NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sneeuw

2News.be / Trefwoorden / Sneeuw

Lichte sneeuw in Ardennen, droog met opklaringen elders
Vandaag, 06:18 HLN.BE
Op de Ardense hoogten kan er vandaag nog wat lichte sneeuw vallen, maar elders blijft het meestal droog en zijn er opklaringen. Volgende nacht trekt er echter een nieuwe neerslagzone over het land, zo voorspelt het KMI.


Weerbericht - Nieuwe sneeuw in aantocht
Zondag, 06:26 Skynet
Er valt zondagochtend nog tijdelijk sneeuw in het noordoosten van het land. Nadien wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Vanaf de middag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen met tegen het einde van de namiddag regen of smeltende sneeuw in het westen van het land. De maxima schommelen tussen -3 graden op de Ardense hoogten en 3 graden aan de kust. De wind is matig uit west, krimpt naar het zuiden en wordt in de loop van de namiddag zwak tot matig. Dat zegt het KMI.


ONS OORDEEL. Antwerp ziet zwarte sneeuw tegen KVO: twee gebuisden
Zaterdag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Geen negen op negen voor Antwerp onder Frank Vercauteren. Gerkens bracht zijn ploeg nog voor het kwartier op voorsprong tegen KV Oostende, maar Sakala maakte nog voor de rust gelijk. Juklerod liet een grote kans op de 2-1 liggen en daarna hield Beiranvand zijn team nog lang in de match. In de slotfase moest hij zich toch gewonnen geven op matchwinnaar Kvasina. Antwerp blijft derde met 37 punten. Dit zijn onze punten voor de spelers van Antwerp.
Provincie Antwerpen en het Waasland krijgen laagje sneeuw over zich heen
Zaterdag, 21:06 Gazet v. Antwerpen

Op verschillende plaatsen in onze provincie viel zaterdagavond een laagje sneeuw. Zo moesten de spelers van Antwerp hun partij tegen Oostende op de Bosuil in winterse omstandigheden aanvatten en was het onder meer op de E17 in Zwijndrecht opletten geblazen. Ook in het Waasland viel er sneeuw, dat stelde onze fotograaf vast in Tielrode (Temse).
Sneeuw trekt over het land: ?Het kan gevaarlijk glad worden met een sneeuwlaag van enkele centimeters?
Zaterdag, 20:54 HLN.BE
Op verschillende plaatsen in het land valt op dit moment sneeuw. Noodweer Benelux meldt dat het vooral om de regio ?ten oosten van Brussel-Antwerpen gaat?. Ook deze nacht kan het nog sneeuwen in het centrum van het land. Na middernacht wordt het droger vanaf het westen maar een winterse bui blijft mogelijk in de kuststreek, meldt ook het KMI.


Weerbericht - Smeltende sneeuw op het menu
Zaterdag, 06:02 Skynet
Het is zaterdag overwegend droog met vooral in het noorden enkele opklaringen. Elders hangen er veel lage wolkenvelden. Een kleine depressie zal in de loop van de dag van Frankrijk naar Duitsland trekken, net ten zuiden van ons land. Hierdoor krijgen we in de namiddag overal bewolkt weer met vooral in de zuidelijke landshelft neerslag. Ten zuiden van Samber en Maas valt de neerslag overwegend als sneeuw, elders meestal als smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten en later meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Tegen de avond wordt de wind matig uit noordwest, zegt het KMI.


Na maanden van zwarte sneeuw eindelijk nog eens witte
18 Januari, 05:24 HLN.BE
Vandaag is het 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar. Er was dus veel kans op een collectieve dip, maar afgelopen zaterdag heeft ons daarvoor behoed. Plots was daar sneeuw. "Een geschenk uit de hemel", aldus onze journaliste Nadine Van Der Linden. "Na maanden van zwarte sneeuw kon iedereen nog eens zorgeloos zijn in dat witte landschap."


Weerbericht - Droog in het westen, kans op buien in het oosten
17 Januari, 06:49 Skynet
Zondag begint meestal zwaarbewolkt met enkele regenbuien, of aanvankelijk nog enkele lokale winterse buien. Overal kunnen mistbanken ontstaan. In de loop van de dag wordt het meestal droog over de westelijke landshelft met soms opklaringen. Over het oostelijke deel blijft de kans op buien de hele dag bestaan. In de Ardennen is het grijs met veel lage wolken en mist; de buien vallen daar nog steeds als sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Dat meldt het KMI.


Shoppen in de sneeuw? Onze reporter meet de temperatuur op de Meir
16 Januari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Het sneeuwde zaterdagnamiddag, de eerste en misschien ook de enige keer deze winter in onze stad. Daar moesten we bij zijn.
IN BEELD. Daar is aangekondigde sneeuw: meteen wit tapijt aan de kust
16 Januari, 12:06 HLN.BE
De eerste sneeuw is gevallen in West-Vlaanderen. Aan de kust ligt er al een mooi laagje sneeuw op het strand. Het KMI geeft voor de provincie code oranje afgekondigd en waarschuwt voor rijm- of ijsplekken.


Waarschuwingen voor gladheid door sneeuw, KNMI geeft code geel af
16 Januari, 09:30 NOS nieuws

De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen weggebruikers vandaag voor gladheid door winterse neerslag. Vanuit het zuidwesten trekken vanmiddag sneeuwbuien over het land. In de loop van morgen zou de gladheid op de meeste plekken verdwenen moeten zijn.

Rijkswaterstaat zegt klaar te staan met ruim 500 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers. "Als gladheid wordt verwacht, gaan we preventief zout strooien", zegt de dienst. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Vandaag begint droog met wat zon, maar in de middag raakt het bewolkt en volgt vanuit het westen sneeuw. Vanavond valt vrijwel overal in het land 2 tot 5 centimeter sneeuw. De temperatuur ligt overdag rond 1 graad, maar tijdens sneeuwval vriest het licht. Morgenochtend valt in het uiterste oosten nog wat natte sneeuw of regen, elders treedt de dooi dan al in.

Rond 13.00 uur beginnen de eerste vlokken in het westen van Zeeland te vallen. Na 19.00 uur trekken de buien via het oosten het land uit. De meeste sneeuw valt in het zuiden van het land, met name in Zuid-Limburg kan er tot 5 centimeter vallen. In het noordoosten van Groningen kan er tot 2 centimeter vallen.

Het KNMI heeft vanwege de verwachte sneeuwval een weerwaarschuwing (code geel) afgegeven voor gladheid op de weg.
Wekdienst 16/1: Verkiezingscongressen CDA, SGP en PvdA ? Sneeuw op komst
16 Januari, 07:25 NOS nieuws

Goedemorgen! Het is de dag van de partijcongressen met een congres van het CDA, de SGP en de PvdA en het weekend van het EK Allround en Sprint in het Thialf Stadion in Heerenveen.

De dag begint droog met wat zon, maar in de middag raakt het bewolkt en volgt vanuit het westen sneeuw. Vanavond valt vrijwel overal in het land 2 tot 5 centimeter sneeuw. De temperatuur ligt overdag rond 1 graad, maar tijdens sneeuwval vriest het licht. Zondagochtend valt in het uiterste oosten nog wat natte sneeuw of regen, elders treedt de dooi dan al in.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

In de stad Groningen is vannacht een schuur van een boerderij volledig uitgebrand. De brandweer meldde rond 06.00 uur dat de uitslaande brand onder controle was. Het nablussen neemt nog uren in beslag.

In de omliggende tuinen en straten zijn asresten van het rieten dak gevonden. De brandweer roept omwonenden op om die resten op te ruimen en auto's af te spoelen.

De paarden in een nabijgelegen schuur zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt.

Ander nieuws uit de nacht En dan nog even dit

In een nationaal park in het zuidwesten van China is een volledig witte reuzenpanda gespot. De panda werd twee keer gefilmd met infraroodcamera's en lijkt in goede gezondheid te verkeren. Het dier werd voor het laatst gezien in 2019, omdat hij nu alleen was vermoeden onderzoekers dat hij ongeveer drie jaar oud moet zijn en 'zijn moeder heeft verlaten om op eigen poten te staan'.

Fijne dag!
LIVE (16u15). KV Oostende of KV Kortrijk: wie trekt aan langste eind in West-Vlaams duel?
15 Januari, 23:30 HLN.BE
? 21ste speeldag Jupiler Pro League ? Versluys Arena ? KV Oostende verloor al drie wedstrijden niet ? KV Kortrijk pakte 6 op 6 tegen Gent en Genk


Hoge Venen dit weekend weer open voor toeristen
15 Januari, 08:06 HLN.BE
De afgelopen twee weekends waren de Hoge Venen afgesloten om de toestroom van bezoekers te vermijden, maar dit weekend wordt het natuurgebied dus weer opengesteld voor verkeer.


Assisen West-Vlaanderen - Vandoolaeghe schuldig aan moord
15 Januari, 00:55 Skynet
De volksjury heeft John Vandoolaeghe (31) schuldig bevonden aan de moord op Thi Xuan Nguyen (28). De Zonnebekenaar bracht de Vietnamese op 21 november 2016 in Ledegem om het leven. De verdediging had tevergeefs gepleit dat de beschuldigde niet met voorbedachten rade handelde.


Spaanse sneeuw maakt groenten duurder
14 Januari, 17:36 De Tijd
17:48 Belgische supermarkten hebben het moeilijk om voldoende komkommers, bloemkool en aubergines in de rekken te krijgen. De reden is de grote sneeuwval in Spanje. 'De groenten zijn ook een stuk duurder, m...


Weerbericht - Regen gaat over in sneeuw
14 Januari, 06:49 Skynet
De winterse neerslagzone verplaatst zich donderdag langzaam naar het zuiden, terwijl ze in activiteit toeneemt. Volgens de laatste prognoses lijkt de regen deze voormiddag geleidelijk over te gaan in smeltende sneeuw of zelfs sneeuw in de lagergelegen gebieden. In de provincies nabij de Franse grens valt er meer neerslag. In geval van intensere neerslag kan er ook in de lagergelegen provincies nabij de Franse grens wat sneeuw blijven liggen. In het noordoosten van het land blijft het bewolkt, maar droger. De maxima liggen tussen -2 graden in het zuiden en 0 of 2 graden elders. De wind waait eerst nog zwak, maar wordt geleidelijk matig uit het oosten, zegt het KMI.


Tesla houdt jou ook door sneeuw en ijs in de gaten
9 Januari, 16:30 AutoBlog

Big Tesla houdt iedereen in de gaten, ook als het buiten koud is. Tesla is voor Elon Musk een mooi vehikel gebleken om de rijkste man op aarde te worden. Maar Tesla’s vehikels blijven de meningen verdelen. Sommige dingen zijn interessant en goed, andere aspecten zijn uiterst knaak. Vandaag belichten we een *tromgeroffel* *cliffhanger* *stilte* […]

The post Tesla houdt jou ook door sneeuw en ijs in de gaten appeared first on Autoblog.nl.
Veel sneeuw, maar ook dit weekend geen toeristen welkom in de Hoge Venen
8 Januari, 21:18 Gazet v. Antwerpen

Niettegenstaande het er heerlijk wandelen is in de vers gevallen sneeuw zijn ook komend weekend de Hoge Venen verboden voor toeristen. ?We willen absoluut grote concentraties mensen vermijden? zegt Michel Parotte, toerismeschepen van Jalhay. Ook elders in de Ardennen gelden beperkingen.
Zuid-Limburg bedekt onder een laag sneeuw
8 Januari, 10:30 NOS nieuws

In het zuiden van Limburg is sneeuw gevallen. In de hoger gelegen gebieden in het heuvelland is een sneeuwlaag van 3 tot 8 centimeter ontstaan. Op de Vaalserberg ligt lokaal zelfs 10 centimer sneeuw, meldt Weeronline.

Omdat de temperatuur in Zuid-Limburg rond het vriespunt ligt, blijft de sneeuw nog even liggen. Er wordt gewaarschuwd voor gladheid.

De eerste sneeuw viel gisterochtend al in het bergdorpje Vijlen, meldt 1Limburg.

In rest van Nederland wordt geen winterse neerslag verwacht. De temperatuur ligt boven het vriespunt en er valt af en toe regen. Ook de komende dagen gaat het niet sneeuwen, is de verwachting.

De eerste sneeuw van deze winter viel eind december in Groningen. In onder andere de plaats Wagenborgen lag toen een dun laagje natte sneeuw. In februari vorig jaar lag er voor het laatst in grotere delen van het land een sneeuwlaag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn