NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Chinese sonde stuurt haar eerste foto van Mars
5 Februari, 17:04 Skynet Buitenland
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vandaag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld.


Chinese sonde stuurt eerste foto van Mars
5 Februari, 16:41 HLN.BE
De Chinese Marsverkenner Tianwen-1 heeft vrijdag zijn eerste foto van de Rode Planeet doorgestuurd, zo heeft het Chinese ruimtevaartbureau (CNSA) meegedeeld. De sonde moet rond 10 februari aankomen bij Mars.


Corona stuurt werkgestraften naar Agentschap Natuur & Bos
5 Februari, 03:18 Gazet v. Antwerpen

Door de coronacrisis vielen het afgelopen jaar heel wat prestatieplaatsen weg. Inmiddels werkt het bevoegde Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin samen met het Agentschap Natuur & Bos als een welgekomen alternatief om veroordeelden op te vangen.
KU Leuven stuurt Reuzegom-leden dan toch weg

De zeven studenten die betrokken waren bij de zaak-Reuzegom worden weggestuurd van de KU Leuven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven als onafhankelijk beroepsorgaan beslist, klinkt het in een mededeling. Ze mogen zich voor een aantal jaren niet meer inschrijven aan de KU Leuven, sommigen nooit meer. Met deze stap zijn de tuchtprocedures van de universiteit afgerond.
Van Gerwen-killer Jonny Clayton wint verrassend de Masters darts met fantastische cijfers in finale

Jonny Clayton (PDC-18) heeft zondag in het Engelse Milton Keynes het Masters darts gewonnen. In de finale versloeg hij de Engelsman Mervyn King (PDC-20) met 11-8. Het is de eerste grote toernooizege voor de 46-jarige Welshman.
Kabinet stuurt aan op openen basisscholen in week van 8 februari
29 Januari, 15:30 NOS nieuws

Het kabinet stuurt erop aan dat de basisscholen in de week van 8 februari weer opengaan. Dat melden Haagse bronnen. Naar verluidt vindt de ministerraad de schade voor de kinderen om nog langer thuis te zitten zo groot dat een langere sluiting onverantwoord is. De knoop is nog niet helemaal doorgehakt, omdat het kabinet een nader advies van het Outbreak Management Team afwacht.

Na afloop van de ministerraad hielden de meeste ministers ook nog een slag om de arm, maar demissionair minister en CDA-leider Hoekstra acht de kans dat de scholen weer opengaan zeer groot.
Niel stuurt motie tegen stortplannen uit
28 Januari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De, intussen ingetrokken, stortaanvraag in de Tuinlei in Schelle blijft nazinderen. De gemeenteraad van Niel heeft zich dinsdag unaniem achter een motie geschaard tegen mogelijke stortplannen in de omgeving, nu en in de toekomst.
Dermagne stuurt sociale partners weer naar onderhandelingstafel
27 Januari, 19:20 Skynet
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil dat het sociaal overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de komende twee jaar snel wordt hervat.


Invasie van Chinese gevechtsvliegtuigen in Straat van Taiwan is "waarschuwing" aan Amerika
27 Januari, 11:09 Skynet
De recente invasie van Chinese militaire vliegtuigen in de Straat van Taiwan is een "plechtige waarschuwing" aan het adres van de Verenigde Staten en de Taiwanese "onafhankelijkheidsstrijders", zo waarschuwt Peking. Het eiland blijft een gevoelige kwestie tussen China en de regering-Biden.


25 Januari, 18:54 De Tijd
Ryan Reynolds stuurt emotionele videoboodschap naar 11-jarige fan met lymfeklierkanker
18 Januari, 18:00 HLN.BE
Ryan Reynolds (44) heeft afgelopen week zijn goed hart laten zien. De acteur heeft namelijk een hartverwarmende videoboodschap opgenomen voor een 11-jarige fan met lymfeklierkanker. ?Met dit filmpje wil ik je laten weten dat ik aan je denk?, klink het.


Misnoegd persoon stuurt brief met hoge dosis rattenvergif naar OVAM: ?Personeel krijgt psychologische bijstand?
18 Januari, 15:12 HLN.BE
Het gebouw van OVAM in de Stationsstraat in Mechelen werd maandag volledig ontruimd. Een brief met wit poeder erin lag aan de basis. Terwijl de hulpdiensten een perimeter instelden en de politie een onderzoek opstartte naar de afzender, onderzocht de Civiele Bescherming het goedje. Het bleek te gaan om een hoge concentratie strychnine, of beter: rattenvergif.


Stevige vervanger voor Bas Dost: Real Madrid stuurt geflopte Luka Jovic terug naar Frankfurt
13 Januari, 07:00 Gazet v. Antwerpen

De Servische aanvaller Luka Jovic (23), die in de zomer van 2019 Eintracht Frankfurt ruilde voor Real Madrid, keert op huurbasis terug naar de Bundesliga-club. Dat heeft Fredi Bobic, sportief directeur bij Frankfurt, dinsdag verklaard bij Sky. Bij Frankfurt konden ze nog wel een extra aanvaller gebruiken na het vertrek van Bas Dost naar Club Brugge.
Regio Alkmaar stuurt brandbrief over huisvesting statushouders
12 Januari, 04:13 NOS nieuws

Gemeenten in de regio Alkmaar hebben een brandbrief gestuurd aan het kabinet, omdat ze geen mogelijkheden meer zien om zowel statushouders als reguliere woningzoekenden onder te brengen in huurwoningen. Dat schrijft De Telegraaf.

Begin november werd bekend dat gemeenten dit jaar 27.000 statushouders, oftewel erkende vluchtelingen, moeten huisvesten. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als een jaar eerder.

De toename komt volgens staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) mede doordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een achterstand van ruim 15.000 asielzaken wegwerkt.

Sommige asielzoekers wachten al meer dan twee jaar op de behandeling van hun asielverzoek. Die lange wachttijden zijn onder meer ontstaan door een tekort aan personeel bij de IND.

Ingewikkelde opgave

Volgens de Alkmaarse woonwethouder Paul Verbruggen is de stroom aan huiszoekende statushouders niet meer op te vangen in zijn regio. "Het is niet zozeer dat het bij ons aan de wil ontbreekt om deze mensen op te vangen", zegt Verbruggen tegen De Telegraaf. "De verdubbeling ten opzichte van vorig jaar komt bovenop het tekort aan woonruimte dat we al hebben."

Dat maakt het volgens Verbruggen "een ingewikkelde" opgave die "onmogelijk te realiseren is zonder dat het extreem ten koste gaat van andere woningzoekenden". Verbruggen: "We krijgen door de stijging niet alleen langere wachtlijsten voor de reguliere woningzoekende, maar ook voor bijvoorbeeld gescheiden ouders, daklozen of mensen met een medische indicatie."

De wethouder zegt dat hij al gescheiden ouders heeft moeten doorverwijzen naar de daklozenopvang.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat het om een landelijk probleem. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) zegt tegen de krant begrip te hebben voor de problemen bij de gemeenten en dat er wordt gewerkt aan oplossingen. Zo is er geld beschikbaar gesteld voor het bouwen van tijdelijke woningen.
11 Januari, 11:18 De Tijd
Westerlo stuurt youngster (tijdelijk) naar 2e amateurliga
29 Mei 2018, 13:48 Skynet
KVC Westerlo stuurt Jeroen Goor een jaartje naar de 2e amateurliga. De 19-jarige middenvelder mag speelminuten gaan vergaren bij Olympia Wijgmaal.


Braziliaanse president stuurt leger om wegblokkades te stoppen
25 Mei 2018, 23:54 NOS nieuws

De Braziliaanse president Michel Temer heeft het leger toestemming gegeven de blokkades van de snelwegen door stakende vrachtwagenchauffeurs op te heffen. De truckers leggen al dagen belangrijke sectoren van de economie plat. De chauffeurs zijn boos over de hoge dieselprijzen.

In São Paulo is de noodtoestand uitgeroepen wegens brandstoftekort, omdat die niet kan worden geleverd. Ook liggen fabrieken stil en rijdt het openbaar vervoer minder. In verschillende grote steden beginnen supermarkten leeg te raken.

Barbecueën

Op beelden is te zien hoe vrachtwagenchauffeurs barbecueën op de weg. Op vrachtwagens hangen spandoeken met teksten als: "Stop met stelen of anders zullen wij het land stilleggen."

President Temer laat nu militairen de doorgaande routes ontruimen. "We zullen het volk niet zonder hun basisbehoeften laten zitten", aldus Temer.

Belasting

De staking is afgekondigd door de Braziliaanse truckersvereniging Abcam die 600.000 truckers vertegenwoordigt. Zij eisen dat de belasting op diesel wordt verlaagd. De dieselprijs is het afgelopen jaar sterk gestegen.

Inmiddels heeft de overheid toegezegd om diesel te subsidiëren en de prijzen te stabiliseren. Daarop riep Abcam zijn leden op om de blokkades op te heffen. Daar is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

Nederlandse fruitimporteurs spreken van een drama. "Dit gaat vergaande gevolgen hebben komende week omdat van en naar de havens haast geen transport meer mogelijk is", meldt de nieuwssite AGF van de groente- en fruitsector.
Spraakcomputer Alexa stuurt ongevraagd audio-opname door
25 Mei 2018, 09:42 De Tijd
11:36 Producent Amazon beschrijft de situatie als een 'onwaarschijnlijke reeks gebeurtenissen' waarbij een gesprek ongewild opgenomen en verstuurd werd.


Nijmeegse prof stuurt unieke radio naar de maan
20 Mei 2018, 14:48 NOS nieuws

Met een Chinese raket gaat vanavond laat een speciale Nederlandse radio-ontvanger de ruimte in. De radio-ontvanger, in feite drie antennes van fiberglas, moet op ongeveer 60.000 kilometer van de maan signalen opvangen die iets zeggen over het ontstaan van de aarde.

De radio-ontvanger werd ontwikkeld door Heino Falcke, hoogleraar radioastronomie en astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij maakt een vergelijking met de Tesla die zakenman Elon Musk in een baan om de aarde heeft gebracht.

Falcke: "Musk heeft een hele auto de ruimte in gestuurd met een autoradio. Helaas staat die niet aan. Die ontvangt niks. Dus wij moeten gewoon de autoradio zelfstandig omhoog sturen om zelf iets te kunnen ontvangen."

Dark side of the moon

De ontvanger wordt naar een rustige plek gestuurd: de donkere kant van de maan. Falcke, terwijl hij een kruik pakt om zijn verhaal toe te lichten: "Wat je ziet is dat we vanaf de aarde altijd naar dezelfde kant naar de maan kijken. Je ziet altijd de voorkant en nooit de achterkant. Mensen noemen die achterkant soms the dark side of the moon."

Voordeel van dat gebied is dat het er lekker rustig is. In Falcke's woorden kun je daar "fantastisch wetenschap doen". In dit geval gaat het de sterrenkundige om onderzoek naar de oerknal, van waaruit alles in het heelal zou zijn ontstaan. Of eigenlijk naar de 'nagalm' van de oerknal, want die heeft al 13,8 miljard jaar geleden plaatsgevonden.

Dag een van de schepping

Nog altijd zijn er radiogolven van die 'big bang' waar te nemen. Die signalen kunnen volgens Falcke meer vertellen over het 'embryonale stadium' van het heelal. Of zoals de gelovige hoogleraar het op Omroep Gelderland noemt: "Dag een van de schepping".

Op 60.000 kilometer van de maan zullen drie antennes van fiberglas zich langzaam ontrollen als een soort meetlinten van elk vijf meter. Vervolgens moet de apparatuur gekalibreerd worden en kan het 'luisteren' naar de oerknal beginnen.

Meest spannende radio-uitzending ooit

Falcke: "Na de lancering gaan we alleen maar ruis horen, maar voor ons is dat dan wel de meest spannende radio-uitzending waar we ooit naar hebben geluisterd."

Of de lancering van de raket vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd doorgaat, is even afwachten. Het hangt onder meer af van de weersomstandigheden in China.
Het Rode Kruis stuurt 200 vrijwilligers naar Congo tegen verspreiding ebola
18 Mei 2018, 15:06 Skynet
Het Internationaal Comité van het Rode Kruis heeft meer dan tweehonderd vrijwilligers ingeschakeld in de strijd tegen de ebola-epidemie, die de voorbije weken in Congo is uitgebroken. Dit liet de hulpverleningsorganisatie vandaag weten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn