NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sluit


TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet
Vandaag, 00:03 NU.NL - Economie
Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor optimalisatie en onderhoud van het hoogspanningsnet.


Thuisbezorgd.nl sluit samenwerking met supermarktketen Amazing Oriental
19 September, 00:00 Emerce
Maaltijdbezorger Thuisbezorgd gaat samenwerken met de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland, Amazing Oriental.


KNVB sluit deal met Russische cybercriminelen na digitale inbraak
13 September, 00:05 NU.NL - Economie
De KNVB heeft afspraken gemaakt met de Russische cybercriminelen die in april hebben ingebroken in de systemen van de voetbalbond. Daarmee hoopt de organisatie te voorkomen dat eventuele buitgemaakte gegevens op straat komen te liggen.


Iraanse zedenpolitie sluit waterpark wegens overtreding hoofddoekplicht
5 September, 00:04 Skynet Buitenland
In de Iraanse stad Mashad hebben de autoriteiten zondagavond een groot recreatiedomein gesloten wegens overtredingen van de kledingvoorschriften. De uitbaters zouden vrouwen hebben toegelaten zonder hoofddoek. Dat heeft het persbureau Fars maandag gemeld.


Embracer Group sluit Saints Row-studio Volition 'met onmiddellijke ingang'
3 September, 00:02 Tweakers
Embracer Group sluit Volition, de gamestudio achter Saints Row en Red Faction, 'met onmiddellijke ingang'. De Zweedse game-uitgever kondigde in juni al zijn plannen aan om meerdere studio's te sluiten.


Blauwe Monsters sluit zich aan bij digitale bureaugroep 4NG
29 Augustus, 00:00 Emerce
Digitale bureaugroep 4NG, onderdeel van Conclusion, verwelkomt allround online marketingbureau Blauwe Monsters. Het marketingbureau biedt dienstverlening binnen alle gebieden van online marketing, waaronder SEO, SEA, CRO, content en marketplaces.


Nasdaq sluit vierde dag op rij lager
19 Augustus, 00:01 De Tijd
22:09 De Dow Jones slaagde er wel in uit het rood te blijven.


Big Bazar sluit twintig filialen en wil huurverlaging om bedrijf gezond te houden
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Big Bazar sluit twintig winkels die verlies maken en wil voor nog twintig winkels huurverlagingen krijgen. Volgens directeur Heerke Kooistra is dat nodig om de koopjesketen "gezond te houden".


Wall Street sluit groen | Insiders pikken Barco op
29 Juli, 00:00 De Tijd
21:26 De Amerikaanse beurzen reageerden positief op een inflatiecijfer, Apple en Microsoft trekken aan de kar.


Hoogheemraadschap sluit sloot Den Haag af vanwege te hoge pfas-waarden
22 Juli, 00:02 NOS nieuws

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een sloot in Den Haag afgesloten omdat die vervuild blijkt met verschillende pfas-stoffen. Dat meldt Omroep West. De bron van de vervuiling wordt onderzocht.

Vorige week kwam door onderzoeksprogramma Pointer aan het licht dat het Haagse water in 2021 veel te veel pfos (een pfas-soort) per liter bevatte, namelijk 180 nanogram. Dat is ruim 25.000 keer de grenswaarde die het RIVM veilig acht voor oppervlaktewater.

Nieuwe metingen

Naar aanleiding van de uitzending deed het hoogheemraadschap nieuwe metingen in de sloot. Daaruit blijkt dat er er weliswaar minder pfos in het water zit, 85 nanogram per liter, maar er zijn bij de metingen nog meer schadelijke pfas-stoffen aangetroffen. Om verdere verspreiding van het vervuilde water te voorkomen, is de sloot voorlopig afgesloten.

Het water ligt op bedrijventerrein Forepark, naast een woonwijk. Ook daar is een meting verricht, maar de resultaten daarvan geven vooralsnog geen aanleiding om daar sloten af te sluiten, schrijft het hoogheemraadschap in een verklaring. Het hoogheemraadschap heeft om daar duidelijkheid over te krijgen nog veertien andere metingen gedaan in de woonwijk en doet er komende week voor de zekerheid nog eens acht bij.

Informatiebijeenkomst

Delfland heeft het RIVM om meer informatie gevraagd over de gevolgen voor de volksgezondheid van de kankerverwekkende stoffen die in het water zijn gemeten. Er wordt nog gekeken welke andere maatregelen de komende tijd genomen moeten worden, schrijft de regionale omroep. Zodra er meer bekend is, organiseert het hoogheemraadschap samen met gemeente Den Haag en het RIVM een informatiebijeenkomst.
Fiscale hervorming - Regering sluit geen akkoord over fiscale hervorming
19 Juli, 00:02 Skynet
De fiscale hervorming van de federale regering is van de baan. "De premier heeft vastgesteld dat geen akkoord mogelijk is over een fiscale hervorming zonder dat deze de begroting ernstig bezwaart", luidt het dinsdagavond op het kabinet van premier Alexander De Croo, terwijl dat een van de ijkpunten was waarbinnen een hervorming zich volgens de eerste minister moest situeren.


Apple sluit boven 3 biljoen dollar op recordbrekend Wall Street
Techconcern Apple is als eerste Amerikaanse bedrijf gesloten met een beurswaarde van meer dan 3 biljoen dollar. Dat is 3.000 miljard dollar. Het aandeel van de iPhonemaker hikte al enige tijd tegen de grens aan, maar een nieuw koopadvies van analisten van Citi en een techrally nadat een voor de Federal Reserve belangrijke inflatiemaatstaf daalde, hielpen een handje.


UEFA sluit Osasuna uit voor Europees voetbal om oud matchfixingschandaal
25 Juni, 00:08 NU.NL - Sport
De UEFA sluit Osasuna komend seizoen uit voor Europees voetbal vanwege een matchfixingszaak uit 2014. De Spaanse club begrijpt niets van het besluit van de Europese voetbalbond en gaat in hoger beroep.


Lager dan verwachte inflatie boost Wall Street
14 Juni, 00:00 De Tijd
22:15 Een beter dan voorzien inflatierapport deed de graadmeters in het groen sluiten.


Globrands sluit aan bij United Playgrounds
27 Mei, 00:00 Emerce
United Playgrounds neemt het verbal branding-bureau Globrands over. Dat Amsterdamse taalkantoor behoudt zijn positie in het internationale netwerk Global Naming Netwerk.


Wall Street sluit met uitgesproken verliezen
24 Mei, 00:00 De Tijd
22:35 Beleggers namen zowel in Europa als in New York een afwachtende houding aan nu de onderhandelingen over een Amerikaanse schuldendeal aanslepen.


Dow sluit procent lager
17 Mei, 00:00 De Tijd
20:47 Wall Street sloot in het rood. De FTC wil de overname van Horizon door Amgen blokkeren. KBC nam een duik na de kwartaalcijfers.


Wall Street sluit 1 procent in de min | Uber vlamt
3 Mei, 00:00 De Tijd
22:23 In de VS kregen de regionale banken opnieuw klappen. In Brussel voltooide Ontex de verkoop van zijn Mexicaanse activiteiten.


Nasdaq sluit 2 procent lager, bankenvrees terug op Wall Street
26 April, 00:00 De Tijd
22:03 De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag stevig lager nu de vrees voor problemen bij regionale banken weer oplaait.


Racing Genk geraakt niet voorbij Charleroi, maar sluit reguliere competitie op doelsaldo af als koploper
24 April, 00:01 HLN.BE
Racing Genk ziet Union op gelijke hoogte komen, maar sluit (dankzij een beter doelsaldo) de reguliere competitie af als koploper. De Limburgers speelden op Mambourg met 2-2 gelijk tegen Charleroi en knikten de ploeg van Felice Mazzu daarmee uit de top acht.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn