NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Staken

2News.be / Trefwoorden / Staken

Personeel streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Het personeel in het streekvervoer stopt na woensdag tijdelijk met staken. De stakingspauze duurt tot volgende week vrijdag. De vakbonden willen de nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans geven.


Ziekenhuispersoneel wil ook in april weer een dag staken
16 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Morgen wordt in 64 ziekenhuizen gestaakt en de tweede landelijke ziekenhuisstaking wordt al voorbereid. Ergens in april moeten tientallen ziekenhuizen door die staking waarschijnlijk weer een dag alle geplande zorg uitstellen. Ziekenhuizen draaien bij stakingen een 'zondagsdienst', wat betekent dat er alleen spoedeisende zorg wordt uitgevoerd.


Wie betaalt je salaris als je gaat staken?
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Vuilnisophalers hebben hun bezems neergelegd, half maart kunnen we een landelijke ziekenhuisstaking verwachten en medewerkers in het streekvervoer gaan woensdag en vrijdag opnieuw staken voor een betere cao. Krijgt een staker salaris uitbetaald?


Canadese voetbalsters staken half jaar voor WK vanwege geldconflict met bond
12 Februari, 00:09 NU.NL - Sport
De voetbalsters van olympisch kampioen Canada weigeren vijf maanden voor de start van het WK vrouwenvoetbal uit te komen voor hun land. De aanleiding is een conflict met de Canadese voetbalbond over aangekondigde bezuinigingen en scheve verhoudingen in vergelijking met de mannen.


Personeel streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Het streekvervoer gaat opnieuw landelijk staken. De vijfdaagse staking begint volgende week maandag en heeft betrekking op dertienduizend werknemers, met name buschauffeurs. Dat meldt vakbond CNV, nadat werkgevers niet hadden gereageerd op hun ultimatum.


Britse grenspolitie gaat staken tijdens eindejaarsperiode
11 December 2022, 00:03 Skynet Economie
Agenten van de Britse grenspolitie zullen tijdens de eindejaarsperiode het werk neerleggen, waardoor er ernstige hinder zal zijn op meerdere Britse luchthavens, waaronder Heathrow en Gatwick. Dat heeft de Britse vakbond PCS vandaag aangekondigd.


Louis Tomlinson breekt arm na val en moet promotie van nieuw album staken
21 November 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Louis Tomlinson is zaterdagavond na een concert in New York gevallen en heeft daarbij zijn arm gebroken. De voormalig One Direction-zanger laat via Instagram weten dat hij enkele evenementen rondom de release van zijn nieuwe album moet laten schieten.


Lokale ambtenaren gaan deze maand nog staken
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
Er zal nog deze maand gestaakt worden door de ambtenaren van de Vlaamse lokale en provinciale besturen. Dat zeggen de vakbonden. Die pikken de plannen niet van de Vlaamse regering met de lokale ambtenaren.


Vakbonden Waals openbaar vervoer staken morgen tegen hoge energieprijzen
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
Bij de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC wordt morgen hinder verwacht door vakbondsacties. Dat meldt de TEC.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Illegale gokbedrijven staken Nederlandse activiteiten na dwangsom
18 Oktober 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Twee Maltese gokbedrijven hebben ervoor gezorgd dat Nederlanders niet meer via hun websites kunnen gokken. De Kansspelautoriteit (Ksa) had beide bedrijven een dwangsom opgelegd.


Buschauffeurs staken in heel Nederland in de hoop op een betere cao
18 Oktober 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Een deel van de buschauffeurs legt op 19, 20 en 21 oktober in grote delen van Nederland het werk neer. Ze eisen een betere cao en voeren actie tegen de "afbraak van het openbaar vervoer".


Streekvervoerders staken donderdag in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg
12 September 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Medewerkers van regionale vervoersbedrijven in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg leggen donderdag het werk neer om een nieuwe cao af te dwingen. Het is de derde dag op rij dat er stakingen zijn in het streekvervoer.


Meer dan 115.000 Britse postbodes staken om loonsverhoging te vragen
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet Economie
Meer dan 115.000 Britse postbeambten leggen tussen eind augustus en begin september vier dagen het werk neer om "een fatsoenlijke en passende loonsverhoging" te eisen, zo heeft de Communication Workers' Union (CWU) dinsdag in een verklaring bekendgemaakt.


Journalisten persbureau Reuters in VS gaan staken
7 Augustus 2022, 00:09 Skynet Economie
Journalisten van persbureau Reuters in de Verenigde Staten gaan vandaag voor 24 uur staken uit onvrede over hun loon. Het is voor het eerst in decennia dat er een staking plaatsvindt bij Reuters.


Londense buschauffeurs staken op zelfde moment als spoorpersoneel
7 Augustus 2022, 00:09 Skynet Economie
Meer dan 1.600 Londense buschauffeurs gaan later deze maand staken voor meer loon. Ze leggen het werk neer op 19 en 20 augustus, wanneer ook de Londense metro en de Britse spoorwegen zullen staken.


Zonder wijziging loonnormwet staken wellicht ook ACV en ACLVB in najaar
3 Juli 2022, 00:11 Skynet Economie
Als de loonnormwet met zijn dwingende begrenzing op loonsverhogingen niet wordt gewijzigd, zal vakbond ACV zich aansluiten bij de stakingsacties die ABVV al heeft aangekondigd. Dat zegt voorzitter Marc Leemans. En ook bij ACLVB is de kans op een stakingsoproep dan groot.


Ook piloten en cabinepersoneel Brussels Airlines staken volgende week
20 Juni 2022, 00:05 NU.NL - Economie
De piloten en het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines leggen volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag het werk neer. Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt. Maandag wordt ook al gestaakt door het beveiligingspersoneel op de Brusselse luchthaven. Reizigers wordt aangeraden hun vlucht te verzetten.


Arbeiders AB InBev staken: zeven van de tien productielijnen gesloten
24 April 2022, 00:09 Skynet Economie
Bij de Leuvense vestiging van bierbrouwer AB InBev hebben arbeiders vrijdag het werk neergelegd, zo meldt ACV-secretaris Sander Mouton en bevestigt de bierbrouwer. Zeven van de tien productielijnen liggen stil. De actie kadert in de nationale vakbondsactie van ACV, ABVV en ACLVB.


Facebook verboden in Rusland, Microsoft, Samsung en Booking staken verkoop
7 Maart 2022, 00:03 Emerce
Microsoft kondigt een reeks van sancties tegen Rusland aan. Apps voor staatgesponsorde media zoals Russia Today (RT) en Sputnik worden uit de Microsoft Store geweerd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn