NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Streekvervoer

2News.be / Trefwoorden / Streekvervoer

Stakingen in streekvervoer voorlopig van de baan: cao-onderhandelingen hervat
Vandaag, 00:06 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voorlopig van de baan. Werkgevers en vakbonden gaan vanaf maandag weer aan tafel om alsnog tot een nieuwe cao te komen voor de dertienduizend werknemers.


Personeel streekvervoer staakt deze week toch niet, gesprekken gaan door
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
Chauffeurs in het streekvervoer zullen deze week niet staken. Dat is de uitkomst van de gesprekken van de afgelopen dagen tussen vakbonden en werkgevers. Volgens vakbond FNV zijn er "goede stappen gemaakt". De gesprekken, die geleid worden door twee verkenners, gaan deze week door.


Woensdag meer duidelijkheid over nieuwe cao voor streekvervoer
23 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voor een aantal dagen opgeschort. Twee verkenners proberen de cao-onderhandelingen weer op gang te krijgen. Woensdag moet er meer duidelijkheid komen.


Personeel streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Het personeel in het streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken. De stakingspauze duurt tot volgende week vrijdag. De vakbonden willen de nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans geven.


Helft streekvervoer rijdt niet door stakingen, werkgevers en vakbonden in gesprek
11 Maart, 01:13 NU.NL - Economie
Reizigers ondervinden ook vrijdag hinder van stakingen in het streekvervoer in Friesland, Groningen, de Achterhoek en Limburg. Er rijden vooral minder bussen. Werkgevers en vakbonden gaan weer in gesprek na een oproep van reizigersorganisatie Rover. Werkgevers riepen eerder op de dag al op tot een adempauze en een tijdelijke stop van de stakingen.


Streekvervoer staakt ook volgende week als dan nog niet aan eisen is voldaan
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Personeel in het streekvervoer zal ook op dinsdag 28 februari en donderdag 2 maart het werk neerleggen als tegen die tijd nog niet aan de eisen is voldaan, meldt vakbond CNV. Het streekvervoer legt woensdag en vrijdag ook al het werk neer.


Woensdag en vrijdag opnieuw stakingen in streekvervoer, begin nieuwe reeks
20 Februari, 03:03 NU.NL - Economie
Medewerkers in het streekvervoer leggen woensdag en vrijdag het werk neer. Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer is "de grens bereikt".


Streekvervoer staakt woensdag en vrijdag opnieuw om uitblijven cao
20 Februari, 00:42 NOS nieuws

Medewerkers in het streekvervoer gaan woensdag en vrijdag opnieuw staken voor een betere cao. Dat melden vakbond CNV en FNV. De bonden waarschuwen dat de stakingen van komende week het begin zullen zijn van een nieuwe reeks stakingen, die volgens CNV wel minimaal 48 uur van tevoren worden aangekondigd.

Twee weken geleden werd het werk in het regionale openbaar vervoer al stilgelegd voor vijf dagen, maar die staking leidde niet tot resultaat. Volgens de FNV was de actiebereidheid bij onder meer buschauffeurs in die periode hoog en reden veel bussen niet.

"Nog liever dan staken, willen werknemers in het streekvervoer gewoon op een fijne manier tegen een goed salaris hun werk doen", zegt FNV-bestuurder Marijn van der Gaag in een verklaring." Ze vinden het dan ook verschrikkelijk dat reizigers weer overlast moeten ervaren. Maar de oplossing daarvoor ligt echt bij de werkgevers."

De FNV wil een loonsverhoging die meestijgt met de inflatie en maatregelen tegen de werkdruk. Eergisteren zei Fred Kagie namens de werkgevers in het openbaar vervoer dat dat geld er niet is. De werkgevers bieden 8 procent loonsverhoging dit jaar.

"Vakbonden vinden dat we toch over deze eisen in gesprek moeten gaan, onder dreiging en druk van een al aangekondigde staking. Dat is voor ons geen basis om te praten. Staken brengt ons niet aan tafel", zei Kagie toen.

FNV-bestuurder Van der Gaag vindt dat de grens bereikt is. "De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer." Onder de cao Streekvervoer vallen zo'n 13.000 mensen.
8 Februari, 00:09 Volkskrant
Streekvervoer ligt komende week door het hele land plat: dit is wat we weten
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Werknemers in het streekvervoer leggen vanaf maandag vijf dagen lang verspreid over het hele land het werk neer vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen. De stakingen kunnen voor veel hinder zorgen. Op voorhand is alleen niet te zeggen wanneer en in welke gebieden.


Personeel streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Het streekvervoer gaat opnieuw landelijk staken. De vijfdaagse staking begint volgende week maandag en heeft betrekking op dertienduizend werknemers, met name buschauffeurs. Dat meldt vakbond CNV, nadat werkgevers niet hadden gereageerd op hun ultimatum.


Buschauffeurs in het streekvervoer leggen opnieuw het werk neer
22 Mei 2018, 16:36 NOS nieuws

Er wordt zaterdag opnieuw gestaakt in het streekvervoer. Buschauffeurs in Utrecht, 't Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant leggen dan het werk neer om een betere cao af te dwingen. Het is de vijfde dag dat er acties zijn in het streekvervoer.

In Utrecht staakt Keolis, in Groningen en Drenthe Qbuzz, CTS legt het werk neer in Zuidwest-Drenthe, Connexxion rijdt niet in de regio Gooi- en Vechtstreek en Arriva blijft in de remise in West-Brabant. De stakingen worden in het weekend gehouden om examenkandidaten niet in problemen te brengen, schrijft RTV Noord.

Druk zetten

De buschauffeurs willen minder werkdruk, meer loon en meer plaspauzes. Sinds oktober wordt daar al over onderhandeld door de bonden en de werkgevers. In januari leek er een akkoord te zijn, maar dat werd afgewezen door de leden van de vakbonden.

Begin deze maand werd daarom in het hele land het werk twee dagen neergelegd. De vakbonden zijn nu overgegaan op estafettestakingen. Zo waren er afgelopen zaterdag stakingen in Oost-Brabant, Zeeland en de Veluwe. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.
Wekdienst 19/5: koninginnenrit in de Giro en streekvervoer staakt
19 Mei 2018, 05:48 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag staat in Windsor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Maar er gebeurt nog meer: zo wordt een spannende strijd verwacht in de Giro, tussen Tom Dumoulin en rozetruidrager Simon Yates. en staakt het streekvervoer.

Het blijft op de meeste plaatsen droog. In de loop van de dag kan er landinwaarts een enkele bui vallen, maar hier en daar breekt ook de zon door. Het wordt maximaal 16 tot 20 graden bij een zwakke noordwestelijke wind.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

De koninginnenrit van Giro d'Italia, met als slotstuk de beklimming van de Monte Zoncolan. Het wordt een krachtmeting tussen Dumoulin, die vorig jaar de Giro won en nu tweede staat, en de huidige nummer een in het klassement: de Brit Simon Yates. De rit kun je volgen via het liveblog op de website van NOS Sport en in de app. Hét huwelijk van het jaar: tussen prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle. Het wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS, na het NOS Journaal van 12.00 uur op NPO 1 en via een internetstream. Op onze site en app vind je een liveblog en spoorboekje van de dag.

Chauffeurs in het streekvervoer in Noord-Brabant, Zeeland en op de Veluwe staken weer. Dit gebeurt op zaterdag omdat ze de examens door de weeks niet wilden verstoren. In Biddinghuizen komen 65.000 jongeren bijeen voor de Pinksterconferentie, ook wel Opwekking genoemd. Het christelijk festival heeft als een van de trekpleisters op het jeugdpodium Rich Wilkerson staan, dat is de dominee die Kim Kardashian en Kanye West trouwde. Op de Dam in Amsterdam wordt een solidariteitsdemonstratie gehouden voor geweld tegen Palestijnen in Gaza en Israël.

Wat heb je gemist?

In de stad Mbandaka in Congo zijn drie nieuwe gevallen van ebola geconstateerd. De besmettelijke ziekte was eerder al bij één inwoner van de stad aangetroffen; nu staat vast dat de ziekte zich heeft verspreid. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had eerder gewaarschuwd dat het risico op besmetting met ebola in Congo erg groot is.

Ander nieuws uit de nacht:

Beslagen op Curaçao en Bonaire opgeheven: volgens de rechters mag de claim die een Amerikaanse bedrijf legt op het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA de brandstof- en elektriciteitsvoorziening op de eilanden niet in gevaar brengen. Prominente Saudische vrouwenrechtenactivisten opgepakt: volgens de Saudische regering hebben de zeven verdachten financiële steun verleend aan buitenlandse vijanden van het koninkrijk. Sjiitische geestelijke Sadr officieel winnaar Iraakse verkiezingen: Sadr is controversieel, na de val van dictator Saddam Hussein in 2003 voerde zijn Mahdi-leger een guerrillastrijd tegen Amerikaanse troepen. Doden bij rellen in gevangenis Venezuela, tweede oproer in een week: onder de doden zijn negen gevangenen en twee bewakers.

En dan nog dit

Een Amerikaanse astronaut kwam er op wel een heel onhandig moment achter dat hij was vergeten een geheugenkaart in zijn camera te stoppen: tijdens een ruimtewandeling.

"Hey Houston, ik heb even een vraagje over de GoPro", vroeg Andrew Feustel aan de vluchtleiding op aarde. "Wat betekent het als er 'No SD' staat?"

Fijne dag!
Streekvervoer staakt niet tijdens eindexamens
11 Mei 2018, 14:42 NOS nieuws

In het streekvervoer wordt de komende drie weken niet gestaakt op werkdagen om leerlingen die eindexamen doen te ontzien. Buschauffeurs staken wel op zaterdag 19 mei. Waar is nog niet bekend, dat wordt volgende week naar buiten gebracht.

In de afgelopen maanden is geregeld gestaakt in het streekvervoer. Onlangs waren er nog twee landelijke stakingsdagen die afgelopen week werden gevolgd door regionale acties. De vakbonden willen zo een betere cao afdwingen voor de 12.000 werknemers in de sector.

'Geen extra druk'

FNV-bestuurder Paula Verhoef zegt dat nu voor een staking in het weekend is gekozen omdat chauffeurs de examenkandidaten niet extra onder druk willen zetten. "Middelbare scholieren moeten ervan op aan kunnen dat ze op tijd op school zijn, zonder problemen. Werknemers in het openbaar vervoer weten als geen ander hoe werkdruk aanvoelt."

Ze benadrukt dat de estafettestaking na de examenperiode verder gaat op werkdagen. Verhoef hekelt de werkdruk van chauffeurs en zegt dat werkgevers stakingen alleen kunnen voorkomen "door over de brug te komen". De bonden willen naast verlaging van de werkdruk onder andere meer loon.

In januari lag er een overeenkomst tussen bonden en werkgevers waarbij een loonsverhoging van 8,3 procent in drie jaar tijd was afgesproken, vaste contracten voor duizend uitzendkrachten en aanpak van de werkdruk. De leden vonden het echter onvoldoende en wezen het akkoord af, waarna opnieuw stakingen volgden bij busmaatschappijen en regionale treinvervoerders.
FNV: ook volgende week acties in streekvervoer
30 April 2018, 21:18 NOS nieuws

De FNV wil ook volgende week actie voeren voor een betere cao voor de chauffeurs in het streekvervoer. "Wij realiseren ons wel dat het lastig is voor passagiers, er komt dus niet opnieuw een landelijke staking, maar we gaan regionaal wel druk zetten", zei FNV-onderhandelaar Paula Verhoef in Nieuwsuur.

Vandaag legden werknemers in het streekvervoer in het hele land het werk neer. Dat is ook morgen het geval. Veel stakers gaan dan naar een 1-meimanifestatie op het Malieveld in Den Haag. "We gaan daar met de mensen uit de zorg, de bouw en andere sectoren laten zien dat het wat ons betreft menens is. Dat we goede afspraken willen", zei Verhoef.

De vakbonden FNV en CNV onderhandelen sinds oktober vorig jaar met werkgevers in het streekvervoer over werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging. In januari bereikten de onderhandelaars een akkoord, maar de leden wezen dat af.
Wekdienst 30/4: stakingen in streekvervoer en tekort aan vaklieden
30 April 2018, 05:06 NOS nieuws

Goedemorgen! Buschauffeurs en machinisten in het openbaar vervoer voeren vandaag en morgen actie voor een nieuwe cao en het tekort aan vakmensen in de bouw loopt snel op.

De buien trekken vandaag via het noorden het land uit. Het wordt droog en de zon kan even doorbreken. Het wordt 13 tot 16 graden bij een stevige zuidelijke wind. 's Avonds volgt vanuit het zuidwesten regen en gaat het nog iets harder waaien.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Buschauffeurs en machinisten in het openbaar vervoer voeren vandaag en morgen actie voor een nieuwe cao. De werkgevers wilden de staking met een kort geding laten verbieden, maar volgens de rechtbank in Utrecht mochten de acties doorgaan. Veel bussen, trams en een aantal regionale treinen zullen niet rijden. Het tekort aan vaklieden in de bouw zoals schilders, timmermannen, elektriciens en loodgieters loopt snel op. Op de website Werk.nl staan momenteel meer dan 22.000 vacatures open. Ook uitkeringsinstantie UWV ziet het aantal vacatures in de bouwsector de laatste tijd flink oplopen. De voetballers van Fortuna Sittard worden vanavond gehuldigd vanwege de promotie naar de eredivisie. Vanaf 18.30 uur maken ze een tocht door stad en om 19.00 uur worden ze gehuldigd op de Markt. Fortuna Sittard won zaterdag van Jong PSV en dwong daarmee promotie naar de eredivisie af.

Wat heb je gemist?

Het is je vast niet ontgaan: er is afgelopen nacht veel regen gevallen. Op veel plaatsen is daardoor wateroverlast ontstaan. Vooral in Limburg kwamen huizen onder water te staan. In Roermond moest de brandweer in actie komen voor wateroverlast in een zorgcentrum. Ook Duitsland heeft last van de regen. Onder meer in Aken zijn straten ondergelopen.

Ander nieuws uit de nacht:

'FIOD onderzoekt omkoping en oplichting bij dochterbedrijven SHV': de bedrijven worden verdacht van omkoping, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van sancties. Britse minister Rudd treedt af vanwege Windrush-schandaal: ze kreeg de afgelopen tijd veel kritiek omdat haar ministerie quota hanteert voor het uitzetten van immigranten. Trouw: trein naar Berlijn wordt voorlopig niet sneller: zes uur en twintig minuten duurt een treinreis van Amsterdam naar Berlijn en dat wordt voorlopig niet korter. Volgens Trouw is er geen geld om te investeren in de infrastructuur.

En dan nog dit:

Het was even spannend, maar het is toch gelukt om een groot schip de haven van Willemstad op Curaçao binnen te varen. Vanwege de harde wind lag de enorme boot al een paar dagen voor de kust. Het was een bijzondere operatie, omdat het schip maar op een paar meter na onder de bekende Julianabrug door kon varen. En dat zag er zo uit:

Fijne dag!
Streekvervoer vandaag en morgen plat vanwege staking
30 April 2018, 02:06 NOS nieuws

Het streekvervoer ligt twee dagen plat door een staking. Dat betekent dat er vandaag en morgen geen streekbussen rijden. Ook treinen van regionale vervoerders, waaronder Arriva, staan stil.

De ov-staking is een initiatief van de bonden. Die onderhandelen sinds oktober vorig jaar met de werkgevers over onderwerpen als de werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging.

Begin januari werd er ook een dag gestaakt. Vervolgens sloten de onderhandelende partijen een overeenkomst, maar de achterban van de vakbonden wees die vorige week af. De bonden stelden daarop een ultimatum en kondigden vrijwel meteen een nieuwe staking aan.

Rechter

De werkgevers probeerden de staking met een kort geding tegen te houden, maar ze kregen nul op het rekest van de rechter. Die oordeelde dat de werkonderbreking door mag gaan, omdat het recht om te staken zwaarder weegt dan de hinder van de acties.

Volgens de bonden is een staking op dit moment juist goed. Vanwege de meivakantie zijn minder mensen aan het werk. Later staken gaat niet omdat dan de examens beginnen.
Staking streekvervoer mag maandag en dinsdag doorgaan
26 April 2018, 14:06 NOS nieuws

De aangekondigde staking in het streekvervoer gaat door. Dat heeft de rechter in Utrecht bepaald in een kort geding.

De werkgevers in het openbaar vervoer, verenigd in de VWOV, eisten in het kort geding een verbod. Ze vinden de staking onrechtmatig. Volgens hen maken de bonden misbruik van het stakingsrecht omdat de cao-onderhandelingen nog gaande zijn. Ook zouden de stakingen maatschappelijk ontwrichtend zijn, omdat er in de meivakantie veel toeristen zijn.

Volgens de bonden is een staking op dit moment juist goed. Vanwege de vakantie zijn minder mensen aan het werk. Later staken gaat niet omdat dan de examens beginnen.

De bonden en de werkgevers onderhandelen al sinds oktober vorig jaar over onderwerpen als de werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging.
Kort geding om 'maatschappij ontwrichtende' staking in streekvervoer
24 April 2018, 06:54 NOS nieuws

De werkgevers in het openbaar vervoer spannen een kort geding aan om een grote staking begin volgende week in het streekvervoer te voorkomen. Vakbond FNV wil met de 48-uursstaking op maandag en dinsdag druk zetten op de cao-onderhandelingen. Er dreigen nauwelijks streekbussen en regionale treinen te rijden.

Fred Kagie, voorzitter van werkgeversorganisatie VWOV, wil met het kort geding vooral tijd winnen. "We hebben na lang onderhandelen op 15 januari een overeenkomst gesloten. Pas 2,5 maand later hoorden we dat het bod is afgewezen. Op 16 april kwamen ze met nogal ingrijpende wijzigingen en met het ultimatum dat afgelopen nacht verstreek."

"Zij hebben er zelf maanden over gedaan en gunnen ons nauwelijks de tijd om naar de nieuwe voorstellen te kijken", zegt Kagie, die onder meer streekvervoerders als Arriva, Connexxion en Keolis vertegenwoordigt. Hij vindt de keuze voor 30 april en 1 mei, in een groot deel van het land aan het begin van de drukke meivakantie, niet in balans. "Denk aan de lijnen naar Schiphol, naar de Efteling en de Keukenhof die dan niet rijden."

Ontwrichtend

Het kort geding moet de "maatschappelijk ontwrichtende staking" voorkomen. "We willen graag praten, maar wat we vooral willen is een beetje tijd om ons daarop goed te kunnen voorbereiden. Een beetje zorgvuldigheid."

De FNV is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn