NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Stakingen

2News.be / Trefwoorden / Stakingen

Centrale Raad Gevangeniswezen bezorgd om dienstverlening bij stakingen in Merksplas
22 Augustus, 00:05 Skynet Economie
In de gevangenis van Merksplas kan nog steeds geen minimale dienstverlening gegarandeerd worden tijdens stakingen, hoewel dat al sinds 2019 bij wet is opgelegd. Dat schrijft de Centrale Raad voor het Gevangeniswezen (CTRG) in een rapport dat maandag is gepubliceerd.


Kabinet laat ultimatum leraren verlopen, mogelijk stakingen na zomervakantie
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De kans is groot dat de leraren na de zomervakantie gaan staken. Het kabinet weigert voorlopig aan de eisen van de vakbonden te voldoen en is niet bereid tot een loonsverhoging van 12 procent.


Stakingen bij VDL Nedcar houden aan: personeel legt maandag 24 uur werk neer
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De onrust onder het personeel van autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born houdt aan. De werknemers leggen maandag opnieuw 24 uur lang het werk neer. Later in de week volgen meer acties.


VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7.500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.


Nieuwe stakingen op Duits spoor treffen ook treinen van en naar Nederland
14 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Het spoorpersoneel in Duitsland legt zondagavond voor vijftig uur het werk neer om een betere cao af te dwingen. Het gaat om een staking in het regionale, langeafstands- en goederenverkeer. Deutsche Bahn verwacht "enorme verstoringen" in Duitsland en over de grens.


Stakingen Albert Heijn voorbij: akkoord over cao distributiecentra
10 Mei, 00:04 NOS nieuws

Albert Heijn en vakbonden FNV en CNV zijn het eens over een nieuwe cao voor distributiecentrummedewerkers. Ze krijgen een loonsverhoging van 10 procent.

De loonsverhoging geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 april. Ook komt er geen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor huidige en toekomstige werknemers. Albert Heijn wilde eerder nog de toeslagen verlagen voor speciale werkdagen, zoals bijvoorbeeld de zondagsdienst.

In de distributiecentra van Albert Heijn werken 5000 tot 6000 mensen. Van hen is 45 procent uitzendkracht, die groep gaat er met de nieuwe cao ook op vooruit.

Zo wordt het rooster van uitzendkrachten vanaf nu minimaal twee weken van tevoren bekendgemaakt, en wordt er beter rekening gehouden met opeenvolgende diensten. Volgens de FNV kon het zich voordoen dat uitzendkrachten na een nachtdienst een paar uur later weer aan het werk moesten.

Tevredenheid over akkoord

Albert Heijn laat weten tevreden te zijn met de gemaakte afspraken en is blij dat ze zich samen met alle collega's weer volledig kunnen richten op hun klanten. De FNV spreekt van een goede cao en spreekt zijn bewondering uit voor alle mensen die gestaakt hebben. "De stakende medewerkers mogen ongelooflijk trots zijn op zichzelf en elkaar."

Het akkoord tussen de vakbonden en Albert Heijn moet nog worden voorgelegd aan de vakbondsleden. Omdat alle eisen van de stakers zijn gehonoreerd, verwacht het CNV dat er getekend gaat worden. Ook de FNV zegt het akkoord positief aan de leden voor te leggen.

Er werd tot vorige week donderdag gestaakt bij vijf van de zes distributiecentra door zo'n 1500 werknemers. In veel winkels waren er daardoor lege schappen. Volgens Albert Heijn zijn alle schappen inmiddels nagenoeg weer gevuld. De supermarkt liep door de acties zo'n 35 tot 45 miljoen euro omzet mis.
Albert Heijn en vakbonden gaan weer om tafel: stakingen voorlopig opgeschort
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Albert Heijn en vakbonden CNV en FNV gaan binnenkort weer met elkaar om tafel over een nieuwe cao voor medewerkers van distributiecentra. De stakingen die vorige week begonnen en elf dagen duurden, veroorzaakten veel lege schappen in de supermarkt.


Geen stakingen in streekvervoer meer: partijen bereiken eindelijk cao-akkoord
9 April, 00:05 NU.NL - Economie
Werkgevers en vakbonden zijn het donderdagavond eindelijk eens geworden over een nieuwe cao voor de dertienduizend werknemers in het streekvervoer. De partijen zijn een loonsverhoging van 15 procent over 27 maanden overeengekomen.


Ook Duitsland is in de ban van acties en stakingen
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
Ook Duitsland is in de greep van stakingen en acties van werknemers. Door de prijsstijgingen is er veel onrust over lonen en arbeidsvoorwaarden. Daarom legden werknemers in verschillende sectoren de afgelopen tijd het werk neer.


Stakingen in streekvervoer voorlopig van de baan: cao-onderhandelingen hervat
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De stakingen in het streekvervoer zijn voorlopig van de baan. Werkgevers en vakbonden gaan vanaf maandag weer aan tafel om alsnog tot een nieuwe cao te komen voor de dertienduizend werknemers.


Helft streekvervoer rijdt niet door stakingen, werkgevers en vakbonden in gesprek
11 Maart, 01:13 NU.NL - Economie
Reizigers ondervinden ook vrijdag hinder van stakingen in het streekvervoer in Friesland, Groningen, de Achterhoek en Limburg. Er rijden vooral minder bussen. Werkgevers en vakbonden gaan weer in gesprek na een oproep van reizigersorganisatie Rover. Werkgevers riepen eerder op de dag al op tot een adempauze en een tijdelijke stop van de stakingen.


Akkoord over nieuwe cao voor gemeentepersoneel, stakingen van de baan
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Gemeenten en vakbonden zijn het eens over een nieuwe cao. Dat betekent dat vuilnisophalers en andere werknemers er minimaal 240 euro per maand bij krijgen. Daarbovenop krijgen ze een loonsverhoging van 2 procent. Eerder aangekondigde stakingen zijn voorlopig van de baan.


Ook Etos komt met loonsverhoging na periode van stakingen
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Drogisterijketen Etos is het met vakbonden eens geworden over een nieuwe cao: alle medewerkers van winkels in eigen beheer krijgen 5 procent meer loon. Deze overeenkomst volgt op een periode met stakingsdagen bij Etos-winkels in december 2022 en januari 2023.


Woensdag en vrijdag opnieuw stakingen in streekvervoer, begin nieuwe reeks
20 Februari, 03:03 NU.NL - Economie
Medewerkers in het streekvervoer leggen woensdag en vrijdag het werk neer. Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer is "de grens bereikt".


Vuilnis in Almere blijft twee dagen staan, ook stakingen in andere gemeenten
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
In verschillende Nederlandse gemeenten leggen ambtenaren vanaf vandaag het werk neer. De vakbonden willen met stakingen een betere cao afdwingen. Het vuilnis wordt twee dagen niet opgehaald in Almere. Ook in Tilburg, Rotterdam en Amsterdam staan werkonderbrekingen gepland. Wat willen de ambtenaren precies en wat gaan we ervan merken?


Vakbond kondigt nieuwe stakingen door personeel van regionale treinen aan
25 Januari, 00:20 NU.NL - Economie
Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao voor het streekvervoer. Dat meldt vakbond VVMC dinsdagavond. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend.


Stakingen bij regionale vervoerders gaan maandag door
15 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Werknemers van de regionale vervoerders Arriva, Keolis en Qbuzz gaan volgende week door met de 24 uursstakingen. De vakbonden laten weten dat de werkgevers geen gehoor hebben gegeven aan hun eisen.


Britten broeden op wet die impact van stakingen moet beperken
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De Britse premier Rishi Sunak maakt waarschijnlijk vandaag nieuwe wetgeving bekend die stakingen moet kunnen beperken, zodat de maatschappij niet te zeer ontwricht raakt. Dat schrijft The Times.


Etos-winkels gesloten vanwege stakingen personeel
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De stakingen bij drogisterijketen Etos duren voort, omdat een nieuwe branche-cao uitblijft. In Haarlem waren woensdag maar liefst twintig filialen gesloten, aangezien een deel van de werknemers actievoert.


Stakingen Verenigd Koninkrijk - Brits leger zal bijspringen in gezondheidszorg en grensbewaking
24 December 2022, 00:06 Skynet Economie
Het Britse leger staat de komende dagen in voor het crisismanagement in de sectoren die getroffen worden door stakingen. Maar liefst 1.200 strijdkrachten zullen bijspringen in de gezondheidszorg en de grensbewaking. Dat heeft het Britse regering aangekondigd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn