NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stemmen

2News.be / Trefwoorden / Stemmen

Super Mario-film met stemmen van Chris Pratt en Seth Rogen vanaf 5 april te zien
3 Maart, 00:07 NU.NL - Film
De release van The Super Mario Bros. Movie is met een dag vervroegd. De film van Nintendo en Illumination is vanaf 5 april te zien in de bioscoop, meldt Universal Pictures woensdag.


27 Februari, 00:07 Volkskrant
Elon Musk kondigt aan dat Trump mag terugkeren op Twitter
21 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Oud-president Donald Trump van de Verenigde Staten mag terugkomen op Twitter. Dat zegt Elon Musk, de nieuwe eigenaar van het platform. Trump werd verbannen van Twitter nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden.


EU-landen stemmen in met 'antidwanginstrument' tegen economische intimidatie
20 November 2022, 00:07 Skynet Economie
De Europese Unie wordt binnenkort uitgerust met een zogenoemd antidwanginstrument. Dat is een juridisch instrument waarmee zal kunnen worden gereageerd op economische intimidatie door derde landen. De Europese lidstaten hebben het Commissievoorstel daarover goedgekeurd.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Aandeelhouders Zendesk stemmen in met overname van 10 miljard euro
22 September 2022, 00:08 Techzine
De aandeelhouders van Zendesk hebben een overnamebod goedgekeurd van private investeerders Permira en Hellman & Friedman. Loopt alles volgens plan, dan wordt Zendesk voor 10,2 miljard euro overgenomen. Zendesk ontwikkelt CRM-software voor meer dan 200.000 klanten. In juni stemde het bedrijf in met een overnamedeal die zijn aandeelhouders 77,50 dollar per aandeel zou opleveren, bijna […]


11 Augustus 2022, 00:07 Volkskrant
Te weinig mensen van meerderheid om te stemmen: oppositiepartijen verlaten Vlaams Parlement uit protest
30 Juni 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het Vlaams Parlement hebben oppositiepartijen Vooruit, Groen, Vlaams Belang en PVDA woensdagavond beslist het halfrond te verlaten. Bij de eerste stemming bleken er onvoldoende parlementsleden van de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V en Open VLD) aanwezig te zijn. De zitting is nu geschorst en de meerderheid probeert afwezige parlementsleden op te trommelen om alsnog stemmingen te kunnen organiseren.
Franse presidentsverkiezingen - Meeste verliezende kandidaten roepen op om voor Macron te stemmen
11 April 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Zittend president Emmanuel Macron en Marine Le Pen nemen het zoals verwacht op 24 april tegen elkaar op in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De meeste verliezende kandidaten in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen hebben zondag meteen opgeroepen om in de tweede ronde op Emmanuel Macron te stemmen. Enkel de extreemrechtse Eric Zemmour roept op om voor Le Pen te stemmen.


Samsung zegt smartphone-socs beter af te stemmen op Galaxy-telefoons
9 April 2022, 00:02 Tweakers
Samsung zegt dat het zijn socs in de toekomst beter zal afstemmen op zijn Galaxy-smartphones. Tot nu toe ontwikkelde de fabrikant zijn socs ook met de bedoeling dat andere fabrikanten die kunnen gebruiken, maar dat gebeurt mondjesmaat.


De Bilt gaat stemmen alsnog opnieuw tellen
25 Maart 2022, 00:04 NOS nieuws

De stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week worden in de gemeente De Bilt toch nog opnieuw geteld. De VVD diende vanavond een verzoek in voor hertelling, en een meerderheid van de raad ging daarmee akkoord.

Het centraal stembureau besloot maandag dat een hertelling niet nodig was, omdat er geen onrechtmatigheden waren. Maar de VVD deed vanavond toch het voorstel tot hertelling, vanwege het kleine verschil dat er is tussen de stemmen van de verschillende partijen. Een hertelling kan mogelijk leiden tot een andere verdeling van restzetels, schrijft RTV Utrecht.

In totaal heeft 63,6 procent van de kiezers in De Bilt gestemd. GroenLinks staat nu op zeven zetels, gevolgd door D66 (vier zetels), VVD (drie zetels) en de lokale partijen Beter De Bilt en Bilts Belang, die met een gezamenlijke kieslijst meededen en drie zetels behaalden.

De stemmen in De Bilt worden morgen opnieuw geteld.
Zwitsers stemmen tegen dierproevenverbod en voor beperking tabaksreclames
14 Februari 2022, 00:05 NOS nieuws

Er komt geen verbod op dierproeven in Zwitserland. In een referendum stemde een ruime meerderheid van 79 procent van de Zwitsers tegen zo'n verbod, meldt de Zwitserse publieke omroep SRF. Bij goedkeuring zou Zwitserland het eerste land ter wereld zijn met een totaalverbod op dierproeven.

De afwijzing komt niet als een verrassing. Geen enkele grote politieke partij in Zwitserland is een voorstander van zo'n totaalverbod. Het referendum kwam voort uit een burgerinitiatief, ondersteund door dierenactivisten en een aantal bedrijven. Zij noemen dierproeven onethisch en onnodig.

Voorstanders wijzen op het belang van dierproeven bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Een verbod zou daarom tot economische schade leiden, omdat de farmaceutische industrie bij een verbod de activiteiten naar het buitenland zou verplaatsen.

Volgens SRF neemt het aantal dierproeven in Zwitserland de afgelopen jaren af. In 2020 werden zo'n 556.000 dieren gebruikt voor onderzoek; in 1983 waren dat er nog bijna twee miljoen.

Tabaksreclames voor jongeren

In Zwitserland mogen burgers meerdere keren per jaar naar de stembus voor uiteenlopende referenda. Zo werd er de afgelopen jaren gestemd voor het homohuwelijk, tegen afschaffing van het vrije verkeer van personen tussen Zwitserland en de Europese Unie en voor de invoering van een boerkaverbod. De opkomst bij de referenda is vaak laag: vandaag bracht 44 procent van de stemgerechtigden een stem uit.

Naast het dierproevenverbod mochten de Zwitsers over drie andere thema's stemmen. Een meerderheid van 56,6 procent stemde voor een verbod op tabaksreclame gericht op minderjarigen. In de praktijk betekent dat er alleen nog tabaksreclames mogen worden vertoond op plaatsen waar alleen 18-plussers mogen komen, zoals nachtclubs.

De voorgenomen afschaffing van een specifieke ondernemersbelasting werd met 63 procent van de stemmen weggestemd. Ook het voornemen om noodlijdende kranten en tijdschriften te ondersteunen met een subsidiepakket werd weggestemd.
Formatie Nederland - Fracties vier beoogde Nederlandse coalitiepartners stemmen in met regeerakkoord
15 December 2021, 00:04 Skynet
De parlementaire fracties van de vier beoogde Nederlandse coalitiepartners hebben dinsdag met het maandag bereikte regeerakkoord ingestemd, zo heeft het RTL nieuws gemeld. Het gaat om de rechtsliberale VVD, het links-liberale D66, het christendemocratische CDA en de christelijk-sociale ChristenUnie.


Twitteraars stemmen voor verkoop Tesla-aandelen van Elon Musk
10 November 2021, 00:07 Skynet Economie
Gebruikers op Twitter hebben massaal gestemd voor de verkoop van 10 procent van de aandelen die Elon Musk heeft in Tesla. De topman van het bedrijf vroeg op het platform middels een poll of hij ze van de hand moest doen. 57,9 procent van de ruim 3,5 miljoen stemmers zei ja op die vraag.


Chris Pratt en Anya Taylor-Joy spreken stemmen in Super Mario-film in
29 September 2021, 00:08 NU.NL - Film
De makers van de nieuwe film rond Super Mario Bros. hebben hun Mario, Luigi en prinses Peach gevonden. Chris Pratt heeft getekend voor de rol van Mario en Charlie Day gaat Luigi spelen, maakte Nintendo in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.


Patstelling na verkiezingen in Liechtenstein: amper 23 stemmen verschil tussen 2 partijen
7 Februari 2021, 19:12 Skynet
Liechtenstein is in een patstelling terechtgekomen na de parlementsverkiezingen. Tussen de twee conservatieve volkspartijen is er een verschil van amper 23 stemmen. Zo eindigen zowel de Progressieve Burgerpartij (FBP) als de Patriottische Unie (VU) op 35,9 procent van de stemmen.


?Als mensen het idee hebben dat wij allemaal halve nazi?s zijn, moeten ze niet op ons stemmen?
1 Februari 2021, 12:56 Volkskrant
De lijsttrekkers spreken. Vandaag: Thierry Baudet (38). De leider van Forum voor Democratie raakte een hoop prominente leden en virtuele zetels kwijt na de recente machtsstrijd in zijn partij, maar twijfelt niet aan zijn gelijk. ?Als mensen het idee hebben dat wij allemaal halve nazi?s zijn, moeten ze niet op ons stemmen.?


Europese leiders feliciteren nieuwe Amerikaanse president
20 Januari 2021, 18:07 Skynet
De eerste Europese leiders hebben de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden gefeliciteerd. Premier Alexander De Croo verstuurde snel na de eedaflegging zijn gelukwensen aan Biden en zijn vicepresident Kamala Harris.


Duizenden Portugezen stemmen zondag vervroegd voor presidentsverkiezingen
17 Januari 2021, 13:49 Skynet
Duizenden Portugezen gaan vandaag vervroegd stemmen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Er was een recordaantal inschrijvingen, drie dagen nadat een tweede algemene lockdown van kracht werd in Portugal in de strijd tegen het coronavirus.


Stemmen worden nog geteld, maar oppositieleider Wine verwerpt resultaten
15 Januari 2021, 10:01 Skynet
De Oegandese oppositieleider Bobi Wine is zeker dat hij en zijn partij "de dictator veruit verslagen hebben". Uit de eerste heel voorlopige resultaten van de presidentsverkiezingen van gisteren blijkt intussen wel dat huidig president Yoweri Museveni, volgens Wine "de dictator", ver voorop ligt. Tijdens een persconferentie in hoofdstad Kampala zei Wine dat hij de resultaten verwerpt en dat hij en zijn partij "aan de winnende hand zijn". Hij roept de Oegandezen op de resultaten te verwerpen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn