NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stoppen

2News.be / Trefwoorden / Stoppen

Politie en Rijkswaterstaat manen boeren te stoppen met onveilige acties
28 Juli, 00:06 NOS nieuws

De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat en verschillende veiligheidsregio's roepen actievoerende boeren op om te stoppen met acties die gevaarlijke situaties opleveren. Dat schrijven de instanties in een gezamenlijke verklaring, in een reactie op de bergen zand, mest en puin die vannacht op een aantal snelwegen werden neergelegd.

Die blokkades zagen er zo uit:

De ondertekenaars zeggen dat demonstreren een grondrecht is en dat ze begrijpen dat de actievoerders een signaal willen afgeven. "Maar acties zoals vannacht brengen de verkeersveiligheid ernstig in gevaar en kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers. Het kan ongelukken en brand veroorzaken en dat laatste kan vooral met deze droogte vergaande gevolgen hebben."

Bij een van de blokkades gebeurde vanochtend een ongeluk. Op de A32 bij Meppel-Noord reed een auto op een toerit naar de snelweg op een paar balken en rommel. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Rijkswaterstaat heeft de auto geborgen.

Beelden van vanochtend:

De instanties wijzen er verder op dat de blokkades hulpdiensten belemmeren en schade aan de weg kunnen veroorzaken. "Met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties." Door de politie wordt onderzocht wie de verantwoordelijken zijn, staat in de verklaring.

Ook Kamerlid Van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging die volgens de Peilingwijzer op enorme winst staat, vraagt de boeren te stoppen met gevaarlijke acties. Uit de Peilingwijzer blijkt dat BBB op dit moment electoraal nadrukkelijk van de stikstofcrisis profiteert.
Apple en topontwerper Jony Ive stoppen samenwerking na dertig jaar
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
Apple en Jony Ive stoppen met hun jarenlange samenwerking. De topontwerper vertrok drie jaar geleden bij Apple om zijn eigen designbureau te starten, maar bleef binnen de techindustrie wel exclusief in opdracht van Apple werken. Daar komt nu een einde aan, meldt The New York Times.


Bedrijven stoppen nog niet massaal ondanks einde coronasteun
11 Juli, 00:02 NU.NL - Economie
Een golf aan bedrijven die stoppen, al dan niet noodgedwongen, lijkt voorlopig uit te blijven. Dat zegt hoogleraar Ondernemerschap Joris Knoben op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). Het aantal faillissementen was vorige maand nog steeds klein en het aantal bedrijven dat zelf besluit te stoppen, is amper gegroeid.


Varkensboeren die vrijwillig stoppen krijgen 154 euro per dier
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
Varkensboeren met een hoge impact op de omliggende natuur krijgen een vergoeding van 154 euro per dier als ze vrijwillig stoppen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).


Nieuws: Tesla?s stoppen soms zonder reden
19 Juni, 00:02 Auto55
De Amerikaanse veiligheidswaakhond NHTSA onderzoekt meer dan 750 klachten van Tesla?s die in zelfrijdende modus op de snelweg plots een noodstop uitvoeren. Ook de fabrikant zelf onderzoekt wat er aan de hand kan zijn.Autonome rijfuncties staan nog in hun kinderschoenen. Uit onderzoek blijkt dat problemen veelvuldig voorkomen, zelfs bij de meest eenvoudige functies. De National Highw...

Lees meer


2 Juni, 00:08 Volkskrant
Russische centrale bank verlaagt opnieuw rente om opmars van roebel te stoppen
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De Russische centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief voor de derde keer op rij verlaagd. Het rentetarief in Rusland ging omlaag van 14 naar 11 procent. De rentestap volgde na een noodvergadering van de centrale bank die in het teken stond van het afremmen van de sterke opmars van de roebel.


12 Mei, 00:08 Volkskrant
Russische ruimtevaartorganisatie klaar om met ISS te stoppen
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos trekt zich terug uit het internationale project met het ruimtestation ISS. Directeur van Roskosmos Dmitri Rogozin zei zaterdag op de staatstelevisie dat het besluit ter goedkeuring is voorgelegd aan de Russische regering. Daarna worden de internationale partners op de hoogte gebracht.


Vakbonden stoppen acties tegen besparingen aan Universiteit Gent
14 Maart, 00:09 Skynet Economie
De drie vakbonden aan de UGent zetten de acties die ze sinds enkele weken voeren uit protest tegen de besparingsplannen van de Gentse universiteit stop. Dat melden ze donderdagavond. Voornamelijk de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor de twee kinderdagverblijven die vandaag door de universiteit worden beheerd, veroorzaakte ongerustheid. Eerder deze week - op Internationale Vrouwendag - had een honderdtal activisten nog betoogd aan het Gentse rectoraat, al is de oefening waarbij de universitaire leiding zich wil toeleggen op academische kerntaken nog in een studiefase. Eind februari betoogden zowat 400 mensen tegen de plannen en ook op 18 maart was een actie gepland. Maar die komt er dus niet. De universitaire werknemers en sympathiserende studenten vreesden voor een harde besparingsoperatie die zou leiden tot minder verlofdagen, verhoogd inschrijvingsgeld voor doctorandi en dure maaltijdprijzen in de UGent-resto's. Ook de hospitalisatieverzekering zou minder aantrekkelijk worden voor oudere werknemers en de uitbesteding van diensten als postbedeling, magazijn en intern transport. Ook de uitbating van studentenrestaurants wordt bekeken.


Van der Poel kiest ook na dubbel goud eigen pad: 'Ga weer proberen te stoppen'
12 Februari, 00:12 NU.NL - Sport
Nils van der Poel heeft door zijn olympische titel van vrijdag op de 10 kilometer alles bereikt wat hem drie jaar geleden deed besluiten om terug te keren als profschaatser. De 25-jarige Zweed vindt het daarom een mooi moment om voor de derde keer te stoppen.


AP: sites moeten stoppen met IAB-advertentiesysteem en volgen van gebruikers
9 Februari, 00:00 Tweakers
Een advertentiesysteem van de IAB Europe waar veel sites gebruik van maken, is in strijd met de AVG en sites zouden hier per direct mee moeten stoppen, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens. De Privacywaakhond meldt dit na een Belgische uitspraak over het systeem.


Meta dreigt met Facebook en Instagram te stoppen in Europa
8 Februari, 00:08 Techzine
Meta, het moederbedrijf van Facebook, dreigt zijn social media-platformen in Europa op zwart te zetten als de Europese Unie haar maatregelen voor uitwisseling van data verder doorzet. Volgens de social mediagigant is het verwerken van gebruikersdata tussen landen onderling zeer belangrijk voor de dienstverlening en het voor het targeten van advertenties. Meta vindt deze gegevensuitwisseling […]


Beresterk Union is simpelweg niet te stoppen en dankt in kolkende Bosuil opnieuw koningskoppel Undav - Vanzeir
6 Februari, 00:01 HLN.BE
Union Saint-Gilloise legde de Bosuil het zwijgen op - twee goals van topschutter Deniz Undav. De Brusselaars zijn niet te stoppen en schrijven een hedendaags voetbalsprookje. Tien punten los in het klassement. Wie doet hen wat? En vooral: waar eindigt dit? Wow.


Kabinet voelt zich gedwongen 250 miljoen extra in subsidiepot Groningen te stoppen
17 Januari, 00:09 Volkskrant
Het kabinet verhoogt het subsidiebedrag voor Groninger en Drentse huiseigenaren die hun woning willen verbeteren met 250 miljoen euro. Dit moet voldoende te zijn om iedereen die afgelopen maandag achter het net viste alsnog 10.000 euro uit te keren.


BlackBerry-apparaten met BB OS en BB 10 stoppen op 4 januari met verbinden
4 Januari, 00:02 Tweakers
BlackBerry herinnert zijn gebruikers eraan dat apparaten met BlackBerry OS en BlackBerry 10, waarvan de laatste in 2015 uitkwam, op 4 januari niet meer werken. De apparaten zullen dan 'niet meer betrouwbaar zijn op het gebied van bellen, sms'en, data en noodoproepen'.


Emma Watson en Rupert Grint overwogen te stoppen met Harry Potter-films
31 December 2021, 00:05 NU.NL - Film
Emma Watson, die in de Harry Potter-filmreeks Hermione Granger speelde, heeft overwogen voortijdig te stoppen met haar rol. Ook Rupert Grint (Ron Weasley) had dergelijke gedachten. Dat vertellen de acteurs in de HBO Max-special waarin de voormalige cast bijeenkomt om herinneringen op te halen.


Vijfde vrouw beschuldigt Chris Noth van seksueel misbruik: ?Ik probeerde alles om hem te stoppen?
24 December 2021, 00:01 HLN.BE
Opnieuw beweert een vrouw dat ze seksueel is misbruikt door ?Sex and the city?-acteur Chris Noth (67). Singer-songwriter Lisa Gentile vertelde donderdag tijdens een persconferentie dat hij haar in 2002 naar zich toe trok. Vervolgens zou hij haar gezoend hebben en haar borsten betast hebben.


Apple vraagt Indiase marktwaakhond om onderzoek naar marktpositie te stoppen
23 December 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Apple zou de Indiase mededingingsautoriteit CCI hebben gevraagd om haar onderzoek naar de dominante marktpositie van het techbedrijf stop te zetten. Dat schrijft Reuters zondag op basis van interne documenten.


Zakenbank HSBC stelt stoppen met kolen als voorwaarde voor leningen
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
HSBC gaat de leningen voor projecten in kolen de komende jaren afbouwen. In 2030 wil de zakenbank de helft minder van dergelijke projecten financieren. Bedrijven die de komende jaren nog in aanmerking willen komen voor leningen, moeten bovendien aantonen hoe ze op termijn zullen stoppen met de productie van elektriciteit uit kolen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn