NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sociale

2News.be / Trefwoorden / Sociale

12 Mei, 00:08 Volkskrant
12 Mei, 00:08 Volkskrant
De Jonge: overal 30 procent sociale huur, voorrang voor 'kwetsbaren'
12 Mei, 00:07 NOS nieuws

Gemeenten moeten ernaar streven dat 30 procent van het woningbestand bestaat uit sociale huurwoningen. Verder moeten ze harder hun best doen om kwetsbare groepen snel aan een betaalbare woning te helpen, bijvoorbeeld door hun voorrang te verlenen bij het toekennen van een woning. Dat staat in de nota Een thuis voor iedereen van minister De Jonge van Volkshuishuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Bij kwetsbare groepen gaat het om dak- en thuislozen, statushouders, ex-gevangenen en ouderen die uit een verpleeg- of verzorgingshuis komen. Ook vallen arbeidsmigranten en mensen met een medische en sociale urgentie onder deze groep.

Meer greep

In Nederland is een groot tekort aan betaalbare woonruimte en daarom wil het kabinet dat er in 2030 250.000 nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Maar minister De Jonge wil ook meer greep op wie er in deze felbegeerde woningen komen te wonen. Voor een sociale huurwoning mag niet meer dan 763,47 euro per maand worden betaald.

Veel starters en mensen met een middeninkomen zijn op zoek naar een betaalbaar onderkomen, maar volgens het kabinet is het voor onder anderen dak- en thuislozen, statushouders en arbeidsmigranten al helemaal moeilijk. "Iedereen verdient een huis", schrijft De Jonge in zijn nota.

Er wordt al jaren geprobeerd deze zogeheten aandachtsgroepen sneller aan een betaalbare woning te helpen. Maar dat verloopt moeizaam, en niet alleen omdat er te weinig sociale huurwoningen zijn. Gemeenten vinden het vaak ook lastig om andere woningzoekenden op de wachtlijst te passeren.

Nu verplicht De Jonge gemeenten een concreet plan van aanpak op te stellen. Als het niet opschiet met het betaalbaar huisvesten van kwetsbaren gaat de bewindsman voorschrijven hoeveel woningen moeten toevallen aan die specifieke groep.

De Jonge wijst erop dat het percentage sociale huurwoningen per gemeente sterk uiteenloopt. In grote steden vormen sociale huurwoningen zo'n 40 procent of meer van het woningbestand. Kleinere en vooral rijkere gemeenten komen veel lager uit. Wassenaar telde in 2020 bijvoorbeeld bijna 23 procent sociale huur.

Het plan van De Jonge betekent dat grote steden zich veel meer mogen richten op het bouwen voor de duurdere sector. Gemeenten worden niet verplicht tot 30 procent sociale huur, maar er worden wel prestatieafspraken met hen gemaakt. Verder krijgen provincies een "wettelijke interventiemogelijkheid", staat in de brief naar de Tweede Kamer. Het is niet duidelijk wat dit precies inhoudt.

De nota Een thuis voor iedereen is het tweede onderdeel van zes aangekondigde stappen van De Jonge om de woningnood in Nederland aan te pakken. Op dit moment verloopt het werk aan nieuwbouwprojecten uiterst traag, onder meer vanwege de strengere regels om schade aan de natuur te voorkomen.
Kunstenaars krijgen gemakkelijk toegang tot sociale zekerheid
5 Mei, 00:04 De Tijd
21:29 De Vivaldi-coalitie heeft een akkoord over de invoering van een kunstwerkattest, waardoor kunstenaars en hun medewerkers worden erkend als volwaardige werknemers. Dat kondigt minister van Werk Pierre-...


Europese privacywaakhond brengt eigen sociale netwerken uit
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
De European Data Protection Supervisor (EDPS) heeft donderdag testversies van twee socialemediaplatforms uitgebracht. Bij de platforms staan de privacy van gebruikers en databescherming voorop.


Lifehack: Spoiler alert! Zo ontwijk je spoilers op sociale media
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
Deze week komt de langverwachte Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness uit, maar wat als je niet meteen tijd hebt voor een bioscoopbezoek? Met deze tips ontwijk je spoilers voor de nieuwste films, series en games.


Europese privacytoezichthouder start pilot met eigen sociale netwerken
29 April, 00:01 Tweakers
De European Data Protection Supervisor start een pilot met twee eigen sociale netwerken. Op de twee platforms, EU Voice en EU Video, kunnen EU-instellingen onder meer berichten delen en 'de interactie aangaan met het publiek'.


Infographic: derde Nederlanders ergert zich aan collega?s op sociale media
24 April, 00:03 Emerce
36 procent van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collega?s op sociale media. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.186 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Die ergernissen leiden er zelfs toe dat drie op de tien respondenten liever geen collega toevoegen tot hun online kringen.


Apps van de week: Wees eens jezelf op sociale media
5 April, 00:12 NU.NL - Tech
Een sociale app die motiveert om de werkelijkheid niet beter te maken dan die is, en de app die je nodig hebt tijdens de NN Marathon Rotterdam 2022: dit zijn de apps van de week.


Bijna twee derde van de gemeenten telt te weinig sociale huurwoningen
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Bijna twee derde van de gemeenten telt te weinig sociale huurwoningen, blijkt uit berekeningen van Trouw. In de woningmarktplannen die minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) twee weken geleden naar de Tweede Kamer stuurde, staat dat minstens 30 procent van alle woningen in de categorie 'sociale huur' moet vallen, maar dat blijkt een zware opdracht.


Vlaamse sociale partners sluiten werkgelegenheidsakkoord
28 Maart, 00:09 Skynet Economie
Om de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt dit en de komende jaren aan te pakken, hebben de sociale partners binnen de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) een werkgelegenheidsakkoord gesloten. Dat meldt de SERV zaterdag. Onder de noemer "Iedereen nodig, iedereen mee", doet de SERV de Vlaamse regering een veertigtal voorstellen om de problemen aan te pakken. Het gaat onder meer over een RSZ-korting bij de aanwerving van langdurig werklozen of een transitiepremie voor wie zijn of haar job echt niet meer aankan.


Huren in sociale sector wordt vanaf juli maximaal 2,3 procent duurder
17 Februari, 01:13 NU.NL - Economie
De huren voor de meeste mensen in de sociale sector mogen vanaf 1 juli met maximaal 2,3 procent stijgen. Dat heeft minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge dinsdag bekendgemaakt.


Huren in sociale sector wordt vanaf juli maximaal 2,3 procent duurder
17 Februari, 01:13 NU.NL - Economie
De huren voor de meeste mensen in de sociale sector mogen vanaf 1 juli met maximaal 2,3 procent stijgen. Dat heeft minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge dinsdag bekendgemaakt.


Prins Andrew trekt zich terug van sociale media
20 Januari, 00:04 Skynet Buitenland
De Britse prins Andrew, tegen wie in de Verenigde Staten een burgerlijke rechtszaak loopt vanwege seksueel misbruik van een minderjarige, heeft woensdag enkele van zijn socialemedia-accounts verwijderd. Vorige week had zijn moeder, koningin Elizabeth, al zijn militaire titels afgenomen.


Sociale media moeten materialen over bestorming Capitool afstaan
14 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
De commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming door aanhangers van Donald Trump onderzoekt heeft Twitter, Facebook-moeder Meta, YouTube en onlineprikbord Reddit gedagvaard. De bedrijven moeten gegevens over de bestorming van het Amerikaanse Capitool afstaan.


Urenlang gamen kan ook goed zijn voor de sociale ontwikkeling van kinderen
31 December 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Nu we door het coronavirus steeds meer aan huis gekluisterd zijn, spelen kinderen steeds vaker videogames. Niet alle ouders zijn daar blij mee, maar gamen kan ook goed zijn voor de sociale ontwikkeling van jongeren.


Groei stimuleren met sociale media
1 December 2021, 00:02 Emerce
De analyse van sociale-mediagegevens is vaak synoniem met sociale-mediamarketing. Zo stimuleer je de groei met behulp van de socials.


Uitgerekend een VVD-bewindsman gooit het roer om in de sociale zekerheid. Wie is Dennis Wiersma?
28 November 2021, 00:06 Volkskrant
Uitgerekend een VVD-bewindsman gooit het roer om in de sociale zekerheid: het handhavingsregime voor mensen met een uitkering wordt coulanter. Wie is demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma?


Bidens plan voor sociale zekerheid en klimaat aangenomen in Huis van Afgevaardigden
21 November 2021, 00:07 Volkskrant
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag ingestemd met het miljardenplan van president Joe Biden voor klimaat en sociale zekerheid. Hoewel het is teruggebracht tot 1.750 miljard dollar, is de goedkeuring een grote overwinning voor Biden.


Man uit Hilversum krijgt celstraf voor haatzaaien op sociale media
11 November 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Een negentienjarige man uit Hilversum heeft van de rechtbank in Lelystad een celstraf van 180 dagen opgelegd gekregen, waarvan 136 voorwaardelijk. Hij kreeg de straf omdat hij racistische en antisemitische teksten, afbeeldingen en filmpjes op sociale media heeft gezet.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn