NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stakingen

2News.be / Trefwoorden / Stakingen

Ook Duitsland is in de ban van acties en stakingen
Vandaag, 00:06 NU.NL - Economie
Ook Duitsland is in de greep van stakingen en acties van werknemers. Door de prijsstijgingen is er veel onrust over lonen en arbeidsvoorwaarden. Daarom legden werknemers in verschillende sectoren de afgelopen tijd het werk neer.


Stakingen in streekvervoer voorlopig van de baan: cao-onderhandelingen hervat
Vandaag, 00:06 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voorlopig van de baan. Werkgevers en vakbonden gaan vanaf maandag weer aan tafel om alsnog tot een nieuwe cao te komen voor de dertienduizend werknemers.


Helft streekvervoer rijdt niet door stakingen, werkgevers en vakbonden in gesprek
11 Maart, 01:13 NU.NL - Economie
Reizigers ondervinden ook vrijdag hinder van stakingen in het streekvervoer in Friesland, Groningen, de Achterhoek en Limburg. Er rijden vooral minder bussen. Werkgevers en vakbonden gaan weer in gesprek na een oproep van reizigersorganisatie Rover. Werkgevers riepen eerder op de dag al op tot een adempauze en een tijdelijke stop van de stakingen.


Akkoord over nieuwe cao voor gemeentepersoneel, stakingen van de baan
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Gemeenten en vakbonden zijn het eens over een nieuwe cao. Dat betekent dat vuilnisophalers en andere werknemers er minimaal 240 euro per maand bij krijgen. Daarbovenop krijgen ze een loonsverhoging van 2 procent. Eerder aangekondigde stakingen zijn voorlopig van de baan.


Ook Etos komt met loonsverhoging na periode van stakingen
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Drogisterijketen Etos is het met vakbonden eens geworden over een nieuwe cao: alle medewerkers van winkels in eigen beheer krijgen 5 procent meer loon. Deze overeenkomst volgt op een periode met stakingsdagen bij Etos-winkels in december 2022 en januari 2023.


Woensdag en vrijdag opnieuw stakingen in streekvervoer, begin nieuwe reeks
20 Februari, 03:03 NU.NL - Economie
Medewerkers in het streekvervoer leggen woensdag en vrijdag het werk neer. Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer is "de grens bereikt".


Vuilnis in Almere blijft twee dagen staan, ook stakingen in andere gemeenten
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
In verschillende Nederlandse gemeenten leggen ambtenaren vanaf vandaag het werk neer. De vakbonden willen met stakingen een betere cao afdwingen. Het vuilnis wordt twee dagen niet opgehaald in Almere. Ook in Tilburg, Rotterdam en Amsterdam staan werkonderbrekingen gepland. Wat willen de ambtenaren precies en wat gaan we ervan merken?


Vakbond kondigt nieuwe stakingen door personeel van regionale treinen aan
25 Januari, 00:20 NU.NL - Economie
Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC dinsdagavond. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend.


Stakingen bij regionale vervoerders gaan maandag door
15 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Werknemers van de regionale vervoerders Arriva, Keolis en Qbuzz gaan volgende week door met de 24 uursstakingen. De vakbonden laten weten dat de werkgevers geen gehoor hebben gegeven aan hun eisen.


Britten broeden op wet die impact van stakingen moet beperken
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De Britse premier Rishi Sunak maakt waarschijnlijk vandaag nieuwe wetgeving bekend die stakingen moet kunnen beperken, zodat de maatschappij niet te zeer ontwricht raakt. Dat schrijft The Times.


Etos-winkels gesloten vanwege stakingen personeel
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De stakingen bij drogisterijketen Etos duren voort, omdat een nieuwe branche-cao uitblijft. In Haarlem waren woensdag maar liefst twintig filialen gesloten, aangezien een deel van de werknemers actievoert.


Stakingen Verenigd Koninkrijk - Brits leger zal bijspringen in gezondheidszorg en grensbewaking
24 December 2022, 00:06 Skynet Economie
Het Britse leger staat de komende dagen in voor het crisismanagement in de sectoren die getroffen worden door stakingen. Maar liefst 1.200 strijdkrachten zullen bijspringen in de gezondheidszorg en de grensbewaking. Dat heeft het Britse regering aangekondigd.


Stakingen Verenigd Koninkrijk - Britse spoorstaking gaat door na mislukte gesprekken
17 December 2022, 00:06 Skynet Economie
Een aangekondigde 48 urenstaking bij het Britse spoor zal vrijdag en zaterdag wel degelijk plaatsvinden. Donderdag stond er een ontmoeting op de agenda om het conflict te ontmijnen, maar die leverde niets op.


Zeker 100 Nederlanders gestrand in Frankrijk door brandstoftekort tankstations
11 Oktober 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De ANWB heeft zo'n honderd meldingen ontvangen van Nederlanders die gestrand zijn bij tankstations in Frankrijk, laat een woordvoerder maandagochtend weten. Door stakingen bij olieraffinaderijen in het land hebben veel tankstations geen brandstof meer.


Stakingen bij Britse spoorwegen vanwege grote onvrede over lonen
26 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De Britse spoorvakbonden Unite en TSSA gaan begin oktober staken in het Verenigd Koninkrijk, melden de bonden vrijdag. Het personeel is ontevreden over het salaris en de arbeidsvoorwaarden. In de Britse spoorsector werken honderdduizenden mensen.


NS en vakbonden bereiken voorlopig cao-akkoord, stakingen van de baan
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Vakbonden FNV, CNV en VVMC en de NS hebben zondagochtend een voorlopig cao-akkoord bereikt. De bonden leggen het akkoord voor aan de leden en tot die tijd zijn de aangekondigde stakingen van de baan, meldt FNV Spoor. De NS bevestigt het nieuws.


Stakingen op het spoor onvermijdelijk als NS niet akkoord gaat met cao-eisen
15 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Als de NS vrijdag niet voor 16.00 uur akkoord gaat met de cao-eisen van de vakbonden, volgen er volgens de bonden onvermijdelijk acties. FNV-bestuurder Henri Janssen zegt dat het kan gaan om estafettestakingen in bepaalde regio's tot het landelijk platleggen van het spoor.


NS-medewerkers zetten acties en stakingen door na verlopen ultimatum
15 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Werknemers van de NS leggen binnenkort massaal het werk neer nu er definitief geen cao-akkoord is bereikt met de vakbonden. Het gaat onder meer om estafettestakingen in bepaalde regio's tot het landelijk platleggen van het spoor.


Mogelijk nog stakingen bij Britse spoor
26 Juni 2022, 00:09 Skynet Economie
Bijkomende stakingen bij het spoor in het Verenigd Koninkrijk zijn niet uitgesloten. Dat heeft vakbondsleider Mick Lynch van vakbond RMT zaterdag gezegd.


Aantal stakingen weer terug op normaal niveau
2 Mei 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Het afgelopen jaar is 22 keer gestaakt door werknemers in verschillende sectoren. Daarmee is het aantal keren dat mensen het werk neerlegden weer in lijn met het langjarig gemiddelde. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn