NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Staking

2News.be / Trefwoorden / Staking

Ziekenhuispersoneel krijgt er 15 procent bij, staking in april vervalt
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
Algemene ziekenhuizen en vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de arbeidsvoorwaarden van zo'n 200.000 werknemers. Na maandenlange onenigheid kwamen de onderhandelaars maandag in een overleg tot overeenstemming.


Pensioenhervorming Frankrijk - Parijs zet graafmachines in om afval op te ruimen - staking opgeschort
Na een staking van meer dan drie weken bij de vuilnisophaaldiensten, zet Parijs nu graafmachines in om de afvalberg van ruim 7.000 ton te ruimen in de straten. Dat heeft de stad dinsdag meegedeeld. Intussen heeft de vakbond de opschorting van de staking aangekondigd.


Treinongeval Griekenland - Donderdag geen vluchten van en naar Griekenland door staking luchtverkeersleiders
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
Alle vluchten van en naar Griekenland zullen donderdag niet uitgevoerd kunnen worden wegens een 24 urenstaking door verschillende Griekse vakbonden. Ook de luchtverkeersleiders nemen immers deel aan die staking, zo meldt hun vakbond dinsdag.


Minister Weerwind wil staking rechters voorkomen met loonsverhoging
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Het kabinet wil een staking onder rechters en officieren van justitie voorkomen. Daarom biedt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) extra geld en bemiddeling tegen werkdruk.


Minister Weerwind wil staking rechters voorkomen met loonsverhoging
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Het kabinet wil een staking onder rechters en officieren van justitie voorkomen. Daarom biedt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) extra geld en bemiddeling tegen werkdruk.


Staking openbare diensten - Weinig tot geen impact van staking bij steden in Vlaams-Brabant
11 Maart, 01:15 Skynet Belgie
De steden in Vlaams-Brabant ondervinden vrijdag weinig impact van de staking bij de openbare diensten. Een van de twee afvalverwerkingsmaatschappijen heeft zijn dienstverlening licht moeten aanpassen.


Staking openbare diensten - Meer dan de helft van bussen en trams De Lijn rijdt uit
9 Maart, 00:21 Skynet Economie
De Lijn zal vrijdag door de staking bij de openbare diensten gemiddeld maar 57 procent van de ritten kunnen uitvoeren. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij woensdag.


Staking in versdepot Delhaize
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
In het distributiecentrum voor verse producten van Delhaize in Asse is een staking uitgebroken. Dat meldt De Tijd en de warenhuisketen bevestigt het nieuws.


Busvervoer woensdag flink ontregeld door staking
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Reizigers hebben in sommige delen van het land veel hinder van de staking van buschauffeurs en treinpersoneel op regionale lijnen. Een deel van de werknemers van bedrijven als Arriva, Connexxion, Keolis en Qbuzz staakt om een hoger loon af te dwingen. Het ov in onder meer Noord-Brabant, Limburg, de Zaanstreek en Utrecht is daardoor geraakt.


Vuilnisophalers in Amsterdam starten staking van zeven dagen, afval hoopt zich al op
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De vuilnisophalers van Amsterdam zijn een staking gestart die minstens tot 27 februari duurt. In de binnenstad van de Nederlandse hoofdstad zijn in bepaalde straten al bergen vuilniszakken te zien.


Britse verpleegkundigen schorten staking op, overheid bereid om te onderhandelen
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De Britse verpleegkundigen hebben dinsdag aangekondigd dat ze hun stakingsacties opschorten, in het bijzonder de 48 urenstaking die voor volgende week gepland was. De overheid is ermee akkoord gegaan rond de onderhandelingstafel te gaan zitten met de vakbonden, die meer loon en betere arbeidsvoorwaarden eisen.


Staking bij Britse douane veroorzaakt lange wachtrijen aan het Kanaal
20 Februari, 01:48 Skynet Buitenland
Een staking van de Britse douane veroorzaakte afgelopen weekend urenlange wachtrijen voor reizigers. Volgens Sky News liepen de wachttijden in de ferryhaven van het Franse Calais op tot zes uur.


Staking op luchthaven Zaventem voorbij
20 Februari, 00:31 De Tijd
12:16 Nadat het personeel van bagageafhandelaar Aviapartner zaterdag een hele dag het werk hadden neergelegd, werkt de luchthaven van Zaventem opnieuw normaal.


Lange wachtrijen aan het Kanaal wegens staking bij Britse douane

Een staking van de Britse douane veroorzaakt urenlange wachtrijen voor reizigers. Volgens Sky News lopen de wachttijden in de ferryhaven van het Franse Calais op tot zes uur.
De ene staking steekt de andere aan: steeds meer mensen komen in actie
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Het aantal stakingen in ons land neemt toe, maar taferelen zoals in Frankrijk en Griekenland zijn niet aan de orde. Wel kunnen de stakingen een sneeuwbaleffect hebben, want staken is "besmettelijk".


Staking in Duitse luchthavens begonnen
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
In verschillende grote luchthavens in Duitsland is donderdagavond een stakingsactie gestart, die een deel van het luchtverkeer in het land platlegt. Dat heeft de vakbond Verdi meegedeeld.


Mogelijk Amerikaans verbod crypto staking, boete voor Kraken
11 Februari, 00:01 Emerce
Coinbase CEO Brian Armstrong zegt dat hij geruchten heeft gehoord dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission particuliere beleggers zou willen verbieden om zich bezig te houden met cryptocurrency-staking, een vorm van sparen.


Nieuwe staking in de Belgische gevangenissen gaat vanavond van start
14 Januari, 00:08 Skynet Economie
In de Belgische gevangenissen wordt vanavond opnieuw het werk neergelegd. De drie vakbonden hebben opgeroepen om vanaf 22 uur te staken, tot woensdagavond 22 uur. ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA willen met de actie de eis voor meer loon kracht bijzetten.


Staking in alle Belgische gevangenissen op 10 en 11 januari
8 Januari, 02:26 Skynet Economie
In alle Belgische gevangenissen wordt gestaakt van dinsdag 10 januari om 22 uur tot woensdag 11 januari om 22 uur. De staking volgt op de stakingsaanzegging van de vakbonden voor de federale overheidsdiensten die op 9 november van kracht is gegaan, gericht tegen de minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).


Staking bij Ryanair - Piloten dreigen ermee zich aan te sluiten bij staking cabinepersoneel
30 December 2022, 00:03 Skynet
De Belgische piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben er donderdag mee gedreigd dat ook zij zullen gaan staken indien de maatschappij beroep doet op buitenlandse werknemers om de nakende staking van het Belgische cabinepersoneel te omzeilen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn