NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Studenten

2News.be / Trefwoorden / Studenten

Antwerpse studenten organiseren nostalgische modeshow ?Tijd Van Toen?
19 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vier studenten eventplanning van Karel De Grote Hogeschool organiseerden dinsdagavond De Tijd Van Toen, een modeshow die het publiek terugkatapulteerde naar de golden sixties en seventies. Kledij uit de jaren ?50, ?60 en ?70 werd door de studenten samengebracht met typische voorwerpen uit een voor hen ver vervlogen tijd. Een stevige brok nostalgie dus, die de aanwezigen deed terugdenken aan hun jonge jaren.
BK atletiek studenten - Bescheiden opener voor Noor Vidts, Helena Ponette onderstreept kandidatuur voor Cheetahs
2 Mei, 00:00 Skynet Sport
Noor Vidts heeft zondag op het BK atletiek voor studenten in Jambes haar zomerseizoen geopend met 1m75 in het hoogspringen en 37m00 in het speerwerpen. Belgian Cheetah Helena Ponette liep een snelle 400 meter in 52.96.


Minister rekent op 1.400 euro vergoeding voor studenten uit 'pechgeneratie'
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet denkt aan een tegemoetkoming van maximaal 1.400 euro om de 'pechgeneratie', de studenten voor wie geen studiebeurs beschikbaar was, te compenseren. Dat zegt onderwijsminister Robbert Dijkgraaf vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het genoemde bedrag is een voorlopige inschatting en staat dus nog niet vast.


Hugo Metsers wil opleiding aanpassen na beschuldigingen van machtsmisbruik
Hugo Metsers zegt geschrokken te zijn van het artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag waarin hij wordt beschuldigd van machtsmisbruik binnen de acteursopleiding faaam. De acteur zegt in een reactie aan persbureau ANP dat hij bezig is met aanpassingen aan de opleiding.


1500 mbo-studenten in pand oude Slotervaartziekenhuis
18 Februari, 00:08 NOS nieuws

Het pand van het voormalig Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, dat in 2018 failliet werd verklaard, gaat dienen als school. Mbo-studenten van alle zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP krijgen er vanaf volgend jaar augustus lessen.

Het gaat om ruim 1500 studenten die op twee verdiepingen komen te zitten, verdeeld over zeven vleugels, meldt AT5. De 14 mbo zorg- en welzijnsopleidingen, die nu gevestigd zijn nabij de Zuidas, verhuizen allemaal mee. Zo'n 125 docenten geven er straks les.

In het voormalige ziekenhuispand wordt al gewerkt aan een gezondheidscentrum, een initiatief van eigenaar Zadelhoff na afspraken met de gemeente over de invulling van het gebouw, schrijft NH Nieuws.

Eind vorig jaar werden er in het gebouw al zogenoemde leerplekken ingericht voor mbo-studenten, die er ervaring op kunnen doen in een nagebootste leeromgeving met acteurs.
Zes studenten van de leenstelselgeneratie over hun schuld: ?Ik ben 67 als ik volledig heb afgelost?
8 Februari, 00:08 Volkskrant
Zo'n 8.000 studenten demonstreerden zaterdag op het Museumplein in Amsterdam voor een ruimhartiger compensatie van het leenstelsel. Velen van hen vrezen anders tot aan hun pensioen te moeten afbetalen.


Antispieksoftware voor studenten bij tentamens blijkt onveilig
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Tech
Surveillancesoftware Proctorio bevatte een kwetsbaarheid waarmee kwaadwillenden vrij gemakkelijk studenten konden hacken, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.


Studenten ontwikkelen mouw waarmee je taal kunt voelen door trillingen
25 November 2021, 00:06 NU.NL - Tech
Een team studenten van de TU Eindhoven heeft een mouw ontworpen waarmee mensen elke vreemde taal kunnen voelen en begrijpen. De mouw kan een uitkomst zijn voor mensen die doof zijn.


Staan universiteiten echt machteloos tegenover de stroom buitenlandse studenten?
6 November 2021, 00:05 Volkskrant
De Nederlandse universiteiten zeggen machteloos te staan tegen een almaar groeiend probleem: de grote instroom van buitenlandse studenten. Vooral internationale nieuwkomers stuwden de Nederlandse studentenpopulatie naar nieuwe recordhoogten, blijkt uit donderdag verschenen cijfers. Kunnen de universiteiten werkelijk niets doen?


Britse hoogleraar: ik ben weggepest door studenten
6 November 2021, 00:05 Volkskrant
De Britse filosoof en feminist Kathleen Stock heeft in een BBC-interview een boekje opengedaan over hoe ze door studenten en docenten is weggejaagd van Sussex University. Tijdens Woman?s Hour sprak de hoogleraar over ?middeleeuwse rellen? die waren ontstaan wegens haar standpunten over genderkwesties.


Studenten TU Delft gaan raket definitief niet lanceren na technische problemen
27 Oktober 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Het studententeam van Delft Aerospace Rocket Engineering (DARE) gaat zijn zelfgemaakte raket definitief niet meer lanceren. De technische problemen van de Stratos IV bleken onoverkomelijk, laat het Delftse team zaterdag weten.


Hacker hogeschool verkreeg toegang tot medische gegevens studenten
6 Oktober 2021, 00:11 NU.NL - Tech
De hacker die 1 september mogelijk persoonsgegevens van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) buit heeft gemaakt, heeft ook toegang gehad tot persoonlijke gegevens van studenten. Het gaat onder andere om medische informatie zoals functiebeperkingen en politieke voorkeuren van studenten, meldt de onderwijsinstelling dinsdag na onderzoek.


Feestverbod voor Tilburgse studenten, omwonenden 'zijn het meer dan zat'
2 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

Studenten die wonen in studentenflats aan de Professor Verbernelaan in Tilburg, mogen daar de komende tijd niet feesten. Doen ze dat wel, dan dreigt een dwangsom en huisuitzetting. Er komen nachtbewakers bij het complex om de ruim 400 studenten te controleren.

Sinds de tweede lockdown inging, nam het aantal meldingen van overlast afkomstig uit de studentenflats enorm toe. De studenten konden nergens heen, verveelden zich en wilden een feestje. "Begrijpelijk", zegt een woordvoerder van woningcorporatie WonenBreburg tegen Omroep Brabant. "Maar de grens is bereikt."

Buurtbewoners zijn de overlast meer dan zat. "Ze melden ernstige geluidsoverlast. Ik heb ook verhalen gehoord dat er spullen uit ramen werden gegooid, maar dat heb ik zelf niet kunnen controleren", aldus de woordvoerder.

De politie bevestigt de toename van de meldingen. "Er is voornamelijk overlast van de feestjes waarbij grote groepen studenten bij elkaar komen."

'Te heftig'

Eigenaar WonenBreburg heeft alle bewoners nu een mail gestuurd met de nieuwe maatregelen. Geven de bewoners er geen gehoor aan, dan dreigt sluiting van het wooncomplex.

De studenten vinden het oneerlijk. "We blijven studenten in studentenflats. We zijn echt niet heilig, maar niet alle meldingen zijn de schuld van de mensen in onze flat", zegt een van hen tegen de regionale omroep.

Een andere student sluit zich hierbij aan. "Er is altijd wel ergens een feestje, maar ik merk niet iedere dag geluidsoverlast. De maatregelen vind ik ook niet verantwoord in een tijd waarin studenten met veel mentale problemen zitten."

De woningcorporatie erkent dat de maatregelen heftig zijn, maar stelt dat ze nu eenmaal nodig zijn. "Het is zeker niet de bedoeling dat deze maatregel blijft. We willen eerst dat de situatie normaal wordt." Ook wordt gekeken naar een alternatieve plek waar de studenten feestjes kunnen organiseren.
Ook voor studenten lonkt de vrijheid, of toch de campus: eindelijk weer 100% contactonderwijs
21 Augustus 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Ook studenten in het hoger onderwijs mogen zich opmaken voor een schooljaar zonder al te grote beperkingen. Minister Ben Weyts heeft immers beslist dat universiteiten en hogescholen 100 procent contactonderwijs mogen organiseren. Voor jongvolwassenen komt daarmee een einde aan anderhalf jaar ononderbroken lessen volgen op de computer.
Aantal werkende studenten zo goed als opnieuw op niveau van voor coronacrisis
17 Augustus 2021, 00:03 Skynet Economie
Het aantal werkende studenten zit grosso modo weer op het niveau van voor de coronapandemie, maar het gemiddeld aantal gepresteerde uren ligt wel nog aan de lage kant. Dat blijkt woensdag uit een analyse van hr-bedrijf Randstad Group.


Grote groep studenten zit al twee dagen zonder internet door storing
4 Augustus 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Door een storing bij internetbeheerder Ittdesk zit een grote groep studenten sinds zondagnacht zonder internet. Het bedrijf kan nog niet zeggen wanneer de problemen zijn opgelost.


Studenten TU Eindhoven ontwikkelen auto die zonder coureur kan racen
28 Juli 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Hij gaat in de bochten zo'n 50 kilometer per uur en kan op de rechte stukken een snelheid van 115 kilometer per uur halen, maar er komt geen coureur aan te pas. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een raceauto ontworpen die autonoom kan racen.


Studenten door leenstelsel steeds vaker financieel afhankelijk van ouders
30 Juni 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Studenten zijn de afgelopen jaren steeds vaker financieel afhankelijk geworden van hun ouders, mede als gevolg van de invoering van het leenstelsel. Dat stelt het Nibud op basis van een vierjarig onderzoek onder ruim vijftienhonderd studenten.


Coronavirus - Mallorca verstrengt toegangsregels na massale besmetting van studenten
29 Juni 2021, 00:03 Skynet
Mallorca verstrengt de toegangsregels voor grote groepen, nadat een duizendtal studenten besmet raakte met het coronavirus tijdens eindejaarsreizen op het eiland. Reizigers die in groep reizen moeten voortaan een negatieve PCR-test voorleggen of bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, meldde de regionale overheid van de Spaanse Mediterrane regio maandag in Palma.


Coronavirus - Studenten van hogeschool Odisee halen hogere cijfers tijdens corona
8 Februari 2021, 06:11 Skynet
De punten van de studenten van de hogeschool Odisee lijden niet onder de coronapandemie en de code rood in het hoger onderwijs. In de afgelopen examenperiode scoorden ze globaal beter dan in diezelfde examenperiode vorig jaar, toen er nog geen sprake was van Covid-19. De studenten blijven volharden, want het aantal jongeren dat afhaakt, stijgt niet.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn