NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sociale

2News.be / Trefwoorden / Sociale

NU+ | Ouders schenden op sociale media vaak onbewust privacy van kinderen
23 April, 00:06 NU.NL - Tech
Veel ouders vinden het leuk om foto's en video's van hun kinderen op sociale media te delen. Sommige ouders gaan een stap verder en zetten hun kinderen in als influencer. Daarbij denken ouders vaak niet goed na over wat goed is voor de kinderen - of wat hun privacyrechten zijn.


Sociale Verzekeringsbank krijgt boete voor gebrekkige identiteitscontrole
16 April, 00:03 NU.NL - Economie
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete van 150.000 euro opgelegd aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De uitvoerende instantie van volksverzekeringen zoals de AOW controleerde volgens de AP de identiteit van bellers niet goed genoeg. Daardoor kon gevoelige informatie uitlekken.


Begrotingscontrole - ABVV vindt besparing op sociale uitkeringen "schande"
2 April, 00:03 Skynet Economie
Het ABVV is er niet over te spreken dat de federale regering de minimumuitkeringen niet verhoogt. De socialistische vakbond heeft het over "een schande".


Sociale media moeten in Utah ouderlijke toestemming hebben voor minderjarigen
27 Maart, 00:03 Tweakers
De Amerikaanse staat Utah heeft als eerste Amerikaanse staat een wet aangenomen die sociale media verplicht toestemming te hebben van ouders of voogden, voordat een minderjarige gebruiker het platform mag gebruiken. Anders riskeren de platformen een boete.


Twitter eerste sociale mediaplatform dat cannabisadvertenties in de VS toestaat
18 Februari, 00:00 Emerce
Twitter is het eerste sociale mediaplatform waar cannabisbedrijven hun merken mogen promoten.


Bestormers Braziliaans parlement waren autoriteiten te slim af op sociale media
15 Januari, 00:07 NU.NL - Tech
Sociale media hebben een belangrijke rol gespeeld bij de bestorming van het Braziliaanse parlement en andere overheidsgebouwen afgelopen zondag, concluderen onderzoekers. Door woorden te vervormen wisten de bestormers lange tijd buiten beeld van de autoriteiten te blijven.


Federale regering drijft controles op sociale dumping op
14 Januari, 00:07 Skynet Economie
De federale overheid gaat voortaan niet 2.000 maar 3.000 controles op sociale dumping uitvoeren per jaar. Dat staat in het actieplan sociale fraude voor 2023-2024 dat de ministerraad vandaag heeft goedgekeurd. De sociale inspectiediensten krijgen er ook 168 inspecteurs bij.


2 Januari, 00:07 Volkskrant
Riziv spoort bijna 10 miljoen euro aan sociale fraude op
30 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsuitkering (RIZIV) heeft bijna 10 miljoen euro aan sociale fraude opgespoord, bovenop de 25 miljoen euro die de mutualiteiten eerder op het spoor waren gekomen. Dat schrijft Le Soir vandaag op basis van het jaarrapport 2021 van het instituut.


27-jarige man veroordeeld tot cel- en taakstraf voor stalking via sociale media
25 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
De rechtbank heeft een 27-jarige man veroordeeld tot 228 dagen cel en een taakstraf van 100 dagen wegens maandenlange stalking van zijn ex-vriendin. Hij stuurde haar via sociale media vele dreigementen en beledigende berichten.


Twitter gaat accounts verwijderen die uitsluitend zijn aangemaakt om andere sociale platforms te promoten
19 December 2022, 00:02 HLN.BE
Twitter gaat accounts verwijderen die uitsluitend zijn aangemaakt om andere andere sociale platforms te promoten en die links of gebruikersnamen van andere platformen bevat. Dat heeft het sociale netwerk zelf laten weten in een tweet.


NU+ | Niet nadenken over sociale media na je dood geeft een hele rompslomp
14 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Wat gebeurt er met jouw accounts op sociale media als je overlijdt? Grote kans dat je daar niet over hebt nagedacht. "Het blijft voor veel mensen een ver-van-het-bedshow, maar het is belangrijk om het vast te leggen", zeggen uitvaartorganisaties tegen NU.nl.


Regering ontvangt sociale partners volgende week
13 November 2022, 00:04 Skynet Economie
Het kernkabinet ontvangt volgende week, naar alle waarschijnlijkheid dinsdag, de sociale partners. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) geantwoord op vragen in de Kamer. De regering zal er een bemiddelingsvoorstel op tafel leggen, nadat vakbonden en werkgevers het eerder deze week niet eens werden over de loonnorm en de welvaartsenveloppe.


Johan (64) woont al 20 jaar met zijn gezin in sociale woning, maar volgens nieuwe regels is die nu ?te groot?: ?Maar ze krijgen ons met geen stokken buiten?
26 Oktober 2022, 00:02 HLN.BE
Twintig jaar woont hij in zijn sociale woning. Vijf kinderen heeft hij er samen met zijn vrouw grootgebracht. De buren zijn vrienden geworden. Maar nu alleen de jongste zoon thuis woont, is volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) het huis van Johan de Troyer (64) uit Oosterzele plots te groot. ?Weet de minister dat er naast een bed geen ruimte is voor een kleerkast??


Deze maatregelen nemen sociale media voor de veiligheid van kinderen
18 Oktober 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Uit Brits onderzoek bleek dinsdag dat een op de drie kinderen liegt over de eigen leeftijd bij het aanmaken van een account op sociale media. Deze - niet altijd even effectieve - maatregelen nemen platforms om de veiligheid van kinderen te beschermen.


22 September 2022, 00:08 Volkskrant
22 September 2022, 00:08 Volkskrant
Oplichters stelen koopzegels van Albert Heijn-klanten via sociale media
19 September 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Een nieuwe vorm van oplichting is opgedoken op sociale media. Oplichters delen een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart die veel extra voordeel zou opleveren. In werkelijkheid worden met de barcode koopzegels van nietsvermoedende Albert Heijn-klanten gestolen.


De nieuwste trend bij sociale media: abonnementen voor gebruikers
9 September 2022, 00:01 Tweakers
Het is bekend dat sociale media nieuwe functies bij elkaar afkijken, of het nu gaat om nieuwsfeeds, stories, live-audiogesprekken of korte video's. De nieuwste trend bij sociale media? Betaalde abonnementen voor gebruikers.


Infographic: De beste tijden om op sociale media te posten
28 Augustus 2022, 00:01 Emerce
Deze tips van CoSchedule van de beste tijden om te posten op sociale media-apps, op basis van inzichten uit meer dan 37 miljoen berichten, en van meer dan 30.000 organisaties, verdienen nuance. Per doelgroep kunnen de ideale tijden anders liggen. In het onderzoek is gekeken naar wanneer organisaties de meeste betrokkenheid zien bij hun berichten (aan de hand van likes, opmerkingen en gedeeld berichten).

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn