NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Taliban

2News.be / Trefwoorden / Taliban

Amnesty: "Taliban verspillen geen tijd om mensenrechten te onderdrukken"
Dinsdag, 00:02 Skynet
Mensenrechtenorganisatie Amnesty Internationaal klaagt dinsdag aan dat de taliban in Afghanistan "gestaag" de verworvenheden terugdraaien die de afgelopen 20 jaar op het gebied van mensenrechten zijn behaald.


De Taliban beschouwen sport voor vrouwen als ?gepast noch noodzakelijk?
Zaterdag, 00:07 Volkskrant
De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: Afghanistan na de machtsgreep van de Taliban.


Taliban vraagt wereld met hen "samen te werken" om Afghanen te helpen
14 September, 00:05 Skynet Buitenland
De taliban hebben de internationale gemeenschap opgeroepen om met de islamistische beweging samen te werken, om zo de Afghaanse bevolking te helpen. "De wereld moet met ons samenwerken", zei woordvoerder Zabihullah Mujahid. "Veiligheid is verzekerd in het land en de mensen zijn in economische moeilijkheden: voedsel en medicijnen zijn schaars."


Taliban willen geen sportende vrouwen: ?Lichaam en gezicht zijn dan soms niet volledig afgedekt?
9 September, 00:01 HLN.BE
Afghaanse vrouwen mogen van de taliban geen enkele sport beoefenen. ?Dat zien wij niet als iets belangrijks voor hen. Het risico bestaat bovendien dat in sommige situaties hun lichaam en gezicht niet volledig afgedekt zullen zijn?, stelde het plaatsvervangend hoofd van de cultuurcommissie van de taliban in een interview met SBS News.


Google schermt e-mailaccounts van Afghaanse ambtenaren af voor Taliban
8 September, 00:09 NU.NL - Tech
Google zou uit voorzorg de e-mailaccounts van diverse Afghaanse ambtenaren hebben afgeschermd, schrijft Reutersvrijdag op basis van ingewijden. Dit zou het techbedrijf doen om te voorkomen dat de Taliban de accounts gebruiken om critici en tegenstanders op te sporen. Hoeveel accounts er precies zijn afgeschermd, is niet duidelijk.


Verzetsleider roept op tot nationale opstand tegen taliban
7 September, 00:06 Skynet Buitenland
Ahmad Massoud, de leider van het Nationaal Verzetsfront van Afghanistan (NRFA), heeft opgeroepen tot een nationale opstand tegen de taliban. Aanleiding is de claim dat de taliban de controle over de Panjshirvallei in handen heeft.


Taliban aan de macht - Wereldbank schort hulp aan Afghanistan op, toont zich ongerust over lot van vrouwen
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
De Wereldbank schort haar hulp aan Afghanistan op, na de machtsname door de taliban. Dat heeft de Wereldbank dinsdagavond bekendgemaakt. Wel wordt bekeken hoe er steun kan blijven gegeven worden aan het Afghaanse volk, klinkt het.


31 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Taliban aan de macht - Taliban beloven uitgezette Afghaanse migranten terug te nemen
31 Augustus, 00:03 Skynet
De taliban zijn bereid uitgezette Afghaanse vluchtelingen en migranten terug te nemen, heeft woordvoerder Zabihoellah Moedjahid gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Dat geldt volgens hem ook voor Afghanen die uitgezet worden omdat ze een misdrijf hebben begaan.


Taliban aan de macht - Taliban vieren terugtrekking VS
31 Augustus, 00:03 Skynet
De radicaalislamitische taliban heeft het vertrek van de laatste Amerikaanse troepen uit Afghanistan gevierd als "historisch". Taliban-woordvoerder Zabihoellah Moedjahid zegt dat het land nu weer "volledig onafhankelijk" is.


Jihadistische fanaten IS-K hinderen Taliban te groeien in rol van Afghaanse gezagsdragers
28 Augustus, 00:05 Volkskrant
In hoeverre bedreigt terreurbeweging IS-K het nieuwe Afghaanse bewind? Al is ze is niet groot, voor angst zaaien volstaat een kleine groep mensen die bereid is tot offers. En IS-K kan bogen op jonge aanwas.


Taliban houden eerste loya jirga of "grote bijeenkomst" na machtsovername
24 Augustus, 00:07 Skynet Buitenland
De taliban houden de eerste loya jirga of "grote bijeenkomst" in Kaboel na de machtsovername in Afghanistan. Dat heeft een goed ingelichte bron gezegd aan het Amerikaanse ABC News .


Hoe verhouden de Taliban zich tot journalisten ? nu en 25 jaar geleden?
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Dinsdag vond de eerste persconferentie van de Taliban plaats sinds zij de Afghaanse hoofdstad Kabul innamen. Hoe moeten we de woorden van de Taliban wegen? We bellen met verslaggever Rob Vreeken, die het land al ruim drie decennia volgt en in 1996 bij de allereerste persconferentie van de Taliban aanwezig was.


Taliban maken jacht op tegenstanders, stelt rapport aan de Verenigde Naties
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
De Taliban zoeken systematisch naar Afghanen die hebben samengewerkt met het Amerikaanse leger of andere Amerikanen. Dat stelt het Norwegian Center for Global Analyses in een rapport voor de Verenigde Naties. De Talibanstrijders zouden onder meer de mensenmassa?s bij het vliegveld in Kabul doorzoeken.


Meer berichten over geweld Taliban, Duitser neergeschoten bij vliegveld Kabul
21 Augustus, 00:06 NOS nieuws

Uit Afghanistan komen steeds meer berichten van toenemend geweld door de Taliban. De extremistische groep beloofde burgers na de machtsovername met rust te laten, maar er zijn verscheidene meldingen van vergeldingsacties en ander geweld.

Zo is een Duitse burger op weg naar het vliegveld van Kabul neergeschoten. Volgens de Duitse autoriteiten is hij niet in levensgevaar en wordt hij op korte termijn naar Duitsland gevlogen.

De Taliban waren de afgelopen dagen op zoek naar een Duitse journalist, maar die werd niet gevonden. Wel is bij de klopjacht een familielid van de journalist gedood. Het is niet duidelijk of de Duitser die vandaag is neergeschoten ook een bekende van de journalist is.

Mannen doodgeschoten en -gemarteld

Uit heel Afghanistan komen berichten over Talibanstrijders die geweld plegen. Amnesty International zegt dat de Taliban begin vorige maand in de provincie Ghazni zes mannen van de Hazara-gemeenschap hebben doodgeschoten. Drie andere mannen werden doodgemarteld, zegt de mensenrechtenorganisatie.

"De Taliban laten weer zien waartoe ze in staat zijn en waarvoor we de komende tijd moeten vrezen", zegt een woordvoerder van Amnesty.

Een Noorse organisatie die de Verenigde Naties adviseert, waarschuwde de afgelopen dagen al voor vergeldingsacties van de Taliban. Vooral voormalige militairen van het Afghaanse regeringsleger, politieagenten en medewerkers van inlichtingendiensten zouden gevaar lopen.
Kunnen onze landgenoten de taliban ontvluchten? ?In hun ogen ben ik de vijand?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
Honderd landgenoten en hun families in Afghanistan kunnen enkel afwachten en hopen op die eerste Belgische vliegtuigen die vrijdag landen in Kaboel. Wie het land uit wil, moet wachten op groen licht van de ambassade en op eigen kracht tot aan de luchthaven geraken. Maar de weg naar de luchthaven is bezaaid met talibanstrijders die woensdag al een bloedbad veroorzaakten met wapens, stokken en zwepen. Zullen de taliban Belgen laten vertrekken? Drie landgenoten getuigen.


Facebook: 'Taliban en sympathisanten zijn niet welkom op onze platforms'
18 Augustus, 00:08 NU.NL - Tech
Facebook verwijdert alle inhoud die de Taliban ondersteunt van zijn platforms, waaronder WhatsApp en Instagram, schrijft de BBC dinsdag. Het bedrijf beschouwt de groep namelijk als een terroristische organisatie. Daarom zijn de Taliban en hun sympathisanten niet welkom op zijn platforms, zegt Facebook.


YouTube doet alle aan Taliban verbonden accounts in de ban
18 Augustus, 00:08 NU.NL - Tech
YouTube doet de nieuwe machthebbers in Afghanistan, de radicaalislamitische Taliban, in de ban. De videodienst verwijdert alle accounts op het platform waarvan wordt aangenomen dat ze van de Taliban zijn of door de beweging worden beheerd, melden Amerikaanse media.


Bevelhebber VS-troepen in Midden-Oosten heeft taliban in Doha ontmoet
17 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Het hoofd van de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten (USCENTCOM), generaal Kenneth McKenzie, heeft gisteren in Doha, de Qatarese hoofdstad, leiders van de taliban ontmoet. Dat heeft een functionaris van het Pentagon vandaag op voorwaarde van anonimiteit gezegd.


De beschamende terugkeer van de taliban
14 Augustus, 00:02 De Tijd
18:29 Met een ongezien blitzoffensief veroveren de taliban stad na stad in Afghanistan. De radicale moslimbeweging, die 20 jaar geleden verdreven werd, keert terug als grote triomfator. Het is wachten op de...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn