NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Sluiting

2News.be / Trefwoorden / Sluiting

Groene sluiting op Wall Street | Reddit +48%
22 Maart, 00:00 De Tijd
21:57 In Brussel bezorgde zwaargewicht Argenx de Bel20 een forse boost. Op Wall Street maakt het socialmediaplatform Reddit zijn beursdebuut.


Rode sluiting in New York | Tesla krijgt tik
15 Maart, 00:00 De Tijd
22:31 Op Wall Street stond Tesla onder druk. Zwaargewicht AB Inbev woog op de prestatie van de Brusselse sterrenkorf Bel20.


Leerlingen en docenten naar Den Haag om sluiting van Zeeuwse school
9 Februari, 00:08 NOS nieuws

Een bus met leerlingen, ouders en docenten is vanochtend naar Den Haag gegaan om te demonstreren tegen de sluiting van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle en vergelijkbare scholen.

De middelbare school in het Zeeuwse Kapelle maakt gebruik van het principe Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (voorheen SvPO; School voor Persoonlijk Onderwijs). Bij die methode maken scholen gebruik van kleine klassen en lange schooldagen waardoor leerlingen veel onderwijsuren krijgen maar weinig huiswerk hebben.

Vijf scholen dicht

In totaal zijn er acht van dat soort scholen in Nederland. De eerste, die in Kapelle, werd in 2010 geopend. Vijf van de scholen kregen enkele weken geleden te horen dat ze eind dit schooljaar moeten sluiten vanwege ondermaatse onderwijskwaliteit en achterblijvende leerlingaantallen. Het gaat om de scholen in Kapelle, Utrecht, Amsterdam, Hoorn en Hengelo, waar in totaal ruim duizend leerlingen op zitten.

De scholen voor persoonlijk onderwijs die wel open blijven, liggen in Deventer, Geldermalsen en Hurdegaryp.

Strijdlustig

De Zeeuwse school legt zich niet bij het besluit neer. De demonstranten uit Kapelle hopen de sluiting tegen te houden, onder andere met spandoeken en een petitie. "Wij strijden voor onze kinderen en ouders zijn heel strijdlustig. Wij geloven honderd procent in onze school. We hebben een school die niet zo is als de massascholen. Wij gaan dit gewoon winnen", zegt een van hen.

Met eigen liedjes en spandoeken werd gedemonstreerd voor de Tweede Kamer:

Op 12 maart debatteert de Tweede Kamer nog over de dreigende sluiting van de scholen. Ook dan willen de leerlingen, docenten en ouders uit Kapelle weer naar Den Haag gaan.




Wall Street: Microsoft hijgt Apple in de nek
6 Januari, 00:00 De Tijd
22:08 Wall Street bleef op de laatste dag van een slechte beursweek dicht bij huis. Apple ziet zijn status als waardevolste bedrijf ter wereld stilaan in het gedrang komen.


Sluiting Sappi Lanaken - Directie wil papierfabriek Sappi in Lanaken nog dit jaar sluiten
23 November 2023, 00:04 Skynet Economie
De directie van de papierfabriek Sappi in Lanaken heeft aan de vakbonden meegedeeld dat ze nog dit jaar de fabriek wil sluiten. Ook wil de directie het bedrijf nog twee jaar bedrijfsklaar houden voor een eventuele heropstart.


Hoge kosten en schulden dwingen steeds meer horecazaken tot sluiting
4 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het aantal horecazaken dat in de eerste jaarhelft de deuren heeft gesloten, was groter dan de afgelopen vijf jaren. Meer dan vierduizend ondernemers gooiden het bijltje erbij neer, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). Ook het aantal faillissementen stijgt hard.


Run op gratis elektrische leenfiets bij sluiting tunnels Roermond
16 Juli 2023, 00:03 NOS nieuws

In Roermond is een run ontstaan op de gratis elektrische fietsen die voor maximaal zes weken beschikbaar worden gesteld nu de twee autotunnels in de snelweg A73 zes weken dicht zijn.

De eerste honderd leenfietsen waren binnen een paar uur weg. Toen de provincie, gemeente en Rijkswaterstaat nog eens honderd fietsen beschikbaar stelden, waren die ook in een mum van tijd gereserveerd.

"Ik ga iedere dag van Weert naar Roermond op en neer", zegt een man die een leenfiets komt ophalen vanochtend bij 1Limburg. "Ik wil eens kijken hoe het met de fiets gaat. Ik vind het een goed initiatief, mooie fietsen."

De Roertunnel en Tunnel Swalmen zijn sinds gisteravond om 21.00 uur in noordelijke richting dicht voor een grote opknapbeurt. Over drie weken gaan de tunnels in noordelijke richting weer open en in zuidelijke richting dicht. In de weekeinden zijn de tunnels vanwege de werkzaamheden in beide richtingen dicht.

50.000 voertuigen per dag

Normaal maken zo'n 50.000 voertuigen per dag gebruik van de twee tunnels om Roermond te bereiken of om van Venlo naar het zuiden van Limburg te rijden. In vakantietijd zijn dat waarschijnlijk minder automobilisten. Toch meldt 1Limburg dat het zelfs vanochtend - een zaterdagochtend - heel druk was en op sommige plekken en ook hier en daar vaststond op een omleidingsroute via een van de provinciale wegen.

Wat dat betreft is de run op de gratis leenfietsen verklaarbaar, al blijft het volgens een woordvoerder van de initiatiefnemers bij de tweehonderd fietsen die nu beschikbaar zijn gesteld. Automobilisten kunnen ook niet even snel een fiets reserveren als ze in de buurt van Roermond komen.

Rijkswaterstaat noemt nog een alternatief voor de auto: de trein. Die reed vanochtend zonder vertraging tussen Weert en Roermond. Ook op het traject Venlo-Roermond was geen sprake van vertraging.




Duitsers verdeeld over sluiting laatste kerncentrales: feest en protesten
16 April 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De laatste kerncentrales in Duitsland zijn zaterdag om middernacht gesloten. Milieuactivisten kwamen door heel het land samen om dat te vieren. Het was niet overal feest, want tegenstanders protesteerden.


Racistische gezangen tegen Lukaku: sluiting Juventus-tribune opgeschort
16 April 2023, 00:02 Skynet Belgie
De sluiting van de Curva Sud (zuid-tribune) van Juventus, na de racistische gezangen aan het adres van Romelu Lukaku tijdens de bekerwedstrijd tegen Inter van vorige week, is door het Hof van Beroep van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) opgeschort. Het beroep wordt door een andere kamer behandeld. Dat heeft de FIGC vrijdag bekendgemaakt.


Rode sluiting in New York
5 April 2023, 00:02 De Tijd
21:54 In de VS koelde de arbeidsmarkt af, zo bleek uit het aantal openstaande vacatures. Een scherpe brief van JPMorgan-topman Jamie Dimon woog op de bankaandelen op Wall Street.


Wit-Rusland beperkt toegang Poolse vrachtwagens na sluiting grensovergang
18 Februari 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Wit-Rusland heeft de toegang voor Poolse vrachtwagenchauffeurs beperkt en gaat de Poolse verbindingsofficier het land uitzetten. Het heeft ook de Poolse zaakgelastigde op het matje geroepen. De maatregelen komen er als protest tegen de Poolse sluiting van een belangrijke grensovergang.


EU: Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt
4 December 2022, 00:03 Skynet Buitenland
Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton vandaag gezegd.


Felgroene sluiting in New York
1 December 2022, 00:02 De Tijd
22:25 De Amerikaanse beurzen reageerden enthousiast op de woorden van Jerome Powell, die in een toespraak signaleerde dat het tempo van de renteverhogingen zal matigen. In de Bel20 trokken Argenx en VGP de ...


Regering legt zich niet neer bij onomkeerbare sluiting Doel 3
15 September 2022, 00:02 De Tijd
21:45 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vraagt de nucleaire waakhond FANC of het mogelijk is Doel 3 na de stopzetting volgende week in een veilige toestand te houden die een eventuel...


30 Juni 2022, 00:02 De Tijd
Europese Commissie stelt vijfde sanctiepakket tegen Rusland voor: importverbod steenkool en sluiting Europese havens
6 April 2022, 00:04 HLN.BE
De Europese Commissie komt met een vijfde sanctiepakket tegen Rusland. De Commissie wil onder meer de import van Russische steenkool verbieden, Russische schepen de toegang tot Europese havens ontzeggen en de sancties tegen het Russische bankwezen aanscherpen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd.


Harde lobby noopt Kuipers tot uitstel sluiting kinderhartchirurgie in Leiden en Groningen
14 Februari 2022, 00:07 Volkskrant
De sluiting van de afdelingen kinderhartchirurgie in Groningen en Leiden is voorlopig van de baan. Minister Kuipers laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een ?impactanalyse? uitvoeren naar de gevolgen van het besluit om deze hoogspecifieke vorm van zorg te concentreren in de umc?s van Rotterdam en Utrecht.


Europese Unie vindt sluiting DW-redactie in Moskou onaanvaardbaar
5 Februari 2022, 00:02 Skynet Belgie
De door de Russische autoriteiten opgelegde sluiting van het kantoor van de Duitse omroep Deutsche Welle (DW) in Moskou "is onaanvaardbaar en kan niet gerechtvaardigd worden". Dat heeft de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlandse beleid, de Spanjaard Josep Borrell, vrijdag gezegd.


Meer dan 100.000 handtekeningen tegen sluiting kinderhartchirurgie Groningen
26 December 2021, 00:06 NOS nieuws

In nog geen twee dagen tijd hebben meer dan 100.000 mensen hun handtekening gezet onder een petitie tegen het besluit van demissionair minister Hugo de Jonge om te stoppen met hartoperaties bij kinderen in Groningen.

Ook in de politiek is er felle kritiek, meldt RTV Noord. PvdA-Tweede Kamerleden Henk Nijboer en Attje Kuiken noemen het "van de gekke dat de minister de kinderhartchirurgie in het UMCG Groningen wil sluiten en alles in de Randstad wil concentreren."

De Jonge maakte maandag bekend dat de academische ziekenhuizen in Groningen, Amsterdam en Leiden stoppen met kinderhartchirurgie. De zorg wordt overgeheveld naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam. Ook de meest complexe operaties voor mensen met aangeboren hartafwijkingen worden geconcentreerd in deze centra. De minister kiest hiervoor omdat chirurgen volgens hem zo hun kennis en kunde voor de specialistische operaties beter op peil kunnen houden.

"De expertise die in 75 jaar is opgebouwd wordt zo in een keer tenietgedaan", schrijft het UMCG Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen bij de petitie die donderdagavond online ging.

Waar slaat het op?

PvdA-ers Nijboer en Kuiken hebben Kamervragen gesteld. Zij stellen dat ouders van kinderen die regelmatig geopereerd en onderzocht moeten worden straks telkens naar de Randstad moeten. "Waarom wordt er niet gekozen voor regionale spreiding? En waar slaat het op dat als artsen en verpleegkundigen in Groningen aan alle criteria voldoen hen dan de wacht aan te zeggen? Wat betekent dit voor de toekomst van de zorg voor kinderen in heel Noord-Nederland?"

Bij het UMCG is men blij met alle steun voor het behoud van de hartzorg. "Het sterkt ons en bevestigt hoe noodzakelijk deze zorg voor Noord-Nederland is", reageert woordvoerder Janneke Kruse.

Nieuw hartcentrum

In Leiden en Amsterdam werd eerder al teleurgesteld gereageerd. Het Leids Universitair Medisch Centrum noemt de keuze onbegrijpelijk. Het ziekenhuis heeft net een nieuw hartcentrum geopend dat zo is ingericht dat er van heel jong tot heel oud zorg kan worden geleverd. Het LUMC werkt de laatste 25 jaar samen met het Amsterdam UMC in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen CAHAL. "Het is dus voor ons een onbegrijpelijke beslissing. We gaan deze uitkomst zorgvuldig bestuderen", aldus het Leidse ziekenhuis.




Kabinet: horecazaken die pas niet controleren riskeren sluiting
25 September 2021, 00:06 NOS nieuws

Horecabedrijven die niet meewerken aan het controleren van coronatoegangsbewijzen, lopen het risico te worden gesloten. Dat zei demissionair minister Grapperhaus na afloop van de ministerraad. Vanaf morgen is een toegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, (sport)evenement, theater en concertzaal. Volgens een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland zien veel horecaondernemers het niet als hun taak om de controles uit te voeren.

Grapperhaus zei dat de horeca "gewoon" moet checken. Hij wees erop dat het kabinet 45 miljoen euro heeft vrijgemaakt zodat gemeenten ondernemers kunnen helpen bij de controles. Zaken die de controles niet of niet goed uitvoeren, krijgen eerst een waarschuwing. "Maar dan gaan we wel door naar verdere maatregelen. Als je niet meedoet, krijg je op enig moment een sluiting."

De minister heeft hier gisteren ook met de horecabranche over gepraat. Hij zei dat het helemaal niet zo veel werk is om de passen te controleren en hij benadrukte dat "in ruil" voor de toegangspas de anderhalvemeterregel verdwijnt. Volgens Grapperhaus gaat het checken van de pas in het buitenland goed en hij wees erop dat het ook in voetbalstadions zonder veel problemen verloopt.

'Genoeg testcapaciteit'

Mensen kunnen een coronatoegangsbewijs krijgen als ze volledig gevaccineerd zijn, corona hebben gehad of negatief zijn getest. Minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat er genoeg testcapaciteit is voor iedereen. Volgens hem is er ruimte om in weekends zo'n 400.000 mensen per dag te testen. Hij gaat ervan uit dat iedereen binnen een half uur bij een testlocatie kan zijn, negen op de tien mensen zijn minder dan twintig minuten onderweg.

Onderzoek van NOS op 3 wijst uit dat op verschillende plaatsen in Nederland mensen toch langer moeten reizen dan een half uur. De Jonge zei daarover dat dat echt om een klein aantal mensen gaat. En "witte vlekken op de kaart worden verder ingevuld."

Hij erkende dat mensen moeite moeten doen om zich te laten testen, maar volgens hem valt dat in het niet bij de "enorme beperkingen die we onszelf moeten opleggen omdat een klein deel van de mensen niet is gevaccineerd."







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn