NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Strengere

2News.be / Trefwoorden / Strengere

Rekenhof bewaakt kas: strengere controle op begroting Kamer na pensioensaga
10 November, 00:02 HLN.BE
Het Rekenhof zal voortaan de rekeningen van de Kamer controleren. De plenaire vergadering van de Kamer heeft daarvoor donderdag unaniem het licht op groen gezet. De beslissing is het gevolg van de recente affaire met onwettige pensioenextra?s in het federaal parlement.


? Komen er ooit strengere wapenwetten in de Verenigde Staten? "Amerikanen redeneren dat meer wapens, meer veiligheid betekent?
27 Oktober, 00:03 HLN.BE
Hoe makkelijk is het om in de Verenigde Staten een wapen te kopen? En waarom zijn Amerikanen zo verknocht aan wapens? Biden heeft al meermaals gepleit voor strengere wapenwetten, maar zal dat er ooit van komen? Amerika-correspondent Romina Van Camp beantwoordt de belangrijkste vragen.


Raad Vergunningsbetwistingen vernietigt strengere PFAS-lozingsnormen voor Indaver
20 Oktober, 00:00 HLN.BE
De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de strengere PFAS-lozingsnormen vernietigd die de Vlaamse regering midden 2022 had opgelegd aan de afvalverwerkingsinstallatie van Indaver in de Antwerpse haven. Dat heeft de Raad donderdagavond bekendgemaakt. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir analyseert de uitspraak, maar zal ?blijven handelen in het algemeen belang?, meldt ze in een reactie.


Brussel stelt strengere regels in voor overnames van luchtvaartmaatschappijen
19 Oktober, 00:01 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappijen die een branchegenoot overnemen, moeten straks aan strengere EU-regels voldoen. Er zijn zorgen over de beperkte concurrentie op sommige routes, zegt Eurocommissaris Didier Reynders in een interview met Financial Times.


Belgische regering wil strengere aanbestedingsregels om spionage tegen te gaan
30 Juli, 00:02 Tweakers
De Belgische regering gaat strengere regels rondom aanbestedingen opstellen waardoor apparaten als scanners en camera's minder snel kunnen worden misbruikt voor spionage of hacks. Het gaat om apparaten die worden gebruikt in kritieke infrastructuur en door de overheid zelf.


Organisatie Zwarte Cross neemt nog strengere maatregelen tegen wangedrag
20 Juli, 00:02 NU.NL - Muziek
De Feestfabriek, de organisatie die het festival Zwarte Cross in de Achterhoek organiseert, gaat wangedrag op het evenement nog strenger aanpakken. Het gaat niet alleen om discriminatie, racisme, homofobie, geweld en vrouwonvriendelijk gedrag, maar ook om wildplassen en gooien met bier.


Bijna twintig techplatforms vallen onder strengere regels Europese Unie
26 April, 00:06 NOS nieuws

Negentien platforms, waaronder Wikipedia, Booking en TikTok, gaan onder extra strenge regels van de nieuwe Digitale Dienstenwet vallen, heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Zij worden gezien als 'zeer grote online platforms'.

Daardoor moeten zij bijvoorbeeld maatregelen nemen om minderjarigen te beschermen tegen inhoud "die hun lichamelijke, geestelijke of morele ontwikkeling kan aantasten". Bij een crisis of een natuurramp moeten ze daarnaast snel op verzoek hun algoritmes kunnen aanpassen.

Het betekent verder dat deze platforms extra risicobeheer moeten doen en onafhankelijke onderzoeken moeten laten uitvoeren. Daarnaast moeten ze hun data delen met overheden en onderzoekers, en een gedragscode opstellen.

Ook AliExpress, Amazon, Apples App Store, Bing, Facebook, meerdere Google-platforms, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Twitter, Wikipedia, YouTube en Zalando komen onder deze nieuwe regels te vallen.

Extra verantwoordelijkheid

"Grote bedrijven, hebben een grote verantwoordelijkheid", zegt Eurocommissaris Thierry Breton. Volgens de Digitale Dienstenwet hebben deze online platforms zoveel invloed op het systeem, dat ze een extra verantwoordelijkheid hebben om het internet veiliger te maken.

Bedrijven die meer dan 45 miljoen maandelijkse gebruikers in de Europese Unie hebben, dat is zo'n 10 procent van de bevolking, kunnen onder de strengere regels komen te vallen. De Commissie maakt mogelijk komende weken nog enkele namen bekend.

Als de bedrijven de regels niet opvolgen, kunnen ze een boete krijgen tot 6 procent van de jaaromzet. Afhankelijk van het bedrijf kan het dus gaan om honderden miljoenen of zelfs miljarden euro's. Als ze de regels vaker overtreden, kan er uiteindelijk besloten worden dat ze geen zaken meer mogen doen in de Europese Unie.
Rekenkamer: strengere DigiD-eisen worden probleem voor niet-digitaal vaardigen
30 Maart, 00:24 Tweakers
De toenemende beveiligingseisen voor het gebruik van DigiD hebben als risico dat burgers moeilijker digitaal met de Nederlandse overheid kunnen communiceren. Daarvoor waarschuwt de Algemene Rekenkamer, die stelt dat 'het doel van DigiD grotendeels is bereikt'.


Kamer is blij met voorgesteld verbod op doxing, maar wil strengere straffen
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
De Tweede Kamer is blij met het verbod op doxing dat het kabinet heeft voorgesteld, al mag het van het parlement op sommige punten nog wel wat strenger. Zo wil de Kamer een hogere maximale straf voor het delen van persoonsgegevens om iemand te intimideren.


Strengere inspectie nodig bij oude windmolens: 'Slager keurt eigen vlees'
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Er is beter toezicht op de veiligheid van oudere windmolens nodig, zeggen experts. Woensdag viel een bijna 25 jaar oude windturbine in Zeewolde om, waardoor duizenden kilo's aan staal op een (gelukkig verlaten) dijk belandden.


Tata Steel moet aan strengere eisen voldoen
11 December 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Staalfabrikant Tata Steel moet nog minder schadelijke stoffen gaan uitstoten. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied wil de vergunning van een van de IJmuidense fabrieken van het bedrijf aanscherpen. Dat moet de uitstoot van Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) en stof omlaagbrengen.


Nieuwe watermaatregelen op komst: hoger grondwaterpeil en strengere milieueisen
24 November 2022, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet wil het grondwaterpeil verhogen om CO2-uitstoot te verminderen en verzakking van huizen tegen te gaan. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in de Telegraaf.

Komende vrijdag wordt een pakket met maatregelen verwacht om de stikstofuitstoot terug te dringen, daar zitten ook maatregelen over het waterpeil en de waterkwaliteit bij. Het kabinet wil onder meer het waterpeil in de veenweidegebieden verhogen zodat het veen minder CO2 uitstoot. Veen gaat rotten als het droger komt te liggen en stoot daarbij broeikasgas uit.

Vooral melkveehouders in veenweidegebieden in het Groene Hart en het oosten en noorden van het land zullen hinder ondervinden van de plannen: op nattere weilanden kunnen koeien moeilijker rondlopen en tractors niet rijden. Ook kan de vegetatie veranderen en komen er meer (moeras)planten die koeien niet eten.

Verzakkende huizen

Maar het waterpeil moet ook omhoog om verzakking van huizen tegen te gaan. Eerder dit jaar werd duidelijk dat door de aanhoudende droogte honderdduizenden huizen dreigen te verzakken.

Het kwetsbaarst zijn huizen die niet op betonnen palen of een betonnen fundering zijn gebouwd. Het gaat dan om huizen in veenweidegebieden en de kleipolders: West-Nederland, Noord-Friesland en Groningen. Huizen gebouwd voor 1980, die nog staan op houten palen.

Bouwen in de toekomst

Bij de maatregelen waar het kabinet vrijdag mee komt zal ook aandacht zijn voor het bouwen in de toekomst. Daarbij zal meer rekening moeten worden gehouden met de risico's van bouwen in laaggelegen gebieden en overstromingsgevaar van grote rivieren.

Voor huidige plannen - zoals in de gemeente Zuidplas waar ruim 6 meter onder zeeniveau een heel nieuw dorp moet verrijzen - heeft dat geen gevolgen. Maar het is de vraag of dit soort plannen op den duur nog wel mogelijk is. Wetenschappers waarschuwden eerder al dat Nederland de komende decennia niet meer moet bouwen op risicovolle plekken. Ook de waterschappen vroegen al aandacht voor de mogelijke schade van bouwen op verkeerde plekken.

Slechte waterkwaliteit

Eerder dit jaar schreef minister Harbers al aan de Kamer dat het met de waterkwaliteit in ons land ook slecht gesteld is en dat het kabinet aan Europese regels moet voldoen.

Volgens de Europese Kaderrichtlijn Water moet al het grond- en oppervlaktewater in Europa in 2027 van goede kwaliteit zijn. Beken, sloten, meren en rivieren moeten aan meerdere eisen voldoen. Zo zijn er voorschriften op het gebied van de waterkwaliteit voor planten en dieren, maar ook normen voor giftige stoffen. Een sloot of meer voldoet pas aan de eisen als alle onderdelen in orde zijn. Harbers sprak dit voorjaar al van een "stevige uitdaging".

Het kabinet zal naar verwachting vrijdag meer bekendmaken over een plan van aanpak samen met provincies en waterschappen. Ook voor kustgebieden komt een plan van aanpak, onder meer met het oog op verzilting.
Strengere voorwaarden voor bijkomende bouwgronden
24 November 2022, 00:04 De Tijd
01:00 Nergens in Vlaanderen mag nog woon- of industriegebied bijkomen, als dat niet wordt gecompenseerd met open ruimte, zoals landbouw- of natuurgebied. De Vlaamse regering zet met de beslissing een belan...


Rechter blokkeert delen van strengere wapenwet in New York
7 Oktober 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Een federale rechter heeft een deel van de strengere wapenwet in New York tijdelijk geblokkeerd. New York mag onder meer Times Square niet uitroepen tot wapenvrije zone, melden de Amerikaanse media.


Streamingplatform Twitch komt met strengere regels voor gokken
26 September 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Streamingplatform Twitch gaat gokken aan banden leggen, heeft het sociale medium woensdag aangekondigd op Twitter. Het nieuwe beleid gaat volgende maand in.


Vooruit vraagt strengere regels tegen uitbuiting
31 Juli 2022, 00:07 Skynet Economie
Vooruit pleit voor strengere regels in de strijd tegen economische uitbuiting. Zo moet een bedrijf dat een beroep doet op onderaannemers ook verantwoordelijk worden voor de arbeidsvoorwaarden, met dus een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de loonschulden. De partij wil ook dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dringend werk maakt van meer sociale inspecteurs.


Privacy-activisten willen strengere AVG-handhaving in EU
14 Juli 2022, 00:08 Techzine
Privacy-activisten van belangenorganisatie Access Now willen dat de EU de AVG/GDPR strenger gaat toepassen. Volgens de activisten is er vier jaar na de introductie van de wet- en regelgeving nog een hoop werk te doen. De belangenorganisatie voor digitale burgerrechten geeft in een jaarverslag aan dat de AVG/GDPR, vier jaar na de introductie, een stuk […]


Bekende influencers moeten zich aan strengere regels houden: dit verandert er
4 Juli 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Influencers met meer dan 500.000 volgers moeten zich vanaf vrijdag aan strengere reclameregels houden. Dit is wat er precies gaat veranderen voor populaire videomakers.


Techbedrijven gaan akkoord met strengere Europese regels tegen desinformatie
17 Juni 2022, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft strengere regels tegen desinformatie gepresenteerd. Techbedrijven moeten daarmee harder ingrijpen tegen nepaccounts en deepfakes op hun platforms. Verschillende grote techbedrijven zijn akkoord gegaan met de regels.


Strengere regels voor online verkopers moeten consumenten beschermen
30 Mei 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Online verkopers moeten zich aan strengere regels houden zodat consumenten beter beschermd worden als ze iets op een website of platform kopen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn