NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stikstofakkoord

2News.be / Trefwoorden / Stikstofakkoord

Stikstofakkoord - Punten die moeilijk liggen voor CD&V over de verkiezingen getild, hekelt Tobback
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor Vooruit verschilt het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte nauwelijks van het akkoord van een jaar geleden. Alleen worden de punten die het moeilijkst liggen voor CD&V nu over de verkiezingen getild.


Stikstofakkoord - Alfaport Voka: "Haven en industrie vragen snelle invoering nieuw stikstofkader"
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
De private haven- en industriegemeenschap in de ruime omgeving rond Antwerpen is opgelucht dat er binnen de Vlaamse regering "eindelijk" een compromis gevonden is in het stikstofdossier. Dat meldt Alfaport Voka, het platform van ondernemingen en beroepsverenigingen uit de Antwerpse haven binnen Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. "Maar we zullen pas helemaal gerust zijn als die nieuwe wetgeving ook snel wordt ingevoerd", ?klinkt het.


Stikstofakkoord - Boerenbond tevreden met "zuurstof" voor veehouders, maar blijft bezorgd
11 Maart, 00:43 Skynet Economie
De Boerenbond schiet het stikstofakkoord van de Vlaamse regering niet af. "Dit kan vanaf 1 januari 2025 zuurstof geven aan veehouderijen", luidt het in een reactie. De organisatie blijft wel "zeer bezorgd" over een aantal aspecten van de deal.


Stikstofakkoord - Boerenmotto van regering is minder, minder, minder
11 Maart, 00:43 Skynet Economie
"Het Vlaams Belang stelt vast dat de beslissingen waar onenigheid over bestond eenvoudigweg vooruit werden geschoven en dat de teneur voor wat betreft de landbouw nog steeds 'minder-minder-minder' blijft", reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens op het stikstofakkoord. "Het lijkt erop dat we na een jaar ruziemaken in de Vlaamse regering opnieuw bij het oorspronkelijke stikstofakkoord zijn aanbeland, mits enkele bijkomende onderzoeken."


Stikstofakkoord - Embuild: Juridische zekerheid essentieel voor bouwplannen
11 Maart, 00:43 Skynet Economie
Embuild Vlaanderen reageert vrijdagavond "tevreden en opgelucht" op het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering gesloten heeft. "Daarmee maakt zij een einde aan de rechtsonzekerheid voor burgers, opdrachtgevers van bouwprojecten en (bouw)ondernemers", klinkt het. "En die juridische zekerheid is essentieel om bouwplannen, nieuwe investeringen, jobs en welvaart te vrijwaren en om maatschappelijke transities niet in het gedrang te brengen."


Stikstofakkoord - Dossier blijft "zwaard van Damocles" volgens Algemeen Boerensyndicaat
11 Maart, 00:35 Skynet Economie
Nu de Vlaamse regering eindelijk een akkoord heeft bereikt in het stikstofdossier, blijven de bezorgdheden voor de veehouders nog groot. Dat zegt het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). "Voor menig gepassioneerd veehouder blijft dit dossier een zwaard van Damocles en is dit ondanks alles een zwarte dag."


Geen stap dichter bij stikstofakkoord
10 Maart, 00:17 De Tijd
01:00 De voorbije dagen is in het stikstofdossier amper toenadering geweest tussen de Vlaamse coalitiepartners. Hoogstwaarschijnlijk moet vandaag worden vastgesteld dat er geen stikstofakkoord meer inzit.


Jambon stelt CD&V ultimatum om stikstofakkoord goed te keuren
6 Maart, 00:03 De Tijd
22:38 Minister-president Jan Jambon heeft CD&V een ultimatum gesteld over stikstof. Ofwel keurt de partij het laatste voorstel voor een stikstofakkoord goed, ofwel moet ze uit de regering stappen. 'Als zij ...


N-VA en Open Vld geven CD&V tot dinsdag om tot inkeer te komen: stikstofakkoord of kruis over coalitie
6 Maart, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering zit in een nooit geziene crisis. Ook zondagavond slaagden de drie meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en CD&V er niet in om het eens te raken over een regeling rond stikstof. De partij van Sammy Mahdi krijgt nu nog even de tijd om een definitief antwoord te geven. Maar als het nee is, zetten de christendemocraten zich buiten de regering, luidt het.
Stikstofakkoord - "Tijd om staatsmanschap te tonen"
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele betreurt dat de Vlaamse regering nog geen akkoord over het stikstofdossier heeft bereikt. Vandaele, die woensdagmiddag op het kabinet van minister-president Jan Jambon arriveerde voor overleg, doet een oproep "om staatsmanschap te tonen", een boodschap die in de eerste plaats gericht lijkt op coalitiepartner CD&V. Een coalitiewissel is volgens Vandaele niet aan de orde.


Stikstofakkoord - "Ontgoocheld, maar vastberaden"
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in het Vlaams Parlement gezegd dat zijn regering de vaste wil heeft om de komende dagen een "goed en evenwichtig" akkoord te bereiken in het stikstofdossier. De Vlaamse regeringsleider geeft toe dat hij graag met een akkoord naar het parlement was gekomen, maar dat er nog wat "harde noten" zijn om te kraken.


Boeren voeren morgen opnieuw actie tegen stikstofakkoord
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
Boeren en landbouworganisaties gaan morgen opnieuw actie voeren tegen het stikstofakkoord, zo kondigen ze aan in een persbericht. De actie zal plaatsvinden voor de ambtswoning van de Vlaamse minister-president op het Martelaarsplein in Brussel, omstreeks 10 uur.


Vlaamse regering zoekt verder naar stikstofakkoord
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
De kern van de Vlaamse regering heeft dinsdagavond opnieuw enkele uren vergaderd over het stikstofdossier. Voor een landing in het heikele dossier was het nog te vroeg, maar er is wel vooruitgang geboekt, was te horen. Het dossier van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is dinsdagavond niet aan bod gekomen.


Stikstofakkoord - Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open"
6 Februari, 00:55 Skynet Economie
De Vlaamse regering zal maandag proberen een akkoord te bereiken over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het stikstofdossier (PAS). "Gezien hun grote impact op natuur en milieu, moeten de Vlaamse meerjarenplannen de Europese minimumverplichtingen behalen. Dat is cruciaal voor de rechtszekerheid van de boeren en een snelle uitbetaling van hun inkomenssteun. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu (BBL) voelen zich genoodzaakt ook de juridische opties open te houden als de Vlaamse regering de natuur- en milieuwetgeving niet respecteert", zeggen beide organisaties zaterdag in een mededeling.


Boerenbond dreigt met juridische stappen tegen stikstofakkoord
4 September 2022, 00:05 Skynet Economie
De Boerenbond eist dat het stikstofakkoord drastisch wordt bijgestuurd. "Zo niet zullen we juridische stappen nemen", zegt voorzitter Lode Ceyssens zaterdag in Het Belang van Limburg.


Misnoegde boeren flyeren en verkopen sjaals tegen stikstofakkoord
28 Augustus 2022, 00:06 Skynet Economie
Op verschillende plaatsen in Vlaanderen voeren misnoegde landbouwers vrijdag en dit weekend actie tegen het Vlaamse stikstofakkoord dat volgens hen de doodsteek voor de sector zal betekenen. De boeren delen flyers uit om passanten te informeren en verkopen ook "boerensjaals" die het symbool voor het protest moeten worden, zoals dat ook in Nederland het geval is.


Bijna 19.000 bezwaarschriften tegen ontwerp van stikstofakkoord
24 Juli 2022, 00:10 Skynet Economie
Er zijn bijna 19.000 bezwaarschriften ingediend tegen het ontwerp van stikstofakkoord, ook bekend als de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir bekendgemaakt. Volgens de N-VA-minister komt een "aanzienlijk deel" van de ingediende bezwaren van de online bezwarentool van landbouworganisatie Boerenbond. Alle inspraakreacties worden nu verwerkt en onderzocht en nadien belandt het dossier opnieuw op de tafel van de Vlaamse regering.


"Stikstofakkoord is stap in goede richting", zeggen natuur- en milieuverenigingen
19 Juni 2022, 00:10 Skynet Economie
Het stikstofakkoord is een stap in de goede richting, maar er zijn stevige verbeteringen nodig. Zo ontbreekt momenteel een integrale aanpak: de problemen met water, bodem en lucht moeten samen aangepakt worden, anders dreigen landbouwers volgend jaar alweer voor een voldongen feit te staan, zeggen een aantal natuur- en milieuverenigingen.


Boeren versperren centrum van Merksplas met tractoren uit protest tegen stikstofakkoord
14 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
Heel wat boeren hebben maandagavond het centrum van Merksplas bezet uit protest tegen het stikstofakkoord.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn