NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Songfestival

2News.be / Trefwoorden / Songfestival

Jacqueline Govaert en Jaap Reesema in selectiecommissie Songfestival
23 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Jacqueline Govaert en Jaap Reesema zijn de nieuwe leden van de Nederlandse selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Dat maakt de AVROTROS dinsdag bekend.


Italiaanse Songfestival-winnaar Toto Cutugno (80) overleden
23 Augustus, 00:06 NU.NL - Muziek
De Italiaanse zanger Toto Cutugno is op tachtigjarige leeftijd overleden. De zanger won in 1990 het Eurovisie Songfestival met het nummer Insieme: 1992.


Eurovisie Songfestival-reglement staat eventuele deelname Son Mieux in de weg
16 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Son Mieux staat open voor een deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar het reglement staat die in de weg. Dat bepaalt namelijk dat er maar zes personen op het podium mogen staan, en de Haagse band telt zeven leden.


Armin van Buuren zet Songfestival uit zijn hoofd: 'Bizar behandeld'
18 Juni, 00:11 NU.NL - Muziek
Armin van Buuren vindt dat hij op een "bizarre manier" behandeld is door de Songfestival-selectiecommissie. Namens Nederland meedoen aan het Songfestival zit er dan ook niet in.


Mia Nicolai kondigt eerste show na Songfestival aan
4 Juni, 00:08 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai geeft op vrijdag 24 november een optreden in de Melkweg in Amsterdam. Dat heeft de 27-jarige zangeres dinsdag bekendgemaakt via Instagram. Het is haar eerste show na het Songfestival, dat eerder deze maand plaatsvond.


Songfestival-winnares Loreen komt in november naar Paradiso
28 Mei, 00:08 NU.NL - Muziek
Loreen komt in november naar Nederland. De Zweedse winnares van het Eurovisie Songfestival treedt op 12 november op in Paradiso in Amsterdam.


Eurovisie Songfestival trekt wereldwijd iets meer kijkers dan vorig jaar
28 Mei, 00:06 NU.NL - Muziek
Het Eurovisie Songfestival heeft dit jaar wereldwijd iets meer kijkers getrokken dan vorig jaar. Naar de live-uitzendingen van de halve finales en de finale keken in totaal 162 miljoen mensen, meldt organisator European Broadcasting Union (EBU).


Luxemburg doet in 2024 na dertig jaar weer mee aan Eurovisie Songfestival
Luxemburg maakt in 2024 zijn rentree op het podium van het Eurovisie Songfestival. Het land vond deelname de afgelopen tientallen jaren te kostbaar, maar wil nu toch weer een poging wagen.


Wouter Hardy doet voor de derde keer mee aan Songfestival: 'Ik heb getwijfeld'
14 Mei, 00:07 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper zijn alweer naar huis, maar de tweede halve finale van het Songfestival heeft toch een Nederlands tintje. De inzending van Estland, het nummer Bridges, is namelijk samen met producer Wouter Hardy gemaakt. Met zijn bijdrages won de Nederlander in 2019 het Songfestival en werd hij twee jaar later derde.


10 Mei, 00:04 Volkskrant
Nederland met Mia en Dion niet naar finale van Songfestival
10 Mei, 00:01 NOS nieuws

Nederland is uitgeschakeld tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper bleek niet voldoende om de televoters te overtuigen de Nederlandse inzending naar de finale op zaterdag te stemmen.

"We gaan met opgeheven hoofd naar huis", benadrukte het duo na afloop. Volgens Dion Cooper was het sterke deelnemersveld een grote rol bij hun uitschakeling. "Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale, het was gewoon een ijzersterke pot. We hadden voor het eerst ook alleen televoting en geen juryvoting."

"We hebben alles gegeven", zei Cooper tegen de verzamelde pers:

Hij zei verder vooral dankbaar te zijn voor de ervaringen van de afgelopen weken. "Het is wat het is. Het is wel even balen nog, we wilden er zo graag bij zitten, ook omdat we een hele crazy rit hebben gehad en obstakels hebben overwonnen. Dus ik baal echt, maar dat hoort er gewoon ook bij en ik ben trots op wat we gedaan hebben."

Ook Mia Nicolai zei te balen van de uitschakeling, maar ook zij blijft positief. "Ik ben gewoon heel erg trots dat het me is gelukt vanuit twintig keer op het podium te hebben gestaan naar ineens voor zoveel mensen en het gewoon te doen, zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik zo trots op. En zo trots op Dion en hoe we dit proces samen hebben gedaan."

Breekbaar

Cooper en Nicolai kregen in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival flinke kritiek na een paar mislukte optredens, waarna het liedje twee weken geleden met anderhalve toon werd verhoogd. Ook werd er een koor achter gezet. Het duo begon het optreden vanavond breekbaar, maar nergens werd het echt vals. Het bleek alleen niet voldoende om de thuisstemmers te overtuigen.

Het is de eerste keer in acht jaar dat Nederland de finale van het Songfestival mist. In 2015 lukte het Trijntje Oosterhuis niet om genoeg stemmen voor zich te winnen. Ze werd toen veertiende in de halve finale.

Kijk hier het optreden van Mia en Dion terug:
Nederlandse regionale omroepen komen met eigen variant van Songfestival
7 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
De dertien regionale omroepen in Nederland komen komend najaar met de eerste editie van het Regio Songfestival. Alle omroepen zullen een artiest afvaardigen voor de finale in de stijl van het Eurovisie Songfestival.


Mia en Dion 'vol zelfvertrouwen' naar Liverpool na aanpassing Songfestival-lied
7 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper zijn zondagochtend vol zelfvertrouwen op het vliegtuig naar Liverpool gestapt. Ze vertelden vlak voor vertrek dat er een last van hun schouders is gevallen nu ze een aangepaste versie van hun Songfestival-lied zingen.


Frankie Goes To Hollywood komt voor Songfestival in Liverpool weer bij elkaar
30 April, 00:10 NU.NL - Muziek
De leden van de Britse groep Frankie Goes To Hollywood treden volgende maand voor het eerst in 36 jaar weer samen op. De band is op 7 mei in thuisstad Liverpool live te zien op het Songfestival-evenement The Big Eurovision Welcome.


Optreden Songfestival-duo in Nederland wederom vals: 'We werken er hard aan'
23 April, 00:05 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper hebben zaterdagavond in AFAS Live niet het optreden gegeven waar ze op gehoopt hadden. Het duo, dat namens Nederland in mei naar het Eurovisie Songfestival gaat, had moeite met toon houden en zong vals. Begeleidende omroep AVROTROS beaamt in gesprek met NU.nl dat het optreden niet goed ging.


Jan Smit stapt uit Songfestival-selectiecommissie na keuze voor Mia en Dion
Jan Smit is uit de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival gestapt. Dat bevestigt de AVROTROS donderdag aan het AD. De zanger was er als enige tegen om Mia Nicolai en Dion Cooper naar het Songfestival te sturen, al bracht de commissie destijds naar buiten dat de keuze voor het duo unaniem was.


Duncan Laurence stelt nieuwe muziek uit om zich op Mia en Dion te richten
Duncan Laurence heeft de release van twee nieuwe singles uitgesteld om al zijn tijd te kunnen steken in het klaarstomen van Mia Nicolai en Dion Cooper voor het Eurovisie Songfestival. De zanger schrijft op Instagram dat hij zijn volle aandacht wil richten op het duo dat in mei Nederland vertegenwoordigt.


Video | Songfestival-duo zong opnieuw vals: 'Mensen in de zaal schrokken ervan'
16 April, 00:06 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper zongen zaterdagavond in de AFAS Live voor het eerst hun Songfestival-nummer voor Nederlands publiek. Het optreden was, net als afgelopen week in Madrid, op een paar momenten niet zuiver. NU.nl-verslaggever Lara Zevenberg zag hoe de zaal erop reageerde.


Explainer | Vals zingend Songfestival-duo geeft oortjes de schuld: hoe zit dat?
16 April, 00:06 NU.NL - Muziek
Het eerste liveoptreden van het Nederlandse Songfestival-duo Mia Nicolai en Dion Cooper was een teleurstelling. Technische problemen zorgden ervoor dat de zang allesbehalve zuiver was. Hoe kan het dat oortjes daarop zo'n grote invloed hebben?


Nederland als 14e (van de 15) aan de beurt in halve finale Songfestival
23 Maart, 00:06 NU.NL - Muziek
Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper is als veertiende aan de beurt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is de een-na-laatste act van de avond in Liverpool. Dat heeft de organisatie woensdagavond bekendgemaakt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn