NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Tata


?Ze zijn hier komen wonen. Ze wisten toch dat er bij Tata geen vitamine C uit die pijpen komt??
4 September, 00:06 Volkskrant
In Wijk aan Zee reageren velen laconiek op het rapport van het RIVM over schadelijke stoffen rond Tata Steel. In het dorp werken veel mensen bij het bedrijf. Toch denkt niet iedereen er luchtig over. ?Vroeger had ik af en toe zwarte neerslag op de witte tafel. Nu is het aan de orde van de dag.?


De toekomst van Tata: duurzaam, deels dicht, helemaal dicht of in de Noordzee?
4 September, 00:05 Volkskrant
Na het zoveelste onderzoek naar gezondheidsschade door Tata Steel in IJmuiden (afgelopen week van het RIVM)?klinkt steeds luider de vraag: hoe verder met de voormalige Hoogovens? De Tweede Kamer praat er komende week over. Vier scenario?s.


Van Weyenberg: geen toekomst voor Tata Steel als het zo vuil blijft als nu
4 September, 00:05 NOS nieuws

Staatssecretaris Van Weyenberg vindt dat er geen toekomst voor Tata Steel in IJmuiden is als het bedrijf zo vuil blijft als nu. "Zoals het nu gaat, kan het niet langer", zei hij vanochtend naar aanleiding van een gisteren gepubliceerd RIVM-onderzoek.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen die in de buurt van het bedrijf wonen, worden blootgesteld aan veel meer schadelijke stoffen dan mensen die ergens anders wonen.

De Noord-Hollandse gedeputeerde Jeroen Olthof zei gisteren al dat de staalindustrie in de IJmond alleen kan voortbestaan als de nadelige effecten op de gezondheid en de leefomgeving zo snel mogelijk verminderen. De demissionaire staatssecretaris van Infrastructuur gebruikte soortgelijke woorden. Hij zei dat er gisteren "wel iets is gebeurd".

Vergunningen strenger

Van Weyenberg gaat met de provincie praten. Hij wil die graag helpen de vergunningsvoorwaarden strenger te maken en die beter te handhaven. De staatssecretaris zei ook dat hij in de EU zijn best wil doen om de regels voor de staalindustrie aan te scherpen. "Maar dat laatste gaat lang duren en daar kunnen de omwonenden echt niet op wachten."

Van Weyenberg wees erop dat het bij gesprekken over Tata vaak over banen ging, en tegenwoordig ook over het klimaat. "Maar het moet ook echt gaan over de gezondheid van mensen. Dat verdient een volledig volwaardige plaats in de keuzes van de komende maanden."

De directeur van Tata erkende gisteren dat het bedrijf eerder had kunnen beginnen met maatregelen om de fabriek schoner te maken. Van Weyenberg zei daarover: "Doe het sneller en ambitieuzer." Hij voegde eraan toe dat er verschillende manieren zijn waarop Tata minder CO2 kan uitstoten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van waterstof of door CO2 op te slaan.
Schrappen naam Tata Steel uit rapport over kanker was terecht, maar wel ?onhandig?
28 Augustus, 00:06 Volkskrant
De naam Tata Steel is terecht geschrapt uit het GGD-rapport over kankergevallen in de regio rondom de staalfabrikant. Dat concludeert een onafhankelijk onderzoeker, die op verzoek van de Veiligheidsregio Kennemerland de totstandkoming van het omstreden rapport onderzocht.


President-commissaris Tata Steel Nederland stapt onverwacht op
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Peter Blauwhoff, de voorzitter van de raad van commissarissen bij de Nederlandse vestiging van Tata Steel en de enige Nederlandse commissaris bij het moederbedrijf, legt beide functies onmiddellijk neer. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving door De Telegraaf.


Tata aangeklaagd door omwonenden: ?Bedrijf doet alsof fabriek soort natuurverschijnsel is?
5 Februari, 13:55 Volkskrant
Omwonenden van Tata Steel in IJmuiden klagen samen met andere belanghebbenden de staalfabrikant en leidinggevenden van het bedrijf aan wegens het moedwillig en opzettelijk schaden van mens en dier. Ze hebben voor hun aangifte advocaat Benedicte Ficq in de arm genomen.


Van Foreest na barrage eerste Nederlandse winnaar Tata Steel Chess sinds 1985
31 Januari, 18:08 NU.NL - Sport
Jorden van Foreest heeft zondag verrassend als eerste Nederlander sinds 1985 het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee gewonnen. De Nederlander was in een barrage te sterk voor zijn landgenoot Anish Giri.


IJmuiden overvallen door afhaken van Zweden, overheid zal Tata moeten helpen
29 Januari, 18:20 Volkskrant
Nu het Zweedse SSAB afziet van de overname van Tata Steel in Nederland zal de Nederlandse overheid mogelijk als reddende engel moeten optreden. Kopers vinden voor de voormalige hoogovens zal lastig zijn.


Giri houdt wereldkampioen Carlsen op remise en leidt op Tata Steel Chess
29 Januari, 18:01 NU.NL - Sport
Schaker Anish Giri heeft wereldkampioen Magnus Carlsen vrijdag in de elfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament op remise gehouden. De Nederlander pakte met zwart een half punt tegen de Noor en blijft aan de leiding in Wijk aan Zee.


Tata Steel IJmuiden wordt toch niet overgenomen door Zweeds staalbedrijf
29 Januari, 07:31 NU.NL - Economie
SSAB ziet af van de overname van het hoogovencomplex van Tata Steel in IJmuiden, meldt het Zweedse staalbedrijf vrijdag. Volgens SSAB wogen de te behalen voordelen toch niet op tegen de kosten en investeringen die nodig zouden zijn geweest.


Overname Tata Steel door Zweden van de baan vanwege duurzaamheid
29 Januari, 07:07 NOS nieuws

De overname van de Nederlandse Hoogovens door het Zweedse SSAB gaat niet door. De Zweden hebben de onderhandelingen afgeblazen. "We kunnen Tata Steel IJmuiden niet in lijn brengen met onze duurzaamheidsdoelstellingen zoals we zouden willen", zegt de hoogste baas van SSAB, Martin Lindqvist.

In november werd bekend dat het Nederlandse onderdeel van Tata Steel, waaronder de staalfabriek in IJmuiden, zou worden afgesplitst van het Britse deel en dat er werd gesproken met het Zweedse SSAB over een mogelijke verkoop. Die gesprekken hebben geen akkoord opgeleverd.

"De synergievoordelen die we in een deal zagen, wegen niet op tegen de kosten en investeringen die we moeten doen", zegt Lindqvist van SSAB. Het bedrijf heeft volgens hem als doelstelling om op een duurzame manier staal te produceren.

De splitsing van het Nederlandse deel van Tata Steel van het andere deel gaat sowieso door. Het is onbekend of er nu wordt gezocht naar een nieuwe koper of dat het Indiase Tata Steel de eigenaar wil blijven.
Onafhankelijke positie van Tata Steel Nederland kan alsnog een breekpunt worden voor staalfusie
28 Maart 2018, 21:36 Volkskrant
De onafhankelijke positie van Tata Steel Nederland kan alsnog een breekpunt worden voor de staalfusie van Tata Steel Europe en het Duitse ThyssenKrupp. Tekin Nasikkol, een van de commissarissen van het Duitse concern, noemt de onafhankelijke positie die Tata Steel in IJmuiden voor zichzelf heeft bedongen 'niet aanvaardbaar'. Daarmee lijken er toch weer nieuwe, en geduchte klippen op te doemen voor


Honderden banen weg bij Tata Steel Nederland
15 Maart 2018, 17:12 NOS nieuws

Bij Tata Steel Nederland in IJmuiden verdwijnen naar schatting zo'n 400 banen. Dat is het gevolg van de fusie met het Duitse ThyssenKrupp. Volgens vakbond FNV zullen er geen gedwongen ontslagen vallen en gaat de personeelsvermindering via natuurlijk verloop.

"We zijn nog in onderhandeling met de directie van Tata Steel, maar over de werkgelegenheid hebben we nu een akkoord", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Er bestond grote onrust onder het personeel, maar we hebben nu wat we wilden. Geen gedwongen ontslagen én de toezegging dat iedereen die dat wil tot 2026 zijn baan behoudt."

Volwaardige productielocatie

Tata Steel kondigde in september de fusie met het Duitse staalbedrijf aan. In Nederland telt het staalbedrijf ruim 9000 werknemers. Eerder werd al duidelijk dat Tata Steel Nederland blijft bestaan als volwaardige productielocatie. Er worden geen onderdelen opgeheven of overgeplaatst.

Ook komt in IJmuiden het hoofdkantoor van de onderzoeksafdeling van het nieuwe fusiebedrijf. Verder blijft de huidige bestuursstructuur van Tata Steel Nederland intact. Eerder was al toegezegd dat het hoofdkantoor van de joint-venture in Amsterdam komt te staan.

Vakbond FNV verwacht volgende week ook een akkoord te bereiken over de laatste losse eindjes. "Dat gaat bijvoorbeeld over het ondernemingsplan van het nieuwe bedrijf", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Maar daar gaan we denk ik wel uitkomen." Later dit jaar moet de fusie dan zijn beslag krijgen.
Directeur Tata Steel ongerust over Trumps importheffing: 'Amerikanen kunnen ons staal niet eens maken'
2 Maart 2018, 14:30 Volkskrant
President Donald Trump heeft donderdag ergernis van handelspartners gewekt met de aankondiging van importheffingen op aluminium en staal. Zo is Amerika voor Tata Steel in IJmuiden - het voormalige Hoogovens - de tweede thuismarkt. Directeur Theo Henrar maakt zich zeer zorgen over de plannen van president Trump voor een importheffing en zal de komende weken alles in het werk stellen om dat te voork

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn