NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Texas


26 Mei, 00:06 Volkskrant
Wat dreef de 18-jarige schutter in Texas? Gerechtspsychiater over de mogelijke oorzaken van de dodelijke raid in basisschool
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Extreme frustratie, een persoonlijkheidsstoornis en een cultuur waar wapens nog altijd beschouwd worden als een adequate manier om problemen op te lossen. Gerechtspsychiater Rudi Verelst, die al tientallen verdachten van zware feiten onderzocht, ziet hij een aantal typische fenomenen terugkeren.
Moeder schutter van Texas getuigt: ?Salvador was absoluut niet gewelddadig?
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Er worden vooral leugens en halve waarheden over ons verteld. Ik weet ook niet wat mijn zoon heeft bezield. Maar gewelddadig is hij nooit geweest?, zegt Adriana Reyes. De moeder van de schutter van Texas leeft mee met de nabestaanden, zegt ze.
Persconferentie over schietpartij in Texas even verstoord: ?Jullie doen er niets aan!?
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een persconferentie over het bloedbad in een basisschool in Uvalde werd woensdag even verstoord. Toen de Republikeinse gouverneur Greg Abbott de aanwezige pers te woord stond, kaapte de Democratische politicus Beto O?Rourke het gebeuren. Hij noemde de reactie van de Republikein op de tragedie ?voorspelbaar?. ?Het is wachten op de volgende schietpartij en jullie doen er niets aan?, zei hij. O?Rourke werd uiteindelijk weggeleid door de security terwijl heel wat mensen hem uitscholden. Ook de politiechef was misnoegd, die hem een ?zieke smeerlap? noemde.
Beelden tonen hoe tornado?s door de staat Texas razen en alles vernielen: 50.000 mensen zitten zonder stroom
23 Maart, 00:02 HLN.BE
Verschillende krachtige tornado?s razen door de staat Texas en vernielen alles wat op hun pad komt. Op bovenstaande beelden is tussen het rondvliegende puin een rode pick-up truck te zien. Als bij wonder komt hij weer op zijn vier wielen terecht en slaagt de bestuurder erin om weg te rijden. Bijna 50.000 mensen zitten zonder stroom en in de hardst getroffen woonwijken zijn de meeste huizen onbewoonbaar. Negentien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, wat volgens gouverneur Greg Abbott, gezien de omstandigheden, een klein mirakel is. ?Voor zover ik weet, zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers?, vertelt hij.


Gouverneur van Texas wil transzorg voor kinderen strafbaar stellen
25 Februari, 00:12 Volkskrant
Ouders en medici die in de Amerikaanse staat Texas specialistische zorg verlenen aan transgender kinderen kunnen binnenkort mogelijk worden vervolgd voor kindermisbruik, als het aan de gouverneur ligt.


Texas klaagt Facebook aan om inmiddels gestopt gezichtsherkenningssysteem
17 Februari, 01:46 NU.NL - Tech
De procureur-generaal van de Amerikaanse staat Texas heeft Facebook-moederbedrijf Meta aangeklaagd, schrijft CNN. Volgens de staat heeft Facebook op illegale wijze gezichtsherkenningsdata van tientallen miljoenen Texanen verzameld.


Gouverneur Texas bedroefd om drama bij festival: 'Leef met nabestaanden mee'
11 November 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
De gouverneur van Texas heeft gereageerd op de tragische gebeurtenissen bij het Astroworld Festival van rapper Travis Scott in Houston. Greg Abbott zegt bedroefd te zijn en leeft mee met de nabestaanden van de acht bezoekers die vrijdag in het gedrang zijn overleden.


Amerikaanse regering bindt strijd aan met anti-abortuswet Texas
19 Oktober 2021, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse regering wil dat de hoogste rechters van het land een streep zetten door de nieuwe anti-abortuswet van de Amerikaanse staat Texas. Het ministerie van Justitie heeft het Hooggerechtshof gevraagd de omstreden Texaanse wet te blokkeren die de meeste abortussen in de staat verbiedt.


Regering-Biden naar Hooggerechtshof om abortuswet Texas terug te draaien
16 Oktober 2021, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse regering stapt naar het Hooggerechtshof om de aangescherpte abortuswet in Texas terug te draaien. Volgens minister van Justitie Garland is de wet "overduidelijk" in strijd met de grondwet. De hoogste rechters weigerden eerder om de strenge wet illegaal te verklaren, maar toetsten hem toen niet aan de grondwet. Dat gaat nu wel gebeuren.

De wet werd begin september van kracht en schrijft onder meer voor dat vrouwen geen abortus meer mogen ondergaan als de hartslag van de embryo te horen is. Dat is vaak al na zes weken zwangerschap. Voor zwangerschappen als gevolg van incest of verkrachting wordt geen uitzondering gemaakt.

Sindsdien is met wisselend succes geprobeerd om de wet van tafel te krijgen, maar gisteren oordeelde het gerechtshof van Texas opnieuw dat de wet overeind kan blijven. Dat betekent dat Texaanse vrouwen die een abortus willen naar een andere staat moeten uitwijken.

Texas telt ongeveer twintig abortusklinieken. Enkele zullen moeten sluiten, als de wet nog een tijd van kracht blijft. De woordvoerder van het ministerie van Justitie zei niet wanneer de regering de zaak bij het Hooggerechtshof neerlegt.
Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"
23 September 2021, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.


Omstreden abortuswet in Texas blijft van kracht, Biden zoekt uitweg uit ?ongrondwettelijke chaos?
4 September 2021, 00:06 Volkskrant
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de nieuwe abortuswet in Texas niet afgewezen. President Biden zet nu alles in het werk om uit te zoeken of er voor vrouwen alsnog aan de wet valt te ontkomen.


Nieuwe wet in Texas lijkt een voorbode van strengere abortuswetgeving in de rest van de VS
4 September 2021, 00:05 Volkskrant
Vrouwen die in de Amerikaanse staat Texas een abortus willen, moeten er voortaan snel bij zijn. Een zwangerschap die langer dan zes weken duurt, mag niet meer worden afgebroken. Pro-abortusactivisten vrezen dat andere conservatieve staten dat voorbeeld zullen volgen.


?Penalty Verstappen Texas volkomen terecht?
7 Februari 2021, 09:34 AutoBlog

We gaan oude koeien uit de sloot halen! FIA-steward Gary Connelly doet een boekje open. Het was een van de leukste races van de afgelopen vijf jaar. Althans, achter de nummer 1-positie. Maar dat is sinds 2014 sowieso niet de moeite waard om op je op te focussen. De Circuit of the Americas was het […]

The post “Penalty Verstappen Texas volkomen terecht” appeared first on Autoblog.nl.
Tweede seizoen aangekondigd van reboot Walker, Texas Ranger
4 Februari 2021, 06:36 NU.NL - Film
De remake van Walker, Texas Ranger, de populaire serie uit de jaren negentig, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft zender The CW aangekondigd.


Gerucht: Samsung gaat fabriek voor 3nm-chips bouwen in Texas
22 Januari 2021, 14:36 Tweakers
Samsung is naar verluidt van plan om 10 miljard dollar te investeren in de bouw van een chipfabriek in Austin, in de Amerikaanse staat Texas. Dat schrijft Bloomberg. Die fabriek zou in de toekomst onder andere 3nm-chips moeten gaan produceren.


Amerikaanse wapenlobby NRA vraagt faillissement aan en wil verhuizen naar Texas
16 Januari 2021, 11:37 Volkskrant
De Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft vrijdag faillissement aangevraagd. De wapenlobby-organisatie zegt te willen herstructureren om aan schuldeisers te ontkomen. In de Amerikaanse staat New York, waar de NRA op dit moment gevestigd is, loopt een rechtszaak tegen de groep.


Schutter Columbine: van welopgevoede jongen tot koelbloedige moordenaar. Ging het in Texas ook zo?
21 Mei 2018, 08:48 Volkskrant
Dylan Klebold was welopgevoed, zelfstandig, makkelijk in de omgang - tot hij op een dag twaalf medeleerlingen doodschoot op Columbine High School. In dit interview, oorspronkelijk gepubliceerd in 2016, blikte zijn moeder terug.


Dader schietpartij Texas vuurde 'heel veel' kogels af op politie
19 Mei 2018, 21:24 NOS nieuws

De 17-jarige scholier Dimitrios Pagourtzis, die verdacht wordt van de schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe waarbij tien doden vielen, heeft "heel veel kogels" op agenten afgevuurd, voordat hij zich overgaf. Dat zeggen de autoriteiten. Hij zou zeker een kwartier in een vuurgevecht verwikkeld zijn geweest met de politie.

Pagourtzis had niet alleen vuurwapens bij zich. De politie vond ook verschillende zelfgemaakte explosieven. Het gaat om verschillende gaspatronen die aan elkaar waren gemaakt en een snelkookpan met spijkers erin. Die konden niet exploderen, omdat ze niet waren voorzien van een ontstekingsmechanisme. De 17-jarige scholier werd voorgeleid via een videoverbinding.

Vandaag mochten scholieren van de school in Santa Fe terug naar de school om hun spullen op te halen. Dat ging in groepjes van tien, vergezeld door politieagenten.

Een getuige van de schietpartij deed zijn verhaal voor de camera:

Ondertussen komen er meer details naar buiten over de schietpartij en over de schutter. Eerder werd al duidelijk dat hij scholieren spaarde die hij mocht, volgens de voorzitter van een veiligheidscommissie van het Amerikaanse parlement riep Pagourtzis "verrassing" voor hij begon met schieten.

De schutter had geen strafblad of een crimineel verleden. "Hij heeft een schone lei", zegt de Texaanse gouverneur Abbott. "Er waren simpelweg geen aanwijzingen voor gevaar, zoals we eerder zagen bij heel veel andere schietpartijen."

Toch lijkt dat misschien wel niet waar te zijn. Volgens het Amerikaanse CBS News plaatste de schutter enkele uren voor de fatale schietpartij een vreemd bericht op Facebook, waarin hij zei: "Dangerous Days". Een motief voor de schietpartij is nog steeds niet bekend.

Pagourtzis zat volgens Amerikaanse media in het lokale footballteam en ook danste hij in de Grieks-Orthodoxe Kerk. Een van zijn docenten beschreef hem bij The New York Times als "stil, maar niet op een enge manier".Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn