NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Strijd

2News.be / Trefwoorden / Strijd

Europees Hof van Justitie: IAB-systeem voor cookiepop-ups in strijd met AVG
9 Maart, 00:01 Tweakers
Een systeem van brancheorganisatie IAB dat op veel websites gebruikt wordt om via een pop-up toestemming te vragen voor het plaatsen van cookies, is in strijd met de AVG. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in een arrest.


ACV zet strijd tegen agressie in openbare dienstverlening voort
6 Maart, 00:05 HLN.BE
Na een bezoek aan minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD), is een delegatie van ACV Openbare Diensten dinsdag ontvangen door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De vakbond overhandigde haar de petitie ?Iedereen verdient een job zonder geweld? en deed concrete aanbevelingen om agressie tegen openbare dienstverleners tegen te gaan. Geweld, verbaal of fysiek, mag nooit ?part of the job? zijn, benadrukte Verlinden na afloop.


Belgische politie vecht zowel met als tegen AI in strijd met cybercrime
23 Februari, 00:06 Techzine
De Belgische Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) gebruikt steeds vaker AI om cybercrime te bestrijden. Hiermee wil de politieorganisatie effectiever de ook door de cybercriminelen gebruikte GenAI-toepassingen beter kunnen beantwoorden. Uit onderzoek van de cybersecurity-experts van de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (DGJ), de politieorganisatie die zich richt op grote criminele organisaties, blijkt dat cybercriminelen steeds vaker […]


Wie komt deze zondag als winnaar uit de strijd der Sportings?
12 Februari, 00:01 Skynet

Dit weekend vindt de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League plaats, met onder meer een spannend duel tussen Sporting Charleroi en RSC Anderlecht.
Vijf Apple Vision Pro-concurrenten gaan hernieuwde VR-strijd aan
6 Januari, 00:07 Techzine
Nu Apple de aandacht voor virtual reality weer heeft aangescherpt, krijgt het mogelijk vijf concurrenten. Qualcomm heeft de Snapdragon XR2+ Gen 2 aangekondigd, dat een kleine verbetering op eerdere chipsets belooft. Echter is het de software waar de hernieuwde VR-strijd aanwakkert, met hulp van Google. De Snapdragon XR2+ Gen 2 trekt de maximale resolutie per […]


Drentse stichting bindt juridische strijd aan tegen de wolf
6 Januari, 00:04 NOS nieuws

De pas opgerichte stichting 'Wijs met Wolven' wil een juridische strijd voeren over de wolf in de provincie Drenthe. Om de tienduizenden euro's kostende juridische procedure te kunnen betalen, begint de stichting vandaag een crowdfundingsactie.

De stichting bestaat uit Drentse dierhouders en inwoners die zich zorgen maken over het toenemend aantal wolven en de toenemende schade aan landbouwhuisdieren. Het doel van de stichting is om met de procedure duidelijkheid te krijgen over het nemen van maatregelen tegen de wolf.

"We willen procederen tegen een aantal regelingen die haaks op elkaar staan", zegt voorzitter Wim Hennink, hobbypaardenhouder in Wapserveen. "Op dit moment is onduidelijk wat dierhouders en burgers tegen de wolf mogen doen. Daar willen we graag een uitspraak over."

Niet tegen de wolf

Hoewel de stichting niet voor of tegen de wolf zegt te zijn, hoopt de voorzitter dat de groeiende wolvenpopulatie wordt gereguleerd. "Door het uitnemen en verplaatsen van 'probleemwolven' kan de overlast worden beperkt", zegt Hennink.

Advocaat Pieter Huitema, die de stichting bijstaat, denkt dat het treffen van maatregelen tegen de wolven onvermijdelijk is. "Als je helemaal niets doet, zal de populatie groter worden en de overlast toenemen. Niemand wil dat er op een bepaald moment ook slachtoffers vallen. De overlast moet worden beperkt tot een acceptabel niveau zodat mens en dier naast elkaar kunnen leven. Regulering is daar een middel voor", zegt Huitema tegen RTV Drenthe.

De advocaat zegt dat het wel twee jaar kan duren voor er een uitspraak ligt.
Conservatieve president Polen gaat strijd aan met regering
25 December 2023, 00:06 NOS nieuws

De Poolse president Duda zegt dat hij zijn veto gaat uitspreken over de begrotingswet voor 2024. Hij is niet te spreken over de hervormingen van de nieuwe regering. Deze week werden leidinggevenden van staatsmedia ontslagen door de nieuwe minister van Cultuur.

De pro-Europese regering haalt de bezem door de publieke omroep. Onder leiding van de rechts-nationalistische PiS was die uitgegroeid tot propagandakanaal voor de partij. Volgens de nieuwe regering onder leiding van premier Tusk is hard ingrijpen nodig om het vertrouwen terug te winnen in publieke media.

'Schending van grondwet'

Duda haalt op sociale media hard uit naar de hervormingen. Hij spreekt van een "flagrante schending van de grondwet en beginselen van een democratische rechtstaat. Publieke media moeten eerst hersteld worden." Duda zegt ook dat hij na Kerstmis een reeks eigen plannen zal indienen bij het parlement.

Het is de eerste keer dat de conservatief Duda openlijk ingaat tegen de nieuwe regering. Een veto van de president kan met een meerderheid van 60 procent terzijde worden geschoven door het parlement. Tusks coalitie heeft daarvoor niet genoeg zetels, namelijk 248 van de 460. Desondanks zegt de premier op X dat hij er vertrouwen in heeft dat het probleem wordt opgelost.

Ontslagreeks bij instanties

Behalve in het medialandschap zijn ook bij de overheid veel ontslagen gevallen. De regering heeft onder meer de hoofden van de inlichtingendienst, de veiligheidsdiensten en een anti-corruptieorganisatie ontslagen en vervangen door nieuwe mensen.

PiS spreekt er schande van. Nadat de nieuwe leiding van staatstelevisie TVP Info de uitzendingen had stilgelegd, trokken politici van de partij naar het kantoor om het gebouw te bezetten. Dat is uiteindelijk niet gelukt.
Turkse rente opnieuw omhoog in strijd tegen inflatie
24 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De centrale bank in Turkije schroeft de rente in het land opnieuw op om de torenhoge inflatie aan te pakken. De rente werd met 5 procentpunt opgeschroefd tot 40 procent. Het was de zesde verhoging op rij.


Belgian Cats - Nastja Claessens is vier tot vijf weken buiten strijd met polsblessure
15 November 2023, 00:03 Skynet
Nastja Claessens zal vier tot vijf weken niet in actie kunnen komen nadat ze vorige week haar pols blesseerde tijdens een training met de Belgian Cats, zo maakte haar club Castors Braine dinsdag bekend.


Europese economie krimpt, mogelijk mede door strijd tegen inflatie
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De economie van de eurolanden is in het derde kwartaal licht gekrompen. Volgens berekeningen van het Europese statistiekbureau Eurostat is de economie van de eurozone met 0,1 procent geslonken ten opzichte van een kwartaal eerder.


Universal Music bindt de strijd aan met AI-songtekstgenerator Claude
26 Oktober 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Universal Music sleept AI-chatbotmaker Anthropic voor de rechter in het Amerikaanse Nashville. Volgens de platenmaatschappij maakt de chatbot nieuwe muziek die te sterk lijkt op nummers van artiesten die bij Universal onder contract staan.


Regering voert strijd tegen roken verder op
25 Oktober 2023, 00:05 Skynet Economie
Een uitstalverbod, minder verkooppunten, fors hogere prijzen en striktere controles. Het is maar een greep uit de batterij maatregelen die de federale regering heeft goedgekeurd in de strijd tegen roken. Bedoeling is vooral jongeren minder in contact te laten komen met tabak of alternatieve rookmiddelen. "Daarom werpen we drempel na drempel op, om het de tabakslobby moeilijker te maken hun ongezonde producten aan de man te brengen", zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).


GP Verenigde Staten: Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd
24 Oktober 2023, 00:01 Autosport
Lewis Hamilton (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) zijn hun resultaat uit de Grote Prijs van de Verenigde Staten kwijtgespeeld. De bodemplaat van de wagen van beide rijders vertoonde excessieve slijtage wegens het hobbelige circuit, waardoor beide rijders geschrapt werden uit de uitslag. Carlos Sainz schuift zo op naar het podium en Williams-rijders Alex Albon en Logan Sargeant pakken allebei punten.

Lees meer: GP Verenigde Staten: Lewis Hamilton en Charles Leclerc gediskwalificeerd


Dop vast aan de fles in strijd tegen plastic afval: 'Doel heiligt het middel'
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Om plastic zwerfafval tegen te gaan, mogen fabrikanten in de EU vanaf komende zomer alleen flessen met vaste doppen maken. Sommige bedrijven experimenteren daar nu al mee, al blijft het wennen. "We zagen de klant ineens naar de concurrent grijpen."


NU+ | Coldplay en oud-manager verwikkeld in pijnlijke strijd om miljoenen
11 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
Coldplay staat op slechte voet met voormalig manager Dave Holmes, die van 2005 tot 2022 met de Britse band heeft gewerkt. Holmes eist miljoenen van zijn voormalige werkgever. Zanger Chris Martin en zijn collega's willen op hun beurt geld zien.


Big Bazar krijgt genadeklap van rechter en zegt de strijd op te geven
27 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. De advocaat van de keten gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.


Musk overweegt X volledig achter betaalmuur te zetten in strijd tegen bots
20 September 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Als het aan Elon Musk ligt, gaat iedere gebruiker van X binnenkort een klein geldbedrag betalen. Dat is volgens de miljardair nodig om spamaccounts van het socialemediaplatform te weren.


EK volley mannen - Red Dragons verslaan Estland en boeken broodnodige zege in strijd om 1/8e finales
6 September 2023, 00:01 Skynet Sport
De Belgische volleymannen hebben dinsdag hun vierde groepswedstrijd op het EK gewonnen. De Red Dragons (FIVB 24) versloegen Estland (FIVB 41) in het Italiaanse Ancona met 3-1 en behaalden zo een broodnodige zege in de strijd om een plaats in de achtste finales. De setstanden waren 25-18, 25-17, 12-25 en 25-19.


45ste editie van de 24 Hours of Zolder belooft uitermate spannende strijd in de beide toerwagenklassen te geven
21 Augustus 2023, 00:02 Autosport
Op 26 en 27 augustus strijden meer dan 40 teams om de hoogste eer in de 24 Hours of Zolder, de belangrijkste nationale uithoudingsrace in ons land. Het startveld is quasi evenredig verdeeld in GT- en toerwagens. De toerwagens vinden we in de klassen TA en TB, verdeeld volgens de motorinhoud. Onderling voeren de deelnemers in die klassen TA en TB vaak een zeer intense strijd en ook in deze 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, zullen de gevechten erg aantrekkelijk worden. Opgepast, naarmate de wedstrijd vordert, is het ook niet uitgesloten dat we de snelste bolides uit de toerwagenklassen richting de top 10 zien opschuiven.

Lees meer: 45ste editie van de 24 Hours of Zolder belooft uitermate spannende strijd in de beide toerwagenklassen te geven


12 Augustus 2023, 00:04 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn