NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stijgende

2News.be / Trefwoorden / Stijgende

Alliander kan stijgende vraag naar elektriciteit nauwelijks aan
11 Maart, 01:17 NU.NL - Economie
Netbeheerder Alliander kan de stijgende vraag naar elektriciteit nauwelijks aan. Het bedrijf heeft dan ook grote moeite om het netwerk in rap tempo uit te breiden nu consumenten en bedrijven meer elektrische auto's, zonnepanelen en warmtepompen hebben aangeschaft.


Verzekeringen bij Achmea worden duurder door stijgende kosten
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Achmea, de grootste verzekeraar van het land, verhoogt de prijzen van sommige verzekeringen. Dat doet het vanwege de hoge inflatie, meldt het bedrijf donderdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.


Verzekeringen bij Achmea worden duurder door stijgende kosten
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Achmea, de grootste verzekeraar van het land, verhoogt de prijzen van sommige verzekeringen. Dat doet het vanwege de hoge inflatie, meldt het bedrijf donderdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers.


Voedselbanken verwachten meer klanten door stijgende armoede volgend jaar
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Voedselbanken denken dat ze meer klanten krijgen als de armoede oploopt, zoals het Centraal Planbureau (CPB) donderdag voorspelde. Ook kringloopwinkels verwachten dat het bij hen drukker wordt.


Voor spaarders goed nieuws, maar sommigen zijn maandsalaris extra kwijt: de voor- en nadelen van stijgende rente
10 Maart, 00:13 Gazet v. Antwerpen

De rente is in tien jaar niet zo hoog geweest. Dat biedt kansen voor spaarders, beleggers en investeerders. Voor de schatkist betekent het minder goed nieuws.
Stijgende rentevoeten verminderen koopkracht van huizenjagers
1 December 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De vastgoedmarkt dreigt in de problemen te komen nu de rentevoeten blijven stijgen, dat stelt Immoweb naar aanleiding van een eigen onderzoek naar de vastgoedmarkt.
Klanten blijven weg uit winkels vanwege stijgende inflatie
26 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
We kopen steeds minder kleding en woonartikelen als vazen, potten en meubels nu de energie- en voedselprijzen verder stijgen. "We merken dat consumenten terughoudender worden sinds de laatste vier weken", zegt algemeen directeur Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie voor de sport-, mode- en schoenenbranche, in gesprek met NU.nl.


Duurdere grondstoffen en stijgende energieprijzen nekken horecaondernemers
19 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Horecaondernemers hebben flink last van stijgende energieprijzen, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl. Sommige ondernemers hebben te maken met explosief stijgende energieprijzen. Ondertussen worden grondstoffen steeds duurder en gaan de huren omhoog, constateert branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).


Veel huishoudens gaan zware herfst tegemoet vanwege stijgende prijzen
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Een groot deel van de Nederlandse huishoudens krijgt te maken met een zware herfst nu de energie- en voedselprijzen verder stijgen. Het gaat daarbij niet alleen om de lagere inkomens. Ook de midden- en hogere inkomens staan flink onder druk, waarschuwt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).


Industrie krijgt uitstoot maar niet omlaag, ondanks stijgende CO2-heffing
18 April 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De CO2-uitstoot van de Nederlandse industrie is vorig jaar iets gestegen ten opzichte van 2020. De sector stoot nog altijd evenveel uit als zes jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Emissieautoriteit. Dat terwijl de uitstoot juist flink omlaag moet om de Nederlandse klimaatdoelen te halen.


Onderwijskoepels: ?Stijgende energiekosten bedreiging voor onderwijskwaliteit?
16 Maart 2022, 00:03 HLN.BE
De onderwijskoepels vrezen dat de scholen opnieuw in de steek worden gelaten in het energieakkoord van de federale regering. De oplopende energiefactuur dreigt intussen wel de werking van de scholen te bemoeilijken, zo zeggen Katholiek Onderwijs Vlaanderen en het Gemeenschapsonderwijs GO! dinsdag.


'Prijsverlaging van EV's is onzeker door stijgende kosten accumaterialen'
9 Februari 2022, 00:02 Tweakers
Een verdere verlaging van de prijzen van elektrische auto's is volgens analisten onzeker, omdat de prijzen voor materialen die in accu's worden gebruikt, omhoogschieten. Dat komt door de sterk stijgende vraag naar bijvoorbeeld lithium en kobalt.


AZ Klina in Brasschaat laat geen bezoek meer toe door stijgende coronacijfers
21 November 2021, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het AZ Klina laat sinds vandaag, zaterdag 20 november, geen bezoek meer toe door het aantal coronabesmettingen dat ?exponentieel stijgt?. Het grote ziekenhuis in Brasschaat maakt voor enkele afdelingen nog wel een uitzondering.
Rock Werchter verhoogt entreeprijs vanwege stijgende organisatiekosten
3 November 2021, 00:08 NU.NL - Muziek
Kaarten voor het Belgische festival Rock Werchter worden per 1 december duurder. Een weekendticket wordt 23 euro duurder omdat de organisatiekosten flink zijn gestegen, zo laat het festival weten.


Supermarkt wordt duurder door stijgende kosten
16 Oktober 2021, 00:02 De Tijd
01:00 De Belgische supermarkten zullen in de komende maanden duurder worden. De voedingsbedrijven kunnen de stijgende grondstoffen-, energie- en transportprijzen niet langer zelf dragen. Ze willen de prijze...


Stijgende energieprijzen: groepsaankoop hoopt schade op factuur te beperken
9 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Inschrijven op een groepsaankoop voor energie, heel wat mensen doen het. Nu de energieprijzen records breken hopen velen op die manier hun energiefactuur toch wat naar beneden te krijgen. Bij de Antwerpse speler iChoosr loopt de inschrijving voor de volgende groepsaankoop over vier dagen af, maar het bedrijf merkt nu al dat er meer inschrijvingen zijn dan voorgaande jaren.
Van der Straeten wil sociaal tarief verlengen als bescherming tegen stijgende energieprijs
14 September 2021, 00:04 Skynet
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) pleit ervoor om het sociaal tarief te verlengen zodat personen met een laag inkomen beschermd blijven tegen prijsstijgingen van elektriciteit en aardgas. Dat kondigde ze maandagavond aan in Terzake.


Hypotheekrente kan in veel gevallen omlaag bij stijgende WOZ-waarde
5 Februari 2021, 14:44 NU.NL - Economie
Veel huiseigenaren ontvangen binnenkort de nieuwe woningwaardering die de gemeente heeft opgesteld inclusief de aanslag voor gemeentelijke woonlasten. Dit jaar is de WOZ-waarde waarschijnlijk een stuk hoger dan vorig jaar en dat kan woningeigenaren voordeel opleveren.


Stijgende besmettingen, dalende ziekenhuisopnames: wat betekenen de cijfers?
3 Februari 2021, 14:36 Gazet v. Antwerpen

De coronacijfers blijven kabbelen. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg opnieuw, maar tegelijk dalen de ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Hoe moeten we die cijfers nu interpreteren? Biostatisticus Geert Molenberghs geeft duiding. ?Het lijkt onder controle, maar voorzichtigheid blijft geboden.?
Nooddijk moet water tegenhouden in Wichelen, verschillende huizen dreigen onder water te lopen
30 Januari 2021, 13:06 HLN.BE
Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen, trad vrijdagavond de Bosbeek in Wichelen opnieuw buiten haar oevers en zette onder meer de gewestweg Bohemen onder water. Verschillende huizen werden bedreigd en de brandweer voerde zandzakken aan. De gemeentelijke crisiscel kondigde de noodfase aan en laat vandaag een nooddijk bouwen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn