NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Tijdelijk

2News.be / Trefwoorden / Tijdelijk

Maandagmarkt verhuist tijdelijk voor amfitheater: ?Definitieve verhuizing volgt?
Zaterdag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De maandagmarkt in Heist-op-den-Berg verhuist van 2 augustus tot 13 september van het Cultuurplein naar de Bergstraat. Dat is nodig om plaats te maken voor het amfitheater waar Cultuurcentrum Zwaneberg en het lokaal bestuur de schouders onder zetten. Van 11 augustus tot 5 september vinden daar allerlei culturele activiteiten plaats. Ten laatste tegen maart 2022 staat de definitieve verhuizing van de markt gepland.
Melkweg stopt tijdelijk met testevenementen na harde groei coronabesmettingen
14 Juli, 00:09 NU.NL - Muziek
De Melkweg in Amsterdam organiseert de komende drie weken geen testevenementen. Dat besloot de uitgaansgelegenheid vanwege het grote aantal coronabesmettingen.


Finland stuurt tijdelijk geen migranten terug naar Afghanistan
13 Juli, 00:05 Skynet
Finland stuurt tijdelijk geen Afghaanse migranten terug naar hun land, nu het geweld daar weer oplaait. De autoriteiten willen eerst afwachten hoe de situatie in het land is. Afghanistan had zondag zelf gevraagd aan Europa om geen Afghaanse migranten meer het land uit te zetten.


Zuid-Afrika stopt met AstraZeneca-inentingen, vrees voor minder bescherming
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

Zuid-Afrika heeft het inenten met het AstraZeneca-vaccin opgeschort. Uit eerste testresultaten zou blijken dat het vaccin beperkte bescherming biedt tegen milde en matige symptomen van de Zuid-Afrikaanse coronavariant. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Zweli Mkhize bekendgemaakt.

Het nieuws is voor het Afrikaanse land, dat vorige week nog een miljoen doses van het vaccin ontving, een behoorlijke tegenslag. Zuid-Afrika was van plan om midden februari te starten met het inenten van zorgmedewerkers.

Uit het kleinschalige onderzoek, dat nog geen peer review heeft ondergaan, kon niet worden opgemaakt of het vaccin beschermt tegen ernstigere symptomen. Dat komt omdat de 2000 deelnemers personen vooral jonge en gezonde volwassenen waren.

Hervatten met prikken

Als uit volgende onderzoeken blijkt dat het AstraZeneca-vaccin wel werkt bij hevigere gevallen, overwegen Zuid-Afrikaanse gezondheidsautoriteiten te hervatten met de vaccinaties. Ondertussen zullen in Zuid-Afrika andere vaccins worden uitgerold, beloofde Mkhize.

Ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin verwachten dat ze de prik tegen de herfst zo hebben aangepast, dat die wel voldoende bescherming biedt tegen symptomen deze variant.

De Zuid-Afrikaanse mutatie is de meest voorkomende in Zuid-Afrika en hij is inmiddels al in 32 landen opgedoken. Meer dan 46.000 Zuid-Afrikanen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Woningen op Grote Markt tijdelijk onbewoonbaar door afbrokkelende steunmuur

De brandweer rukte vrijdagavond uit naar de Grote Markt in Antwerpen. Door een afbrokkelende steunmuur in een kelder was er een probleem met de stabiliteit van twee gebouwen. Die werden door de politie dan ook onbewoonbaar verklaard.
Pand op Grote Markt tijdelijk onbewoonbaar door ingestorte muur onder restaurant Level
5 Februari, 20:37 HLN.BE
De hulpdiensten werden vrijdagavond opgeroepen voor instortingsgevaar op de Grote Markt in Antwerpen. Een aanpalend pand werd onbewoonbaar verklaard waardoor de 90-jarige bewoonster moest opgevangen worden door familie. Het getroffen pand moet gestut worden.


Zware regen maakt pand instabiel: straat tijdelijk afgesloten
4 Februari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

De Ankerstraat in Sint-Niklaas moet op 4 februari om 20 uur afgesloten worden ter hoogte van de huisnummers 107-109 voor dringende afbraakwerken van een bouwvallig pand. De regen van de voorbije dagen heeft vermoedelijk het fundament van een muur aangetast, waardoor die instabiel is geworden.
Meer dan 150 woonzorgcentra hebben bezoekregeling tijdelijk opgeschort
2 Februari, 17:55 Skynet
In de week van 19 tot 26 januari hebben 152 woonzorgcentra in Vlaanderen een tijdelijke opschorting van hun bezoekregeling gemeld. Gemiddeld is er sprake van een bezoekverbod van 12 dagen, maar in een extreem geval is er sprake van 39 dagen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Katrien Schryvers (CD&V) en Freya Saeys (Open Vld).


Winkels lopen online over, IKEA verkoopt tijdelijk nee bij bestellingen
1 Februari, 17:19 NU.NL - Economie
Het is bij de winkels dusdanig druk online, dat woongigant IKEA klanten nu zelfs nee verkoopt. Het bedrijf laat dinsdag desgevraagd aan NU.nl weten dat het zich genoodzaakt ziet tijdelijk minder bestellingen aan te nemen. Veel andere winkels die ook online actief zijn, zeggen dat het vooral heel erg druk is bij de klantenservice.


Autobrand in parkeergarage: appartementsgebouw tijdelijk ontruimd
30 Januari, 15:06 Gazet v. Antwerpen

Politie en brandweer hebben zaterdagochtend een appartementsgebouw in de Colonel Silvertopstraat in Boom tijdelijk ontruimd omdat er brand was ontstaan in de parkeergarage onder het gebouw.
Dario van den Buijs keert (tijdelijk) terug naar Nederland

Dario van den Buijs wordt door Beerschot voor een half seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard.
Rechter blokkeert tijdelijk Bidens deportatiestop
26 Januari, 20:42 HLN.BE
Een federale rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft een stokje gestoken voor het opschorten van het deporteren van illegalen. President Joe Biden wilde dat er honderd dagen lang geen illegalen het land werden uitgezet.


Dumoulin over (tijdelijk) afscheid: 'Voelt alsof ik rugzak van 100 kilo afdoe'
23 Januari, 13:49 NU.NL - Sport
Tom Dumoulin gaat de komende periode proberen de vraag wat hem nou echt gelukkig maakt als wielrenner en als mens te beantwoorden. De renner van Jumbo-Visma kondigde zaterdag plotseling aan tijdelijk te stoppen.


Patrick Lefevere over zijn sponsors, (tijdelijk) loon inleveren en herstel Evenepoel: ?Er is iets te optimistisch gereageerd?
23 Januari, 05:30 HLN.BE
De eerste koersen zijn alweer geschrapt, met Remco Evenepoel gaat het minder goed dan verhoopt en in maart zal blijken of hoofdsponsor Deceuninck het contract met Patrick Lefevere wel of niet verlengt. Maar na het crisisjaar 2020 is de wielermanager strijdvaardiger dan ooit tevoren. ?Stel dat ik morgen een sponsor vind ? die er voor alle duidelijkheid nu niet is ? die het dubbele biedt, dan ben ik weg. Of Deceuninck geeft hetzelfde.?


Wout van Aert over het (tijdelijk) stoppen van Tom Dumoulin: ?Ik hoop dat hij sterker terugkomt?

Wout van Aert reageerde na de veldrit in Hamme over het (tijdelijk) stoppen van ploegmaat Tom Dumoulin. ?Op stage is er in groep niet over gepraat, al was het voor mij een minder grote verrassing dan voor de buitenwereld.?
Vrachtwagens botsen in Kennedytunnel: ?Tunnel wordt 10 minuten afgesloten richting Gent?

In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken zijn versperd. Voor de takeling wordt de tunnel straks tien minuten volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
Wibra opent (tijdelijk) een webwinkel
19 Januari, 16:54 Emerce
Wibra, de keten voor huishoudelijke artikelen en kleding, lanceert een dezer dagen een webshop voor consumenten. Ook gaat het familiebedrijf landelijk bezorgen nu de winkel gesloten blijft.


Twitter schort account van extreemrechts Republikeins Congreslid tijdelijk op
18 Januari, 01:43 Skynet
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag tijdelijk het account opgeschort van Marjorie Taylor Greene, een extreemrechts lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze zou de regels rond de integriteit van het platform geschonden hebben.


Facebook verbiedt tijdelijk advertenties voor militaire uitrusting in VS
17 Januari, 08:19 NU.NL - Tech
Facebook verbiedt in de Verenigde Staten advertenties voor wapenaccessoires en andere militaire uitrusting tot na de inhuldiging van de aankomende Amerikaanse president Joe Biden, meldde BuzzFeed News zaterdagavond.


Pfizer zet vaccinleveringen tijdelijk op lager pitje, maar schaalt daarna fors op
15 Januari, 13:42 HLN.BE
Farmabedrijf Pfizer bevestigt dat het de productiecapaciteit van zijn coronavaccin wil opschalen en dat er daardoor "een tijdelijke invloed zal zijn op de zendingen vanaf januari tot begin februari". Vanaf eind februari zal het aantal beschikbare dosissen echter aanzienlijk verhogen, benadrukt het bedrijf: Pfizer schaalt de doelstelling voor 2021 op van 1,3 naar 2 miljard doses. Eerder had ook partner BioNTech dat cijfer al genoemd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn