NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Kabinet stuurt opvolger tijdelijke coronawet na zomer naar de Kamer
5 Mei, 00:06 NOS nieuws

Het kabinet wil dit najaar de tijdelijke coronawet vervangen door een wijziging van de Wet publieke gezondheid, zodat er een permanente grondslag komt voor beperkende maatregelen. Minister Kuipers van Volksgezondheid wil de wetswijziging voor 1 september indienen, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Nu is het nog zo dat coronamaatregelen worden geregeld in de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (Twm). Via die route kan het kabinet bij een opleving van het virus bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes afdwingen.

Het parlement en de Raad van State willen al maanden van de Twm af. Beperkende maatregelen die de overheid oplegt, moeten goed worden geregeld en dat kan in de al bestaande Wet publieke gezondheid (Wpg), vinden zij.

Individuele maatregelen

In de gewijzigde Wpg worden onder meer de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid vastgelegd voor het nemen van collectieve maatregelen bij een pandemie. Het gaat onder meer om sluiting van publieke ruimten, het houden van afstand en quarantaineregels voor mensen die naar Nederland reizen.

De bestaande Wet publieke gezondheid kent al bepalingen om infectieziekten te bestrijden, maar daarbij gaat het vooral om maatregelen op individueel niveau. "Bij een epidemie op deze schaal waren collectieve maatregelen vereist. De Twm heeft dat gat tijdelijk moeten vullen", schrijft Kuipers.

Omdat een integrale herziening van de Wet publieke gezondheid lang duurt, gaat Kuipers de wet in fases aanpassen. De minister roept de Kamers op het voorstel snel te behandelen, zodat de tijdelijke wet zo snel mogelijk kan vervallen.

Die huidige tijdelijke coronawet wordt telkens met drie maanden verlengd. Met de vijfde verlenging (die van 1 maart tot 1 juni loopt) moet de Eerste Kamer nog instemmen. De zesde (waar de coronapas uit is geschrapt) ligt ondertussen al klaar voor behandeling in beide Kamers. Als de tijdelijke wet wegvalt, is er geen juridische grondslag om snel verplichtende maatregelen te nemen.
Navo stuurt fors meer troepen en materieel naar oostflank om Poetin af te schrikken
18 Maart, 00:09 Volkskrant
De Navo gaat haar aanwezigheid op de oostflank ?substantieel verhogen? naar aanleiding van de ?nieuwe realiteit? in Europa. Woensdag hebben defensieministers de militaire commandanten opdracht gegeven daarvoor plannen uit te werken. In juni worden hierover op een top in Madrid besluiten genomen.


25 Februari, 00:04 De Tijd
Berlijn stuurt 350 extra militairen naar Litouwen, Navo overweegt permanent grotere aanwezigheid in oosten
8 Februari, 00:08 Volkskrant
Duitsland stuurt 350 extra militairen naar Litouwen en de Navo overweegt zijn aanwezigheid in de Baltische landen permanent te versterken als Russische troepen in Belarus blijven na afloop van oefeningen in dat land.


Moeskroen stuurt Atteri tijdelijk naar eerste Nationale
30 December 2021, 00:04 Skynet
Moeskroenaanvaller Zakaria Atteri zal de komende maanden niet meer voor Les Hurlus uitkomen. Het 19-jarige jeugdproduct van Futurosport wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan FC Knokke.


Omikron stuurt planning luchtvaartgroepen in de war
26 December 2021, 00:02 De Tijd
11:07 De luchtvaartsector gaat onzekere weken tegemoet. Reservaties vallen terug nu overheden in de strijd tegen de omikronvariant van het coronavirus weer reisrestricties invoeren. De nieuwe mutant leidt o...


Taylor Swift stuurt Don McLean bloemen omdat ze zijn record heeft gebroken
9 December 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Don McLean heeft een onverwachte bos bloemen gekregen van Taylor Swift, nadat zij vorige week een bijna vijftig jaar oud hitlijstrecord van hem had overgenomen. De zanger deelde via Twitter een foto van het cadeau, waar een persoonlijk briefje van Swift bij inbegrepen was.


T-Mobile stuurt klanten onterecht sms-buitenlandberichten
3 November 2021, 00:13 NU.NL - Tech
Een aantal Nederlanders die bellen via het T-Mobile-netwerk hebben dit weekeinde uit het niets sms-berichten ontvangen waarin hun provider ze welkom heet in het buitenland, terwijl ze gewoon in Nederland zijn.


Kabinet stuurt Hercules-transportvliegtuig naar Mali
16 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet wil volgende maand een Hercules-transportvliegtuig naar Mali sturen. Het wordt ingezet voor de VN-missie Minusma, die is bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in het West-Afrikaanse land te verbeteren. Mali geldt als broedplaats voor gewelddadige extremisten.

Met het C-130 Hercules-transportvliegtuig gaan zo'n 90 militairen mee. Vorig jaar had het kabinet hier al een principebesluit over genomen, maar toen was nog niet duidelijk wanneer de Hercules precies zou worden gebruikt.

De bedoeling is om het vliegtuig van de tweede helft van november tot en met 15 mei volgend jaar in te zetten, melden de demissionaire ministers Knapen, Kamp en De Bruijn aan de Tweede Kamer.

De militairen opereren vanuit de hoofdstad Bamako en zijn in heel Mali inzetbaar. Het belangrijkste doel is het vervoeren van mensen en vracht, maar het vliegtuig kan ook personeel en vracht droppen en is verder beschikbaar voor evacuaties.

Nederland werkt bij de missie in Mali samen met Noorwegen, Denemarken en Portugal.
16 Oktober 2021, 00:02 De Tijd
BNP Paribas Fortis stuurt bewaking mee met personeel dat naar station Brussel-Noord moet
12 Oktober 2021, 00:06 Skynet Economie
BNP Paribas Fortis stuurt sinds kort veiligheidsagenten mee met werknemers die na een late shift van kantoor naar het station Brussel-Noord stappen. De bank nam die maatregel na enkele incidenten van verbaal geweld, bevestigt een woordvoerster.


Marsrover Perseverance stuurt foto van met steen gevulde monsterbuis
8 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Het is Marsrover Perseverance gelukt om het verzamelde Marsgesteente in een monsterbuis te houden, meldt NASA zondag. Door de slechte belichting kon dat eerder nog niet bevestigd worden.


SpaceX stuurt capsule met mieren en robotarm naar ruimtestation ISS
1 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft zondagochtend een zogenoemde Dragon-capsule met 2.170 kilo aan goederen gelanceerd, schrijft persbureau AP. De capsule is onderweg naar ruimtestation ISS en bevat onder andere levende mieren en een robotarm ter grootte van een mens. De goederen moeten maandag aankomen bij ISS.


KVC Westerlo stuurt Kader Keita naar Zwitserland
1 September 2021, 00:01 Skynet Sport
KVC Westerlo heeft in extremis nog een oplossing gevonden voor Kader Keita. De 20-jarige middenvelder wordt verhuurd aan het Zwitserse FC Sion.


Brein stuurt waarschuwingsmail naar gebruiker van usenetsite Nzbxs.com
29 Augustus 2021, 00:00 Tweakers
Stichting Brein heeft een waarschuwingsmail gestuurd naar een gebruiker van usenetsite Nzbxs.com. In de mail geeft Brein aan dat de gebruiker moet stoppen met het illegaal downloaden van beschermd materiaal om 'vervolgonderzoeken' te voorkomen.


Londen stuurt meer troepen naar Kaboel
17 Augustus 2021, 00:03 Skynet
Londen stuurt 200 bijkomende soldaten naar Kaboel om daar te helpen bij de evacuatie van de luchthaven, zo heeft volgens de openbare omroep BBC het ministerie van Defensie vandaag bevestigd.


Rusland stuurt BBC-correspondent het land uit als 'vergeldingsactie'
14 Augustus 2021, 00:05 NOS nieuws

De Britse BBC-journalist Sarah Rainsford wordt Rusland uit gezet. De BBC bevestigt eerdere berichten van Russische staatsmedia over de strafmaatregel. Rainsford, die sinds 2014 correspondent is in Moskou, moet het land voor het einde van de maand hebben verlaten. De autoriteiten willen haar visum niet verlengen.

Volgens staatszender Rossiya 24 is het besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken een vergeldingsactie, omdat de Britten op hun beurt journalisten van Russische staatszenders het werk onmogelijk maken. Zo zouden visa niet worden verstrekt of verlengd. De zender noemt de vergeldingsmaatregel een "symbolische uitzetting".

De BBC noemt de Russische stap een "rechtstreekse aanval op de persvrijheid". De hoogste baas, Tim Davie, vraagt de Russische autoriteiten om hun besluit te heroverwegen. "In de tussentijd gaan we verder met onze onafhankelijke en onpartijdige berichtgeving."

Gewaarschuwd

Een woordvoerder van het Russische ministerie zegt dat de BBC een paar dagen geleden is ingelicht over het besluit. Volgens haar heeft het Kremlin Londen al meerdere malen gewaarschuwd voor represailles als deze. "We hebben de Britten regelmatig aangespoord om een einde te maken aan de vervolging van Russische journalisten."

Volgens Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp hangt al jaren in de lucht dat Moskou ontevreden is over de manier waarop de Britse autoriteiten omgaan met Russische journalisten in het VK. "Er zouden problemen zijn met hun visa", zei hij op NPO Radio 1.

Maar tot daadwerkelijke uitzetting komt het maar zelden, zegt hij. De laatste keer dat van een Britse journalist het visum niet werd verlengd was in 2011. Het ging toen om de Guardian-journalist Luke Harding, die veel kritische stukken over Poetin had geschreven.

Slechte relatie

Volgens Groot Koerkamp bevestigt de Russische maatregel dat de relatie tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk "ongelooflijk slecht" is. De spanningen tussen de landen lopen al langer op. In 2018 werd de Rus Sergej Skripal, die in het verleden voor de Britten had gespioneerd, vergiftigd in de Engelse stad Salisbury. Ook zijn dochter, die op dat moment bij hem was, kwam in aanraking met de giftige stof.

In juni van dit jaar kwam het tot een Brits-Russische confrontatie op de Zwarte Zee. Volgens Moskou had de Russische marine daar waarschuwingsschoten gelost en bommen gedropt in de buurt van een "provocerend" Brits marineschip. Londen ontkende dat het om waarschuwingsschoten ging.

"Dit soort incidenten geeft aan dat de relatie al jarenlang op een dieptepunt is", aldus Groot Koerkamp. "En een maatregel als deze stelt enige verbetering van die relatie alleen maar verder uit."
Qantas stuurt 2.500 werknemers naar huis vanwege nieuwe lockdown
4 Augustus 2021, 00:04 NU.NL - Economie
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas stuurt zo'n 2.500 werknemers van de airline en dochteronderneming Jetstar tijdelijk naar huis. Het gaat vooralsnog om een periode van twee maanden waarin het bedrijf het personeel niet nodig heeft als gevolg van nieuwe maatregelen om het coronavirus te beteugelen.


Rusland praat met de Taliban, maar stuurt wel vast tanks naar de grens
24 Juli 2021, 00:05 Volkskrant
Rusland is benauwd voor de geweldsescalatie in Afghanistan. Het vreest dat vluchtelingen en terroristen via de grenslanden naar Rusland-vriendelijke buurlanden zullen komen.


Finland stuurt tijdelijk geen migranten terug naar Afghanistan
13 Juli 2021, 00:05 Skynet
Finland stuurt tijdelijk geen Afghaanse migranten terug naar hun land, nu het geweld daar weer oplaait. De autoriteiten willen eerst afwachten hoe de situatie in het land is. Afghanistan had zondag zelf gevraagd aan Europa om geen Afghaanse migranten meer het land uit te zetten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn