NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Silicon

2News.be / Trefwoorden / Silicon

Donderdag, 00:21 Volkskrant
First Citizens Bank koopt failliete Silicon Valley Bank
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
De Amerikaanse First Citizens Bank neemt de failliete Silicon Valley Bank (SVB) over. De zeventien filialen van de omgevallen bank worden per direct First Citizens-kantoren.


Topmannen van failliete Silicon Valley Bank krijgen rechtszaak aan de broek
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Boze aandeelhouders van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) zijn maandag naar de rechter gestapt. Zij verwijten het management dat het niet duidelijk genoeg is geweest over de risico's die het bedrijf liep door de hoge rentes van de laatste tijd. Ook is duidelijk geworden dat Nederlandse pensioenfondsen schade lijden door het faillissement, al gaat het om relatief kleine bedragen.


Problemen Silicon Valley Bank - Wall Street Journal: Aanklagers in VS onderzoeken bankroet Silicon Valley Bank
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
Openbaar aanklagers in de Verenigde Staten zijn een onderzoek naar de failliete Silicon Valley Bank begonnen. Ook de Amerikaanse toezichthouder voor beurshandel, de Securities and Exchange Commission (SEC), onderzoekt de Californische bank die vorige week vrijdag werd overgenomen door Amerikaanse autoriteiten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.


Piepjonge Britse groep aast op brokstukken Silicon Valley Bank
12 Maart, 00:01 De Tijd
16:32 Amper enkele uren nadat de Amerikaanse de noodlijdende Amerikaanse Silicon Valley Bank hebben gesloten duiken de eerste koopjesjagers op. De Britse Bank of London, nog geen drie jaar oud, zou interess...


NU+ | Sam Altman is het gezicht achter ChatGPT en rijzende ster in Silicon Valley
9 Maart, 01:14 NU.NL - Economie
Sam Altman is nog niet zo'n bekende naam als Elon Musk of Mark Zuckerberg. Maar hij zou weleens de volgende ster van Silicon Valley kunnen worden. Altman staat aan het roer bij OpenAI, de maker van de AI-chatbot ChatGPT. Met dat programma zette hij de techwereld op zijn kop.


Silicon Power XS70-ssd's hebben leessnelheid tot 7,3GB/s en capaciteit tot 4TB
18 Januari 2022, 00:00 Tweakers
Silicon Power introduceert de Xpower XS70-serie van PCIe 4.0-ssd's in M.2 2280-formfactor. Er komen varianten van 1TB, 2TB en 4TB met lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7,3GB/s en 6,8GB/s. De ssd's hebben een heatsink en zijn geschikt voor de PlayStation 5.


'Sebastian Kurz trekt naar Silicon Valley'
26 December 2021, 00:02 De Tijd
14:52 De 35-jarige Oostenrijkse oud-kanselier wordt manager bij 'een techbedrijf'.


?Apple Silicon Mac met 12-core chip komt eraan?
7 Januari 2021, 07:07 Techzine
In maart zal Apple een nieuwe Silicon Mac aankondigen, wordt verwacht. Een Mac met een flinke chip van 12-core, aldus een tipster van LeaksApplePro. De stap volt op een 5nm 8-core M1-chip in Apple-apparaten in 2020. Er wordt door meerdere bronnen gesproken over de 12-core Apple Silicon Mac, dus de verwachting is dat dit een […]


Davy Kestens: ?Ik heb een beetje een degout van Silicon Valley'
25 Mei 2018, 23:18 De Tijd
01:00 Davy Kestens kampt met afkickverschijnselen na zeven jaar in de fast lane als start-up-CEO. De jonge Limburger vertrok bij zijn Sparkcentral, maar het brandt alweer om iets nieuws te beginnen. ?Vanuit...


Linkeroever krijgt ?Silicon Valley? met ruimte voor 6.000 nieuwe jobs
5 Mei 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

De Lierse projectontwikkelaar Groep Bouwen heeft vrijdag haar plannen uit de doeken gedaan voor de voormalige terreinen van Gazet van Antwerpen op Linkeroever. Er komt 66.500 vierkante meter aan kantoorruimte, een investering van 150 miljoen euro.
Nederlands succes in kraamkamer van Afrikaanse tech-industrie Silicon Savannah
11 April 2018, 15:48 Volkskrant
Het is een win-winsituatie: twee Nederlanders bieden jonge, gedreven Kenianen een baan en leerschool in de ict door hen te koppelen aan Europese bedrijven die extra (goedkope) handjes kunnen gebruiken. Het is lunchtijd in Nairobi. De Nederlandse oprichters van ict-uitbestedingsbedrijf Caspar Coding, Sebastiaan Tan en Vincent Wijdeveld, zitten in hun nieuwe kantoor in de Keniaanse hoofdstad. Hoewel


Het Silicon Valley van Europa ligt in hartje Parijs: 3.500 ondernemers in één treinhangar
24 Maart 2018, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Station F in Parijs moet het Silicon Valley (de uitvalsbasis voor wereldwijde technologiebedrijven in San Francisco) van Europa worden, een visitekaartje naar de rest van de wereld. Dat is de ambitie van Xavier Niel, de initiatiefnemer van de grootste start-upcampus ter wereld.
De Croo brengt twee dagen durend bezoek aan "Silicon Savannah" in Kenia
21 Maart 2018, 11:42 Skynet
De Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) is begonnen aan een twee dagen durend bezoek aan de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De minister neemt er een kijkje bij enkele jonge technologiebedrijven. De eerste etappe bracht hem bij M-Kopa, een onderneming die mensen toegang geeft tot elektriciteit.


Veel roebels, weinig start-ups in Russische Silicon Valley
15 Maart 2018, 00:24 De Tijd
01:00 Vlak bij Moskou bouwt Rusland een tegenhanger van Silicon Valley uit. Ondanks de royale overheidssteun komt Skolkovo traag van de grond. ?Kent u de slogan Anywhere But California? Ik hoor ze steeds va...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn