NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Spa


Spa Euro Race: De overige races in beeld gebracht
Gisteren, 00:00 Autosport
Foto's: Spa Euro Race: De overige races in beeld gebracht


Spa: Pole, zege en podium in GT Open Cup voor Q1 Trackracing
2 Juni, 00:04 Autosport
Het zijn drukke tijden op circuit en in de nieuwe thuisbasis van Q1 Trackracing in Maaseik. Op goed twee weken tijd werkt het team niet minder dan vijf racemeetings af en dat op vier verschillende circuits in binnen- en buitenland. De start van de uitdagende twee weken vond tijdens de Belgische manche van de GT Open Cup op Spa-Francorchamps plaats en het resultaat was zeer knap, met een polepositie, een zege en een podium voor het Limburgse team.

Lees meer: Spa: Pole, zege en podium in GT Open Cup voor Q1 Trackracing


Spa Euro Race zoals in de goede oude tijd
De Royal Automobile Club de Spa verzaagt nooit! De laatste jaren waren, mede door de gezondheidscrisis, niet makkelijk, maar de toekomst oogt beter dan ooit. Dat wordt bevestigd met een schitterende editie 2023 van de Spa Euro Race, een editie die dit weekend met een werkelijk uitzonderlijke affiche uitpakt, in de lijn van de prachtige traditie van de meeting. Er is geen twijfel mogelijk: we krijgen drie dagen autosport van de bovenste plank!

Lees meer: Spa Euro Race zoals in de goede oude tijd


Spa: TCR Europe en TCR World Tour in beeld gebracht
Foto's: Spa: TCR Europe en TCR World Tour in beeld gebracht


Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur
2 Juni, 00:01 Autosport
Dit weekend trekt het Belcar Endurance Championship richting de Belgische Ardennen. De weergoden geven alvast thuis, met heerlijk zomerweer op vrijdag en zaterdag, wanneer de rijders en teams op het circuit van Spa-Francorchamps de 3-uur durende avondrace van het nationale uithoudingskampioenschap afwerken.

Lees meer: Spa Euro Race: Belcar Endurance Championship stormt de nacht in op zaterdag met avondrace van drie uur


24H Spa: De testdagen in beeld gebracht
26 Mei, 00:01 Autosport
Foto's: 24H Spa: De testdagen in beeld gebracht


Xavier Maassen keert terug naar de 24 Hours of Spa
26 Mei, 00:00 Autosport
De laatste jaren concentreerde hij zich op sprintraces en daarbij voornamelijk op de Porsche Carrera Cup Benelux, maar eind volgende maand keert Xavier Maassen terug naar zijn oude liefde: Endurance Racing. Maassen komt immers aan de start van de 24 Hours of Spa en dat achter het stuur van een Porsche 911 GT3 R van Team Parker Racing.

Lees meer: Xavier Maassen keert terug naar de 24 Hours of Spa


24H Spa Prologue test: Porsche boven in laatste sessie
Op woensdagnamiddag werd de laatste sessie van de 4H Spa Prologue test afgewerkt en nadat Comtoyou Racing een Audi bovenaan de tabellen zette in de drie eerste sessies, was het nu de beurt aan Porsche. Beter zelfs het Duitse merk legde beslag op de drie eerste plaatsen. De snelste chrono was voor de Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R #96 met een ronde in 2:16.875. Daarna volgden de Grove Racing Porsche #23 en de Herberth Motorsport Porsche #91.

Lees meer: 24H Spa Prologue test: Porsche boven in laatste sessie


De Spa Classic 2023 in beeld gebracht
Foto's: De Spa Classic 2023 in beeld gebracht


12H Spa: RedAnt Racing behaalt zeer sterk resultaat tijdens Belgische manche van 24H Series
12 Mei, 00:03 Autosport
RedAnt Racing sloeg afgelopen weekend zijn tenten in de Belgische Ardennen op. Op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps was het immers tijd voor de tweede Europese manche van de 24H Series, met een race over 12 uur, verdeeld over tweemaal zes uur, op zaterdag en zondag. Na een bijzonder uitdagende en complexe race won het team van de familie Redant de klasse 992 / Am en ook de zilveren medaille in de klasse 992 was voor het team met de snelle mier in het logo. De volgende uitdaging volgt alweer deze week, met de opener van het Belcar Endurance Championship, waar RedAnt Racing opnieuw twee Porsche 992 GT3 Cup inzet.

Lees meer: 12H Spa: RedAnt Racing behaalt zeer sterk resultaat tijdens Belgische manche van 24H Series


Verscheidenheid, kwaliteit en kwantiteit voor Spa Summer Classic!
12 Mei, 00:03 Autosport
Spa Summer Classic, het traditionele eerste competitie-evenement van Roadbook aan het begin van de zomer, verwelkomt op donderdag 6, vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli op het Circuit de Spa-Francorchamps liefhebbers van auto's uit het verleden, maar ook bolides van vandaag. Op de eerste dag zijn er vrije trainingen, gevolgd door een reeks kwalificatiesessies en races vanaf vrijdag en de rest van het weekend.

Lees meer: Verscheidenheid, kwaliteit en kwantiteit voor Spa Summer Classic!


Spa Classic: 430 exclusieve racewagens in actie op het circuit van Francorchamps
12 Mei, 00:00 Autosport
Ook op het circuit van Spa-Francorchamps valt dit weekend heel wat te beleven, immers dit weekend gaat er de tiende editie van de Spa Classic door. Niet minder dan negen verschillende klasses van historische racewagens komen er aan de start zijnde de CER1 & 2, Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties' Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en ook een nieuwe F1-demo.

Lees meer: Spa Classic: 430 exclusieve racewagens in actie op het circuit van Francorchamps


Spa: Glenn Van Parijs en Robert De Haan verdelen op Spa-Francorchamps de zeges
5 Mei, 00:01 Autosport
Spa-Francorchamps beleefde dit weekend hoogdagen voor de autosport. Het bezoek van het FIA WEC aan het circuit bracht de grote massa van weleer op de been. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux droeg met twee fantastische wedstrijden tot het mooie autosportweekend bij. Glenn Van Parijs in de kleuren van August by NGT en Robert De Haan die voor rekening van Richardson Racing rijdt, verdeelden de zeges onder elkaar en werden ook ieder eenmaal tweede. Het is de Belg Van Parijs die dankzij een snelste ronde en een polepositie in de eerste race als leider in het kampioenschap naar Hockenheim vertrekt, waar op 10 en 11 juni de tweede meeting van het seizoen plaatsvindt.

Lees meer: Spa: Glenn Van Parijs en Robert De Haan verdelen op Spa-Francorchamps de zeges


Zandvoort: Eerste 'Pure'-podium voor 'Why not? Racing' in de Fun Cup
Precies twaalf maanden geleden eindigde het weekend in Zandvoort voor Why not? Racing nogal abrupt, maar dit jaar kon het Doornikse team met het roze logo deze slechte herinnering voorgoed ombuigen naar een geweldig positieve ervaring! Ze beloofden immers om het nog beter te doen dan in de eerste ronde van het seizoen in Mettet, en ze hielden woord...

Lees meer: Zandvoort: Eerste 'Pure'-podium voor 'Why not? Racing' in de Fun Cup


12H Spa: RedAnt Racing klaar Belgische manche van de 24H Series
Een jaar geleden behaalde RedAnt Racing met vader en zonen Redant een eerste overwinning in de 24H Series by Creventic. Deze zege legde ook de basis voor de titel 2022 in de klasse van de Porsche 911 GT3 Cup, de eerste internationale titel ook van het jonge team. Nu zijn we goed een jaar verder en de 12 Hours of Spa staat weer op de kalender van de gerenommeerde uithoudingsserie en uiteraard zal het team van de familie Redant trachten de zege van 2022 een te herhalen. Afspraak dit weekend in de Belgische Ardennen voor heel wat raceplezier!

Lees meer: 12H Spa: RedAnt Racing klaar Belgische manche van de 24H Series


Dubbel voor Toyota in 6 Uur van Spa, Sarah Bovy 5e in GTE-Am
30 April, 00:01 Skynet Sport
Toyota heeft zaterdag de dubbel gerealiseerd in de 6 Uur van Spa-Francorchamps, de derde manche van het WK uithouding (FIA WEC). Sarah Bovy (Porsche 911 RSR) eindigde als vijfde in de categorie GTE-Am. 72.244 toeschouwers woonden het spektakel bij.


Benjamin Paque is meer dan klaar voor Spa-Francorchamps na sterk debuut in de Carrera Cup France
28 April, 00:07 Autosport
Er is geen twijfel meer mogelijk! Benjamin Paque heeft de vorm meteen te pakken, getuige zijn derde en tweede plaats in de eerste twee races van de Porsche Carrera Cup France op het circuit van Barcelona afgelopen weekend. Onze landgenoot werd ook tweemaal winnaar bij de Rookies! Komend weekend begint hij aan zijn sezioen in de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Spa-Francorchamps, in het kader van het prestigieuze FIA WEC.

Lees meer: Benjamin Paque is meer dan klaar voor Spa-Francorchamps na sterk debuut in de Carrera Cup France


6H Spa: The Heart of Racing vervangt Northwest AMR na pensioen Paul Dalla Lana
28 April, 00:07 Autosport
Net voor aanvang van de Totalenergies 6 Hours of Spa dit weekend krijgen we nog een last-minute invaller bij de wagens. The Heart of Racing zal namelijk debuteren bij de GT's met een Aston Martin. Het Amerikaanse team krijgt deze kans aangezien Northwest AMR zich terugtrekt uit het kampioenschap en dit omwille dat Paul Dalla Lana onverwacht zijn helm aan de wilgen hangt.

Lees meer: 6H Spa: The Heart of Racing vervangt Northwest AMR na pensioen Paul Dalla Lana


Vijftien PRO-rijders in de Porsche Carrera Cup Benelux
28 April, 00:07 Autosport
Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart weer ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 32 wagens op de startgrid voor de eerste afspraak van het seizoen, waaronder vijftien deelnemers in de PRO-klasse, de deelnemers die voor de algemene titel gaan. Wie wordt de opvolger van Harry King, de Brit die in 2022 de Benelux-kroon op zak stak, daar gaat het om.

Lees meer: Vijftien PRO-rijders in de Porsche Carrera Cup Benelux


6H Spa: Ferrari boven in driemaal met rood onderbroken tweede sessie
28 April, 00:04 Autosport
De tweede vrije sessie voor de 6 Hours of Spa werd gedomineerd door Ferrari dat zijn twee wagens bovenaan de tabellen plaatste. Antonio Giovinazzi reed in de #51 de snelste chrono in 2:01.871 en was daarmee 1.278 seconde sneller dan de #50. De Cadillac #2 klokte de derde tijd terwijl we de eerste Toyota pas terugvinden op de vierde plaats. Voor Penske Porsche verliep de sessie rampzalig; beide wagens vielen stil op de piste waardoor ze geen van beide een chrono binnen de top 20 konden neerzetten.

Lees meer: 6H Spa: Ferrari boven in driemaal met rood onderbroken tweede sessie

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn