NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Shell


Shell-topman schrapt tweehonderd banen in duurzame energie
26 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
Shell gaat tweehonderd banen schrappen die te maken hebben met duurzame energie. Ook gaat het olie- en gasconcern de activiteiten op het gebied van lichte waterstofvoertuigen verminderen. In plaats daarvan wil het zich meer op zwaar transport en industrie richten.


Shell sluit groot contract met QatarEnergy voor levering gas aan Nederland
19 Oktober, 00:01 NU.NL - Economie
QatarEnergy gaat de komende 27 jaar tot 3,5 miljoen ton vloeibaar gemaakt aardgas (lng) per jaar aan Shell in Nederland leveren. Die hoeveelheid is voldoende om ruim 3,1 miljoen huishoudens van gas te voorzien.


Open-Shell 4.4.191
27 Augustus, 00:00 Tweakers
Versie 4.4.191 van Open-Shell is kort geleden verschenen. Met dit programma kan het uiterlijk van Windows Verkenner, de startknop en het startmenu in Windows 7, 8, 10 of 11 worden aangepast. In Windows 8 of hoger kan het ook een klassieke startknop en startmenu toevoegen. Het programma is een doorontwikkeling van Classic Shell, waarvan de originele ontwikkelaar eind 2017 aangaf met de verdere ontwikkeling te stoppen. De broncode is toen als open source op GitHub terechtgekomen, waar het programma nu dus als Open-Shell door het leven gaat. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What's Changed


Analyse activistengroep: Shell handelt nog altijd in Russisch gas
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
Olie- en gasconcern Shell handelt nog altijd in Russisch gas, hoewel het bedrijf had toegezegd daarmee te stoppen. Dat meldt activistengroep Global Witness, die gegevens over grondstoffenhandel heeft geanalyseerd.


Engelse kerk stapt uit Shell vanwege onvrede over klimaatbeleid
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Het pensioenfonds van de Church of England verkoopt zijn belangen in grote olie- en gasbedrijven. De anglicaanse kerk vindt dat deze bedrijven, waaronder Shell, niet genoeg doen om de klimaatdoelen van Parijs te halen.


Shell krijgt in VS rechtszaak aan zijn broek vanwege extreme hittegolf
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Het bestuur van een Amerikaanse regio wil van Shell en andere bedrijven een forse schadevergoeding vanwege de gevolgen van klimaatverandering. Volgens de aanklager hebben de concerns met pr-campagnes en dubieuze wetenschappelijke claims bewust twijfel over het klimaatprobleem gezaaid.


Waar DSM en Shell hun kroon afzetten, wordt Heijmans juist koninklijk
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Bouwbedrijf Heijmans heeft zaterdag het predicaat koninklijk gekregen. De bouwer uit Rosmalen bestaat honderd jaar en krijgt bij dat jubileum de royale titel uitgereikt. Shell en DSM verloren onlangs nog hun kroon. Hoe zit het met het predicaat koninklijk?


24 Mei, 00:05 Volkskrant
Shell wil meer winst maken met zijn groene energietak en onderdelen afstoten
21 Mei, 00:05 NU.NL - Economie
De delen van Shell die zich richten op hernieuwbare energie, moeten meer geld opleveren, volgens bestuurders van het olie- en gasconcern. De minder succesvolle onderdelen willen ze afstoten.


Volkswagen en Shell ontwikkelen Flexpole
13 Mei, 00:00 Autozine
Shell Duitsland en de Volkswagen Group werken intensief samen aan de grootschalige uitbreiding van de laadinfrastructuur voor elektrische autos. De partners hebben een mijlpaal bereikt met de opening van de eerste 150 kW Elli Flexpole-lader bij het Shell tank- en laadstation in G?ttingen. Het laadstation van het Volkswagen-merk Elli heeft een batterijopslagsysteem dat aansluiting op een laagspanningsnet mogelijk maakt. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen de laadstations eenvoudig en flexibel worden ge?nstalleerd en kan de uitbreiding van het laadnetwerk worden versneld.


Opnieuw miljardenwinst voor Shell ondanks lagere prijzen olie en gas
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Shell had in het eerste kwartaal van dit jaar te maken met lagere prijzen voor olie en gas dan vorig jaar. Toch zette de energiereus een winst in de boeken van maar liefst 9,6 miljard dollar (8,6 miljard euro). Een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.


Nissan en Shell Recharge werken samen
1 April, 00:11 Autozine
Shell Recharge Solutions en Nissan maken bekend te gaan samenwerken om in Nederland de overstap op elektrisch vervoer (EV) te vereenvoudigen. De bedrijven bundelen hun krachten om Nissan-klanten te ontzorgen, door een volledige, elektrische mobiliteitsoplossing te leveren: via alle Nissan-dealers in Nederland is het vanaf nu mogelijk thuislaadoplossingen van en door Shell Recharge Solutions te laten installeren.


De clubs, hoofdrolspelers in Shell SpaItalia
28 Maart, 00:03 Autosport
Of het bij hen nu draait om Italiaanse vier- of tweewielers, de clubs horen altijd bij de drijvende krachten van Shell SpaItalia! Hun leden missen immers nooit deze buitenkans om aan het stuur van hun auto of motor door de paddock van het Circuit de Spa-Francorchamps te paraderen, ter gelegenheid van dit festival in het teken van de trans-Alpijnse merken, of die nu modern of klassiek zijn?

Lees meer: De clubs, hoofdrolspelers in Shell SpaItalia


Beloning oud-Shell-topman Van Beurden stijgt met helft naar 11 miljoen euro
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Oud-Shell-topman Ben van Beurden krijgt over afgelopen jaar een beloning van 9,7 miljoen pond (bijna 11 miljoen euro). Dat is anderhalf keer zoveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het energieconcern donderdag heeft gepubliceerd.


Beloning oud-Shell-topman Van Beurden stijgt met helft naar 11 miljoen euro
11 Maart, 01:15 NU.NL - Economie
Oud-Shell-topman Ben van Beurden krijgt over afgelopen jaar een beloning van 9,7 miljoen pond (bijna 11 miljoen euro). Dat is anderhalf keer zoveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het energieconcern donderdag heeft gepubliceerd.


15 Februari, 00:08 Volkskrant
Shell eist schadevergoeding van Greenpeace wegens bezetting boorplatform
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Shell eist een schadevergoeding van 113.000 euro van Greenpeace omdat vier activisten van de milieuorganisatie een boorplatform hebben bezet. De schade zou zijn ontstaan doordat de activisten zonnepanelen en een windturbine op het boorplatform hebben geplaatst. Shell wil ook dat de activisten het platform verlaten.


Greenpeace-activisten hangen op volle zee aan tanker van oliereus Shell: ?Stop met boren, begin met betalen?
1 Februari, 00:01 HLN.BE
Een team van vier Greenpeace-activisten heeft een tanker van oliereus Shell op volle zee ?betreden? en ?bezet?. Dat heeft de klimaatorganisatie bekendgemaakt. Het schip was op weg naar een olieveld voor de kust van Schotland.


Shell treft miljoenenschikking voor olielekken in Nigeria
24 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Olieconcern Shell en de Nederlandse belangenorganisatie Milieudefensie hebben een schikking getroffen voor de afhandeling van verschillende olielekken in Nigeria. Als onderdeel van die schikking moet Shell 15 miljoen euro betalen aan gedupeerde partijen in het Afrikaanse land, waaronder lokale gemeenschappen. Milieudefensie beschouwt de schikking als een schadevergoeding voor de boeren, Shell benadrukt in een verklaring dat de schikking "geen erkenning van aansprakelijkheid" inhoudt.


Shell en Eneco bouwen nieuw windpark op Noordzee
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Energieconcerns Eneco en Shell bouwen de komende jaren een windpark op de Noordzee, zo'n 50 kilometer buiten de kust van IJmuiden. Beide bedrijven hebben de tender gewonnen voor het park Hollandse Kust (west), dat over vier jaar moet gaan draaien.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn