NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stijgen

2News.be / Trefwoorden / Stijgen

Arm ziet omzet flink stijgen door toename van AI-toepassingen
10 Februari, 00:01 Tweakers
Arm zag zijn omzet afgelopen kwartaal met veertien procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Klanten van het bedrijf verkochten in het derde fiscale kwartaal van Arm wereldwijd 7,7 miljard chips die gebaseerd zijn op Arm-architectuur. Het bedrijf dankt de omzet aan AI-toepassingen.


Apple ziet omzet stijgen door diensten, maar verkoopt minder telefoons in China
3 Februari, 00:00 Tweakers
Apple heeft voor het eerst in een jaar weer stijgende verkoopcijfers behaald. Het bedrijf verkocht in het laatste kwartaal van 2023 voor 69,7 miljard dollar aan nieuwe iPhones. Hoewel dat groeit, verkoopt Apple nog steeds veel minder iPhones in China dan gehoopt.


Chipmachinemaker ASML ziet omzet stijgen ondanks spanning op wereldtoneel
30 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Chipmachinefabrikant ASML heeft zijn omzet vorig jaar met 30 procent zien stijgen. De beperking van de export naar China heeft niet tot rode cijfers geleid.


Gemeentelijke heffingen stijgen dit jaar het hardst sinds 2007
30 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Gemeenten verwachten dit jaar 13,3 miljard euro aan gemeentelijke heffingen en leges binnen te krijgen. Dat is 8,5 procent meer dan vorig jaar en betekent de grootste stijging sinds 2007. Dat meldt statistiekbureau CBS, dat alle gemeentelijke begrotingen onderzocht.


Water in de Rijn blijft nog even stijgen, waterpeil Maas daalt
6 Januari, 00:03 NOS nieuws

De Rijn, de Maas en het IJsselmeer en Markermeer kampen nog altijd met hoge waterstanden. Rijkswaterstaat meldt dat de waterstand in de Rijn de komende dagen nog stijgt. Het water in de Maas zal juist dalen.

Verwacht wordt dat de Rijn de hoogste waterstand zondag of maandag bereikt. Dat zal naar verwachting ongeveer 14.50 meter boven NAP zijn bij Lobith. Eind vorige maand werd een vergelijkbare waterstand bereikt.

Het zijn waterstanden die gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomen. Hierdoor kunnen buitendijkse gebieden bij steden als Nijmegen en Arnhem opnieuw overlast ondervinden.

Ook in het Markermeer en het IJsselmeer is de waterstand nog altijd heel hoog. De komende dagen nemen de mogelijkheden om te spuien vanuit het IJsselmeer naar de Waddenzee toe, zegt Rijkswaterstaat. Dat betekent dat het water afgevoerd kan worden en de waterstand op het IJsselmeer hierdoor iets daalt. Tegelijkertijd wordt meer aanvoer van water verwacht, waardoor de waterstand de komende tijd nog hoog blijft.

Onder meer in Hoorn, Durgerdam en Waterland is overlast:

Ook gisteren kon water vanuit het IJsselmeer worden geloosd in de Waddenzee. Het Markermeer zal daar nog niet van profiteren. Dat komt doordat de waterstand van het IJsselmeer hoger is dan die van het Markermeer. Er kan dus geen water van het Markermeer naar het IJsselmeer worden afgevoerd. Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstanden op de meren over enkele dagen gelijk zullen zijn.

De Maas bij Maastricht is de afgelopen nacht flink gezakt. Na de piek van 1700 kuub water per seconde die de rivier afvoerde, was dat vanochtend ruim 1500 kuub. De verwachting van Rijkswaterstaat is dat die stand geleidelijk lager wordt.

Het waterpeil van de Maas bereikt in Brabant tussen vandaag en morgen de hoogste stand. De drie waterschappen in Noord-Brabant zetten waterbergingen in hun gebied in om overstromingen te voorkomen. Waterbergingen zijn gebieden die tijdelijk onder water gezet kunnen worden om andere plekken, zoals woonwijken, te ontzien bij hoogwater.
Waterpeil blijft stijgen: extra dijkinspecties en waarschuwing voor kijkers
25 December 2023, 00:03 NOS nieuws

Het waterpeil in Nederlandse rivieren blijft stijgen. Door de vele regen is er op veel plaatsen hoogwater. Waterschappen zijn de gehele kerst in touw om de situatie in de gaten te houden en dijken te bewaken.

Zo kondigt onder meer Waterschap Limburg extra inspecties aan. Daarbij gaat het niet om Zuid-Limburg; de situatie van de Geul die onder meer door Valkenburg loopt, is niet zorgwekkend. "Onze speciale aandacht gaat op dit moment vooral uit naar de beken en riviertjes in Noord-Limburg", meldt het waterschap.

In de regio zijn zo'n twintig inspecteurs actief. Die richten zich vooral op het Gelders-Nierskanaal, ten noorden van Arcen, en de Groote Molenbeek ten westen van Venlo.

Crisisorganisatie in Limburg

Het waterschap heeft vanwege de situatie opgeschaald naar de eerste crisisfase. Dat betekent dat er een crisisorganisatie wordt opgetuigd, die, als de situatie daarom vraagt, snel besluiten kan nemen over bijvoorbeeld de plaatsing van pompen of het leveren van zandzakken.

Bij de Roer in Vlodrop is gisteren al een mobiele nooddijk geplaatst. Daar verwacht het waterschap nu geen problemen meer.

Zo ging het gisterochtend in Vlodrop:

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta is begonnen met speciale beverinspecties. Met onder meer warmtecamera's wordt gekeken waar de dieren holen graven. Het waterschap is vanwege de hoge waterstanden extra alert op graafschade.

Ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat actief is in de noordelijke helft van Noord-Holland, gaat vanaf morgen extra inspecties uitvoeren. "Vanwege de verwachte hoge waterstand op het IJsselmeer lopen we vanaf maandag extra inspectierondes om onze dijken en kustwerken te inspecteren", meldt de organisatie.

'Piek Rijn en IJssel op 28 december'

Het Waterschap Rijn IJssel verwacht dat het water in de Rijn en de IJssel nog zeker twee meter stijgt. De hoogste waterstand wordt nu verwacht op 28 december, komende donderdag dus. "De verwachtingen veranderen nog elk uur, dus we volgen het nauwlettend", meldt het waterschap.

Op de website waarschuwt het waterschap mensen die naar het hoge water komen kijken om voorzichtig te zijn. "Kijken mag, maar denk aan onze dijken en kades. De grond is verzadigd en daardoor heel zacht. Blijf op de verharding. Parkeer je auto niet in de berm. Dan beschadig je onze dijken en kades niet."
ECB houdt rente ongewijzigd omdat prijzen steeds minder stijgen
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente voor de tweede keer op rij ongewijzigd na een ongekende serie verhogingen in het afgelopen anderhalf jaar. Die waren bedoeld om de inflatie onder controle krijgen. Inmiddels stijgen prijzen inderdaad minder hard.


Huizenprijzen stijgen door kopers die van familie lenen om hypotheek te krijgen
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Een op de zes huiseigenaren heeft voor de aankoop van hun woning, naast de hypotheek bij de bank, ook geld geleend bij familie. De Nederlandsche Bank hekelt dat die leningen huizenprijzen opdrijven.


Loon van half miljoen bedienden zou volgend jaar 1,43 procent stijgen
30 November 2023, 00:08 Skynet Economie
Het loon van zowat een half miljoen bedienden zou in januari met 1,43 procent stijgen. Dat voorspelt hr-bedrijf SD Worx woensdag nu het inflatiecijfer voor november bekend is. Pas eind dit jaar is het definitieve cijfer bekend, als het inflatiecijfer van december er is.


TrendForce: DDR4- en DDR5-prijzen gaan dit kwartaal stijgen
15 Oktober 2023, 00:00 Tweakers
De prijzen van dram gaan in het laatste kwartaal van dit jaar gemiddeld stijgen. Dat verwacht analistenbureau TrendForce. De geheugenprijzen bereikten onlangs hun dieptepunt vanwege lagere vraag en grote overschotten.


Beleggers zien mandje aandelen en fondsen 5 miljard euro in waarde stijgen
23 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Nederlandse particulieren pakten vorig kwartaal gemiddeld 3,2 procent rendement op hun beleggingen. Dan gaat het om investeringen in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.


Energiecrisis is nog niet voorbij: 'Als het tegenzit, kunnen prijzen hard stijgen'
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De energiecrisis is nog niet voorbij, waarschuwde een bestuurder van Essent-moederbedrijf E.ON vorige week. De energieprijzen zouden bij een koude winter opnieuw kunnen oplopen. Wat kunnen we verwachten?


Hypotheekrentes stijgen deze week door aanhoudende inflatie
12 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Banken en andere verstrekkers verhogen deze week hun hypotheekrentes. Daarbij kunnen de tarieven oplopen met 0,15 of zelfs 0,20 procentpunt. Dat melden adviesbureaus Van Bruggen en De Hypotheekshop.


Spaanse inflatie daalt als eerste onder 2 procent, Duitse prijzen stijgen hard door
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Economie
In Spanje is de inflatie in juni gedaald tot 1,9 procent. Daarmee is het het eerste Europese land waar de inflatie onder de 2 procent is beland. Dat percentage is het streven van de Europese Centrale Bank (ECB).


Drukte bij benzinepomp: we tanken nog gauw voordat de prijzen zaterdag stijgen
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Automobilisten grijpen nog gauw hun kans nu een volle tank benzine of diesel zaterdag enkele euro's duurder wordt. In de jacht op de nog goedkopere brandstof ontstaan er rijen bij tankstations en raken pompen mogelijk al leeg.


Prijzen stijgen vrijwel overal in Europa minder hard dan vorige maanden
3 Juli 2023, 00:05 NU.NL - Economie
In bijna alle EU-landen zijn de prijzen in juni op jaarbasis minder hard gestegen dan in de maand ervoor. De gemiddelde inflatie is 5,5 procent, waar dat vorige maand nog 6,1 procent was. In april was het percentage zelfs nog iets hoger dan in mei.


Treinongeval India - Dodentol blijft stijgen: meer dan 200 doden en 900 gewonden
3 Juni 2023, 00:02 Skynet
De dodentol van het treinongeval in het oosten van India blijft stijgen. Minstens 207 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 900 mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft Pradeep Kumar Jeena, de zogenaamde chief secretary of hoogste ambtenaar van de deelstaat Odisha, zaterdag gemeld aan de Indiase persbureaus ANI en PTI.


Zo veel stijgen de voedselprijzen in onze favoriete vakantielanden
14 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Wie dit jaar binnen Europa op vakantie gaat, zal niet ontkomen aan stijgende voedselprijzen. Inflatie raakt ook onze favoriete vakantiebestemmingen. Maar wie strategisch tankt en koffie drinkt, kan toch nog wat besparen op vakantie.


Voedselprijzen op wereldmarkt stijgen voor het eerst in een jaar, door duurdere suiker
Voor de eerste keer in een jaar tijd zijn de voedselprijzen op de wereldmarkt gestegen. Het ging om een lichte stijging in april, voornamelijk door duurdere suiker, blijkt uit het maandoverzicht van de FAO, de VN-organisatie voor voeding en landbouw.


Vattenfall verliest klanten in Nederland, maar ziet winst stijgen
30 April 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Na een onrustig najaar heeft het Zweedse bedrijf Vattenfall weer een hogere winst geboekt. In de eerste drie maanden van het jaar hield de energieleverancier 11,8 miljard Zweedse kronen (ongeveer 1 miljard euro) over. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn