NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Studenten TU Delft presenteren nieuw ontwerp hyperloop
20 Februari, 01:31 Emerce
Delft Hyperloop, een studenten Dream Team van de TU Delft, maakt naar eigen zeggen grote stappen in de richting van […]


Energie besparen? Deze studenten koken met hun airfryer en microgolfoven in de trein: ?Alsof het de normaalste zaak ter wereld is?
8 Januari, 00:07 Gazet v. Antwerpen

Omdat ook kotstudenten gepeperde energierekeningen voorgeschoteld krijgen, bedachten kotgenoten Dries (22) en Senne (22) een manier om de kosten van hun kerstfeestje te drukken. De jongens installeerden zich met airfryer en magnetron op de trein en kookten een driegangenmenu.
Studenten kunnen meer werken zonder verlies van Groeipakket
30 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Studenten met een studentenjob kunnen vanaf volgend jaar meer uren werken zonder dat ze hun recht op het Groeipakket verliezen. De Vlaamse regering keurde daarrond een voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) goed.


Datalek Vrije Universiteit treft studenten met inschrijving tussen 2003 en 2019
22 December 2022, 00:02 Tweakers
De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een datalek gemeld, nadat een laptop van de universiteit is gestolen. Op de ontvreemde computer stonden persoonsgegevens van (oud-)studenten. De universiteit heeft melding gedaan van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Studenten TU Eindhoven bouwen grootste werkende Nintendo-controller ter wereld
27 November 2022, 00:01 Emerce
Dankzij de jubilerende studievereniging Thor spelen voorbijgangers op TU/e-campus Super Mario in XL-formaat. De megacontroller is 6 bij 2,5 meter groot en gebaseerd op de populaire Super Nintendo uit de jaren negentig. Het reuze-exemplaar is door vier commissieleden en een handjevol vrijwilligers van de jubilerende studievereniging Thor (faculteit Electrical Engineering) gebouwd.


Hoe zit het precies met studenten en energiecompensatie?
21 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Er zijn allerlei maatregelen vanuit de overheid om de energierekening te drukken, zoals toeslagen en tegemoetkomingen. Maar studenten lijken er bekaaid vanaf te komen. Hoe zit dat precies?


Adresgegevens duizenden studenten TU Eindhoven liggen op straat na hack
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
De adresgegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven liggen op straat. Dat komt door een hack bij het bedrijf ID-ware, meldt RTL Nieuws.


Gegevens van drie op de vier studenten opgeslagen bij Microsoft en Amazon
18 Oktober 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Nederlandse onderwijsinstellingen slaan gegevens van studenten massaal bij Amazon en Microsoft op in de cloud, zo blijkt uit een internationale studie. Dit leidt niet alleen tot privacybezwaren, maar experts waarschuwen ook voor integriteitsproblemen.


Studenten event- en projectmanagement KdG organiseren evenement ?Nextasy? binnen de 100 uur
22 September 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Deze week zijn er heel wat studenten aan hun academiejaar begonnen. Dat is meestal een niet al te drukke week waarin studenten -de tijd krijgen om in een nieuw ritme te komen. Maar dat geldt niet voor de studenten event- en projectmanagement van de Karel de Grote Hogeschool. Zij krijgen al meteen de opdracht om binnen de 100 uur een grootschalig evenement tot leven te brengen.
Uitwonende studenten krijgen in 2023 hogere basisbeurs vanwege inflatie
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Wanneer de basisbeurs voor uitwonende studenten in september volgend jaar terugkeert, zal het bedrag dat studenten krijgen hoger zijn dan verwacht.


Amerikaanse regering scheldt studieschuld van miljoenen studenten deels kwijt
29 Augustus 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse overheid gaat een deel van de studieschulden van miljoenen studenten kwijtschelden. Dat maakte president Joe Biden woensdag bekend.


Hooggeplaatste militair beschuldigd van opdracht tot moord op studenten in Mexico
28 Augustus 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In de zaak van de verdwijning en dood van 43 studenten in Mexico in 2014 is een hooggeplaatste militair in staat van beschuldiging gesteld. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag (lokale tijd) bekendgemaakt. De toenmalige commandant van het 27ste bataljon infanterie in de deelstaat Guerrero zou rechtstreeks de opdracht hebben gegeven voor de moord op zes jongemannen.


Oud-hoofdaanklager Mexico gearresteerd in zaak vermiste studenten
21 Augustus 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Jesus Murillo Karam, de vroegere procureur-generaal van Mexico, is vrijdag opgepakt in verband met de verdwijning van 43 studenten in 2014. Murillo was destijds de hoofdaanklager die toezag op het onderzoek naar die verdwijning. Hij wordt verdacht van ontvoering, marteling en belemmering van de rechtsgang, aldus het openbaar ministerie vrijdag.


16 Juni 2022, 00:08 Volkskrant
9 Juni 2022, 00:07 Volkskrant
'Gratis' lenen lijkt voor studenten voorbij: wat betekent dat voor je studieschuld?
30 Mei 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De tijd van 'gratis' geld lenen bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) lijkt voorbij. Op dit moment is de rente nog 0 procent, maar dit zal vanaf volgend jaar mogelijk veranderen. Wat betekent dat voor studenten en hun schuld? En is het verstandig om snel af te lossen?


Antwerpse studenten organiseren nostalgische modeshow ?Tijd Van Toen?
19 Mei 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vier studenten eventplanning van Karel De Grote Hogeschool organiseerden dinsdagavond De Tijd Van Toen, een modeshow die het publiek terugkatapulteerde naar de golden sixties en seventies. Kledij uit de jaren ?50, ?60 en ?70 werd door de studenten samengebracht met typische voorwerpen uit een voor hen ver vervlogen tijd. Een stevige brok nostalgie dus, die de aanwezigen deed terugdenken aan hun jonge jaren.
BK atletiek studenten - Bescheiden opener voor Noor Vidts, Helena Ponette onderstreept kandidatuur voor Cheetahs
2 Mei 2022, 00:00 Skynet Sport
Noor Vidts heeft zondag op het BK atletiek voor studenten in Jambes haar zomerseizoen geopend met 1m75 in het hoogspringen en 37m00 in het speerwerpen. Belgian Cheetah Helena Ponette liep een snelle 400 meter in 52.96.


Minister rekent op 1.400 euro vergoeding voor studenten uit 'pechgeneratie'
29 Maart 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet denkt aan een tegemoetkoming van maximaal 1.400 euro om de 'pechgeneratie', de studenten voor wie geen studiebeurs beschikbaar was, te compenseren. Dat zegt onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het genoemde bedrag is een voorlopige inschatting en staat dus nog niet vast.


Hugo Metsers wil opleiding aanpassen na beschuldigingen van machtsmisbruik
1 Maart 2022, 00:13 NU.NL - Film
Hugo Metsers zegt geschrokken te zijn van het artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag waarin hij wordt beschuldigd van machtsmisbruik binnen de acteursopleiding faaam. De acteur zegt in een reactie aan persbureau ANP dat hij bezig is met aanpassingen aan de opleiding.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn