NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Tiktok

2News.be / Trefwoorden / Tiktok

TikTok is volgens topman geen spion van de Chinese overheid
Woensdag, 00:53 NU.NL - Tech
TikTok heeft nog nooit gegevens van gebruikers met de Chinese overheid gedeeld en zal dat ook nooit doen. Dat gaat topman Shou Zi Chew van de videoapp donderdag verklaren voor het Amerikaanse Congres, blijkt uit de al gepubliceerde verklaringen.


Eerste staat in VS remt gebruik van TikTok en Instagram door kinderen
Woensdag, 00:53 NU.NL - Tech
In de Amerikaanse staat Utah is donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Dit gebeurde ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten.


TikTok-directeur Shou Zi Chew stapt uit de schaduw voor Amerikaanse Senaat
Woensdag, 00:53 NU.NL - Tech
Shou Zi Chew is al twee jaar de CEO van TikTok, een van de populairste apps ter wereld. Deze week trad hij voor het eerst in de spotlights toen hij werd ondervraagd door de Amerikaanse Senaat. De toekomst van TikTok in de VS staat op het spel. Wat weten we over Chew?


Belastingdienst wil dat medewerkers TikTok van werktelefoon halen
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd spionagegevoelige apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen. De fiscus is bang dat TikTok gebruikt kan worden om mensen te bespioneren.


Nieuw-Zeeland verbiedt TikTok op werktelefoons van parlementsleden
23 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Nieuw-Zeeland gaat TikTok verbieden op werktelefoons en andere apparaten die toegang hebben tot het parlementaire netwerk, heeft een regeringsfunctionaris vrijdag bekendgemaakt.


VS zet moederbedrijf TikTok voor het blok: kies tussen verkoop en verbod
23 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
De Amerikaanse regering wil dat TikTok-moederbedrijf ByteDance zijn populaire filmpjesapp verkoopt. Doet het bedrijf dat niet, dan volgt mogelijk een verbod, meldt The Wall Street Journal donderdag.


Nederlands kabinet gaat gebruik van TikTok op overheidstelefoons verbieden
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Het kabinet raadt rijksambtenaren per direct af om apps uit landen als China en Rusland te gebruiken op hun werktelefoon. De populaire, maar omstreden app TikTok krijgt dus een negatief advies. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van steeds meer overheden. Op termijn volgt een compleet verbod.


Pepsi zet vol in op TikTok voor Champions League-finale
22 Maart, 00:00 Emerce
In de aanloop van de Champions League-finale op 10 juni is Pepsi al zijn social campagne begonnen. De Amerikanen zetten vol in op TikTok.


TikTok overweegt zich los te rukken van Chinees moederbedrijf
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
TikTok overweegt zich af te splitsen van zijn Chinese moederbedrijf ByteDance om zorgen bij westerse landen weg te nemen, meldt persbureau Bloomberg. Die zijn bang dat de Chinese overheid het sociale netwerk misbruikt om ons te bespioneren.


TikTok - Ook Brussels Parlement blokkeert TikTok
16 Maart, 00:00 Skynet Belgie
Wie op TikTok wil, zal dat voortaan niet meer kunnen in het Brussels Parlement. Dat heeft woensdag namelijk beslist om de toegang tot de app te blokkeren op alle door de diensten van het Parlement beheerde datanetwerken, met inbegrip van het wifinetwerk dat toegankelijk is voor bezoekers.


TikTok - Brusselse regering bevestigt TikTok-ban op diensttoestellen
11 Maart, 00:34 Skynet
De Brusselse regering is vrijdag overeengekomen het gebruik van TikTok op toestellen van het gewestelijke overheidspersoneel tijdelijk te verbieden. Ze zal de lokale besturen vragen hetzelfde verbod in te voeren.


Vlaamse overheid blokkeert TikTok voor overheidspersoneel - update
13 Maart, 00:01 Tweakers
Vlaamse overheidsambtenaren kunnen niet langer de TikTok-site of -app benaderen via werksmartphones of -computers. Daarnaast wordt TikTok geblokkeerd via het IT-netwerk van de Vlaamse overheid. Vlaanderen zegt dit te doen om veiligheidsredenen.


Deense publieke omroep ontraadt personeel TikTok
11 Maart, 00:21 Emerce
Medewerkers van de Deense publieke omroep wordt afgeraden om TikTok op hun telefoons te hebben. Wie het voor zijn werk nodig heeft, doet dat bij voorkeur op een apart toestel.


Spotify brengt TikTok-achtige ontdekkingsfeed uit in thuisscherm
10 Maart, 00:55 Tweakers
Spotify gaat de lay-out van het thuisscherm van de app omgooien. Daarmee moet het voor gebruikers makkelijker worden nieuwe muziek, maar ook video's te ontdekken. Er komt een feed waarin previews van nummers en podcasts te horen en te zien zijn.


Spotify brengt TikTok-achtige ontdekkingsfeed uit in thuisscherm
10 Maart, 00:55 Tweakers
Spotify gaat de lay-out van het thuisscherm van de app omgooien. Daarmee moet het voor gebruikers makkelijker worden nieuwe muziek, maar ook video's te ontdekken. Er komt een feed waarin previews van nummers en podcasts te horen en te zien zijn.


Hoe gevaarlijk is de Chinese filmpjesapp TikTok echt?
10 Maart, 00:17 De Tijd
20:57 Nu steeds meer overheden TikTok op diensttelefoons van hun personeel verbieden, luidt de vraag: hoe gevaarlijk is de Chinese filmpjesapp echt? 'Het lastige is dat je niet kunt bewijzen dat iets niet g...


NU+ | Waarom het ene na het andere land TikTok op overheidstelefoons verbiedt
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
Leden van het Europees Parlement mogen geen TikTok meer op hun werktelefoons hebben staan. De Chinese app mag ook niet op telefoons staan met toegang tot werkmail of de internetverbinding van het Europees Parlement. TikTok krijgt met steeds meer weerstand te maken. Overheden wereldwijd pleiten inmiddels voor een TikTok-ban voor medewerkers.


TikTok wil zorgen over spionage wegnemen door gegevens in Europa te bewaren
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
TikTok wil ervoor zorgen dat gegevens van Europese gebruikers niet zomaar naar het moederbedrijf in China gaan. Steeds meer bedrijven en overheden doen het sociale netwerk in de ban uit angst voor spionage door de Chinese overheid.


TikTok opent twee extra Europese datacenters
9 Maart, 00:21 Skynet Buitenland
De gegevens van de Europese gebruikers van de populaire app TikTok zullen binnenkort lokaal worden opgeslagen. Dat zegt het bedrijf, dat twee bijkomende Europese datacenters aankondigt in Dublin (Ierland) en Hamar (Noorwegen).


digimeter - Meta maakt meer en meer plaats voor TikTok en BeReal bij jonge Vlamingen
9 Maart, 00:06 Skynet
Sociale mediaplatformen TikTok en BeReal nemen steeds vaker de plaats in van Meta in de digitale wereld van de jonge Vlamingen. Dat blijkt donderdag uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, dat de digitale gewoontes van de Vlaming bestudeert.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn