NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
State


Verenigingen naar Raad van State tegen stop asielopvang alleenstaande mannen
7 September, 00:00 HLN.BE
Acht verenigingen hebben woensdag bij de Raad van State een vordering tot schorsing bij hoogdringendheid ingediend tegen de beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) om tijdelijk geen opvang meer aan te bieden aan alleenstaande mannen die asiel aanvragen.


Concerten Rammstein in Groningen gaan ondanks dreiging geluidsoverlast door
Het concert van Rammstein donderdagavond, in het Stadspark in Groningen, gaat door. Dat heeft de rechtbank Groningen vandaag besloten. Daarmee wordt de wens van de Natuurbeschermingwacht niet ingewilligd.


LIVE NBA PLAY-OFFS. Lakers domineren tegen Golden State Warriors, Butler neemt Heat op sleeptouw tegen Knicks
8 Mei, 00:01 HLN.BE
Het is stilaan ?money time? in de NBA. Volg op deze pagina het spektakel in de Amerikaanse basketbalcompetitie op de voet.


Raad van State kritisch voor plannen regering voor overwinstbelasting energiebedrijven
15 November 2022, 00:02 HLN.BE
De federale regering wil een belasting heffen op de woekerwinsten van energiebedrijven, maar krijgt huiswerk voor het wetsontwerp dat op tafel ligt. In een advies stelt de Raad van State vast dat de huidige tekst niet juridisch waterdicht is. Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez in zijn verslag dat hierboven te bekijken is.


Uitspraak Raad van State toont nog eens urgentie stikstofaanpak, zegt kabinet
3 November 2022, 00:06 NOS nieuws

"Dit laat nog eens zien hoe urgent de aanpak van de stikstofproblemen is. En die aanpak moet stevig en duidelijk zijn." Dat zei minister Van der Wal voor Stikstof in een eerste reactie op de uitspraak die de Raad van State vanochtend deed. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat stikstof die bij de bouw van projecten vrijkomt niet buiten beschouwing mag worden gelaten en dat de zogeheten 'bouwvrijstelling' in strijd is met Europese regels.

Van der Wal en haar collega De Jonge voor Volkshuisvesting noemden de uitspraak een tegenvaller, maar ze erkenden dat ze al bang waren dat het deze kant zou opgaan. "De uitspraak is klip en klaar en we kunnen niet meer op de pof leven", zei Van der Wal. "Het betekent dat je werkelijk minder stikstof moet uitstoten en werkelijk de natuur moet herstellen. Dan pas heb je de ruimte om voluit vergunningen te verlenen." Ze voegde eraan toe dat de tijd van 'geitenpaadjes' echt voorbij is.

De Jonge benadrukte dat de uitspraak niet betekent dat er niet meer gebouwd kan worden en dat Nederland niet op slot gaat. Maar hij erkende wel dat dit tot vertraging zal leiden. "Het betekent ook dat bouwen in een deel van Nederland heel erg veel ingewikkelder gaat worden, namelijk dat deel dat dichter bij natuurgebieden ligt of dat deel waar minder mogelijkheden zijn voor stikstofcompensatie".

De Jonge blijft bij zijn doelstelling om tot en met 2030 ruim 900.000 woningen bij te bouwen. "We moeten alles op alles zetten, want we hebben het gewoon nodig. Maar het is er met de uitspraak niet makkelijker op geworden om voldoende tempo te maken."

Morgen debatteert de Tweede Kamer over het rapport van stikstofbemiddelaar Remkes en nog voor dat debat wil het kabinet een eerste duiding van de uitspraak van de Raad van State geven, zoals de Kamer ook had gevraagd. Van der Wal kondigde verder voor later deze maand een plan van aanpak aan. Dan moet ook duidelijk worden wat precies de gevolgen van de uitspraak zijn en welke maatregelen daarbij horen.

Wat is stikstof eigenlijk en waarom is het een probleem? NOS op 3 legt het uit in deze video:
Raad van State uit zorgen over wetsvoorstel voor delen van data
25 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Tech
De Raad van State (RvS) maakt zich zorgen over een wetsvoorstel dat het kabinet binnenkort wil indienen bij de Tweede Kamer. De organisatie zegt dat persoonsgegevens daarin onvoldoende worden beschermd en dat inbreuk wordt gemaakt op het intellectueel eigendom van wetenschappers.


Onlosmakelijk verbonden: State of Art en de autosport
17 September 2022, 00:04 Autosport
Verschroeide rubber, gierende motoren en smeulend asfalt; de autosport blijft jong en oud boeien. Zowel fabrikant als coureur zijn verwikkeld in een wapenwedloop die het uiterste van ze vergt. Hoewel niet gevoed door benzine en adrenaline, is de naarstigheid van het racecircuit een feest van herkenning voor herenmodemerken. Om op te vallen moeten ontwerpers niet bang zijn om gas te geven waar anderen op de rem trappen. Daarnaast is de samenwerking tussen mens en machine een bijzondere inspiratiebron. Dit geldt ook voor het Nederlandse kledingmerk State of Art.

Lees meer: Onlosmakelijk verbonden: State of Art en de autosport


Gaswinning Groningenveld dit jaar niet te hoog, oordeelt Raad van State
25 Augustus 2022, 00:08 NOS nieuws

De Groninger Bodem Beweging heeft geen gelijk gekregen van de Raad van State in een zaak over de hoeveelheid gas die is opgepompt. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat de overheid afgelopen gasjaar niet te veel uit het Groningenveld heeft gehaald.

Staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw stemde in met de winning van 4,5 miljard kubieke meter in het gasjaar dat loopt van oktober 2021 tot en met september 2022. De Raad van State is van oordeel dat hij daarmee de juiste afweging heeft gemaakt tussen de belangen van Groningers om de gaswinning te verminderen en die van huishoudens en bedrijven om te worden voorzien van gas.

Zesde keer

De Groninger Bodem Beweging en enkele inwoners van de provincie Groningen hadden de zaak aangespannen omdat zij vinden dat er te veel gas uit de bodem wordt gehaald. Als gevolg van gaswinning ontstaan aardbevingen in het gebied. Afgelopen vrijdag gebeurde dat nog bij Uithuizen.

Het was de zesde keer in zeven jaar tijd dat de Raad van State naar de gaswinning in Groningen keek. In 2015, 2017 en 2019 vernietigde de instantie instemmingsbesluiten over de te winnen hoeveelheden gas. In 2020, 2021 en nu dus dit jaar werden die besluiten goedgekeurd.
Raad van State geeft Wilrijkse scouts gelijk: groep mag op kampterrein in La Roche blijven
28 Juli 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De scoutsgroep uit Wilrijk die dinsdag een politiebevel kreeg om hun kampterrein in La Roche te verlaten na klachten wegens overlast, mag dan toch in La Roche blijven. Dat heeft de Raad van State woensdagavond beslist na een spoedprocedure.
Charlotte Hornets leggen assistent-coach van Golden State vast als nieuwe hoofdtrainer
12 Juni 2022, 00:08 Skynet Buitenland
De Charlotte Hornets worden vanaf volgend seizoen getraind door Kenny Atkinson, de huidige assistent-coach van NBA-finalist Golden State. Verschillende Amerikaanse media melden dat het team van eigenaar en levende legende Michael Jordan met Atkinson een akkoord heeft over een contract van vier jaar.


Cultuursector naar Raad van State: limiet van 200 toeschouwers is per voorstelling
8 Januari 2022, 00:01 HLN.BE
De advocaat die belast is met de verdediging van het KB van 29 december dat het aantal toeschouwers in de culturele sector beperkt tot 200 per dag en dat voor de Raad van State wordt betwist door verschillende culturele verenigingen, heeft verduidelijkt dat de capaciteit moet worden opgevat "per voorstelling" en niet per dag. Dat meldt Le Soir.


Biden houdt eerste State of the Union-toespraak op 1 maart
8 Januari 2022, 00:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden houdt zijn eerste State of the Union op 1 maart. Deze jaarlijkse toespraak van het staatshoofd wordt gehouden voor leden van het Amerikaanse Congres, bestaande uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, en gaat over de staat van de Verenigde Staten.


"Snel en gepast gevolg gegeven aan arrest Raad van State"
30 December 2021, 00:04 Skynet
"We hebben snel gehandeld en gepast gevolg gegeven aan het arrest van de Raad van State", dat de sluiting van de cultuursector ongedaan maakte. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gezegd aan VTM NIEUWS. Vanaf morgen zijn culturele voorstellingen, filmvertoningen en evenementen binnen weer mogelijk voor maximaal 200 bezoekers.


Nederlandse Raad van State tegen regering: voorkom jojo-beleid met coronaregels
24 November 2021, 00:03 Skynet Buitenland
De Nederlandse Raad van State waarschuwt de Nederlandse regering niet steeds coronaregels los te laten om ze daarna weer in te voeren. Een dergelijk "jojo-effect" leidt tot verwarring bij burgers, waardoor ze zich minder goed aan de coronaregels houden.


Raad van State door het stof in rapport: ?strenge lijn? toeslagen te laat losgelaten
21 November 2021, 00:07 Volkskrant
De Raad van State vond het belangrijker om consistent te blijven in zijn jurisprudentie, dan om ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire rechtvaardig te behandelen. Dat dit leidde tot oneerlijke uitkomsten voor sommige ouders nam de Raad op de koop toe. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd zelfonderzoek.


Coronavirus - Verschillende nachtclubs willen naar Raad van State trekken
18 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
Verschillende nachtclubs in ons land sluiten niet uit dat ze zich tegen de nieuwe maatregelen zullen verzetten en er geen gevolg zullen aan geven. Dat meldt een verzameling van een veertigtal nachtclubs woensdag in een persbericht. "Sowieso zal er een aantal naar de Raad van State trekken", klinkt het.


Stephen Curry imponeert opnieuw bij Golden State Warriors
18 November 2021, 00:02 Skynet Sport
Met Stephen Curry als uitblinker hebben de Golden State Warriors gisteravond in New York de Brooklyn Nets verslagen. Het topduel in de NBA eindigde in 99-117, mede dankzij 37 punten van Curry die zijn voormalig ploeggenoot Kevin Durant aftroefde.


3M bijt in het zand bij Raad van State
6 November 2021, 00:02 De Tijd
18:11 De Raad van State heeft het beroep tot schorsing van 3M verworpen. De Vlaamse regering, die besliste om een deel van de productie van het bedrijf in Zwijndrecht uit veiligheidsoverwegingen stil te leg...


PUBG: New State verschijnt op 11 november voor iOS en Android
24 Oktober 2021, 00:00 Tweakers
PUBG Studios heeft bekendgemaakt dat PUBG: New State op 11 november uitkomt. Het gaat om een smartphonegame die zich in 2051 afspeelt en onder meer aanpasbare wapens en een dronewinkel heeft.


De Croo haalt in State of the Union uit naar Polen en Hongarije
13 Oktober 2021, 00:03 Skynet Belgie
Premier Alexander De Croo heeft in zijn State of the Union in de Kamer uitgehaald naar Polen en Hongarije, die onder meer door de voortdurende ondermijning van de rechtstaat en de discriminatie van holebi's al een hele tijd kritiek oogsten in de EU. De Croo pleitte voor een sterkere Europese Unie, met onder meer een eigen asiel- en migratiebeleid. "Europa is niet het probleem. Het is de oplossing."

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn