NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Spotify

2News.be / Trefwoorden / Spotify

Spotify blijkt een paradijs voor Zweedse witwassers
13 September, 00:14 NU.NL - Tech
Zweedse criminele bendes misbruiken Spotify om geld wit te wassen, meldt Svenska Dagbladet dinsdag op basis van eigen onderzoek. Rappers verbonden aan criminele netwerken boeken op de streamingdienst zogenaamd grote successen met veel luisteraars.


Taylor Swift eerste vrouw met maandelijks 100 miljoen Spotify-luisteraars
30 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
Taylor Swift is de eerste vrouwelijke artiest in de geschiedenis van Spotify die 100 miljoen maandelijkse luisteraars heeft. Dat maakte de streamingdienst dinsdag bekend.


Bloomberg: Spotify had plannen om 'white noise'-podcasts halt toe te roepen
20 Augustus, 00:00 Tweakers
Bloomberg meent dat Spotify op het punt heeft gestaan om geen nieuwe 'white noise'-podcasts meer toe te laten op het platform. Deze podcasts, waarin enkel ruis of omgevingsgeluid te horen is, zouden het bedrijf jaarlijks 35 miljoen euro brutowinst doen mislopen.


Duncan Laurence dankzij Arcade derde Nederlander met miljard Spotify-streams
9 Augustus, 00:06 NU.NL - Muziek
Het nummer Arcade van Duncan Laurence is sinds dinsdag een miljard keer beluisterd op Spotify. De winnaar van het Songfestival in 2019 is de derde Nederlandse artiest ooit die met een enkel nummer deze mijlpaal bereikt.


Spotify ziet aantal abonnees flink groeien, maar toch gaan de prijzen omhoog
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal mensen dat in de afgelopen drie maanden een Spotify Premium-abonnement afsloot, is flink gestegen. De muziekdienst heeft inmiddels ruim 220 miljoen betalende abonnees wereldwijd. Toch komt er binnenkort een prijsverhoging aan.


Tanken voor minder dan 2 euro wordt steeds moeilijker
De prijs van benzine zit al enige tijd weer in de lift. Een accijnsverhoging en duurdere olie spelen hierbij een belangrijke rol. Daardoor is de adviesprijs voor een liter benzine inmiddels opgelopen tot 2,16 euro.


Spotify vernieuwt interface desktop- en browserversies
22 Juni, 00:01 Tweakers
Audiostreamingdienst Spotify heeft de interface van zijn browser- en desktopversies vernieuwd. De interface heeft nu drie kolommen, waarvan de middelste de thuispagina is zoals die al een tijdje in de app zit. De andere twee kolommen zijn nieuw op desktop.


Miley Cyrus breekt met Flowers het snelst door grens van miljard Spotify-streams
7 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
Nooit eerder heeft een lied op Spotify zo snel de miljard streams aangetikt als Flowers van Miley Cyrus. De Amerikaanse zangeres had daar slechts 112 dagen voor nodig.


Muziekdienst Spotify bereikt mijlpaal van half miljard luisteraars
30 April, 00:12 NU.NL - Tech
Spotify heeft het aantal luisteraars flink zien groeien in het eerste kwartaal van dit jaar. Wereldwijd maken 515 miljoen mensen maandelijks gebruik van de muziekdienst. Toch wist het bedrijf geen winst te maken. Het verlies kwam uit op 156 miljoen euro.


Spotify heeft meer dan 500 miljoen luisteraars, maar blijft wel verlies lijden
26 April, 00:06 NOS nieuws

Het lukt Spotify maar niet om een winstgevend bedrijf te worden. Ondanks meer betalende gebruikers en hogere advertentie-inkomsten, schrijft de streaminggigant nog steeds dieprode cijfers. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam het nettoverlies uit op 225 miljoen euro, zo maakte het Zweedse technologiebedrijf vandaag bekend.

Voor het tweede kwartaal rekent Spotify opnieuw op een verlies, van 129 miljoen. Sinds Spotify begin 2018 naar de beurs ging, lukte het slechts vier kwartalen om winst te maken. De laatste keer is 2,5 jaar geleden. Toen had het bedrijf met 381 miljoen een derde minder actieve gebruikers dan de 515 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Ontslagen

Spotify wijt het huidige verlies aan hogere kosten, vooral in salarissen en belastingen. Maar tegelijk tastte het bedrijf ook diep in de buidel voor ontslagvergoedingen. In januari kondigde het aan de beurs in New York genoteerde bedrijf aan om met 600 ontslagen 6 procent van het aantal arbeidsplekken te schrappen.

Zoals veel techbedrijven heeft ook Spotify last van tegenvallende groei na het einde van de coronaperiode, waarin streamingdiensten explosief groeiden. Daarnaast zijn steeds meer artiesten en platenmaatschappijen ontevreden over de vergoedingen die zij via Spotify ontvangen.

Begin dit jaar verwachtten analisten nog dat de streaminggigant de prijzen van abonnementen zou verhogen. Daarover meldde Spotify in de kwartaalcijfers vandaag echter niets.
Spotify bevestigt een storing te hebben - update
20 April, 00:00 Tweakers
Muziekstreamingdienst Spotify zegt een storing te hebben en daarnaar te kijken. Gebruikers kunnen daardoor mogelijk geen muzieknummers afspelen. De oorzaak van het probleem is niet bekend. Nummers in cache kunnen wel afgespeeld worden.


Honderden Bollywood-nummers niet langer te beluisteren op Spotify
23 Maart, 00:06 NU.NL - Muziek
Spotify heeft honderden nummers uit Bollywood-films van de streamingdienst verwijderd. Het platform is er niet in geslaagd met muzieklabel Zee Music een overeenkomst te sluiten over de gebruiksrechten voor de muziek.


EC houdt Amazon, Apple en Spotify in de gaten
19 Maart, 00:07 Techzine
Thierry Breton, Eurocommissaris voor de interne markt, zegt dat de Commissie techbedrijven nauwlettend in de gaten zal houden. De EC wil ervoor zorgen dat zij de nieuwe regels van de Digital Services Act (DSA) naleven. Onder deze regels is een bepaling dat bedrijven het exacte aantal Europese gebruikers dat zij hebben bekend moeten maken. De […]


BLACKPINK is met 8,8 miljard streams meest beluisterde girlband op Spotify
11 Maart, 01:35 NU.NL - Muziek
De K-popgroep BLACKPINK mag zich de meest gestreamde girlband op Spotify noemen. De nummers van de Zuid-Koreaanse zangeressen zijn meer dan 8,8 miljard keer beluisterd, waarmee ze de Britse groep Little Mix inhalen.


Spotify brengt TikTok-achtige ontdekkingsfeed uit in thuisscherm
10 Maart, 00:55 Tweakers
Spotify gaat de lay-out van het thuisscherm van de app omgooien. Daarmee moet het voor gebruikers makkelijker worden nieuwe muziek, maar ook video's te ontdekken. Er komt een feed waarin previews van nummers en podcasts te horen en te zien zijn.


Spotify brengt TikTok-achtige ontdekkingsfeed uit in thuisscherm
10 Maart, 00:55 Tweakers
Spotify gaat de lay-out van het thuisscherm van de app omgooien. Daarmee moet het voor gebruikers makkelijker worden nieuwe muziek, maar ook video's te ontdekken. Er komt een feed waarin previews van nummers en podcasts te horen en te zien zijn.


Merknaam van marktleider podcasthosting Anchor verdwijnt en gaat op in Spotify
10 Maart, 00:55 Tweakers
Anchor, marktleider op het gebied van podcasthosting, verdwijnt als merknaam en gaat op in moederbedrijf Spotify. Dat heeft het Zweedse muziekstreamingbedrijf bekendgemaakt. Anchor is al sinds 2019 in handen van Spotify.


Merknaam van marktleider podcasthosting Anchor verdwijnt en gaat op in Spotify
10 Maart, 00:55 Tweakers
Anchor, marktleider op het gebied van podcasthosting, verdwijnt als merknaam en gaat op in moederbedrijf Spotify. Dat heeft het Zweedse muziekstreamingbedrijf bekendgemaakt. Anchor is al sinds 2019 in handen van Spotify.


Boef en Lil Kleine breken Spotify-record met nieuwe single Herinnering
19 Februari, 00:42 NU.NL - Muziek
Boef en Lil Kleine hebben met hun nieuwe single Herinnering het record gebroken van meest gestreamde track in Nederland op de eerste dag na release. De single werd vrijdag ruim 846.000 keer beluisterd.


Spotify passeert grens van 200 miljoen abonnees
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Spotify heeft het aantal betalende abonnees in de laatste drie maanden van 2022 zien groeien tot 205 miljoen, meldt het bedrijf dinsdag. De muziekstreamingdienst telde eind vorig jaar in totaal 489 miljoen gratis en betalende luisteraars. Dat komt overeen met 6,5 procent van de wereldbevolking.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn