NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Spaarrente

2News.be / Trefwoorden / Spaarrente

ABN AMRO verhoogt spaarrente volgende maand naar 1,5 procent
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
Spaarders bij ABN AMRO krijgen vanaf 15 oktober 1,5 procent rente op hun spaargeld. Het gaat hierbij om vrij opneembaar tegoed. Dat heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.


Spaarrente verder omhoog bij de grote banken
22 Juli, 00:03 NOS nieuws

De vaste spaarrente bij twee van de grote banken gaat opnieuw omhoog. Per 15 augustus stijgt de rente bij de Rabobank naar 1,5 procent. Eerder deze maand verhoogde die bank de rente ook al. In een paar maanden tijd is er voor spaarders een half procentpunt aan rente bijgekomen.

Klanten die hun spaargeld voor een langere tijd vastzetten, krijgen nog meer rente. Die kan boven de 2 procent uitkomen voor een spaarrekening.

Ook ING maakte vandaag bekend de rentes te verhogen. Bij die bank krijgt een spaarder vanaf volgende maand 1,25 procent rente tot 10.000 euro. Bij hogere bedragen op de rekening wordt die rente aflopend minder.

ABN AMRO, ING en Rabobank hebben het grootste deel van de spaarders onder zich. Maar er zijn ook kleinere banken, zoals de online bank Bunq, die hogere percentages bieden. Daar kun je tot wel 2,46 procent rente krijgen.

Dat de grote drie hun rentes nog niet spectaculair verhogen ziet ook Amanda Bulthuis van geld.nl. "De grote banken blijven bij banken als Bunq best wel achter." Volgens haar hoeven de grootbanken ook niet heel erg hun best te doen, omdat spaarders vaak honkvast zijn.

Overstappen kan lonen

"Het heeft ook te maken met hypotheken. De grote banken hebben in het verleden best wel wat hypotheken en leningen verstrekt, toen de rente laag stond. Voor die klanten staat de rente nog steeds laag. De banken verdienen daar weinig aan, dus is er minder ruimte om de rente op spaarrekeningen te verhogen."

Toch kan het wel lonen om elders een rekening te openen. "Als je bijvoorbeeld kijkt naar een spaarsaldo van 10.000 euro, dan gaat het met 1 procent meer rente om 100 euro. Een gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 40.000 euro aan spaargeld, dus dan gaat het al om 400 euro die je kan verdienen door over te stappen."

De stijging van de rente is het gevolg van renteverhogingen door de centrale banken, bedoeld om de hoge inflatie tegen te gaan. Banken in Europa kunnen daardoor weer de spaarrentes voor consumenten verhogen.

De Europese Centrale Bank heeft de rente onlangs verhoogd naar 3,5 procent. De verwachting is dat er deze maand nog een verhoging wordt aangekondigd.
Ook Deutsche Bank trekt spaarrente op
10 Juni, 00:04 Skynet Economie
In navolging van staatsbank Belfius trekt nu ook Deutsche Bank de spaarrente op de gereglementeerde spaarrekening DB Silver Account op. Dat kondigt de bank vrijdag aan in een persbericht.


Santander verhoogt spaarrente naar hoogste op de markt
3 Juni, 00:05 Skynet Economie
Santander Consumer Bank, een uitdager in het Belgische bankenlandschap, verhoogt vanaf 5 juni de rente op haar spaarrekeningen. Dat heeft de bank aan haar klanten laten weten. Met een rente van 2,25 procent biedt de Spaanse bank de hoogste rente op de markt.


Rabobank verhoogt spaarrente voor de tweede keer in een maand tijd
21 Mei, 00:06 NU.NL - Economie
Rabobank verhoogt de rente op vrij opneembaar spaargeld op 1 juni van 0,75 procent naar 1 procent. Dat is de tweede verhoging in een maand tijd. Op 1 mei ging de spaarrente ook al omhoog.


Vooruit wil banken verplichten spaarrente te verhogen
20 Mei, 00:06 Skynet Economie
Vooruit wil banken verplichten hun spaarrente te verhogen. Als het van Kamerfractieleider Melissa Depraetere afhangt, moet die rentevoet vastgeklikt worden aan de basisrente. "Het kan niet dat rentes bij het aangaan voor een lening vele keren hoger liggen dan rentes die spaarders krijgen op hun rekening", stelt Depraetere.


Spaarrente Rabobank gaat in mei omhoog naar 0,75 procent
16 April, 00:02 NU.NL - Economie
Rabobank gaat vanaf 1 mei 0,75 procent rente betalen op vrij opneembaar spaargeld. Dit is de derde renteverhoging in een half jaar tijd. Ook in december en februari verhoogde de bank de spaarrente.


Ook ABN AMRO verhoogt spaarrente naar 0,5 procent
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
ABN AMRO verdubbelt per maart de spaarrente van 0,25 naar 0,5 procent. Daarmee volgt de grootbank de concurrentie. Rabobank maakte vrijdag al bekend de spaarrente te verdubbelen naar 0,5 procent.


ING verhoogt spaarrente per december
25 Oktober 2022, 00:02 NU.NL - Economie
ING verhoogt op 1 december de spaarrente. Het rentepercentage is afhankelijk van het saldo op de spaarrekening. Alle particuliere klanten zullen 0,25 procent rente ontvangen over een spaarsaldo tot 10.000 euro.


Banken willen nog niet zeggen of de spaarrente terugkomt
16 Mei 2022, 00:07 NU.NL - Economie
Nu de seinen op groen lijken te staan voor een renteverhoging door de Europese Centrale Bank (ECB), de hypotheekrentes omhoogkruipen en er in sommige markten beweging zit in de - nu nog negatieve - rentes op veel spaargeld, dringt de vraag zich op of wij ooit weer spaarrente ontvangen. ING, ABN AMRO en Rabobank snappen de vraag, maar geven niet echt een antwoord.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn