-softwarecenter
9 Februari, 00:00 Tweakers
De ontwikkelaars achter Fedora gaan volledige toegang tot Flathub mogelijk maken. Momenteel kunnen gebruikers een beperkte hoeveelheid Flathub-apps gebruiken, maar vanaf versie 38 krijgen ze toegang tot een ongefilterde lijst.


Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn accounts op Facebook en Instagram
31 Januari, 00:11 NU.NL - Tech
Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn Facebook- en Instagram-accounts. Dat heeft Meta, het moederbedrijf van de twee sociale media, woensdag bekendgemaakt. De voormalige Amerikaanse president kan zijn accounts binnen enkele weken weer gebruiken. Hij moet zich dan wel aan de gebruiksvoorwaarden houden.


Twitter geeft toe externe apps te blokkeren
25 Januari, 00:43 NU.NL - Tech
Twitter heeft bevestigd dat het een aantal externe apps bewust heeft geblokkeerd. Het socialemediabedrijf handhaaft naar eigen zeggen regels die al langer bestaan. Onder andere Tweetbot, Twitterrific en Fenix kampen sinds vorige week met problemen door de afsluiting.


Taliban verbieden vrouwen toegang tot universiteiten
21 December 2022, 00:06 NOS nieuws

De Taliban hebben het hoger onderwijs in Afghanistan opgeschort voor vrouwelijke studenten. In een brief is Afghaanse universiteiten opgedragen om met onmiddellijke ingang vrouwen niet langer toe te laten.

Het besluit is tot nader order. Het ministerie van Onderwijs heeft geen reden voor de nieuwe beperking gegeven.

Ook op Twitter wordt de brief gedeeld:

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben het besluit van de Taliban veroordeeld. "De Taliban kunnen niet verwachten dat ze een legitiem lid worden van de internationale gemeenschap als ze niet de rechten respecteren van alle Afghanen, in het bijzonder die van vrouwen en meisjes", zei de Amerikaanse plaatsvervangend VN-ambassadeur Robert Wood.

De maatregel is de jongste stap in een reeks beperkingen die de Taliban meisjes en vrouwen hebben opgelegd die naar school willen gaan of willen studeren.

Middelbare school

In augustus vorig jaar namen de Taliban opnieuw de macht over in Afghanistan, nadat troepen van de Verenigde Staten en de NAVO zich hadden teruggetrokken. Sindsdien hebben ze hun strenge interpretatie van de islamitische wet op grote schaal toegepast, ondanks de belofte om een meer gematigd beleid te zullen voeren.

In maart van dit jaar kwam het besluit dat meisjes niet meer naar de middelbare school mogen, totdat het onderwijs voor meisjes volgens de Talibanleiders in overeenstemming is met de sharia en de Afghaanse cultuur. Eerder was beloofd dat ze wel naar school mochten gaan, maar dat werd op het laatste moment weer ingetrokken.

Ook mogen vrouwen niet langer de meeste beroepen uitoefenen en in parken of sportscholen komen.

Executie

Begin deze maand voerden de Taliban voor het eerst sinds de machtsovername een openbare executie uit. Een man die veroordeeld was voor moord werd in het westen van het land in het openbaar doodgeschoten met een automatisch geweer, door de vader van het slachtoffer, zoals een strenge interpretatie van de islamitische wet voorschrijft.
Vivaldi ondersteunt optie snelle toegang Mastodon-server in browser - update
8 December 2022, 00:45 Tweakers
De ontwikkelaars van Vivaldi hebben een optie voor een eigen instance van sociaal platform Mastodon in de browser verwerkt. Gebruikers kunnen het zogenoemde Vivaldi Social aan de zijbalk toevoegen en daar met een druk op de knop openen.


Microsoft meldt bug waardoor ODBC-apps toegang verliezen tot databases
8 December 2022, 00:43 Tweakers
Microsoft heeft een probleem gemeld waardoor apps die gebruikmaken van Microsoft Open Database Connectivity en de bijbehorende SQL-server geen verbinding meer kunnen maken met databasemanagementsystemen. Het Amerikaanse bedrijf werkt momenteel aan een fix.


LastPass: hackers hadden toegang tot 'bepaalde klantgegevens' bij nieuw datalek
2 December 2022, 00:01 Tweakers
LastPass meldt dat hackers toegang hadden tot zijn cloudopslag, waarbij 'bepaalde klantgegevens' zijn ingezien. Volgens het bedrijf blijven wachtwoorden 'veilig versleuteld'. De hackers kregen toegang tot de opslag met gegevens die zijn buitgemaakt bij een eerdere hack.


Adobe verliest toegang tot bepaalde kleuren Pantone, extra abonnement vereist
29 Oktober 2022, 00:00 Tweakers
Adobe-programma's als Photoshop, Illustrator en InDesign hebben geen standaard toegang meer tot de meeste kleuren van Pantone, tenzij gebruikers daarvoor een abonnement afnemen. Hierdoor bevatten oude bestanden waarin deze kleuren gebruikt zijn nu zwarte vlakken.


Roversbende opgerold die het op auto's met sleutelloze toegang had voorzien
18 Oktober 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Bij een internationale politieactie is een roversbende opgerold die auto's kon stelen door het zogenoemde keyless entry-systeem te hacken. Dankzij dit systeem kan een auto geopend en gestart worden wanneer de sleutel in de buurt van het voertuig is.


Nieuwe klanten krijgen jaar lang gratis toegang tot IFS assyst
14 Oktober 2022, 00:06 Techzine
Service management-oplossing IFS assyst is een jaar lang gratis beschikbaar voor nieuwe klanten. Organisaties die voor november 2023 een driejarige licentie afnemen krijgen het eerste jaar cadeau. IFS maakte de actie bekend tijdens IFS Unleashed, een recente conferentie. Nieuwe gebruikers van IFS assyst komen in aanmerking voor een gratis licentie van een jaar. De actie […]


Toezichthouder waarschuwt: toegang tot zorg is niet meer vanzelfsprekend
14 Oktober 2022, 00:06 NOS nieuws

De zorg heeft een kritisch punt bereikt, waarschuwt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Terwijl de zorgvraag stijgt, wordt het aanbod steeds schaarser. Toegang tot zorg is daardoor niet meer vanzelfsprekend. Dit staat in het jaarlijkse rapport 'De Stand van de zorg', waarin de NZa het functioneren van ons zorgstelsel analyseert.

Die analyse is dus allesbehalve rooskleurig. "Mensen krijgen lang niet altijd meer de zorg die zij nodig hebben", schrijft bestuursvoorzitter Marian Kaljouw. "De wachtlijsten in de gespecialiseerde ggz zijn onverantwoord lang. Er is een tekort aan zorgprofessionals. De huisartsen krijgen meer taken toegeschoven dan zij aankunnen. De ziekenhuizen kampen met wachtlijsten en daarnaast meer dan 100.000 uitgestelde behandelingen door de coronapandemie."

Kaljouw voorziet dat de wachtlijsten en wachttijden de komende jaren langer worden. Dat is niet alleen het gevolg van het hoge ziekteverzuim en de krappe arbeidsmarkt. Er zijn regionale verschillen, maar in het hele land ziet de NZa de spanning oplopen. "Als we niets doen, stevenen we af op een onoverbrugbare zorgkloof", voorspelt Kaljouw.

Zorgkloof nu al zichtbaar

Die zorgkloof tekent zich volgens de NZa nu al af. Er zijn uiteraard mensen die als het nodig is de weg kennen en over voldoende middelen beschikken om de juiste zorg te krijgen. Maar er zijn ook veel mensen die zulke middelen en die kennis niet hebben en buiten de boot vallen. De kloof is niet overal in Nederland even diep, vanwege het verschil in zorgaanbod per regio.

De NZa roept het het ministerie van Volksgezondheid op om een lijst met voorwaarden te maken zodat zorgverleners, zorgaanbieders en zorginkopers bij verzekeraars en gemeenten in het hele land op basis van de zelfde regels beslissen waarom bepaalde zorg wel of niet meer wordt gegeven.

Los daarvan moeten de regionale 'zorgnetwerken' van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten zelf van de NZa ook plannen maken om het tij te keren. Hoe dat concreet moet gebeuren, is onduidelijk. Een belangrijke oorzaak van de problemen is immers het structurele personeelstekort en dat wordt op de korte termijn niet opgelost.

Uiteraard heeft de coronapandemie met het hoge ziekteverzuim de tekorten extremer gemaakt. Maar het beknibbelen op personeel is al jarenlang beleid om de hoge zorgkosten af te remmen. Vanwege budgetplafonds moesten zorgaanbieders meer doen met minder personeel. Dat dit systeem op de lange termijn onhoudbaar was, werd genegeerd tot het instortte onder druk van corona.

Grenzen zorg ruim overschreden

In de medische wereld bestaat dan ook twijfel of Nederland nog wel op eigen kracht dit zorginfarct kan oplossen. Sommige gezondheidseconomen denken dat Europese landen hun zorgcapaciteit moeten bundelen om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Een aanbod van Duitse ziekenhuizen aan het begin van de zomer om op grote schaal te helpen bij het inhalen van achterstallige zorg, werd door zorgminister Kuipers van de hand gewezen. De Nederlandse zorg moest volgens Kuipers zelf 'een tandje bijzetten'.

Maar dit laatste NZa-rapport maakt duidelijk dat de grenzen van de Nederlandse zorg al ruimschoots zijn overschreden. En de realiteit is dat de beschikbaarheid van zorg, die de Nederlanders tot nu voor lief namen, niet meer vanzelfsprekend is.
Google en Truth Social van Trump bakkeleien over toegang tot Play Store
5 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Google wil Truth Social, het sociale netwerk van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, voorlopig niet toelaten tot de Play Store. Het platform houdt onvoldoende toezicht op de inhoud van berichten, zegt een woordvoerder van de techgigant dinsdag tegen Axios.


Snapchat test abonnementsdienst
19 Juni 2022, 00:04 Emerce
Snap, het moederbedrijf van fotoberichten-app Snapchat, test een nieuwe abonnementsdienst genaamd Snapchat + die abonnees toegang geeft tot exclusieve content en functies die nog in ontwikkeling zijn.


Apple wil USB-C-accessoires geen automatische toegang geven tot macOS Ventura
10 Juni 2022, 00:00 Tweakers
Gebruikers van Apple-laptops met M1- of M2-socs die macOS Ventura draaien, moeten binnenkort toestemming geven aan USB-C- of Thunderbolt-accessoires als die willen praten met het besturingssysteem. De maatregel geldt drie dagen en is manueel uit te schakelen.


Microsoft moet curatoren Amsterdam Trade Bank toegang geven tot mailsystemen
9 Mei 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Microsoft moet de curatoren van de failliete Amsterdam Trade Bank (ATB) toegang geven tot e-mailsystemen en andere gegevens. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Doet Microsoft dat niet, dan dreigt een miljoenenboete.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn