NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stuurt

2News.be / Trefwoorden / Stuurt

Rusland stuurt nieuw ruimteschip naar ISS om bemanning te redden
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
Een Soyuz-ruimtevaartuig is in de nacht van donderdag op vrijdag gelanceerd vanaf de Bajkonoer-basis in Kazachstan. De capsule moet bemanning in het ISS-ruimtestation gaan redden. Die kon niet terugkeren doordat het ruimtevaartuig waarschijnlijk is lekgeslagen door een kleine meteoriet.


NAVO stuurt containers naar Turkije voor tijdelijke huisvesting
20 Februari, 03:52 HLN.BE
De NAVO heeft een begin gemaakt met het verschepen van zeecontainers naar Turkije, om daarmee tijdelijke huisvesting te bieden aan 4.000 slachtoffers van de aardbevingen in het Turks-Syrische grensgebied. Zondagavond vertrok een schip met 600 containers uit de Italiaanse haven Taranto, laat het bondgenootschap weten in een verklaring. In totaal gaan er zo'n 1.000 containers naar Turkije, dat lid is van de NAVO.


20 Februari, 00:35 Volkskrant
Tottenham stuurt Man City puntenloos huiswaarts, Wolfsburg is niet opgewassen tegen Bayern
6 Februari, 00:57 Skynet Sport
Tottenham Hotspur heeft Manchester City zondagavond op de 22e speeldag van de Premier League puntenloos huiswaarts gestuurd: 1-0.


Rusland stuurt vervangend vaartuig naar ISS na lek
15 Januari, 00:07 NU.NL - Tech
Rusland stuurt volgende maand een vervangend ruimteschip naar het internationale ruimtestation ISS. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos woensdag aangekondigd. Het vaartuig moet twee Russen en een Amerikaan terug naar de aarde brengen.


FIA WRC stuurt nummer 43 met pensioen
8 Januari, 01:54 AutoBlog

De FIA WRC haalt het nummer 43 uit de roulatie ter ere van Ken Block. Racecoureurs zijn eigenlijk allemaal nummertjes. Je moet namelijk in de meeste, dan niet alle autosporten […]

Dit artikel FIA WRC stuurt nummer 43 met pensioen verscheen eerst op Autoblog.nl.
Politie stuurt bulk-sms naar duizend drugsgebruikers uit Zoetermeer
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Ongeveer duizend drugsgebruikers uit Zoetermeer en omgeving hebben vrijdag een zogenoemde bulk-sms van de politie ontvangen. Daarin bood de politie hulp aan om te stoppen met drugs. De 06-nummers zijn verzameld uit twee telefoons van opgepakte drugsdealers, meldt de politie.


Marslander stuurt laatste emotionele boodschap vanop rode planeet: ?Maak je geen zorgen om mij?
21 December 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Marslander InSight, die eind 2018 landde op de rode planeet, heeft na vier jaar het einde van zijn missie aangekondigd. Dat deed hij met een emotionele afscheidsboodschap op Twitter.
Gulf 12H: Ferrari stuurt twee stevige line-ups
3 December 2022, 00:02 Autosport
Zoals gisteren gemeld, zijn er al drie constructeurs die line-up's bekendgemaakt hebben voor de Gulf 12 Hours op 11 december 2022. De volgende in de lijn is Ferrari, dat ook zijn Pro-bezettingen wereldkundig maakte. Twee van de zes wagens die AF Corse zal inzetten tijdens dit evenement zijn Pro-bolides, overigens wederom met steun van Francorchamps Motors.

Lees meer: Gulf 12H: Ferrari stuurt twee stevige line-ups


Man stuurt phishingmails uit naam van ANWB: drie jaar cel
14 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Een 24-jarige Amsterdammer die valse betalingsherinneringen uit naam van de ANWB verstuurde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Ook moet hij de organisatie een schadevergoeding van bijna 75.000 euro betalen.


Challenger Pro League - RWDM stuurt Lommel met forfaitscore terug naar Limburg
14 November 2022, 00:01 Skynet Sport
RWD Molenbeek heeft Lommel zondagavond op de dertiende speeldag van de Challenger Pro League met lege handen terug naar Limburg gestuurd. Na affluiten stond er een forfaitscore op het scorebord in het Edmond Machtensstadion: 5-0.


Wall Street: Strenge Powell stuurt beurzen fors lager
3 November 2022, 00:02 De Tijd
21:48 De aandelenmarkten doken in het rood nadat Fed-voorzitter Jerome Powell duidelijk had gemaakt dat de cyclus van renteverhogingen nog niet aan een pauze toe is.


Ajax maakt geen gebruik van koopoptie en stuurt Ihattaren terug naar Juventus
1 November 2022, 00:21 NU.NL - Sport
Ajax heeft maandag aan Juventus laten weten dat de optie tot koop op Mohamed Ihattaren niet wordt gelicht. De periode van de middenvelder bij de regerend landskampioen eindigt begin januari.


Club NXT stuurt leeftijdsgenoten van Racing Genk wandelen met 3-1
11 Oktober 2022, 00:01 Skynet Belgie
Club NXT heeft zondagavond op de achtste speeldag van de Challenger Pro League zijn leeftijdsgenoten van Racing Genk wandelen gestuurd met duidelijke 3-1 cijfers.


Noord-Korea stuurt 12 gevechtsvliegtuigen naar grens met Zuid-Korea
7 Oktober 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Noord-Korea heeft twaalf gevechtsvliegtuigen naar de buurt van de grens met Zuid-Korea gestuurd. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap onder aanhaling van het Zuid-Koreaanse leger bericht. Volgens de eerste inschattingen zouden die schietoefeningen gedaan hebben. Zuid-Korea stuurde als directe reactie dertig gevechtsvliegtuigen naar het grensgebied.


NASA stuurt nog twee kleine helikopters naar Mars
1 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Er gaan nog twee kleine NASA-helikopters naar Mars. Ze lijken op de Ingenuity-helikopter, die al ruim een jaar op Mars rondvliegt, maar met een paar uitbreidingen. Zo krijgen de nieuwe varianten wielen om korte stukken te rijden en een grijparm om buisjes met grondmonsters op te rapen.


Microsoft stuurt Internet Explorer na 27 jaar met pensioen
14 Juni 2022, 00:00 HLN.BE
Microsoft stuurt zijn webbrowser Internet Explorer na 27 jaren dienst met pensioen. Op 15 juni zet de technologiegigant de ondersteuning voor de meeste versies van zijn Internet Explorer 11-browser stop, meer dan een jaar nadat het einde van IE werd aangekondigd.


Amazon-oprichter Bezos stuurt opnieuw zes mensen de ruimte in
5 Juni 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, heeft zaterdag opnieuw zes mensen voor een korte trip naar de ruimte gestuurd. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf bekendgemaakt.


Kabinet stuurt opvolger tijdelijke coronawet na zomer naar de Kamer
5 Mei 2022, 00:06 NOS nieuws

Het kabinet wil dit najaar de tijdelijke coronawet vervangen door een wijziging van de Wet publieke gezondheid, zodat er een permanente grondslag komt voor beperkende maatregelen. Minister Kuipers van Volksgezondheid wil de wetswijziging voor 1 september indienen, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Nu is het nog zo dat coronamaatregelen worden geregeld in de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (Twm). Via die route kan het kabinet bij een opleving van het virus bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes afdwingen.

Het parlement en de Raad van State willen al maanden van de Twm af. Beperkende maatregelen die de overheid oplegt, moeten goed worden geregeld en dat kan in de al bestaande Wet publieke gezondheid (Wpg), vinden zij.

Individuele maatregelen

In de gewijzigde Wpg worden onder meer de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid vastgelegd voor het nemen van collectieve maatregelen bij een pandemie. Het gaat onder meer om sluiting van publieke ruimten, het houden van afstand en quarantaineregels voor mensen die naar Nederland reizen.

De bestaande Wet publieke gezondheid kent al bepalingen om infectieziekten te bestrijden, maar daarbij gaat het vooral om maatregelen op individueel niveau. "Bij een epidemie op deze schaal waren collectieve maatregelen vereist. De Twm heeft dat gat tijdelijk moeten vullen", schrijft Kuipers.

Omdat een integrale herziening van de Wet publieke gezondheid lang duurt, gaat Kuipers de wet in fases aanpassen. De minister roept de Kamers op het voorstel snel te behandelen, zodat de tijdelijke wet zo snel mogelijk kan vervallen.

Die huidige tijdelijke coronawet wordt telkens met drie maanden verlengd. Met de vijfde verlenging (die van 1 maart tot 1 juni loopt) moet de Eerste Kamer nog instemmen. De zesde (waar de coronapas uit is geschrapt) ligt ondertussen al klaar voor behandeling in beide Kamers. Als de tijdelijke wet wegvalt, is er geen juridische grondslag om snel verplichtende maatregelen te nemen.
Navo stuurt fors meer troepen en materieel naar oostflank om Poetin af te schrikken
18 Maart 2022, 00:09 Volkskrant
De Navo gaat haar aanwezigheid op de oostflank ?substantieel verhogen? naar aanleiding van de ?nieuwe realiteit? in Europa. Woensdag hebben defensieministers de militaire commandanten opdracht gegeven daarvoor plannen uit te werken. In juni worden hierover op een top in Madrid besluiten genomen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn