NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Slachtoffers

2News.be / Trefwoorden / Slachtoffers

?Nieuwe Android trojan GriftHorse maakt 10 miljoen slachtoffers?
2 Oktober, 00:07 Techzine
Cybersecurity leverancier Zimperium heeft nieuwe Android malware ontdekt. De GriftHorse malware is aangetroffen in meer dan 200 applicaties, waarvan er vele zijn aangeboden in de Google Play Store. Zimperium denkt dat de malware al sinds november 2020 rondgaat en meer dan 10 miljoen slachtoffers heeft gemaakt in meer dan 70 landen. Zimperium heeft de ontdekking […]


Een namenmonument voor 102 duizend Holocaust-slachtoffers spreekt nog altijd niet vanzelf
18 September, 00:08 Volkskrant
Ooit werden de omgebrachte Joden, Roma en Sinti ?passieve oorlogsslachtoffers? genoemd. Voor hen was er geen plek in de Nederlandse herdenkingscultuur. Nu is alsnog een Namenmonument voor hen opgericht. Maar vanzelf ging dat niet.


Noodweer - Rode Kruis gaat 11 miljoen verdelen onder de meest kwetsbare slachtoffers overstromingen
15 September, 00:02 Skynet Belgie
Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique (CRB) hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Dat heeft het CRB dinsdagavond bekend gemaakt.


Identiteitsfraude met gegevens van slachtoffers ingestort flatgebouw Miami
9 September, 00:00 HLN.BE
De persoonlijke gegevens van slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside zijn gebruikt voor identiteitsfraude. De politie in Florida arresteerde woensdag drie verdachten die creditcards aanvroegen met de identiteit van vijf dodelijke slachtoffers en twee overlevenden van de ramp. De oplichters wisten zo zeker 45.000 dollar (ruim 38.000 euro) buit te maken.


Affaire Epstein - Epstein-slachtoffers krijgen voor 125 miljoen dollar schadevergoedingen
10 Augustus, 00:03 Skynet
Een groep van 150 slachtoffers van Jeffrey Epstein heeft voor 125 miljoen dollar aan schadevergoedingen gekregen via een schikking waarvoor bemiddeld werd door een onafhankelijke organisatie. De middelen komen uit Epsteins erfenis, die op het moment van de zelfmoord van de miljonair en zedendelinquent geraamd werd op meer dan 600 miljoen dollar.


Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken overstroomd gebied om slachtoffers te steunen
17 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het koningspaar heeft vrijdagnamiddag een bezoek gebracht aan Pepinster, een van de gemeenten die het zwaarst werden getroffen door de overstromingen van de afgelopen dagen.
Harde kern van Antwerp zamelt massa goederen in voor slachtoffers noodweer: ?Een ramp kent geen kleuren?
17 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dat onder de ruwe bolster van veel stoere voetbalfans vaak een blanke pit schuilt, bewijzen de leden van de Antwerp-supportersclub Collectief 86. Vrijdagochtend lanceerden zij een oproep voor een inzameling voor de slachtoffers van het vreselijke noodweer in ons land. En of die smeekbede een gevolg kreeg!
Veel slachtoffers door afbreken gletsjer in India
7 Februari, 09:55 NOS nieuws

In India zijn waarschijnlijk veel slachtoffers gevallen doordat een deel van een gletsjer in de Himalaya is afgebroken. Het ijs kwam terecht in een stuwmeer bij een dam, waardoor grote overstromingen ontstonden. Veel mensen werden door het water meegesleurd en worden vermist. Een lokale functionaris zegt dat er gevreesd wordt voor 100 tot 150 doden.

De gletsjer ligt in de noordelijke deelstaat Uttarakhand, langs de grens met China. Het ijs kwam terecht in de rivier Alaknanda. Veel mensen die langs de rivier op zoek waren naar sprokkelhout of hun vee langs de rivier lieten grazen, werden door de vloedgolf verrast.

Op filmpjes die omstanders op social media hebben gezet is te zien hoe het water naar beneden kolkt:

Een deel van de dam is verwoest en veel apparatuur werd door het water meegesleurd. Reddingswerkers zijn naar het gebied gestuurd en de Indiase luchtmacht helpt met het evacueren van mensen.
Koppel gaat valse leningen aan op naam van slachtoffers
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

Het parket eist celstraffen van meer dan van twee jaar voor zowel drugshandel als identiteitsfraude voor een voormalig koppel. De vrouw en haar ex-vriend zouden systematisch leningen aangaan en abonnementen van allerhande gsm-providers en multimedia kopen op naam van slachtoffers.
Amber Heard moeit zich met Manson-schandaal: ?Ga je eindelijk stoppen met slachtoffers te negeren??
5 Februari, 06:53 HLN.BE
Amber Heard (34), de ex-vrouw van Johnny Depp, heeft zich gemoeid met het Marilyn Manson-schandaal. De rocker wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van mishandeling. ?Zij en ik zijn niet de enigen die aan de alarmbel trekken. Wanneer gaat men stoppen met het negeren van slachtoffers??


Schietpartij Luik: Slachtoffers kunnen Belgische staat dagvaarden
3 Februari, 14:13 Skynet
De slachtoffers van de schietpartij in december 2011 in Luik kunnen de Belgische staat dagvaarden. Dat blijkt uit een arrest van het Grondwettelijk Hof, meldt de advocaat van de slachtoffers, meester Alexandre Wilmotte, deze middag.


Tachtig gedupeerde ouders doen nu ook aangifte tegen Rutte in toeslagenschandaal
3 Februari, 17:16 Volkskrant
Een groep van tachtig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire rond kinderopvang, hebben nu ook aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens drie ambtsmisdrijven. Dat heeft hun advocaat Vasco Groeneveld woensdag bekendgemaakt.


Slachtoffers turnmisbruik benoemd tot Nederlandse Sportpersoonlijkheden 2020
2 Februari, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Het bestuur van de Nederlandse Sport Pers (NSP) heeft de turnsters die zich afgelopen jaren uitspraken over het misbruik in hun sport als collectief uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.
Slachtoffers turnmisstanden verkozen tot Sportpersoonlijkheden van 2020
1 Februari, 17:19 NU.NL - Sport
De Nederlandse Sportpers (NSP) heeft maandag de oud-turnsters die dit jaar in de media hun ervaringen hebben gedeeld over de mishandeling van jonge kinderen in de turnhal uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheden van het Jaar 2020.


?Veel slachtoffers van SolarWinds-aanval gebruikten software niet?
1 Februari, 16:57 Techzine
Ongeveer een derde van de slachtoffers van de recente SolarWinds-aanval met malware gebruikten helemaal niet de getroffen Orion-software van het bedrijf. Dit blijkt uit ronderzoek van de US Cybersecurity and Infrastructure Agency (CISA), schrijft The Wall Street Journal. Uit het onderzoek van de cybersecurity-toezichthouder van de Amerikaanse overheid blijkt dat ongeveer 30 procent van de […]


Slangen op maandag. Het is tijd om te erkennen dat paniek ook slachtoffers maakt
1 Februari, 04:36 HLN.BE
Tijdens de eerste golf waren we hulpeloos als kinderen en was Marc Van Ranst de papa die het allemaal wist en die ons avond na avond te slapen legde terwijl hij geduldig uitlegde wat er aan de hand was. Tijdens deze tweede golf zijn wij opgegroeid tot pubers en begint 'ons vader' ons de oren uit te komen. We vinden hem intussen een oude zeur en zouden liefst zo snel mogelijk van hem verlost zijn.


Blaffende honden redden twee slachtoffers van lawine in Zwitserland
31 Januari, 22:24 HLN.BE
Blaffende honden hebben voor redding gezorgd toen hun twee baasjes zaterdagmiddag plots bedolven raakten onder een sneeuwlawine in Zwitserland. Enkele sneeuwschoenwandelaars die in de buurt waren, groeven de slachtoffers uit de sneeuw. Dat meldt de Zwitserse luchtambulancedienst Rega.


Russische roulette onder invloed van drugs om ruzie uit te klaren: man (25) verkrijgt gunst van opschorting
28 Januari, 11:36 HLN.BE
Tijdens het uitklaren van een ruzie tussen een groep vrienden, allen onder invloed van drugs, haalde M.H. (25) plots een pistool boven en richtte die naar zijn hoofd. ?Russische roulette?, pleitte zijn advocaat. De groep verkeerde in shock, maar kon M.H. overtuigen de daad niet te stellen. De man moest zich verantwoorden wegens bedreigingen naar zijn kameraden toe en bezit van een pistool. Hij verkreeg intussen de gunst van de opschorting.


Tientallen wagens bekrast in Brugge, politie vraagt slachtoffers aangifte te doen: ?Wie doet nu zoiets?"
26 Januari, 11:03 HLN.BE
Wie bekraste tientallen wagens in Assebroek en Sint-Kruis? Op die vraag hoopt de Brugse politie snel een antwoord te vinden. De voorbije dagen bewerkte een vandaal voertuigen met een scherp voorwerp. ?Telkens gaat het om een streep van een tweetal meter aan de rechterzijde van de wagen?, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Voor de slachtoffers zit er niks anders op dan te hopen dat de dader snel wordt gevat. ?Anders draaien we zelf op voor de kosten."


Faillissementsrechter akkoord met 14 miljoen euro voor slachtoffers Weinstein
26 Januari, 03:18 NOS nieuws

Een faillissementsrechter in de VS is akkoord gegaan met de betaling van omgerekend zo'n 14 miljoen euro aan de slachtoffers van de veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein. De betaling is onderdeel van het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van Harvey en zijn broer Bob.

Volgens de rechter is 83 procent van de eisers in het faillissementsdossier akkoord met het plan. Deze vrouwen hebben ook aangegeven dat ze niet nog meer juridische procedures willen doorlopen, zei de rechter op een digitale zitting.

In totaal hebben verzekeraars nu ongeveer 29 miljoen euro uitbetaald, waarvan de helft voor de slachtoffers van Weinstein bestemd is.

Oneerlijk

Vrouwen die verder willen procederen tegen Weinstein of medewerkers van zijn bedrijf, komen niet in aanmerking voor het geld. Een deel van hen is het daar niet mee eens en noemt de gang van zaken "oneerlijk".

Het bedrijf van Weinstein vroeg in 2018 faillissement aan nadat de aanklachten van seksueel wangedrag door Harvey Weinstein zich hadden opgestapeld. Vorig jaar werd de Amerikaanse filmproducent veroordeeld tot 23 jaar celstraf voor aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

Daarna volgden soortgelijke beschuldigingen van tal van andere vrouwen aan het adres Weinstein. Ook andere machtige mannen werden beschuldigd van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn