NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sluiting

2News.be / Trefwoorden / Sluiting

Wit-Rusland beperkt toegang Poolse vrachtwagens na sluiting grensovergang
18 Februari, 00:05 Skynet Buitenland
Wit-Rusland heeft de toegang voor Poolse vrachtwagenchauffeurs beperkt en gaat de Poolse verbindingsofficier het land uitzetten. Het heeft ook de Poolse zaakgelastigde op het matje geroepen. De maatregelen komen er als protest tegen de Poolse sluiting van een belangrijke grensovergang.


EU: Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt
4 December 2022, 00:03 Skynet Buitenland
Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton vandaag gezegd.


Felgroene sluiting in New York
1 December 2022, 00:02 De Tijd
22:25 De Amerikaanse beurzen reageerden enthousiast op de woorden van Jerome Powell, die in een toespraak signaleerde dat het tempo van de renteverhogingen zal matigen. In de Bel20 trokken Argenx en VGP de ...


Regering legt zich niet neer bij onomkeerbare sluiting Doel 3
15 September 2022, 00:02 De Tijd
21:45 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vraagt de nucleaire waakhond FANC of het mogelijk is Doel 3 na de stopzetting volgende week in een veilige toestand te houden die een eventuel...


30 Juni 2022, 00:02 De Tijd
Europese Commissie stelt vijfde sanctiepakket tegen Rusland voor: importverbod steenkool en sluiting Europese havens
6 April 2022, 00:04 HLN.BE
De Europese Commissie komt met een vijfde sanctiepakket tegen Rusland. De Commissie wil onder meer de import van Russische steenkool verbieden, Russische schepen de toegang tot Europese havens ontzeggen en de sancties tegen het Russische bankwezen aanscherpen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd.


Harde lobby noopt Kuipers tot uitstel sluiting kinderhartchirurgie in Leiden en Groningen
14 Februari 2022, 00:07 Volkskrant
De sluiting van de afdelingen kinderhartchirurgie in Groningen en Leiden is voorlopig van de baan. Minister Kuipers laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een ?impactanalyse? uitvoeren naar de gevolgen van het besluit om deze hoogspecifieke vorm van zorg te concentreren in de umc?s van Rotterdam en Utrecht.


Europese Unie vindt sluiting DW-redactie in Moskou onaanvaardbaar
5 Februari 2022, 00:02 Skynet Belgie
De door de Russische autoriteiten opgelegde sluiting van het kantoor van de Duitse omroep Deutsche Welle (DW) in Moskou "is onaanvaardbaar en kan niet gerechtvaardigd worden". Dat heeft de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandse beleid, de Spanjaard Josep Borrell, vrijdag gezegd.


Meer dan 100.000 handtekeningen tegen sluiting kinderhartchirurgie Groningen
26 December 2021, 00:06 NOS nieuws

In nog geen twee dagen tijd hebben meer dan 100.000 mensen hun handtekening gezet onder een petitie tegen het besluit van demissionair minister Hugo de Jonge om te stoppen met hartoperaties bij kinderen in Groningen.

Ook in de politiek is er felle kritiek, meldt RTV Noord. PvdA-Tweede Kamerleden Henk Nijboer en Attje Kuiken noemen het "van de gekke dat de minister de kinderhartchirurgie in het UMCG Groningen wil sluiten en alles in de Randstad wil concentreren."

De Jonge maakte maandag bekend dat de academische ziekenhuizen in Groningen, Amsterdam en Leiden stoppen met kinderhartchirurgie. De zorg wordt overgeheveld naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam. Ook de meest complexe operaties voor mensen met aangeboren hartafwijkingen worden geconcentreerd in deze centra. De minister kiest hiervoor omdat chirurgen volgens hem zo hun kennis en kunde voor de specialistische operaties beter op peil kunnen houden.

"De expertise die in 75 jaar is opgebouwd wordt zo in een keer tenietgedaan", schrijft het UMCG Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen bij de petitie die donderdagavond online ging.

Waar slaat het op?

PvdA-ers Nijboer en Kuiken hebben Kamervragen gesteld. Zij stellen dat ouders van kinderen die regelmatig geopereerd en onderzocht moeten worden straks telkens naar de Randstad moeten. "Waarom wordt er niet gekozen voor regionale spreiding? En waar slaat het op dat als artsen en verpleegkundigen in Groningen aan alle criteria voldoen hen dan de wacht aan te zeggen? Wat betekent dit voor de toekomst van de zorg voor kinderen in heel Noord-Nederland?"

Bij het UMCG is men blij met alle steun voor het behoud van de hartzorg. "Het sterkt ons en bevestigt hoe noodzakelijk deze zorg voor Noord-Nederland is", reageert woordvoerder Janneke Kruse.

Nieuw hartcentrum

In Leiden en Amsterdam werd eerder al teleurgesteld gereageerd. Het Leids Universitair Medisch Centrum noemt de keuze onbegrijpelijk. Het ziekenhuis heeft net een nieuw hartcentrum geopend dat zo is ingericht dat er van heel jong tot heel oud zorg kan worden geleverd. Het LUMC werkt de laatste 25 jaar samen met het Amsterdam UMC in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen CAHAL. "Het is dus voor ons een onbegrijpelijke beslissing. We gaan deze uitkomst zorgvuldig bestuderen", aldus het Leidse ziekenhuis.
Kabinet: horecazaken die pas niet controleren riskeren sluiting
25 September 2021, 00:06 NOS nieuws

Horecabedrijven die niet meewerken aan het controleren van coronatoegangsbewijzen, lopen het risico te worden gesloten. Dat zei demissionair minister Grapperhaus na afloop van de ministerraad. Vanaf morgen is een toegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, (sport)evenement, theater en concertzaal. Volgens een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland zien veel horecaondernemers het niet als hun taak om de controles uit te voeren.

Grapperhaus zei dat de horeca "gewoon" moet checken. Hij wees erop dat het kabinet 45 miljoen euro heeft vrijgemaakt zodat gemeenten ondernemers kunnen helpen bij de controles. Zaken die de controles niet of niet goed uitvoeren, krijgen eerst een waarschuwing. "Maar dan gaan we wel door naar verdere maatregelen. Als je niet meedoet, krijg je op enig moment een sluiting."

De minister heeft hier gisteren ook met de horecabranche over gepraat. Hij zei dat het helemaal niet zo veel werk is om de passen te controleren en hij benadrukte dat "in ruil" voor de toegangspas de anderhalvemeterregel verdwijnt. Volgens Grapperhaus gaat het checken van de pas in het buitenland goed en hij wees erop dat het ook in voetbalstadions zonder veel problemen verloopt.

'Genoeg testcapaciteit'

Mensen kunnen een coronatoegangsbewijs krijgen als ze volledig gevaccineerd zijn, corona hebben gehad of negatief zijn getest. Minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat er genoeg testcapaciteit is voor iedereen. Volgens hem is er ruimte om in weekends zo'n 400.000 mensen per dag te testen. Hij gaat ervan uit dat iedereen binnen een half uur bij een testlocatie kan zijn, negen op de tien mensen zijn minder dan twintig minuten onderweg.

Onderzoek van NOS op 3 wijst uit dat op verschillende plaatsen in Nederland mensen toch langer moeten reizen dan een half uur. De Jonge zei daarover dat dat echt om een klein aantal mensen gaat. En "witte vlekken op de kaart worden verder ingevuld."

Hij erkende dat mensen moeite moeten doen om zich te laten testen, maar volgens hem valt dat in het niet bij de "enorme beperkingen die we onszelf moeten opleggen omdat een klein deel van de mensen niet is gevaccineerd."
Burgemeester Moeskroen dreigt met sluiting grootste asielcentrum van het land na reeks incidenten
16 September 2021, 00:01 HLN.BE
Burgemeester van Moeskroen Brigitte Aubert (cdH) heeft ermee gedreigd ?Le Refuge?, het grootste opvangcentrum voor asielzoekers van het land, te sluiten na een reeks incidenten met bewoners de afgelopen dagen. Het gaat volgens Franstalige media om een geweldsincident met een mes, enkele vechtpartijen en overmatig alcohol- en zelfs drugsgebruik.


Drankenindustrie het hardst geraakt door sluiting van de horeca
25 Augustus 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Het voor de horeca rampzalig verlopen 2020 heeft ook de drankenindustrie flink geraakt. Van alle sectoren die producten of diensten leveren aan de horeca, liep die bedrijfstak de grootste klappen op. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een nadere analyse van het effect van de coronacrisis op de horeca.


Sluiting Gemeenteschool Klim-op wegens corona
7 Februari 2021, 07:16 Gazet v. Antwerpen

Zowel de kleuter- als de lagere school van Gemeenteschool Klim-op, gevestigd aan de Albertstraat in Herenthout, zullen vanaf maandag 8 februari volledig de deuren sluiten wegens een uitbraak van de Britse corona-variant.
Brusselse nagelstudio legt verplichte sluiting naast zich neer en blijft in het geniep open
5 Februari 2021, 19:28 HLN.BE
Niet-medische contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en nagelstilisten mogen op maandag 1 maart de deuren opnieuw openen, voor het eerst sinds de verplichte sluiting begin november. Toch lijken sommige salons het niet nauw te nemen met die regel. Zo kon een reporter van VTM Nieuws vandaag zonder problemen een afspraak maken in een Brusselse nagelstudio.


NMBS-chef botst met Gilkinet over sluiting loketten
4 Februari 2021, 13:06 De Tijd
13:43 Nadat minister van Mobiliteit Georges Gilkinet zijn ongenoegen had geuit over de NMBS die loketten sluit, dient Sophie Dutordoir hem van antwoord. In een brief schrijft de topvrouw van de treinmaatsch...


Plooit NMBS na hevige reacties op sluiting 44 stationsloketten in Vlaanderen?: ?Het openbaar vervoer moet er voor iedereen zijn, niet voor de happy few?
2 Februari 2021, 13:54 HLN.BE
Moeten ze nu wel of niet dicht, de 44 stationsloketten? Maandag deelde vervoersmaatschappij NMBS haar beslissing per mail mee aan de betrokken stads- en gemeentebesturen en dat zette meteen kwaad bloed. Er kwamen zelfs zoveel heftige reacties op, dat federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) in een brief aan de raad van bestuur van de spoormaatschappij nu vraagt om de beslissing te herbekijken. Ontdek hieronder de reacties van de Vlaamse steden en gemeenten op de sluiting van ?hun? loketten.


NMBS sluit 44 van 135 overgebleven loketten
1 Februari 2021, 12:54 Gazet v. Antwerpen

De NMBS heeft beslist om tegen eind 2021 44 van de 135 overgebleven loketten te sluiten. De beslissing komt er door de toenemende digitalisering. Er zal een overgangsperiode komen vanaf maart.
29 Januari 2021, 15:54 Skynet Belgie
29 Januari 2021, 19:00 De Tijd
'Sluiting scholen nefast voor niveau Nederlands'
27 Januari 2021, 08:49 De Tijd
09:22 Het Nederlands van leerlingen in het basisonderwijs gaat er met elke sluitingsdag van de school op achteruit, blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. Bij kwetsbare leerlingen is de impact nog grote...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn