NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Sluit


Algerije sluit luchtruim voor Marokkaanse vliegtuigen
Gisteren, 00:00 HLN.BE
Algerije sluit met onmiddellijke ingang zijn luchtruim voor alle Marokkaanse vliegtuigen en vliegtuigen die in Marokko zijn ingeschreven. Dat heeft de president aangekondigd. De Algerijnse autoriteiten meldden dat de maatregel is genomen vanwege de ?aanhoudende provocaties en vijandelijke praktijken? van het buurland.


Verenigd Koninkrijk sluit met Amerikaans bedrijf deal over CO2-productie
Woensdag, 00:03 NU.NL - Economie
De Britse regering heeft met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries een deal over de hervatting van de productie in het Verenigd Koninkrijk gesloten, meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden. Met de deal moeten dreigende problemen, zoals lege schappen door een tekort aan CO2, worden opgevangen.


MediaMarkt sluit shop-in-shops bij Belgische Makro
Dinsdag, 00:01 Emerce
Drie shop-in-shops van Mediamarkt die gevestigd zijn in de Belgische Makro-winkels van Alleur, Lodelinsart en Eke moeten hun deuren sluiten.


Zaterdag, 00:03 De Tijd
Voetbalclub PSG sluit sponsordeal met cryptoplatform
14 September, 00:06 Skynet Economie
De Franse topvoetbalclub Paris Saint-Germain heeft een sponsorakkoord gesloten met het platform voor cryptomunten crypto.com. De deal zou de club op drie jaar tussen 25 en 30 miljoen euro opbrengen, zegt een bron met kennis van het dossier.


Epic Games haalt Houseparty uit appwinkels en sluit servers in oktober
12 September, 00:00 Tweakers
Videobelapp Houseparty is vanaf donderdag niet meer te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store, en zal vanaf oktober ook niet meer te gebruiken zijn. Het team werkt nu aan andere projecten. Epic nam de app, die begin vorig jaar populairder werd, in 2019 over.


Koning sluit kroondomein Het Loo dit najaar opnieuw af
11 September, 00:06 Volkskrant
Koning Willem-Alexander sluit een gedeelte van kroondomein Het Loo dit najaar opnieuw maandenlang af. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst na berichtgeving door RTL Nieuws. Om subsidie te behouden, moet het park het hele jaar voor publiek toegankelijk zijn, maar die maatregel gaat pas volgend jaar in.


Erasmus Universiteit sluit gebouw op campus, scheuren in de vloer
11 September, 00:05 NOS nieuws

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een gebouw op de campus ontruimd, omdat er scheuren in de vloeren zijn ontdekt. Hoe die scheuren zijn ontstaan, is niet bekend.

Het Polak Building blijft uit voorzorg tot 26 september dicht, zegt de universiteit. In het gebouw wordt onderwijs gegeven en er zitten ook studieplekken en winkels in. Ook de winkels zijn nu dicht.

Het gebouw werd in oktober 2017 ook ontruimd. Toen was er angst voor instorting, omdat het gebouw dezelfde vloerconstructie had als de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die een paar maanden daarvoor was ingestort. Het Polak Building ging in april 2018 weer open, nadat er stalen palen onder de vloeren waren aangebracht.

Het multifunctionele onderwijsgebouw is in september 2015 opgeleverd. De collegezalen liggen op de eerste verdieping. Een opvallend kenmerk van het gebouw zijn de trappen in het centrale gedeelte, die aan het werk van de kunstenaar Escher doen denken.
Stan Van Samang sluit zaterdag Bonheiden Loopt en Wandelt af
11 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Zaterdag 11 september wordt aan de Krankhoeve de vijfde editie van Bonheiden Loopt en Wandelt georganiseerd. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar goede doelen, Stan Van Samang sluit de sportieve dag af.
4 September, 00:01 De Tijd
Beyond Identity sluit distributieovereenkomst voor Benelux en Nordics
28 Augustus, 00:07 Techzine
Beyond Identity heeft een strategische distributieovereenkomst gesloten met Ignition Technology. Doel van deze overeenkomst is het uitbreiden van het verkoopkanaal voor de passwordless-oplossingen van de authenticatiespecialist in de regio?s Benelux en Nordics. Ignition Technology gaat volgens de overeenkomst de oplossingen van Beyond Identity aan de man gaan brengen bij IT-resellers en Managed Security Service Providers […]


28 Augustus, 00:01 De Tijd
Telenet Giants Antwerp sluit oefenstage in Vittel af met nipte nederlaag
28 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Telenet Giants Antwerp sloot de oefenstage in het Franse Vittel met een 70-66-nederlaag af tegen Chalon-Reims. Bij de Franse ploeg uit de Pro A is onder meer Jean Salumu actief. De Belgian Lion tekende voor 9 punten, 2 rebounds en 1 assist.
Amsterdamse AEX sluit op nieuw record en is op weg naar 800 puntengrens
25 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
De belangrijkste beursgraadmeter AEX is dinsdag gesloten op een nieuwe recordstand van 783,15 punten en is op jacht naar de 800 puntengrens. Dat is het dubbele van het dieptepunt dat vorig jaar maart werd bereikt, toen de index van de hoofdfondsen even onder de 400 punten belandde.


21 Augustus, 00:02 De Tijd
AZ-trainer Jansen sluit basisplaats voor Koopmeiners tegen Celtic niet uit
18 Augustus, 00:04 NU.NL - Sport
AZ-trainer Pascal Jansen sluit niet uit dat Teun Koopmeiners donderdag tegen Celtic terugkeert in de basis. De aanvoerder werd zondag tegen RKC Waalwijk nog buiten de ploeg gelaten vanwege zijn transferwens.


La Liga - Cristiano Ronaldo sluit terugkeer naar Real Madrid uit
18 Augustus, 00:00 Skynet Sport
Cristiano Ronaldo sluit een terugkeer naar Real Madrid uit. "Het is jammer dat er zo met mijn naam gespeeld wordt, zonder zich om de waarheid te bekommeren", reageerde de aanvaller van Juventus op transfergeruchten in de media.


14 Augustus, 00:02 De Tijd
Vaccinatiecentrum in Heizel sluit deuren, evolutie in strategie
10 Augustus, 00:03 Skynet
In Brussel zijn in het vaccinatiecentrum Heizel, het vaccinatiecentrum met de grootste capaciteit, vandaag de laatste dosissen toegediend. Het centrum sluit vanavond de deuren nadat er sinds 15 februari meer dan 255.000 dosissen werden toegediend en meer dan 134.000 mensen werden gevaccineerd. Ook vijf andere Brusselse vaccinatiecentra sluiten tegen eind augustus, een evolutie in de vaccinatiestrategie, zegt Fatima Boudjaoui, woordvoerster van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.


Gemeente Utrecht sluit appartement uit angst voor nieuwe explosie
31 Juli, 00:02 NOS nieuws

De gemeente Utrecht heeft besloten om een woning in de flat waar maandag een explosie was voor drie maanden te sluiten. Locoburgemeester Lot van Hooijdonk vreest dat het appartement anders opnieuw doelwit wordt van een "gewelddadige actie". De sluiting is per direct.

De politie denkt dat de explosie in de flat in de wijk Kanaleneiland een gerichte actie was. Het doelwit was waarschijnlijk een flatbewoner die bekend is bij politie en justitie, schrijft Van Hooijdonk aan de gemeenteraad.

Omdat een nieuwe aanslag op die bewoner niet kan worden uitgesloten, wordt de betreffende woning dus per direct gesloten. Niet alleen vanwege de risico's voor de bewoners, maar ook met het oog op de buren en omstanders. Op hen heeft de explosie diepe indruk gemaakt, zegt Van Hooijdonk. Zij voelen zich bovendien onveilig door het bericht dat de politie rekening houdt met een gerichte actie.

Flink beschadigd

De explosie was in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur, in het portiek van de flat aan de Alexander de Grotelaan. Niemand raakte gewond, wel werden meerdere woningen flink beschadigd. Zeven gezinnen moesten hun huis uit, zij werden in een hotel ondergebracht.

Inmiddels is de eerste schade hersteld: de woningen in het portiek hebben weer water en stroom en de deuren kunnen weer op slot. Uiterlijk woensdag worden nog nieuwe stevige deuren, kozijnen en ramen geplaatst. Bewoners die dat willen, kunnen tot die tijd in een hotel blijven.

De politie heeft dinsdag een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met de explosie, maar die mocht gisteren weer naar huis. Volgens persbureau ANP is niet duidelijk of hij nog verdachte is in de zaak.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn