NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Slachtoffers

2News.be / Trefwoorden / Slachtoffers

New York wil schadevergoeding betalen aan driehonderd slachtoffers van politiegeweld
2 Maart, 00:01 Skynet
De stad New York wil een schadevergoeding van meer dan 20.000 dollar betalen aan een driehonderdtal betogers die tijdens de Black Lives Matter-protesten in juni 2020 het slachtoffer werden van politiegeweld, zo berichten verschillende Amerikaanse media. In de nasleep van de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd kwamen toen wereldwijd massaal veel mensen op straat om racisme en politiegeweld aan te kaarten.


20 Februari, 00:42 Volkskrant
Vluchten naar Turkije vol reddingswerkers en bekenden van slachtoffers
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Vier dagen na de zware aardbevingen is het druk op de vluchten van Nederland naar Turkije, meldt vliegtuigmaatschappij Turkish Airlines. Niet alleen reddingsteams, ook vrijwilligers en passagiers die op weg zijn naar dierbaren in het rampgebied nemen massaal het vliegtuig.


11 Januari, 00:04 Volkskrant
Winterstorm Elliott eist vijf dodelijke slachtoffers in VS
24 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Bij verschillende verkeersongevallen door de zware winterstorm Elliott zijn in de Amerikaanse staten Kansas en Oklahoma minstens vijf mensen om het leven gekomen. Dat bericht de krant USA Today op basis van de politie.


Schietpartij Parijs - Duits bondskanselier Scholz: "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van Parijs"
24 December 2022, 00:04 Skynet
Na de dodelijke aanslag in Parijs heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn medeleven betuigd. "Een verschrikkelijke daad die Parijs en Frankrijk vandaag heeft geschokt", tweette hij vrijdagavond in het Duits en het Frans. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families."


Ingestorte brug in India - Dodentol loopt op tot minstens zestig slachtoffers
31 Oktober 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Minstens zestig mensen zijn zondag in India om het leven gekomen toen een hangbrug boven een rivier in de staat Gujarat is ingestort. Dat heeft een lokale gezagsdrager, Brijesh Merja, verklaard. Volgens hem konden ruim 80 mensen in veiligheid worden gebracht. Er zijn nog veel vermisten.


Nabestaanden van slachtoffers festivaldrama schikken met Travis Scott
25 Oktober 2022, 00:04 NU.NL - Muziek
Nabestaanden van twee slachtoffers van het Amerikaanse festival Astroworld hebben een schikking getroffen met Travis Scott. De rapper was medeorganisator van het festival waarbij op 5 november 2021 tien mensen om het leven kwamen.


17 slachtoffers van Borealiswerf dreigen nu ook dakloos te worden: ?We hebben geen job of geld meer?
18 Augustus 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Zeventien slachtoffers van economische uitbuiting op de bouwwerf van Borealis worden nog altijd onder druk gezet door onderaannemer Irem. Door de enorme omvang van deze zaak is er een groot tekort aan mensen en middelen om hen de nodige bescherming te bieden. Omdat hun pand waar ze nu in verblijven ontruimd moet worden, dreigen de slachtoffers geen onderdak te vinden.
Documentaire over Armie Hammer laat vermeende slachtoffers aan het woord
15 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Film
Discovery+ heeft een documentairereeks gemaakt over Armie Hammer en zijn familie. In House of Hammer, dat uit drie afleveringen bestaat, komen vermeende slachtoffers van de acteur aan het woord. Zij doen in de documentaire beschuldigingen van seksueel misbruik en kannibalisme uit de doeken. Ook vertelt zijn tante over de duistere kant van de Hammer-familie.


Moordende concurrentie flitskoeriers en maaltijdbezorgers eist slachtoffers
15 Augustus 2022, 00:06 NU.NL - Economie
De wildgroei van flitskoeriers en maaltijdbezorgers lijkt z'n einde te hebben bereikt. Steeds meer van deze bedrijven kiezen ervoor om uit Nederland te vertrekken. Dit heeft alles te maken met de moordende concurrentiestrijd in de sector, zeggen experts tegen NU.nl.


55 vermoedelijke slachtoffers mensenhandel aan de slag op bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in Antwerpse haven
26 Juli 2022, 00:00 HLN.BE
Het Antwerpse arbeidsauditoraat voert een onderzoek naar 55 mogelijke slachtoffers van mensenhandel op de grote bouwwerf van het chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Dat melden De Tijd en Gazet van Antwerpen maandagavond.


Resten van 8000 nazi-slachtoffers in Pools massagraf aangetroffen
14 Juli 2022, 00:04 NOS nieuws

In Polen is in de buurt van het voormalige Duitse concentratiekamp Soldau een massagraf gevonden met de verbrande overblijfselen van zo'n 8000 mensen. Onderzoekers van het Instituut voor Nationale Herinnering vermoeden dat het gaat om mensen uit de Poolse elite die in 1939 in het kamp om het leven zijn gebracht.

Het kamp, dat de nazi's direct na de inval in Polen openden ten noorden van de hoofdstad Warschau, werd onder meer gebruikt als vernietigingskamp. Naar schatting zijn er in het plaatsje Dzialdowo zo'n 30.000 Joden, politieke tegenstanders en leden van de Poolse elite gedood.

De onderzoekers denken dat de gevonden slachtoffers in 1939 eerst zijn vermoord en toen in 1944 de Russen oprukten in Polen probeerde de nazileiding de sporen van de moorden uit te wissen. Joodse gevangenen moesten de lichamen opgraven en verbranden. De as werd opnieuw begraven.

16.000 kilo as

De onderzoekers hebben in totaal zo'n 16.000 kilo menselijke as gevonden. Volgens de onderzoekers blijft er ongeveer twee kilo as over na het verbranden van een lichaam. Op die manier komen ze op de schatting van 8000 lichamen. In een poging om de identiteit van de slachtoffers te achterhalen, wordt de as onderzocht op dna-sporen.
Verplichte coronatest zorgt voor stress in Tour: 'Verwacht wel slachtoffers'
11 Juli 2022, 00:04 NU.NL - Sport
Alle renners uit het Tour de France moesten zondag direct na de negende etappe een coronatest doen. Na drie positieve gevallen in de afgelopen twee dagen zijn de zorgen in het peloton toch weer flink toegenomen.


Slachtoffers melden 9 ton schade door datingfraude in eerste maanden 2022
27 Juni 2022, 00:13 NU.NL - Tech
Slachtoffers van datingfraude hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 900.000 euro aan schade gemeld. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Fraudehelpdesk die onderzoeksplatform Pointer heeft opgevraagd.


Google wil volgens advocaten slachtoffers schikken in genderdiscriminatiezaak
13 Juni 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Google is bereid 118 miljoen dollar (omgerekend ruim 112 miljoen euro) te betalen om een rechtszaak vanwege genderdiscriminatie te schikken. Dat zeggen advocatenkantoren die 15.500 vrouwelijke werknemers van het techconcern vertegenwoordigen.


Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Amerikaanse stad Buffalo
15 Mei 2022, 00:06 Skynet Buitenland
In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij meerdere mensen door kogels geraakt. Dat meldt de lokale politie via Twitter. De schutter zou intussen opgepakt zijn. Aan automobilisten en omwonenden wordt gevraagd om de omgeving van de supermarkt Tops Market aan Jefferson Avenue te mijden.


Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Amerikaanse stad Buffalo
15 Mei 2022, 00:06 Skynet
In de Amerikaanse stad Buffalo, in de noordoostelijke staat New York, zijn bij een schietpartij in een supermarkt zaterdag meerdere mensen door kogels geraakt. Dat meldt de lokale politie via Twitter. De schutter zou intussen opgepakt zijn. Aan automobilisten en omwonenden wordt gevraagd om de omgeving van de supermarkt Tops Market aan Jefferson Avenue te mijden.


14 April 2022, 00:07 Volkskrant
Tinder Swindler-slachtoffers zamelen geld in, nepacties plagen crowdfundingsite
17 Februari 2022, 01:47 NU.NL - Tech
Drie vrouwen die in Netflix-documentaire The Tinder Swindler als slachtoffer van een oplichter naar voren kwamen, hebben een GoFundMe-campagne gestart. Ze hopen het geld terug te krijgen dat de oplichter via datingfraude van hen heeft afgetroggeld. Ondertussen grijpt GoFundMe steevast in als andere mensen proberen een graantje mee te pikken van het succes van The Tinder Swindler.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn