NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Steun


Europa vraagt lidstaten winsten uit energietaksen te gebruiken voor steun
9 Oktober, 00:02 De Tijd
21:56 Wat stopt de Europese klimaattsaar Frans Timmermans in zijn gereedschapskist tegen de hoge energieprijzen? Geen snelle fixeerlijm voor Europese gasvoorraden, gezamenlijke gasaankopen of een loskoppeli...


Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"
23 September, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.


Evenementenbranche in gesprek met overheid: 'Onverteerbaar dat steun stopt'
1 September, 00:07 NU.NL - Muziek
De evenementenbranche gaat donderdag in gesprek met demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken. Dat laat de Alliantie van Evenementenbouwers (AvE) dinsdag weten.


Pukkelpop kreeg 1,8 miljoen euro steun toegezegd, wat gaat er met dat geld gebeuren?
24 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Door de coronapandemie kon Pukkelpop dit jaar rekenen op bijna 1,8 miljoen euro Vlaamse subsidie. Mag de organisatie dat geld houden, of moet dat nu helemaal of gedeeltelijk worden terugbetaald?
Britney Spears haalt uit naar "hypocriete vrienden" die hun steun betuigen
20 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Britney Spears haalt hard uit naar de in haar ogen hypocriete vrienden en familieleden die hun steun willen betuigen. Volgens haar is die steun niet oprecht. "Er is niets erger dan naasten die nooit voor je klaarstonden en nu ineens dingen gaan posten over jouw situatie", schrijft de zangers op Instagram.


Dille & Kamille betaalt alle NOW-steun terug: 'Gaat over enkele tonnen'
30 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
Kruideniersketen Dille & Kamille heeft alle sinds het begin van de coronacrisis gekregen loonsubsidie (NOW) teruggestort aan de overheid. Dat meldt CEO Hans Geels maandag op LinkedIn en bevestigt hij aan NU.nl. Om hoeveel geld het gaat wil hij niet zeggen, maar hij houdt het op "enkele tonnen". "We hadden er een nieuwe winkel van kunnen openen."


5 Februari, 13:16 De Tijd
Rihanna wekt woede van Indiase regering met steun aan protesterende boeren
4 Februari, 15:37 HLN.BE
India beschuldigt ?buitenlandse individuen? en beroemdheden van sensatiezucht nadat een tweet van superster Rihanna, waarin ze haar steun uitspreekt aan protesterende boeren in dat land, wereldwijde aandacht trok. Dat melden Britse media. Ook de Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg verklaarde zich solidair met de boeren.


2 Februari, 16:55 De Tijd
Staatsgreep in Myanmar
1 Februari, 06:06 De Tijd
06:29 Het leger in Myanmar heeft de controle over het land genomen en regeringsleider Aung San Suu Kyi opgepakt. Verwacht wordt dat in New York de VN-Veiligheidsraad de komende dagen bijeen komt.


Meer steun voor Natuurpunt
30 Januari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Natuurpunt Waasland telt steeds meer leden. Met een stijging van zes procent, spreekt Natuurpunt zelfs over een spectaculaire toename op een jaar tijd. Ook het succes van de winteractie rond inheemse planten en vogelvoer is opvallend.
Hoe Huawei grootschalige Twittercampagne tegen Belgische overheid lanceerde met steun van fake influencers
29 Januari, 15:18 HLN.BE
Omdat ons land liever niet de uitbouw van de 5G-infrastructuur aan Chinese bedrijven zoals Huawei overlaat, besliste de telecomgigant eind vorig jaar een Twittercampagne met harde kritiek op de regering te lanceren. Maar aan die campagne zat een geurtje, want Huawei maakte veelvuldig gebruik van fake influencers.


Hoe het gezag met snelrecht, steun uit de samenleving en spierballenvertoon zorgde voor rust op straat
28 Januari, 12:32 Volkskrant
Met supersnelrecht, steun uit de samenleving en spierballenvertoon hebben justitie, politie en burgemeesters de afgelopen dagen geprobeerd om de rust op straat te laten weerkeren. Vooralsnog met enig succes.


Horeca al honderd dagen dicht, 46% vreest het nog maar twee maanden vol te houden: ?Extra steun is logica zelve, anders is dit schuldig verzuim?
27 Januari, 09:43 HLN.BE
De verplichte sluiting van de horeca op 19 oktober 2020 heeft de kaap van de honderd dagen gerond. Ondanks de steunmaatregelen zorgt dit voor een immense impact voor de sector. 41% van de horecaondernemers moet gebruikmaken van het eigen spaarboekje om het hoofd boven water te houden. Als er niets verandert, vreest liefst 46% binnen dit en twee maanden voor het einde van hun zaak.


2,9 miljard euro steun voor Europese autobatterij
26 Januari, 18:18 De Tijd
18:58 De Europese Commissie keurt een tweede groot innovatieproject goed voor duurzame batterijen voor elektrische auto's. 42 Europese bedrijven, waaronder de Belgische bedrijven Hydrometal en Prayon, krij...


EU-landen geven bijna 3 miljard euro steun voor Europese accupakketten
26 Januari, 15:42 NU.NL - Economie
De Europese Commissie heeft dinsdag groen licht gegeven voor 2,9 miljard euro aan steun voor het zogeheten European Battery Innovation-project. Met dit initiatief moet de Europese auto-industrie minder afhankelijk worden van accupakketten voor elektrische auto's uit China, Japan en Zuid-Korea.


Correctief referendum stap dichterbij na steun Eerste Kamer
26 Januari, 14:00 NOS nieuws

Een bindend correctief referendum is een stapje dichterbij gekomen. Dat betekent dat burgers in de toekomst mogelijk de gelegenheid krijgen om wetten tegen te houden die al door beide Kamers zijn aangenomen. De Eerste Kamer heeft een initiatiefwet daartoe van de SP met een kleine meerderheid aangenomen. 39 senatoren stemden voor en 36 tegen.

Daarmee is het referendum nog geen feit: omdat het om een verandering van de Grondwet gaat, moeten later beide Kamers er nog eens over stemmen en dan moet er een tweederde meerderheid zijn.

Uitkomstdrempel

Het voorstel van SP'er Van Raak komt erop neer dat de bevolking de gelegenheid krijgt een referendum af te dwingen als daarvoor voldoende handtekeningen zijn opgehaald. Na een amendement in de Tweede Kamer kwam ook een 'uitkomstdrempel' in het voorstel te staan: dat betekent dat een substantieel deel van de bevolking tegen moet zijn.

Niet alleen moet de meerderheid van de stemmers de betrokken wet afwijzen, maar dat aantal moet tenminste zo groot zijn als de meerderheid van de uitgebrachte stemmen bij de meest recente Kamerverkiezingen.

D66 en ChristenUnie voor, VVD en CDA tegen

De discussie in de senaat spitste zich toe op die uitkomstdrempel. Een aantal Eerste Kamerleden vindt die drempel zo hoog, dat er in de praktijk niets van het referendumvoorstel terecht zal komen. Onder meer de PvdA en het grootste deel van GroenLinks stemden om die reden tegen. De regeringspartijen VVD en CDA en de SGP zagen al helemaal niets in de wet.

Maar er was dus toch een meerderheid: D66, ChristenUnie, PVV, SP, 50Plus, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, de groepen-Otten en Van Pareren (allebei afsplitsingen van Forum), OSF en GroenLinks-senator Karimi steunden de wet van Van Raak.

Het is de vierde keer dat een poging wordt gedaan een correctief referendum in te voeren. Geen van de vorige drie haalde de eindstreep.
102 miljoen euro Vlaamse corona steun voor evenementensector
26 Januari, 15:39 Skynet
De Vlaamse regering heeft voorlopig 102 miljoen euro steun uitgekeerd aan de eventsector als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit de antwoorden van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits op vragen van Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA).


Steun voor vredesbeweging
25 Januari, 23:48 Gazet v. Antwerpen

Beweging.net was met een Sint-Niklase vertegenwoordiging present tijdens een actie in Brussel. ?We blijven de mensen sensibiliseren voor ontwapening?, luidt het bij Patric Gorrebeeck.
Jambon werkt aan bijkomende steun voor evenementensector
25 Januari, 21:00 De Tijd
21:16 Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil eind deze week bijkomende steunmaatregelen uitwerken voor de evenementensector. Dat maakte hij bekend op de vooruitblik op 2021 van Voka Antwerpen-Waasl...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn