NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Studenten moeten langer ingeschreven staan voor studio dan hun studie duurt
20 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Studenten moeten meerdere jaren ingeschreven staan bij studentenhuisvesters voordat ze in aanmerking komen voor een zelfstandige studentenkamer. Regelmatig is die periode langer dan de duur van een studie, blijkt uit cijfers van verschillende sociale studentenhuisvesters.


Aantal internationale studenten dat na studie hier blijft werken neemt toe
13 September 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Het percentage internationale studenten dat in Nederland blijft werken nadat ze hun diploma hebben gehaald neemt toe. Vooral de technische studierichtingen leveren werkgelegenheid op, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.


Mbo-studenten sceptisch over online democratie
12 September 2023, 00:00 Emerce
Studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs betwijfelen het nut van digitale innovaties om hen meer bij de politiek te betrekken. Dat blijkt uit gesprekken die het Rathenau Instituut met hen voerde over de democratie en manieren om hun deelname daaraan te vergroten. Aan offline innovaties als het referendum en een burgerforum willen ze wel deelnemen, maar dan moeten die over onderwerpen gaan die hen direct raken.


Studenten Universiteit Gent kunnen het keuzevak 'Taylor Swift' volgen
16 Augustus 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
Studenten aan de Universiteit Gent kunnen vanaf volgend jaar het vak 'English literature: Taylor's version' volgen. Professor Elly McCausland behandelt in het keuzevak de literaire waarde van de songteksten van de zangeres.


90 procent van studenten heeft basisbeurs aangevraagd voor komend studiejaar
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Van alle studenten die komend studiejaar recht hebben op een basisbeurs, heeft zo'n 90 procent de beurs inmiddels aangevraagd. Maandag staat de teller op 391.288. Begin juli waren ruim 200.000 aanvragen ingediend.


Studenten bouwen NSU EP4
18 Juli 2023, 00:02 Autozine
Ter ere van het 150-jarig jubileum van de Audi-fabriek in Neckarsulm hebben twaalf studenten een iconische klassieker ge?lektrificeerd. Afgelopen zaterdag presenteerden ze de NSU EP4: waarbij de E voor Electric Drive staat en P4 voor Prinz 4L, de oorspronkelijke auto waarop het project is gebaseerd.


Universiteit Gent deelt per ongeluk beelden van docenten die studenten bespotten
29 Juni 2023, 00:03 NOS nieuws

De Universiteit Gent (UGent) heeft per ongeluk beelden gedeeld waarop te zien en horen is hoe docenten van de universiteit zich na online presentaties spottend uitlaten over studenten.

Studenten die het vak Onderzoeksmethodologie volgden in het schakeljaar voor de opleiding Verpleeg- en vroedkunde hadden een mondelinge presentatie die via een videoverbinding werd opgenomen. Deze opname en het overleg van vier docenten na afloop werd per ongeluk naar de studenten gestuurd.

Op de opnames is volgens Belgische media onder meer te horen dat de docenten na het uitloggen van een student grappen maakten over een student die huilde tijdens het examen. Ook grapten de docenten over studenten die het examen slecht aflegden en zeiden ze dat ze een student een laag cijfer gingen geven "om die eens goed te laten schrikken".

Excuses aan studenten

De universiteit geeft toe dat de vier examinatoren in de fout zijn gegaan. "Op de opnames zijn op sommige momenten zaken gezegd en gebeurd die niet stroken met de onderwijsprincipes van de universiteit", zegt de UGent in een reactie bij VRT Nieuws. "De UGent betreurt dit en verontschuldigt zich hiervoor bij haar studenten."

Volgens de VRT zijn studenten gekwetst door de opnames en hebben sommigen van hen psychische hulp moeten zoeken.

De vier medewerkers moeten verplicht "een professionaliseringstraject doorlopen". Ook laat de universiteit het voorval onafhankelijk onderzoeken. Daarnaast krijgen betrokken studenten "de kans om in gesprek te gaan over dit incident". Op welke manier dit gebeurt, maakt de universiteit niet bekend.

Vorige week kwam de universiteit ook al in het nieuws na een blunder. Toen bleek dat tientallen ingevulde examens van masterstudenten Communicatiewetenschappen verdwenen waren voordat ze waren nagekeken. Volgens een hoogleraar is het mogelijk "dat de examens met het ophalen van het papier meegenomen zijn". Studenten mochten die tentamens opnieuw doen.
Studenten HU bouwen mee aan digital twin van Utrecht
6 Mei 2023, 00:00 Emerce
Bij gebiedsinrichting wil de provincie Utrecht de duurzaamheid en de impact van keuzes goed kunnen afwegen. Daarom bouwen studenten van Hogeschool Utrecht mee aan een digital twin van Utrecht.


NU+ | Studenten bouwen hun dromen in Delftse Dream Hall: 'Magische plek'
16 April 2023, 00:09 NU.NL - Tech
Op de campus van de TU Delft staat een grote werkplaats: de Dream Hall. Studententeams werken hier onder meer aan een hyperloopcapsule en een exoskelet om mensen met een dwarslaesie weer te leren lopen. De projecten zijn uiteenlopend, maar het doel is hetzelfde. Hier werken studenten aan technische innovaties.


Studenten TU Delft presenteren nieuw ontwerp hyperloop
20 Februari 2023, 01:31 Emerce
Delft Hyperloop, een studenten Dream Team van de TU Delft, maakt naar eigen zeggen grote stappen in de richting van […]


Energie besparen? Deze studenten koken met hun airfryer en microgolfoven in de trein: ?Alsof het de normaalste zaak ter wereld is?
8 Januari 2023, 00:07 Gazet v. Antwerpen

Omdat ook kotstudenten gepeperde energierekeningen voorgeschoteld krijgen, bedachten kotgenoten Dries (22) en Senne (22) een manier om de kosten van hun kerstfeestje te drukken. De jongens installeerden zich met airfryer en magnetron op de trein en kookten een driegangenmenu.
Studenten kunnen meer werken zonder verlies van Groeipakket
30 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Studenten met een studentenjob kunnen vanaf volgend jaar meer uren werken zonder dat ze hun recht op het Groeipakket verliezen. De Vlaamse regering keurde daarrond een voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) goed.


Datalek Vrije Universiteit treft studenten met inschrijving tussen 2003 en 2019
22 December 2022, 00:02 Tweakers
De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een datalek gemeld, nadat een laptop van de universiteit is gestolen. Op de ontvreemde computer stonden persoonsgegevens van (oud-)studenten. De universiteit heeft melding gedaan van het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Studenten TU Eindhoven bouwen grootste werkende Nintendo-controller ter wereld
27 November 2022, 00:01 Emerce
Dankzij de jubilerende studievereniging Thor spelen voorbijgangers op TU/e-campus Super Mario in XL-formaat. De megacontroller is 6 bij 2,5 meter groot en gebaseerd op de populaire Super Nintendo uit de jaren negentig. Het reuze-exemplaar is door vier commissieleden en een handjevol vrijwilligers van de jubilerende studievereniging Thor (faculteit Electrical Engineering) gebouwd.


Hoe zit het precies met studenten en energiecompensatie?
21 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Er zijn allerlei maatregelen vanuit de overheid om de energierekening te drukken, zoals toeslagen en tegemoetkomingen. Maar studenten lijken er bekaaid vanaf te komen. Hoe zit dat precies?


Adresgegevens duizenden studenten TU Eindhoven liggen op straat na hack
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
De adresgegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven liggen op straat. Dat komt door een hack bij het bedrijf ID-ware, meldt RTL Nieuws.


Gegevens van drie op de vier studenten opgeslagen bij Microsoft en Amazon
18 Oktober 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Nederlandse onderwijsinstellingen slaan gegevens van studenten massaal bij Amazon en Microsoft op in de cloud, zo blijkt uit een internationale studie. Dit leidt niet alleen tot privacybezwaren, maar experts waarschuwen ook voor integriteitsproblemen.


Studenten event- en projectmanagement KdG organiseren evenement ?Nextasy? binnen de 100 uur
22 September 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Deze week zijn er heel wat studenten aan hun academiejaar begonnen. Dat is meestal een niet al te drukke week waarin studenten -de tijd krijgen om in een nieuw ritme te komen. Maar dat geldt niet voor de studenten event- en projectmanagement van de Karel de Grote Hogeschool. Zij krijgen al meteen de opdracht om binnen de 100 uur een grootschalig evenement tot leven te brengen.
Uitwonende studenten krijgen in 2023 hogere basisbeurs vanwege inflatie
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Wanneer de basisbeurs voor uitwonende studenten in september volgend jaar terugkeert, zal het bedrag dat studenten krijgen hoger zijn dan verwacht.


Amerikaanse regering scheldt studieschuld van miljoenen studenten deels kwijt
29 Augustus 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse overheid gaat een deel van de studieschulden van miljoenen studenten kwijtschelden. Dat maakte president Joe Biden woensdag bekend.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn