NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stroom

2News.be / Trefwoorden / Stroom

AC Cars heeft de Cobra op stroom nu helemaal af
Dinsdag, 00:04 AutoBlog

AC Cars schiet de aloude Cobra de toekomst in met behulp van stroom. Het kan zo simpel zijn. Je neemt een traditionele Britse roadster, lepelt er een enorme Amerikaanse Vee-Eight Motor in en je hebt pardoes een legende in handen. Precies dat overkwam de AC Ace in 1962, toen Carroll Shelby de tweezitter omtoverde tot […]

The post AC Cars heeft de Cobra op stroom nu helemaal af appeared first on Autoblog.nl.
Nieuwe studie: ?Elektrische wagens zijn altijd beter voor milieu, ook als ze dus opgeladen worden met vuile stroom?
22 Juli, 00:02 HLN.BE
Een nieuwe studie heeft een van de grootste mythes rond elektrische wagens ontkracht. Zelfs al worden ze opgeladen met vuile stroom, dan nog blijken ze beter te zijn voor het milieu dan een auto met verbrandingsmotor.


Eigenaars met zonnepanelen kunnen vanaf 2022 stroom schenken of verkopen
10 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Minister van Energie Zuhal Demir maakt het vanaf 2022 mogelijk om de stroom van je zonnepanelen die je niet verbruikt te schenken of te verkopen aan je familie, vrienden of buren. Toch als je een digitale meter hebt.
Zonne- en windenergie zorgen voor meer EU-stroom uit hernieuwbare bronnen
30 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
De opwekking van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in de Europese Unie was vorig jaar voor het eerst groter dan die uit fossiele brandstoffen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Bekende voorbeelden van hernieuwbare bronnen zijn zonne- en windenergie.


Groene stroom overtreft voor het eerst fossiele stroom in Europa
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Voor het eerst is in de Europese Unie meer elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind dan uit fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een eerste raming voor 2020 door het Europees statistiekbureau Eurostat.


Mooi, al die groene stroom maar kan het netwerk het wel aan?
26 Juni, 00:06 Volkskrant
De energietransitie in Nederland dreigt te stagneren. Straks kun je de stroom van je zonnepanelen wellicht niet meer terugleveren aan het net. Of je moet eindeloos wachten op een laadpaal voor je e-auto. Wat is aan de hand. En is er wat aan te doen?


Lierenaars betalen voortaan minder voor stroom
8 Februari, 05:19 Gazet v. Antwerpen

Lierse gezinnen en bedrijven betalen sinds 1 januari een stuk minder voor distributienettarieven voor elektriciteit.
?Energieleveranciers verdienen flink aan de stroom van uw zonnepanelen?
6 Februari, 02:36 HLN.BE
Wie in zonnepanelen investeerde en niet langer kan genieten van het voordeel van een terugdraaiende teller, rekent zijn schade uit. Voor wie vorig jaar een installatie van 5 kWp in gebruik nam, gaat het gemiddeld om zowat 220 euro per jaar, berekende Test Aankoop. Maar de individuele rekening kan flink verschillen, leert ook een overzicht van Vlaams Parlementslid Tom De Meester (PVDA).


Na de recordprijzen voor stroom op mistige dagen: voelen we dat ook in onze portemonnee?
4 Februari, 09:48 HLN.BE
Begin december leidde de combinatie van windstilte, mist en een eerste koudeprik tot sterke prijsstijgingen op de groothandelsmarkt. Maar had die piek een impact op de stroomprijzen die u vandaag betaalt? Mijnenergie.be ging de cijfers na.


Gitzwarte details van vermeend misbruik Marilyn Manson: ?Hij martelde me met stroom?
4 Februari, 06:00 HLN.BE
Actrice Evan Rachel Wood heeft de expliciete details van het vermeende misbruik door haar ex-verloofde Marilyn Manson eigenlijk jaren geleden al openbaar gemaakt. Het ?Westworld?-gezicht getuigde erover in het Amerikaanse Congres, maar noemde toen niet de naam van Manson. Ze schetste een gitzwart beeld van een relatie met extreme jaloezie, marteling, verkrachting en constante vrees voor haar leven.


Coolbue wordt energieleverancier, verkoopt stroom en gas
28 Januari, 10:01 Emerce
Coolblue wordt vanaf vandaag energieleverancier en hoopt dat het eind 2021 honderduizend klanten heeft. En passant kan de consument ook tips gaan krijgen om energievretende apparatuur te vervangen en zodoende kosten te verlagen.


Centrum van Gent tijdlang zonder stroom na brand in hoogspanningscabine
27 Januari, 22:50 Skynet
In het centrum van Gent heeft een brand in een hoogspanningscabine woensdagavond een tijdlang voor een stroompanne gezorgd. Dat melden netbeheerder Fluvius en de brandweerzone Centrum.


Nieuwe waterkrachtcentrale in Luik zal 1.300 gezinnen van stroom voorzien
27 Januari, 13:54 HLN.BE
Waals minister van Energie Philippe Henry (Ecolo) heeft de nieuwe waterkrachtcentrale van Grosses Battes, gelegen op de rivier de Ourthe in Luik, ingehuldigd. De centrale zal elektriciteit leveren voor 1.300 Luikse gezinnen.


Eigenaars zonnepanelen kunnen stroom kwijt bij Decathlon
25 Januari, 21:42 De Tijd
21:58 Wie zonnepanelen heeft en niet al zijn stroom verbruikt, kan die weldra tegen een vergoeding doorsluizen naar professionele spelers zoals Decathlon. Vooral retailers ruiken een kans om klanten te lokk...


Onderzoekbureaus: EU produceert voor het eerst meer duurzame stroom dan fossiele
25 Januari, 23:50 Volkskrant
Voor het eerst kwam er vorig jaar in de Europese Unie meer stroom uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, zon, wind en water dan uit fossiele brandstoffen. Van alle elektriciteit was 38 procent afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Met fossiele brandstoffen werd 37 procent opgewekt. Het marktaandeel van kernenergie daalde harder dan ooit, maar bedraagt toch nog 25 procent.


Stroompanne in Sint-Niklaas achter de rug
7 Januari, 07:25 Skynet Belgie
In Sint-Niklaas is de stroompanne, die vanavond meer dan 5.000 gezinnen trof, afgelopen. Dat meldt Fluvius.


De Sinksenfoor: 900 meter lang,15 kilometer elektriciteitskabel, 1 attractie heeft de stroom van 10huizen nodig
12 Mei 2018, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Nog een week voor de officiële kick-off, maar Spoor Oost begint al aardig vol te lopen. De voorbije week volgden we de aanloop naar de Sinksenfoor. Van landmeters over brandweerlieden tot elektriciens. Voor de aankomst van de eerste foorkramers was er al véél werk verzet.
Stroom aan inbraken in volkstuintjes: ?Kruiwagens of ajuinen, hier pikken ze alles?
12 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

Hoe populair is uw gemeente bij inbrekers? Dat kon u gisteren al lezen in de krant. Maar hoe populair zijn volkstuintjes bij inbrekers? Erg populair, blijkt uit een bezoekje aan Drakenhof in Deurne en Boereschuur in Merksem. ?Hier pikken ze alles.?
Nieuws: UPS levert pakjes op stroom
10 Mei 2018, 09:00 Auto55
UPS, dat z?n pakjes doorgaans met de lelijkste bestelwagen ter wereld aflevert, werkt aan een elektrische manier om z?n klanten te bedienen. Dat gebeurt samen met Arrival, een bedrijfje dat de pakjesgigant maar al te graag helpt in z?n zoektocht naar alternatief vervoer. De twee werken als sinds 2016 samen en wanneer alles volgens plan verloopt, rijden de eerste elektrische UPS-best...

Lees meer


Proximus begint met nb-iot-netwerk voor digitale stroom- en gasmeters
8 Mei 2018, 15:24 Tweakers
De Belgische provider Proximus begint met het aanbieden van narrowband-internet-of-things, een netwerk voor apparaten die weinig bandbreedte nodig hebben. Het netwerk zal gelijk in gebruik zijn voor digitale stroom- en gasmeters van Eandis en Infrax.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn